Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה VS פיג'ו 208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאחר 3 שנים עם פיאסטה 1200 ידנית 2014, בעסקת ליסינג, קיבלתי אותה עם 0 קמ. אני אישית רק אומר ברוך שפתרנו. מנוע חלש וצעקני, היו לא מעט בעיות חשמל. לא הייתי חוזר לרכב הזה. לגבי פג'ו, לא יצאה לי לנהוג בה, אז לא יודע להגיד. אם מדובר בפגיו עם מנוע 3 בוכנות, אני אישית לא הייתי מתקרב.

ולב.מ.וו עם מנוע שכזה כן היית מתקרב ? ורק לשם ההארה, שלושה צלינדרים זה לא כמו שלושה גלגלים, למרות הדמיון המספרי, מנוע שכזה עובד יופי גם ב 208, גם ב 308, עם טורבו בלי טורבו, וכן גם בב.מ.וו, גולף, מיני, אוקטביה ועוד רבות וחשוב מכל, טובות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי הולך על הפיאסטה בעיניים עצומות אם הייתה נמכרת בארץ עם מנוע האקובוסט שלה.. (מאוד רציתי פיאסטה בזמנו)

המומנט המרבי של הדגם בארץ מגיע באמת רק בסל"ד של 4500, לעומת הפיג'ו שמגיע ב2750 ומנסיון שלי הפיג'ו מרגישה זריזה ולא הרגשתי שחסר לי בה כוח אפילו כשירדתי מהרכב שלי. תוסיף להשוואה גם הפרש של 100 ק"ג לטובת ה208.

פורסם

איך ההבדל של 100 קילו ישפיעו בתאונה לעומת ה208 למשל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מתקף ותנע.

ככל שאתה יותר כבד לעומת הרכב שתתנגש בו, כך עוצמת התאוצות שתחווה תהיה קטנה יותר.

מתקף ותנע של פיזיקה 1 (או אפילו 5 יחידות)

פורסם

פיסיקה זה נחמד אבל בסופו של דבר מדובר רק על 80 קילו הבדל בין הגירסאות הידניות, כאשר יותר חשוב הוא תכנון הרכב לאזורי ספיגת אנרגיה.

לא מדובר פה על רכב ששוקל כמה מאות קילו יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון, ולשני הרכבים ציון בטיחות מעולה כאשר הם נתקעים בקיר. בעולם האמיתי לרוב אתה לא תתקע בקיר.

כדי לעשות חישוב אמיתי יש צורך במחשבים חזקים כי יש המון פרמטרים.

חישוב מופשט מראה כי ההבדל הקטן במסה ( של 75 קג) מביא לכך שהפיגו תספוג האצה גבוהה ב8 אחוזים מזו של הפיאסטה. (בהתנגשות חזיתית, צידית מצריכה כלים מתקדמים יותר)

פורסם

ובתירגום של פציעות, זה יהיה הבדל של רגל שבורה או מכה לא נעימה?

או שפשוט ההבדל יהיה נזיח?

פורסם

נכון, אך אני חושב שלא צריך עדיפות ל75 קילו בתור יתרון בטיחות כאשר שניהם בטוחים, אם כי לפיאסטה ציון טוב יותר בצליפת שוט, והגנה על החזה כאשר לפיגו יתרון בהגנה על הרגליים ובריסוק צד מול עמוד.

פורסם

מתקף ותנה נכונים לגופים קשיחים.

בעולם האמיתי לתכנון מתקדם ואזורי קריסה יש משמעות גבוהה יותר אם מדברים על הבדלי מסה של 10-20 אחוז.

פורסם
מתקף ותנה נכונים לגופים קשיחים.

בעולם האמיתי לתכנון מתקדם ואזורי קריסה יש משמעות גבוהה יותר אם מדברים על הבדלי מסה של 10-20 אחוז.

אתה יותר מצודק ולכן סייגתי את דברי.

נקודת המוצא היא שמדובר ברכבים מתקופה דומה בעלי טכנולגיות בטיחות וקריסה דומות (כנראה) ולכן ניתן להניח שדברים יקרו בצורה "סימטרית".

פורסם
ולב.מ.וו עם מנוע שכזה כן היית מתקרב ? ורק לשם ההארה, שלושה צלינדרים זה לא כמו שלושה גלגלים, למרות הדמיון המספרי, מנוע שכזה עובד יופי גם ב 208, גם ב 308, עם טורבו בלי טורבו, וכן גם בב.מ.וו, גולף, מיני, אוקטביה ועוד רבות וחשוב מכל, טובות.

אפילו אם ב.מ.וו. אני לא נוסע על המדבקה שבחרטום. מנוע 3 צילינדרים בלי טורבו לא מעודן, רועד, ולדעתי זאת המצאה שמבישה את העולם המוטורי בימינו. עם טורבו זה כבר סיפור אחר, אבל אני הייתי נמנע מלקנות רכב עם מנוע טורבו כי טורבו זה חלק מאוד לא אמין ונורא יקר. אני גם ראיתי לא מעט מנועים צלויים לאחר שהטורבו הלך ולא הוחלף בזמן.

פורסם

דווקא לא שמעתי על בעיות בטורבו במנועי הtsi למשל, לפחות לא במנועים העממים כמו ה1.0 או ה1.2, גם בקליאו לא שמעתי על בעיות בטורבו, הפיגו רצה שנתיים עם 1.2 טורבו וגם שם לא נשמע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...