Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיווני אוויר לדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזור מגורים?

קומה?

יש נוף פתוח, כביש?

אוהב שמש?

בכללית צד דרום יותר חם.

במישור החוף יש רוח מצד מערב, תבדוק משטר רוחות באיזור.

פורסם

בדוק משטר רוחות

בדוק בניינים, כבישים ומוסדות (בתי ספר, חנויות, מסעדות) בסביבה.

תביא בחשבון שמזרח מואר וחם בבוקר ומערב אחר הצהריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השמש יוצאת במזרח ושוקעת במערב

עוברת לאורך היום בדרום

מה שמביא אותנו לכלל האצבע שדרום = אור וחום, ומזרח או מערב בבוקר או בערב בהתאמה

בגדול צפון חשוך וקריר יותר

יש מקומות רבים בהם יש בריזה מכיוון מערב

היום כשהכל ממוזג ומואר ממילא רוב הזמן, אני רואה הרבה פחות חשיבות לבחירת כיוונים (זאת אומרת זה עדיין חשוב, אבל פחות מימים עברו, ולכן המשקל של הפרמטרים האחרים ברכישת דירה קיבל יותר משמעות).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה מאוד תלוי בגיאוגרפיה, אבל בגדול המומלץ זה צפון מערב לעומת דרום מזרח. אני לא מסכים עם הבחור מעליי, כי זה תלוי איפה אתה מתגורר. גם מזגן טוב יצטרך לעבוד קשה יותר בחורף/קיץ כאשר הדירה ממוקמת בצד מסוים.

פורסם

אני לא בטוח שאנו לא מסכימים

רק שהמשקל שיש לתת לזה הוא פחות מבעבר

אם למשל לפני 30 שנה הורי וויתרו על דירה עם מחסן ובחרו במקום זה בדירה זהה לחלוטין [באותו מתחם] אך ללא מחסן, כי כיווני האוויר שלה היו טובים יותר, היום זה לא היה קורה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בלי צפון או מערב צפה לשבת בבית ממוזג כל הקיץ.

מספיק חלון צפוני אחד בדירה כדי לשנות בה את כל האקלים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עוד גורם לחשוב עליו: קיומם של גגות/מרפסות מעל חלקים מהדירה במפנה שמקבל שעות שמש ישירה. מרפסת מעל ממ"ד במפנה דרומי, למשל, עלולה להפוך אותו לבלתי נסבל בקיץ, גם עם מזגן (מניסיון).

אישית אני מעדיף מפנה צפוני עם נוף לשפיצברגן, אם אפשר :).

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

כיום יש לי מפנה מזרחי די מוגן (קיר תומך בגבה 5 מ' במרחק כמה מ' מהבית) - כך שבבוקר הכל טוב. לעומת זאת החלונות המערביים הם עם נוף לטרודוס (טוב. לא באמת. רק למת"מ וסמי עופר) ובקיץ זה הרבה מאד אור וחום עד צורך בסגירת תריסים. בחורף, לעטמת זאת, צריך לסגור את התריסים בגלל הגשם. אבל בין לבין, או בערב, זה נהדר.

קורן, לא הייתי מחפש נוף לשפיצברגן, אלא אם אתה חובב קרח והתעסקות עם האח. זה נחמד לשבוע-שבועיים, אבל אני מסופק אם היית נהנה משמש שזורחת ב-11 ושוקעת ב-31 בחורף, או זורחת ב-1 ושוקעת ב-23 בקיץ. ואם אתה מדבר על זה אני מעדיף אותה קטנה ושחורה. זה מה שיש לי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי בוחר לפי איזור פתוח ורעש.

מעדיף לראות מרחבים מהחלון ולא קירות ומעדיף חלון שלא פונה לגן משחקים או מוקד רעש אחר.

בגלל שיש לך 2 כיוונים בלבד ואני מניח שהם לא מנוגדים (צפון דרום או מזרח מערב) זרימת אויר טובה דרך הבית בכל מקרה לא תהיה. בכל מקרה יהיה לך לפחות כיוון אחד שמקבל שמש אז לא כזה קריטי איזה שניים תבחר מבחינת אור ושמש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קיומם של גגות/מרפסות מעל חלקים מהדירה במפנה שמקבל שעות שמש ישירה. מרפסת מעל ממ"ד במפנה דרומי, למשל, עלולה להפוך אותו לבלתי נסבל בקיץ, גם עם מזגן (מניסיון).

אתה רומז על בידוד טרמי לוקה בחסר ?

זה שייך לעבר - בדירות חדשות כיום קירות חיצוניים של ממ"ד מקבלים טיפול טרמי, או שהם מחופים בצמר סלעים ופלטת גבס לצורך קבלת בידוד טרמי משופר או שמשתמשים בשכבה עבה של טיח טרמי מיוחד. זה עובד מעולה (במיוחד זה עם הצמר סלעים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא רומז כלום. אני רק אומר שמנסיוני הצנוע בשתי דירות שונות באותה שכונה, בנייה חדשה בת 5-10 שנים, עם בידוד טרמי טוב למיטב שיפוטי, עדיין בקיץ מורגש הבדל גדול בין חדר שיש מרפסת מעליו לחדר שאין מרפסת מעליו, וההבדל מורגש עוד יותר כשמדובר בממ"ד.

חזיר דיזל

פורסם
אני לא רומז כלום. אני רק אומר שמנסיוני הצנוע בשתי דירות שונות באותה שכונה, בנייה חדשה בת 5-10 שנים, עם בידוד טרמי טוב למיטב שיפוטי, עדיין בקיץ מורגש הבדל גדול בין חדר שיש מרפסת מעליו לחדר שאין מרפסת מעליו, וההבדל מורגש עוד יותר כשמדובר בממ"ד.

מרפסת מעל ממד ? נדיר ביותר.

ממ"דים בד"כ בנויים אחד מעל השני, ואם יש מרפסת מעל ממ"ד אז אולי זו דירה אחת או שניים במפלס האחרון של הבניין.

מהבניה החדשה של פחות מ-5 שנים אחרונות אני רואה בידודים בממ"דים, ומניסיוני בחורף האחרון אין שום הבדל בין חדר רגיל לממ"ד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה אכן היה המצב אצלנו בדירה הקודמת, מפלס תחתון של דופלקס כשמעל הממ"ד מרפסת. בשכונה שלנו בניינים בני 5-6 קומות "קוואזי-מדורגים" כשכל קומה ייחודית ושונה, והמצב של מרפסת מעל חדר (כלשהו) קיים כמעט בכל קומה.

מבחינתי, סובייקטיבית, הבעיה היא בקיץ. בסופו של דבר, לבניה מאסיבית בבטון ובלוקים יש מסה תרמית גדולה שהולכת וצוברת חום; הבידוד, טוב ככל שיהיה, רק מאט את קצב מעבר החום וצבירתו. בסופו של דבר המבנה מתחמם מאוד והשהיה בו הופכת בלתי נסבלת ללא מיזוג. מכאן המסקנה האישית שלי עד כה היא להמנע ממצב של מרפסות או גגות חשופים לשמש ישירה מעל חלקים מהדירה, והכי טוב, להמנע בכלל ממפנה דרומי או מזרחי.

חזיר דיזל

פורסם

יש סוגי בניה מיוחדים שבהם יש מקרים כמו שאתה מתאר.

עדיין, יש לזה פתרונות.

חיפוי גבס וצמר סלעים משפר באופן דרמטי את המצב - וכדאי להתנסות בזה כי זה מדהים.

במקרים קיצוניים כמו שאתה מתאר (חדר אחד או שניים שסובלים מהתופעה) - אני ממליץ לבצע חיפוי כזה בתקרה ותרוויח לא רק בידוד טרמי מצויין אלא גם בידוד אקוסטי משופר.

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...