Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הייתי במוסך מורשה יבואן בשביל לקבלת הצעת מחיר לטיפול לפורד פוקוס 2010

ושם נאמר כבדרך אגב שבעת החלפת נוזל הבלמים צריך שני אנשים...אחד שיפמפם והשני שיחליף.

האם נכון הדבר?

בעיקרון אני מתכנן לעשות את הטיפול אצל מישהו שעובד לבד. אם אכן נכון אז אני חושש לחפאריות.

פורסם

בעיקרון אני מתכנן לעשות את הטיפול אצל מישהו שעובד לבד. אם אכן נכון אז אני חושש לחפאריות.

מישהו שעובד לבד ליד הבית זה לא חאפריות ?

בדרך כלל מבצעים את החלפת הנוזל שני אנשים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצד אחד מוסך שאומר שהוא צריך 2 אנשים אשכרה מתכוון להחליף נוזל בכל המערכת (להבדיל ממוסכים רבים שמחליפים רק בכוסית).

מצד שני זה מוסך שחסך כמה גרושים על ציוד שיאפשר לאדם בודד לעשות את זה כמו שצריך..

יום טוב גם לך

פורסם
מצד אחד מוסך שאומר שהוא צריך 2 אנשים אשכרה מתכוון להחליף נוזל בכל המערכת (להבדיל ממוסכים רבים שמחליפים רק בכוסית).

מצד שני זה מוסך שחסך כמה גרושים על ציוד שיאפשר לאדם בודד לעשות את זה כמו שצריך..

מה בד"כ אמורים לעשות? האם להחליף בכל המערכת?

קשה לי להאמין שהמוסך הקטן (אדם בודד) שאני מתכנן לעשות אצלו את הטיפול ישקיע את אותם גרושים בשביל אותו ציוד...

פורסם

אדם זה קיט מצויין למכונאי החובב, למוסך זה לא כלי רציני, גם בכמות הזמן שהוא דורש, גם בעייפות היד, וגם בשרידות של הדרעק הסיני הזה (אפילו אני כבר בקיט השני).

ישנם קיטים יותר רציניים ששואבים על ידי לחץ אויר (אפקט ונטורי כניראה), או כאלה שמתחברים לכוסית ויוצרים לחץ שדוחף את הנוזל החוצה דרך הפטמה הפתוחה.

יום טוב גם לך

פורסם

אדם ויגאל, עם הכלי הזה השתמשנו ביחד עם אסף ועוד חבר ביום שבת האחרונה והחלפנו את כל נוזל הבלם במערכת (עבר שנתיים ובכלל, יצא שחור משחור).

אמנם אני לא רמבו פיזית בלשון המעטה, אבל גם הבחור שעבד איתי על הרכב שבנוי גופנית יותר ממני, נאלצנו כל פעם להתחלף , זה גמר לנו את הידיים ברמות קשות. מה שכן, אחלה דבר , עובד יפה.

יגאל , אני עבדתי תקופה במוסכים ועבדתי גם איתם ולא רק אצלם , לא ראיתי מוסך שמחליף בכוסית למזלי אלא בשיטה ש95 אחוז מהמוסכניקים משתמשים לדעתי והיא השיטה של הפמפום והוצאת אוויר , שתי אנשים כמובן.

פורסם

דוגמא לאחד שעובד עם לחץ אויר.

מכיוון שכנראה לכל מוסך יש לחץ אויר, זה גם גרושים לקנות אחד כזה.

https://www.ebay.com/itm/Car-Van-Air-Brake-Clutch-Fluid-Bleeder-Hydraulic-Oil-Quick-Exchange-One-Man-Tool/331907518218?rt=nc&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%2 6asc%3D41451%26meid%3Dcafe99cb47f741df9f4b19c051c7 e73b%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26mehot%3Dp p%26sd%3D362167329333&_trksid=p2047675.c100005.m2219

https://www.ebay.com/itm/Car-Brake-Clutch-Fluid-Bleeder-Bleeding-Air-Power-Pneumatic-Vacuum-Tool-0-75L/272827415080?hash=item3f85c7fa28:g:~B4AAOSwfaZZp3j O

פורסם

יגאל אתה צודק, רק הבאתי דוגמא קטנה.

אני עובד עם המכשיר שמתחבר לכוסית ודוחף את הנוזל, מעולה לניקוז אוויר אחרי החלפת יחידת abs לדוגמא.

פורסם

טוב תודה - למדתי שאין שום דבר תמים ופשוט בכל למה שקשור בטיפול ברכב!

לענייני, אולי אשאל אותו ישירות אם הוא מתכוונן להחליף בכל המערכת ואיך, מקווה שלא יעלב מזה.

או פשוט לסמוך עליו.

פורסם

עכשיו נזכרתי שברכב הקודם שלי לא זכור לי שנוזל הבלמים הוחלף בכמה שנים שהחזקתי באוטו.( ניסאן אלמרה שנת 99)

פורסם

שאל אל המוסכניק שלך כיצד הוא מתכנן לבצע את ההחלפה של הנוזל לבד. אם יש ברשותו משאבת וואקום בוא לא צריך אף אחד נוסף. אם הוא אומר שמפמפם מהדוושה חייב אדם נוסף. אם לא אומר כלום כניראה מחליף רק בכוסית. ואל תחשוש משום חאפריות...ישנם אנשים מקצועיים מאוד שברשותם כל הכלים ויודעים לבצע את העבודה בכמה רמות מעל המוסך היות ומדובר ביחס אישי ביותר שלו כלפיך בלי לחץ שח אף אחד מעליו ורשימת המתנה של עוד 10 רכבים שהוא צריך לחפף כמה שיותר מהר.

• תוכן חדש...