Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבדתי בי-ם ועשיתי נסיעה יומיומית לי-ם והלוואי הלוואי הלוואי והיה לי Hill Holder, כל פעם בפקק להרים בלם-יד, לתת גז, להוריד ולהרים מצמד, סיוט.

ואין לי בעיה עם ידני בפקק, לא מפריע לי בכלל.

אני לא אשכח איך ברנו 5 הייתי מניע את הרכב, לא מניע.

נזכר למשוך את ידית הצ'וק, מניע את הרכב, מניע.

נוסע ואחרי שעה נזכר ששכחתי להוריד חזרה את הצ'וק והלך חצי מיכל.

אין לי בעיה עם התקדמות, אני אוהב טכנולוגיה והתקדמות.

אין לי בעיה עם מצמד\גז אלקטרוני.

אם כבר לא לאהוב, זה התקנות מקומיות ע"ע קודניות ומובילאיי.

שכרתי רכב, סובארו איפרזה, 1.5 עם S&S ברכב.

הגעתי לצריכה מטורפת של 1:16 עם המערכת הזו, הייתי בשוק.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא אשכח איך ברנו 5 הייתי מניע את הרכב, לא מניע.

נזכר למשוך את ידית הצ'וק, מניע את הרכב, מניע.

נוסע ואחרי שעה נזכר ששכחתי להוריד חזרה את הצ'וק והלך חצי מיכל.

נסעתי הרבה במכוניות עם צ'וק ידני.

כשזה הרכב היומיומי שלך, לא שוכחים למשוף צ'וק בהתנעה, להחזיר קצת מיד אחרי, להחזיר עד 1/2 מהלך אחרי כדקה - שתיים ולהחזיר לגמרי אחרי 3-5 דקות. בנוסף יש נורה בלוח שעונים עם הסמל הזה:

111.jpg

זה חלק מתפעול הרכב. כמו להדליק אורות, לאותת, להעביר הילוכים.

בנוסף, עם צ'יוק פעול מנוע לא סוחב, קשה לא לשים לב לזה.

פורסם

נראה לי שהבחירה שלי בקיה ריו סדאן ידנית לפני 3 שנים היתה נכונה. אין S/S , מזגן מכני, היל הולדר עובד מצויין, קלאץ הדראולי פשוט ויעיל, 6 הילוכים מדוייקים. גם המחיר פחות מ 80K היה מצויין.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

עוד דבר מיותר ששכחתי לציין - Shift Light.

אותו מחוון שממליץ על העלת והורדת הילוך. בשביל מה בחרתי אוטו עם גיר ידני אם לא בשביל להחליט לבד מתי לעלות ולהוריד הילוך?

פורסם
לסיכומו של עניין - נמאס מהטמטום האנושי חסר הגבולות שמראש אילץ אותנו לשלול מכלל הגזע את האופציה לשלוט בעצמו בכלים שלו.

אותם אנשים ששוכחים להדליק ולכבות אורות כשצריך אשמים בצורך ברובוט שיעשה זאת, אותם אנשים שנוהגים 200 לפני כיכר אשמים בצורך במערכות עזר abs וesp, אותם אנשים ששוכחים שכשנוהגים צריך לנהוג אשמים בזה שההגה עכשיו זז בעצמו גם אם בניגוד לרצוננו, וכו'.

לכל אחד יש את היום הזה העמוס הלחוץ שהוא יכול בטעות לשכוח את האורות באוטו - את האמת? היה לי ב3 שנים האחרונות רכבים עם אורות שנכבים לבד, לאחרונה שקיבלתי את הקליאו בליסינג מסתבר שלה אין.

לא פעם אני אוכל את עצמי האם כיביתי או לא כביתי את האורות ונלחץ מזה - התרגלתי כבר לזה שהם נכבים לבד ופתאום אני צריך להתרגל לכבות אותם כל סוף נסיעה, זה לדעתי יכולת מבורכת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
עוד דבר מיותר ששכחתי לציין - Shift Light.

אותו מחוון שממליץ על העלת והורדת הילוך. בשביל מה בחרתי אוטו עם גיר ידני אם לא בשביל להחליט לבד מתי לעלות ולהוריד הילוך?

דווקא לי לפעמים הוא עזר טיפה, בייחוד במנועים מטורבתים.. ובייחוד ברכבים שכורים שאני רק לומד להכיר.

לפעמים ניראה שזה סל"ד נמוך מידי להעביר הילוך, אבל המערכת ממליצה להעביר. אז אני מנסה, וואלה סוחב :)

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הדבר היחיד שהייתי רוצה לחזור אליו הוא הגה *הרבה* כח ; ללא שום תגבורים. כל השאר, מבורך (אה כע, על ה startstop בהחלט אפשר לוותר).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

זה רק אני או שיש עוד אנשים שמרגישים ככה?

זה אתה ועוד 7 אנשים שעשו 'לייק' הודעה שלך נכון ל 21:07.

אבל ליתר מאות אלפי הנהגים - אין להם מושג על מה אתה מדבר. עבורם על המערכות האלה נהדרות ומסייעות לנהיגה נעימה.

רק אחרי שאתה נוהג ברכב בן 35 שנים וברכב בן 25 שנים וברכב מודרני, אתה מבין את הקפיצה העצומה שעשה עולם הרכב בכל הקשור לאיכות ונוחות הנהיגה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מעונין למכור את הגטס GLF שלי (שנת 2009). גם מחיר זול, וגם נטול טכנולוגיה מיוחדת. בנוסף, תתפנק בכסאות קשים, מתלה לא רך (טוב נו, מדברים על טכנולוגיות ישנות). אבל אני השקעתי בה ברדיו דיסק עם BT (הרי בשביל מה להתקין דיבורית אם היום הכל מגיע ברדיו?). בגלל שאתה חבר פורום בכיר, אני מעוניין גם להשאיר לך את מצלמת דרך.

פורסם

לא מבין למה אנשים לוקחים הכל לקיצוניות השניה?

איפה רשמתי שאני נגד טכנולוגיה, נגד כסאות נוחים, מתלים טובים וכו'?

בכלל לא.

אני רק נגד עזרים שונים שמאלצים אותנו להשתמש בהם ולא נותנים אפשרות לכבות/לבטל אותם.

למשל לא רוצה לראות בלוח שעונים המלצה לעלות להילוך 5 ב 70 קמ"ש. לא רוצה כי לא בא לי לעלות להילוך 5 במהירות זו, המנוע שם לא סוחב. אבל המחוון מופיע כל הזמן ואי אפשר לכבות אותו.

פורסם

HH מבחינתי נעשתה הכרחית לחלוטין. לאנשים יש נטייה להצמד כמה שיותר לרכב שלפניהם, מה שלא משאיר שום מרווח לטעות, ובמקביל לתפעול הגז, הבלם והמצמד אתה גם צריך לפקוח עין על המראה האחורית ולשמור מספיק מרחק מהרכב שלפניך. זינוק בעליה הפך לסיוט.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

רק אחרי שאתה נוהג ברכב בן 35 שנים וברכב בן 25 שנים וברכב מודרני, אתה מבין את הקפיצה העצומה שעשה עולם הרכב בכל הקשור לאיכות ונוחות הנהיגה.

איפה רשמתי שאני נגד טכנולוגיה, נגד כסאות נוחים, מתלים טובים וכו'?

בכלל לא.

אני רק נגד עזרים שונים שמאלצים אותנו להשתמש בהם ולא נותנים אפשרות לכבות/לבטל אותם.

למשל לא רוצה לראות בלוח שעונים המלצה לעלות להילוך 5 ב 70 קמ"ש. לא רוצה כי לא בא לי לעלות להילוך 5 במהירות זו, המנוע שם לא סוחב. אבל המחוון מופיע כל הזמן ואי אפשר לכבות אותו.

דיסקו פיספסת את הפואנטה של השירשור...לא הייתה פה אף מילה על איכות ונוחות נהיגה.

פורסם

לשני דברים הייתי חוזר בכיף 30 שנה אחורה.

לתגובת הדוושה של מכונית עם קרבורטור, שאין דומה לה, ולהיגוי של מכוניות הסופר מיני של פעם.

בקרבורטור ישנה משאבת תאוצה שמעשירה רגעית את התערובת עד שהסל"ד עולה, ואת זה אין בהזרקת דלק, כמו גם את ה "טורבו לעניים" שהיו מרגישים כשהיתה נפתחת הלוע השניה.

היגוי כמו שהיה לפיג'ו 205, סיטרואן AX, פיאט 127 ומיני המקורית כבר לא יהיה.

קל בדיוק במידה הרצוייה, חד רגיש ומדוייק.

לכל השאר אין מה להתגעגע, הכל טוב יותר היום לעין ערוך ושיעור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...