Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי לגולש המתחיל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במבי, אתה צודק כשמסתכלים על סטטיסטיקה של אנשים שנהרגו, אבל הסטטיסטיקה לגבי פציעות משנה את התמונה לטובת חבישת קסדה:

According to Dr. Shealy, who has studied ski related injuries for more than 30 years,recent research has shown that the use of helmet reduces the incidence of any head injury by 30 to 50 percent, but that the decrease in head injuries is generally limited to the less serious injuries. There has been no significant reduction in fatalities over the past nine seasons even as the use of helmets overall has increased.

מקור: https://www.nsaa.org/media/68045/NSAA-Facts-About-Skiing-Snowboarding-Safety-10-1-12.pdf

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבטמן שמור לחבר אחר שלי:

[ATTACH=CONFIG]495898[/ATTACH]

מעולה...:lol:

במבי, אתה צודק כשמסתכלים על סטטיסטיקה של אנשים שנהרגו, אבל הסטטיסטיקה לגבי פציעות משנה את התמונה לטובת חבישת קסדה:

According to Dr. Shealy, who has studied ski related injuries for more than 30 years,recent research has shown that the use of helmet reduces the incidence of any head injury by 30 to 50 percent, but that the decrease in head injuries is generally limited to the less serious injuries. There has been no significant reduction in fatalities over the past nine seasons even as the use of helmets overall has increased.

מקור: https://www.nsaa.org/media/68045/NSAA-Facts-About-Skiing-Snowboarding-Safety-10-1-12.pdf

שלא תטעה, אני לא אומר שקסדה זה מיותר.

אני אומר שזה לא קריטי כמו, נגיד, ברכיבה על אופניים, ושזה גם תלוי באיך אתה עושה סקי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יודע לומר ספציפית על ואל תורנס, החוויה שלי מחנויות באתרי סקי אחרים באלפים הייתה שמרבית הציוד הוא לסקי והוא מכוון לקהל יעד ספציפי, מסורתי יותר נגיד. (לא במובן היהודי, במובן האירופי). לא ראיתי הרבה ביגוד שגרם לי לומר "מגניב!" - בדרך כלל בכל עיירה מצאנו חנות אחת, אולי 2 שמחזיקות מבחר ראוי של ציוד גם לסנובורד ושל ביגוד גם למי שלא נמצא כבר בפנסיה.

אני חושב שלקנות ציוד בחו"ל, באתר, זה אחלה כשזה תוספת לציוד שכבר יש לך - איזה מציאה או משהו מגניב שלא ראית בארץ. להסתמך על הקניה שם בשביל שיהיה לך במה לגלוש בלי להירטב, אני אישית לא מרגיש עם זה בנוח, ולכן את הסט הראשון שלי קניתי כאן בארץ. ספציפית הלכתי לאופפיסט בהרצליה וביקשתי מרובי משהו זול מעונות קודמות, אני במידה גדולה יחסית ולרוב יש בחנויות שאריות של ביגוד סבבה לגמרי מעונה או 2 אחורה, בחצי מחיר אפילו (גם בחו"ל זה תופס). זה עדיין ציוד מודרני וטוב, זה לא אוברול ניילון אדום של מדריך סקי משנת 82...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אולי תעזרו לי למצוא אתר סקי מתאים לעונה הקרובה?

מה אני מחפש:

• אתר שאפשר, ונוח, להגיע אליו ברכב ולהשתמש ברכב (עדיף ללא שרשראות ושתהיה חניה סבירה)
  • שהלינה בו בדירה היא אופציה סבירה ונוחה ולא מחייב מלון (כלומר יש דירות קרובות לרכבלים,יש סופרמרקטים גדולים לקניות)
  • רצוי שיש בו כמה אתרים בסקי פס אחד, שאפשר להתנייד ביניהם בנהיגה קצרה ולגוון ככה את הנוף ומזג האוויר
  • שיש בו כמה שיותר פארקים וכמה שפחות טי-בארים (בקיצור ידידותי לסנובורד)
  • שיש בו שלג טוב בסבירות גבוהה

כמובן שהאתר לא חייב לענות על כל הדרישות אבל כמו שתראו יש כמה שמאוד קרובים לזה ואני תוהה עם יש עוד שלא חשבתי עליהם או שאני לא מכיר מספיק.

אתן דוגמאות מהעבר שעונות לצורך הזה ושגלשתי בהם פעמיים כל אחד:

מיירהופן - 4 אתרים בסקי פס בכחצי שעה נסיעה ממיירהופן, הרבה דירות ליד רכבלים, סופרמרקטים גדולים והרבה מסעדות וחנויות, ופארק בכל אתר. השלג היה לא רע.

סקי אמאדה - המון אתרים בסקי פס, עיירות שטוחות עם המון דירות ובכללי אווירה רגועה וכפרית, לאו דווקא אלפינית. המון פארקים. הגעה תענוג ממינכן. השלג לא היה מדהים.

הדולומיטים - שוב המון אתרים ופארקים בסקי פס והם בעלי אופי מאוד שונה ומגוון, דירות יש, חניה קצת פחות, סופרמרקטים וחנויות שפתוחים אחרי 6 בערב אין בכלל אבל ניחא. מאוד אוהב את האתרים, אבל השלג שם בשנים האחרונות פשוט מזעזע.

סאמיט קאונטי קולורדו - סיפרתי על זה פה כבר בהרחבה, אבל 4 אתרים גדולים עם שלג מושלם כלולים בסקי פס, עיירה אמריקאית עם אאוטלטים ומסעדות וחנויות ענק כמו בכל עיר, פארקים מעולים.

פורסם

אני יכול להגיד מה אנחנו עושים השנה, שעונה לרוב הסעיפים- טסים למינכן, שוכרים רכב, הזמנו דירה ב- Kappl. איפה זה Kappl אתה שואל? עיירה קטנה יחסית, 11 דקות נסיעה מאישגל, 33 דקות מסט.אנטון. אחרי ששנה שעברה לנו ליד Soll שבמתחם Skiwelt, ומשם נסענו בין השאר ל- Kitzbuhel ול- Zillertal Arena, נסיעה של חצי שעה נראית לנו סבירה לגמרי. אז:

- אתה נוח שאפשר להגיע אליו עם רכב- בהחלט

- לינה בדירה היא אופציה נוחה וסבירה- כן, אבל הדירה לא קרובה לרכבלים ומחייבת נסיעה

- כמה אתרי סקי בסקי פס אחד- לצערי לא, אין סקי פס שכולל את אישגל וסט.אנטון. התוכנית לקנות סקי פס של שלושה ימים לכל אחד מהם, או יומיים לאישגל ו- 4 ימים לסט.אנטון (באחד מהם לקפוץ ל- Lech) זה מייקר את עלות הסקי פס הכוללת בכ- 30 יורו.

- ידידותי לסנובורד- בהחלט

- שלג טוב בסבירות גבוהה- פסגה ב- 2,800 מטר, לא צריכה להיות בעיה. למעשה, צפוי לרדת בשניהם שלג כבר בסופ"ש הזה...

פורסם

ברשותכם נחזור רגע לקרקע המציאות (שלי בכל אופן).

אתמול חגגתי שיעור גלישה ראשון בסקימולטור בחולון.

3 סשנים של 10 דקות כל אחד, סה"כ 30 דקות במצטבר, לי היה ברור שגולש אני לא יוצא מזה,

כן הפתיע אותי שהמדריך, בחור חמוד בהחלט חשב שהכל ייתפס מיד לפחות מבחינת טכנית עמידה.

אז כן הצלחתי לעשות את כל מה שנדרש ממני - משולשים וכאלו, ימין ושמאל,

אבל מה לעשות שהטכניקה לא נכנסה לי באופן אוט' (כל הקטע של הישענות קדימה על המגף).

בקיצור, רכשתי כרטיסיה, נתחיל 5 שיעורים ונתקדם הלאה.

החנות בהרצליה, באופן קצת מוזר, אני עובר ליד החנות הזאת באופן ממוצע של פעם בשבוע-שבועיים תלוי כמה

חבילות יש להביא מהדואר או קניות בסופר-פארם מעל. טוב לדעת שיש עסק כזה קל"ב.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

עשיתי כמעט את מה שאתה עשית לפני 3 שנים. שכרנו דירה בkappl והשתעשענו באיזור. היינו יומיים באתר של העיירה עצמה (לא קטן בכלל, האמת) ועוד 4 ימים באישגל. אישגל מדהימה! והאווירה בעיירה (גם בלילה) פשוט משוגעת. אל תוותר על הדיוטי פרי ראן ל-Samnaun. את כל האלכוהול תקנו שם ותעבירו בתיק על הגב בסקי. גם חוויה מיוחדת וגם צריך להזהר משוטרים\אנשי מכס שמפטרלים ותופסים מבריחים - חוויה מיוחדת!

קנינו שם ויסקי בני 18-21 בגרושים (יחסית).

הפלוס באישגל הוא שכל האתר הוא בגובה של יותר מ-2000 מטר, מה שמבטיח עונה ארוכה ושלג טוב כמעט וודאי. 240 ק"מ של מסלולים, 45 רכבלים (אין כמעט T-bars). שלושה רכבלי ענק מהעיירה לאתר (מסוגלים להעביר 10K אנשים בשעה). שני snow-parks. שחורים של 70 מעלות, מסלולי מוגולים מיוחדים (במבי, בשבילך).

pisten-ischgl-skiurlaub.jpeg

פורסם

אהה, כן. והבית חולים שם מעולה! הם מתמחים בפציעות סקי ופציעות ספורט למיניהן. ניתחו אותי בצורה מדהימה!

בגלל זה אמרתי לעצמי שאני לא אעשה יותר אף פעם סקי במקום שאין בו רפואה ברמה גבוהה (בולגריה, רומניה וכ"ו)

שלא תצטרכו, כן :-)

פורסם

אבל מה לעשות שהטכניקה לא נכנסה לי באופן אוט' (כל הקטע של הישענות קדימה על המגף).

טכניקה אף פעם לא נקלטת אוטומטית. זה לא חשוב אם אתה רוכב הרים, שוחה, משחק טניס, מתאמן בקרטה... זה לא משנה.

טכניקה לומדים באופן סזיפי. מתרגלים, עד שנקלט. כמה שמשקיעים יותר, מקרטעים פחות...

יש כאלו שזה לוקח להם פחות זמן, יש כאלו שיותר כשרוניים ו/או עם פיסיולוגיה יותר נכונה... ועדיין: טכניקה לומדים עם תרגול חוזר ותיקונים. מפרקים תנועה לסט גורמים. מתרגלים בנפרד כל תת תנועה, מחברים, מתרגלים את החיבורים... עד שהמוח הופך את התנועה לאוטומטית.

מתחילים מהבסיס (עמידת מוצא יש בכל דיסיפלינה), וממשיכים.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות ממש כדי לקצר תהליכים, זה להיות בכושר ולחזק את השרירים הרלוונטים בפעילות אחרת. אתה יודע, סקוואטים וכאלה... (בטח יש ברשת תרגילים רלוונטים).

פורסם

+1 על אימון רפטטיבי. אבל מה שחשוב להבין, זה שלא הכל צריך לעשות על השלג, או אפילו במתקן ייעודי. יש המון שאפשר ללמוד ולהתאמן עליו בשאר השנה. אתן קצת דוגמאות מעולם הסנובורד, כי אני לא מבין כלום בסקי, אבל אני בטוח שחלק מהדברים עוברים דיסציפלינה:

קודם כל ברור שיכולת גופנית. כושר וסיבולת, כח, סיבולת שריר. כל ספורט שתעשה תורם ליכולות האתלטיות שלך ויתן שיפור גם בגלישה, שלא לדבר על תרגילים שמחזקים יכולות ספציפיות. בסנובורד, 2 תרגילי חדר כושר בסיסיים ביותר (סקוואט לארבע ראשי והרמות עקב לתאומים) יחזקו את 2 השרירים הכי חשובים ברגל לגלישה, מה שיאפשר לך לבלום ולפנות חזק יותר, ולהתמודד עם העומס טוב יותר. חיזוק שרירי הליבה רלוונטי לכל ענפי הגלישה. כל דבר מועיל.

יש הרבה תנועות ייחודיות לגלישה שאתה לא מתורגל בהן ביום יום, וצריך לבנות להן לא רק יכולת אלא גם muscle memory. בהנחה שיש לך ציוד אתה יכול לשים אותו בבית או בחצר (על משהו רך) ולתרגל תנועות כמו ollie, press, כדי ללמוד כמה כח צריך להפעיל ואיך בשביל להגיע לתוצאה הרצויה. זה משהו שדורש ניסוי וטעיה ובסוף מה שמתקבל זה אותו muscle memory - אתה "זוכר" איזה אותות לשלוח לשריר כדי להגיע לתוצאה שיש לך בראש. זו גם אחלה דרך לשפר את גובה הקפיצה שלך עם המשקל הנוסף של הבורד, ואפשר לעשות עם זה תרגילים מגניבים כמו squat-ollie שגם מאמנים מאוד את השרירים וגם שורפים לך המון קלוריות על הדרך (קצת כמו אימון hiit)

אתה יכול להתאמן במיוחד על טכניקות של נפילה נכונה על כל משטח רך מספיק, מזרון התעמלות או אפילו בחוף הים. להתגלגל מהכתף (בנפילה קדימה) ומהגב (בנפילה אחורה), לשמור ידיים צמודות, להכניס סנטר. לא מספיק לדעת את זה כי כשאתה תופס אדג' באמצע מסלול שחור כל מה שאתה יודע עף מהחלון - צריך להתאמן על זה בתקווה שבעת הצורך זה מה שתעשה אוטומטית.

טרמפולינות הן אביזר מעולה להתאמן על תרגילים באוויר ושליטה בגוף באוויר. ללמוד איך לעשות נכון pre-winding, איך לשלוט במהירות הסיבוב של הגוף ואיך להישאר יציב באוויר, אפילו להתאמן על הכניסה הנכונה ל grabs אם יש לך foam board או אלתור אחר הולם.

את כל אלה אגב מלמדים גולשים בwoodward, שזו רשת מרכזי אימון "אקסטרים ספורט" בארה"ב שעוסקת במחנות קיץ לילדים ואימונים למבוגרים לסקי, סנובורד, סקייטבורד וכו'. הדרכת סנובורד סטנדרטית מתחילה בגלגולים ונחיתות על משטח אולימפי, עוברת לטכניקה אווירית על טרמפולינות, ממשיכה ל"סנובורד יבש" (בתכלס, סנובורד עם גלגלים) על רמפות עץ ורק אז יוצאת החוצה לשלג כדי לחבר את כל התרגול הזה לגלישה מעשית. ותאמינו לי זה אחד הדברים הכי מהנים שיצא לי לעשות :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עם כל החגיי קניות הבאים עלינו לטובה, האם את מכירים עסקאות כדאיות לרכישות הבאות (בחו"ל כמובן):

קסדה, משקף OTG, מכנסיי גלישה, כפפות, חולצה ומכנס טרמי.

מסתבר שהמעיל שרכשתי בסוף עונה ב-28 יורו בגרמניה לפני שנה וחצי הוא בעצם מעיל לסקי.

הייתי שמח להשאיר את הכסף שלי בארץ אבל המחירים כאן במקרה הטוב הם כפולים.

אלה כבר בדרך אלי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
מסתבר שהמעיל שרכשתי בסוף עונה ב-28 יורו בגרמניה לפני שנה וחצי הוא בעצם מעיל לסקי.

תקשיב. ראיתי מעילי סקי במחירים כאלו בדקטלון. לא יודע אם הייתי בונה עליהם לשמור אותי יבש וחם כשמזג האוויר לא טוב, בטח לא בתור מתחיל, שמבלה הרבה זמן על השלג.

לגבי הנעליים, אני לא בטוח שלקנות נעליים בלי למדוד ולהשוות זה חכם.

פורסם

אכן, עם הנעליים זה סוג של סיכון-סיכוי שלקחתי על עצמי, "מהבדיקות" שעשיתי זה אמור להתאים.

המעיל המדובר היה עלי בכמה וכמה אתרי סקי כתייר, לא אכזב, נחכים אחרי שיעשה סקי.

הפערי מחירים בטקסטיל היעודי (כמעט כמו כל דבר אחר בארץ) גדולים מאד שלפעמים

הסיכוי שיתפספס ופריט לא יתאים שווה את הסיכון.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

על איזה חנויות אינטרנטיות אתם ממליצים לרכישת ציוד סקי?

או איזה ציוד באופן ספיציפי?

אני מעוניין לרכוש מעיל, מכנס, כפפות

אולי גם קסדה

• תוכן חדש...