Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני פונה להתייעצות אתכם בדילמה הזו, לרבים ממכם יש נסיון רב יותר ממני במצבים האלה.

אמ;לק - רוצה לעזוב מקום עבודה ולא יודע כמה זמן מראש להגיד להם, מפחד שיפטרו אותי לאלתר לאחר הודעת ההתפטרות.

אז אני בן 23, סיימתי תואר במתמטיקה ומדעי המחשב ועובד במשרה במלאה בהייטק מתחילת מרץ. העבודה שלי היא סוג של משרת החלומות - משרת מתמטיקאי אמיתית (בכל זאת בפיתוח), קרוב לבית, שכר (מאוד) מתגמל, תחומי עיסוק שמעניינים אותי, קבוצה נחמדה ות"ש של הייטק בחברה בינלאומית גדולה. השתלבתי טוב בקבוצה ולדעתי מרוצים ממני. אני אוהב את העבודה ואת האנשים.

הפצצה שאני צריך להטיל עליהם היא שאני רוצה לסיים את העסקתי בסוף אוגוסט :oops:. יצא בסוף שיש לי מקום מובטח במסלול לתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטה טובה מאוד בחו"ל, ויותר מזה - יש שם פרופ' שמחכה לי ורוצה לעבוד איתי, ואולי ינחה אותי לתזה. [הערה: לא מובן מאליו למצוא ככה מישהו מתחומי העניין שלך שייקח אותך תחת אמתחתו מההתחלה]. החלטה אני כבר קיבלתי, ויש לי טיסה בשבוע הראשון של ספטמבר.

השאלה היא - איך לספר למנהל שלי, ויותר מזה - מתי?

תחת האילוצים -

1. אני רוצה לצאת משם בצורה כמה שיותר טובה, אני לא פוסל המשך עבודה שם בעתיד הרחוק יותר. גם לא רוצה לקבוע שום דבר מראש. לא רוצה שיחשבו שמהרגע הראשון זו היתה התוכנית שלי לדפוק אותם. לכן צריך לחשוב על הרטוריקה ואיך להציג את זה בצורה הכי פחות כואבת ואישית.

2. הם בונים עלי שם לעתיד הקרוב-בינוני, רוצים כבר להוציא אותי לקורסים רלוונטיים באוניברסיטאות כאן מהסמסטר הקרוב. אני מפחד שהמנהל שלי ייעלב ובעצם יתעצבן, ואז פשוט יפטר אותי לפני תאריך העזיבה שנקבתי. אני לא רוצה סתם להפסיד הרבה כסף של שכר של אוגוסט, מצד שני לא רוצה לצאת ז*ן ולתת התראה ברגע האחרון; לא רוצה לדפוק אותם; רוצה שיהיה להם מספיק זמן להתארגן לזה.

לכן צריך לחשוב טוב על התזמון. שימו לב: מכיוון שאני עובד רק חצי שנה, תקופת ההודעה מראש היא סה"כ שבוע. לתת להם רק שבוע התראה זה לא אופציה מבחינתי.

המחשבה המקורית שלי היתה להגיד להם בשבוע הקרוב, כי נסגרו כל העניינים שהיו צריכים כדי שהנסיעה תהיה סופית, וחשבתי שחודש וחצי זה זמן יפה להתארגנות בשבילם. כעת עלו בי מחשבות שניות שהוא עשוי פשוט להגיד לי "טוב תודה רבה תעבוד עד יולי וזהו".

נ.ב, יש לחברה גם סניף במינכן, אבל לא ראיתי שיש שם בכלל R&D אלא רק ביזנס. חשבתי להשתמש בזה להראות נכונות לעבוד משם בקיץ או משהו.

מה אתם הייתם עושים?

תודה

פורסם

רוצה לצאת בטוב - תגיד את האמת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אוגוסט או לא הייתי מודיע ברגע שהחלטת והכל סגור.

אם נהנית מהמקום והוא היה טוב עבורך, לדעתי הדבר ההגון זה להגיד את האמת, גם במחיר של כמה ימי עבדה באוגוסט.

שיהיה המון בהצלחה בתואר השני. כל הכבוד!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תספר את האמת ואת השתלשלות העניינים ; אם המעסיק שלך הוא לא אדם קטן, הוא אמור להבין ולכבד את הזכות והרצון של העובד להתקדם, גם אם זה לא בארגון שלו.

מתי? מאחר וכבר קיבלת החלטה, ראשון על הבוקר. זה גם יקנה לבוס שלך מספיק זמן למצוא יורש ואולי אפילו לחפוף אותו (אם בכלל יש צורך).

בהצלחה.

פורסם

מודיעב31.7., ומעמיד את עצמי לרשות העבודה עד סוף אוגוסט. ( כמובן אם זה מתאים לך מבחינת סידורי הנסיעה , הרצון סתם לשכב בטן גב בים ).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מודיע מעכשיו, מציג את זה בדיוק כמו שהצגת כאן.

אם אתה מאוד דואג שיפטרו אותך לעשות דווקא - חכה לסוף החודש.

אבל מניסיוני, אם המנהל שלך יכעס או ייעלב מכך שאתה רוצה לעזוב, כי קיבלת הזדמנות מאוד טובה לתואר שני - הוא כנראה לא כזה מנהל טוב לטווח הרחוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לפי חוק הודעה מוקדמת:

(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;

אם אתה רוצה לצאת ממש בסדר איתם, תן להם הודעה מוקדמת של חודש.

אם המקום כפי שתיארת אותו, אני בספק שיפטרו אותך מעכשיו לעכשיו.

עם המנהל דבר הכי ישיר וכן שאתה יכול. אין צורך להמציא סיפורים.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

אני תמיד בעד ללכת עם מה שמרגיש נכון, לכאן ולכאן.

אם מרגיש לי נכון ללכת עם השכל, אלך עם השכל. אם מרגיש לי נכון ללכת עם הרגש, אלך עם הרגש.

מה שאתה צריך לזכור זה שאין אמת אחת.

ולמרות האמור, ועם כל הכבוד ליושר, לאמת, ולרצון להיות בסדר, צריך להבין שבסוף הכל זה אינטרסים.

של שני הצדדים, וכלפי שני הצדדים.

אני נוטה להאמין שאם מעסיקיך היו רוצים לסיים את עבודתך, הם לא היו נותנים לך התראה של חודש וחצי

(הזמן שאתה נותן להם אם אתה מודיע להם מיידית), אלא נותנים לך התראה בהתאם לפי מה שהם מחויבים אליך,

שאם אני זוכר נכון - יום על כל חודש בחצי השנה שאתה עובד שם...

ולכן, אם אתה מרגיש באינטואיציה שלך שהם עלולים לפטר אותך די במיידי אם תספר להם עכשיו,

אני חושב שאתה צריך לשמור על האינטרס שלך, ולספר להם בזמן "החוקי", בהתאם לזמן העבודה שלך במקום הזה.

ככה אתה עדיין יוצא בסדר, ועדיין מצידך אתה עם נכונות לתת להם את הזמן שאתה מחויב לתת להם כהתראה לפני עזיבה.

בהצלחה.

פורסם

תודה חברים על שתי האגורות שלכם.

נראה שהחלטתי להודיע להם לקראת סוף יולי. זה עדיין יותר מפי 4 מההודעה המוקדמת שאני מחוייב.

במקרה הטוב "ארוויח" כמה חופשות סקי, והמקרה הרע כבר יהיה פחות נורא מאשר אם יתממש באמצע יולי. אעדכן.

שוב תודה.

פורסם

בעולם של ביקושים בלבד נכון לכתיבת שורות אלה, תחלופה גבוהה ומהירה כתוצאה מסתם הזדמנות אחרת שצצה היא עניין מאוד נפוץ ואף מעסיק/מנהל נורמלי לא יכעס. יתעצב? זה כבר עניין אינדיבידואלי.

תן חודש התראה, זה מה שמקובל בלי קשר לוותק, תסביר למי שישאל "למה" מה ההזדמנות שקיבלת וסע לשלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לא יודע איפה אתה עובד, אבל התחזית השחורה שלך בנוגע לפיטורין וכו' נשמעת לי ממש תמוהה.

ממש...

הסיטואציה שלך היא אחת הסיטואציות השכיחות בתעשייה הזו, ורק מנהל ממש פח אשפה יפעל כמו שתיארת (לא כי זה לא 'חברי' או 'מוסרי', אלא כי זה *ממש* לא יעיל). בהינתן שאתה עובד טוב האינטרס של החברה זה לסיים את הסיפור הזה על הצד הטוב (ע"מ שאולי תחזור בעתיד, וע"מ שלא תספר דברים רעים לחברים) - ואני מניח שגם ירצו להשאיר אותך כמה שיותר בשביל עוד מחקר ועוד זמן חפיפה.

דווקא הסיטואציה בה אתה סוגר דברים, אבל נותן התראה "קצרה" (לא קצרה לפי החוזה, אלא קצרה לפי הידיעה שלך את הלו"ז), מוציאה אותך קצת רע. וחבל!

שוב,

מדגיש שאני לא יודע איפה אתה עובד ולכן אולי טועה בהערכותיי לחלוטין.

אבל אצלנו, כשחבר מהצוות היה באותה סיטואציה, כולם פרגנו לו וניתן לו חופש הבחירה מתי בדיוק לעזוב וכו'. אף אחד לא התפלא מכך ולכולם זה היה נראה הכי טבעי שאפשר.

אם היה מתגלה לאחר מכן שהוא ידע על כך זמן רב ובחר שלא לשתף, הייתי עדיין מפרגן לו אבל חושב שהוא פעל בצורה לא הגונה.

אגב - אני הייתי בסיטואציה יותר 'רעה' בה הודעתי לחברה בה אני עובד שאני עובר לחברה אחרת, וגם שם ההתנהלות היתה רחוקה שנות אור מהתחזית שלך וכשעזבתי הכל היה ברוח טובה והשאירו את הדלת פתוחה עם חיוך.

שיהיה בהצלחה! נשמע שאתה על מסלול מדהים

נ.ב. למען הסר ספק: הכוונה שלי היא שזה הוגן והגון להודיע כשהעניינים סגורים, כמובן לא רגע לפני כן.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי לעדכן.

ביום רביעי האחרון (ה-19 לחודש) הוא לקח אותי לשיחה של כמה דקות, בה בגדול הוא אמר שהוא רוצה שאני אתחיל ללמוד במשך שבוע (רק ללמוד) על אחד מהפיצ'רים של הקבוצה, כדי שאוכל לעשות שם איזה פרוייקטון ולהתחיל לעבוד בנושא הזה גם באופן קבוע אח"כ. למחרת חשבתי שכבר עדיף לספר לו וזהו, ושהוא יחליט אם בהנתן הנסיבות החדשות זה מה שהוא רוצה שאני אעשה, או שאמשיך לתת פשוט עבודה עד הסוף בדברים שאני מכיר, כי חבל ללמוד משהו חדש.

אז בחמישי נכנסתי אליו והצגתי את העניין. זה בא לו בהפתעה גמורה והוא לא ידע איך לאכול את זה, אך בשורה התחתונה זה ייגמר בצורה נעימה. הבהרתי שאני מעוניין להשאר עד היום האחרון. דובר על אופציה לעבוד בקיץ, וגם אם לא אז אמר שתמיד יש לי את הטלפון שלו אם אחזור לארץ. הוא אמר שהוא דווקא כן רוצה שאלמד ואעשה את הפרוייקט ההוא, ואח"כ נראה מה אעשה בזמן שנותר.

בקיצור - צדקתם :).

פורסם

יש מנהל שהם קשוחים יותר ויש פחות. אבל מנהל טוב ידע איך לנווט את הצוות שלו, וישמור על כל אחד מהעובדים שלו.

אין סיבה הגיונית שמנהל לא יקבל את הבשורה שלך ויגיד לך דברים לא נעימים לאוזן.

בהצלחה בהמשך הדרך.

• תוכן חדש...