Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה נשמע חברים,

המצב הוא כזה: כרגע אני אחרי תואר בכלכלה מאונ' ת"א, שסיימתי ממש לפני חודש. עבדתי תו"כ הלימודים שנה כיועץ עסקי לסטרטאפים בחברת בוטיק קטנה, היה לי מיזם של אפליקציה שהתקדם יפה מאוד ונגדע בשל חוסר זמן ומשאבים (לצורך העניין, כל הצד העסקי ו"פיתוח" המוצר [לא בהיבט כתיבת הקוד עצמו, על זה היה אמון המתכנת] היה עלי), גם תו"כ הלימודים. בצבא הייתי מתכנת 3 שנים, ככה שיש לי רקע בתכנות.

כיום, אחרי כל הנ"ל, הגעתי למסקנה שלעבוד בעבודה שקשורה לכלכלה "נטו" (שזה אומר ברוב המקרים לבלות את רוב היום מול דוחות אקסל) זה לא משהו שמעניין אותי (אז למה למדתי כלכלה? עניין אחר ופחות רלוונטי). מצד שני, אחרי 3 שנים בצבא כמתכנת, הבנתי שתכנות זה לא בשבילי.

מה כן מעניין אותי? ניהול פרוייקטים/מוצר, עם התמקדות על ניהול מוצר. מה הבעיה? להצליח להתברג לתפקיד כזה (מן הסתם של ג'וניור). הייתי כבר בכמה ראיונות לשני התפקידים הנ"ל, אך לצערי לא התקבלתי. מבחינת דרישות התפקיד, אני עונה על כולן ברוב תפקידי הג'וניור (מלבד נסיון של ניהול מוצר "פרופר" - יש לי נסיון בניתוח שוק, בתכנות, בתרגום צרכי לקוח לפיצ'רים/ערך במוצר, עבודה מול מפתחים וכו' - אבל את רוב אלו למדתי בעצמי, ולא כמשהו "מוסדר"). עם זאת, אני מרגיש שאני עדיין נמצא בעמדת נחיתות מול מועמדים אחרים.

השאלה שלי - איך אפשר/מה ניתן לעשות "אקסטרא" ע"מ כן להצליח להתברג לתפקיד כזה, אפילו התחלתי, או תפקיד דומה שממנו אוכל להגיע לתפקיד כזה? חשבתי על קורס ניהול מוצר, אבל הבנתי שהקורסים האלו לא שווים הרבה, אז די ירדתי מהרעיון. כנ"ל קורס ניהול פרוייקטים PMP - צריך לבוא עם רקע מוכח של נסיון בניהול פרוייקטים מארגונים גדולים. אשמח לכל עזרה מהחבר'ה פה.

תודה :-)

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם

המצב הוא כזה: כרגע אני אחרי תואר... שסיימתי ממש לפני חודש. יש לי רקע בתכנות.

מה מעניין אותי? ניהול

סיכמתי את הרקע שלך טוויטר-סטייל, לשני משפטים שאמורים להבהיר לך את הבעיה. נראה שאתה להוט לנהל (מושג שנוי במחלוקת כשלעצמו) מבלי שצברת מספיק נסיון או כוויות על הידיים. עם כל הכבוד לפיתוח של פרוייקט אישי, זה לא נותן לך מספיק ותק או הבנה כדי לקחת אחריות על פרוייקטים של אנשים או של גופים עסקיים אחרים.

כפי שאני רואה זאת, המצב יכול להתפתח בשני כיוונים עיקריים: או שתקבל תפקיד של ניהול זוטר על סמך כישורים חברתיים/הכרויות ותמשיך משם, או שתתחיל מלמטה איפשהו ותתקדם תוך שנתיים-שלוש על סמך היכולות האמיתיות וההשכלה שלך. הכיוון השני הוא המועדף עליי אישית, אבל הוא כבר מזמן לא במודה.

נראה לי שעליך לקבל החלטה עקרונית: אם אתה רוצה לגשת לעניין באופן יסודי וללמוד את המקצוע שאליו אתה שואף לעומק - פשוט קח כל תפקיד טכני זוטר בחברה עם מוצר שמעניין אותך, ותבנה את עצמך בהדרגה לכיוון הניהולי. אם אתה בטוח בכישורים הניהוליים שלך ורוצה לדלג על שלב הטירונות - תתחבר עם האנשים הנכונים בלינקדאין, לך למיט-אפים רלוונטיים, ותשים את האסימונים על האישיות הכובשת שלך.

כך או כך, אני מאמין שברגע שתיסגר על דרך פעולה אחת ותתמיד בה, התוצאה תגיע מהר. הצעד הראשון הוא בד"כ הקשה ביותר, לגבש אסטרטגיה ולהפוך את החלום לתכנית עבודה.

פורסם

בגדול אתה צודק, למרות שכן יש לי מעט נסיון בניהול צוותים (הצוות של המיזם + צוות של שני מתמחים מחו"ל שניהלתי בעבודה כיועץ עסקי). על פניו, אין לי בעיה להתחיל ממשרה של ניהול מוצר זוטר ככל שיהיה (זה גם מה שאני מכוון אליו, שולח רק למשרות של ג'וניור כאמור), ומוכן גם להתפשר על השכר בשביל זה, הרי זה יאפשר לי להתקדם בעתיד.

מצד שני, גם אין לי בעיה להתחיל "מלמטה", השאלה המרכזית פה היא אילו תפקידים יכולים לעזור לי בעתיד להגיע לתפקיד כזה. אני מסתכל לדוגמה על מצב בו אני נמצא בתפקיד מסויים שלאו דווקא קשור לניהול מוצר אבל שהאפשרות להתקדם ממנו לתפקיד של מנהל מוצר בתוך הארגון היא קיימת (Account manager לדוגמה, למרות שגם זה תפקיד שרוב רובו הוא נבירה בקבצי אקסל) - אם אחרי שנתיים/שלוש/חמש מתגלה שאין אפשרות לעשות את המעבר בתוך הארגון, הרי שחזרתי לנקודת המוצא, פלוס נסיון בתפקיד שלא רלוונטי לניהול מוצר.

פורסם (נערך)

תפקידי ניהול מוצר / פרויקט שאני מכיר הם לא תפקידים ניהוליים, במובן שאין אף אחד שכפוף אליך ישירות.

הם כן מצריכים אינטראקציה מרובה ויכולת להזיז דברים מצד אחד, והבנה טכנית פחות מעמיקה מצד שני, אז הם דורשים יכולות "ניהוליות" מסוימות, אבל זה עדיין לא הופך אותם לתפקידים ניהוליים.

אני מכיר אישית מישהיא שעברה מתפקיד של תמיכה לתפקיד של ניהול מוצר. לדעתי זה יכול להיות מסלול סביר, כי הוא גם מקנה לך היכרות עם לקוחות והצרכים שלהם, וגם מקנה לך ידע טכני בסיסי. כמובן שלא מדובר במוקד תמיכה של ספק אינטרנט אלא בתפקיד רציני יותר.

למרות שאני חייב להודות שבהסתכלות של כמעט 20 שנה אחורה, להיות כלכלן יכול אמנם להיות משעמם נורא בכמה השנים הראשונות, אבל אם הצלחת קצת להתקדם במקום רציני (משרד האוצר, או בנק ישראל) אתה יכול להגיע לתפקידים מאוד מעניינים. בניהול מוצר, לעומת זאת, השעמום ממשיך איתך לאורך כל הקריירה. אבל זו דעתי האישית, שגיבשתי על סמך אפס ניסיון ככלכלן ואפס ניסיון כמנהל מוצר. אז לא הייתי מקשיב לעצות ממני בתחום הזה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
השאלה המרכזית פה היא אילו תפקידים יכולים לעזור לי בעתיד להגיע לתפקיד כזה. אני מסתכל לדוגמה על מצב בו אני נמצא בתפקיד מסויים שלאו דווקא קשור לניהול מוצר אבל שהאפשרות להתקדם ממנו לתפקיד של מנהל מוצר בתוך הארגון היא קיימת.

אני לא מגיע מתחום התוכנה, אבל ראיתי לא מעט מקרים בהם מנהלי מוצרים או פרוייקטים צמחו דווקא מתוך הפיתוח או השירות. במחלקות האלה צוברים די מהר הרבה ידע רלוונטי מהשטח במישור הטכני (פיתוח) והשיווקי (שירות), בד"כ עובדים צמוד עם מנהלי המוצרים ומי שמעליהם, וזה מאפשר לנצל הזדמנויות כשהן נפתחות.

בניגוד לאינטואיציה, הייתי ממליץ לכוון לחברות גדולות אם זו התכנית שלך, בעיקר כאלה שאינן ישראליות במקור. בסטארט-אפ אמנם יש הרבה יותר דיאלוג בין המחלקות השונות והזדמנויות ליצור קשרים, אבל שם להנהלה יהיה הרבה יותר קשה לוותר על איש טכני חזק שמכיר את ההיסטוריה של המוצר, אפילו אם זה לטובת קידום פנימי. בתאגידים בינלאומיים מקובל שאנשים מחליפים תפקידים וזזים בתוך הארגון כל 3-5 שנים, לכן יש גם מנגנונים מובנים להעברת ידע ומערכת שיודעת לגייס באופן יעיל את האדם הבא לתפקיד. יצירת הזדמנויות לקידום פנימי ו'העצמה' של אנשים היא ערך עליון בתרבות הניהול המערבית בעשור האחרון, אבל חברות קטנות לא תמיד מעודכנות בעניין או מבינות את חשיבותו, לכן נוטות לעתים לבלום את הצמיחה האישית של עובדיהן במקום לעודד אותה.

פורסם

בהמשך להמלצות דריש שאני מסכים עם רובן, כדאי להציץ בשביל הספורט בפרופילים של מנהלי מוצר בלינקדאין, רק כדי לקבל מושג כיצד הם הגיעו לשם.

תמצא מגוון רחב של דרכים שלכולן משותף אחד - עבודה של כמה שנים טובות לפני כן בתפקיד אחר שממנו הם צמחו, יהא זה תכנות, עיצוב, תמיכה וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא תמיד יש צמיחה מתוך תפקיד אחד בארגון, ואני דוגמא לכך (מנהל מוצר כ-5 שנים). יותר מזה - גם ראיינתי וקיבלתי לעבודה אנשים עם ניסיון מועט בניהול מוצר שעשו ועושים עבודה מצוינת (ולמען ההגינות - גם כאלה שעשו עבודה גרועה ופוטרו...).

בכל מקרה, צמיחה אורגנית באירגון לתפקיד של מנהל מוצר אפשר למצוא מתוך אנשי תמיכה ושירות, אנשי QA וכדומה. ה-product owner הכי מוצלח אצלנו היה QA ג'וניור.

ספיקינג אוף - אם יש לך עבר כמתכנת, אולי תחפש תפקיד בחברה שמבדילה בין product manager ל-product owner (לרוב חברות גדולות), ובה תפקיד של owner יכול להתאים לך יותר - לשבת צמוד למפתחים ולטפל בקרביים של המוצר. משם כבר אפשר לגדול אם אתה טוב.

מציע לך גם לשבת על הקו"ח ולהדגיש את יכולותיך בניהול מוצר. להקטין את הכלכלה, להגדיל את הפרויקט (קשור מאוד למוצר), להחשיב גם את התכנות (יתרון עבור מנהל מוצר בחלק מהמקרים) ולהדגיש כל דבר שנראה לך שקשור לניהול ולמוצר :wink:

בהצלחה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם על התשובות, אקח כל מה שאמרתם בחשבון.

בהמשך להמלצות דריש שאני מסכים עם רובן, כדאי להציץ בשביל הספורט בפרופילים של מנהלי מוצר בלינקדאין, רק כדי לקבל מושג כיצד הם הגיעו לשם.

תמצא מגוון רחב של דרכים שלכולן משותף אחד - עבודה של כמה שנים טובות לפני כן בתפקיד אחר שממנו הם צמחו, יהא זה תכנות, עיצוב, תמיכה וכיו"ב.

אעשה את זה, אבל עדיין, אני נתקל בהרבה משרות ג'וניור שלא דורשות ניסיון משמעותי קודם בתחום (מן הסתם המשרה בכפיפות למנהל מוצר סניור), שתי דוגמאות שנתקלתי בהן היום:

http://www.seev.co.il/job/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/junior-product-manager--

14719#.WgWHn4hx2Uk

http://www.janglo.net/index.php?option=com_adsmanager&page=display&catid=77&tid=432042

רוני - בהחלט אבדוק את העניין. איך הגעת בעצמך לתפקיד?

ולגבי הקו"ח - עברתי עליהן אתמול וזה בדיוק מה שעשיתי, עכשיו נותר לשלוח אותן.

פורסם

בהחלט יש משרות ג'וניור ואפשר גם לומר שזה אחד מתפקידי ההייטק שלא באמת מחייבים ניסיון קודם או הבנה מעמיקה בתחום. למשל, בשביל להתקבל למשרת מתכנת אתה חייב לדעת תכנות, אבל בשביל להתקבל למשרת ניהול מוצר אתה לא באמת חייב ניסיון. מה שכן - אתה חייב להיות לגמרי committed ומסוגל ללמוד מהר ולהכנס לעומקם של דברים. זה תפקיד מאוד וורסטילי שנוגע בהמון דברים. אצלי זה היה בשיטת חבר מביא חבר. אין מה לעשות - זו הדרך הכי מהירה להכנס לשוק העבודה בימינו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...