Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שמי אמיר פוגל וברצוני לספר לכם סיפור על רכישת רכב.

הרי כולנו אומרים לעצמנו "לי זה לא יקרה", ולי זה קרה. ואם תקראו עד הסוף תוכלו לחסוך מעצמכם עגמת נפש ולא מעט כסף.

לפני חודש ימים חשקה נפשי ברכישת רכב מיד שניה (פיג'ו 406 שנת 2002) עם 24,350 ק"מ יד ראשונה במצב חדש לחלוטין.

לאחר שבדקתי את הרכב במכון בדיקה (מ.מ.מ.) והבדיקה היתה תקינה לחלוטין, ניגשנו, המוכר ואני לסניף הדואר המקומי בכדי לבצע העברת בעלות.

נפרדתי מממוני (סכום אשר אותו סיכמנו מראש) והעברתי מזומנים ותקילין למוכר.

שמח וטוב לב נכנסתי לרכבי החדש (כמובן שעשיתי ביטוח) ואספתי את אשתי לטיול קצר וכייפי.

מס' ימים לאחר הרכישה בשעות הערב המוקדמות, נשמעת דפיקה בדלת ביתי, חשבתי כי אחד השכנים מגיע לברך אותי על הרכישה החדשה... פתחתי את הדלת ומולי עומדים 2 גברתנים (כל אחד מהם הוא לפחות 4X4).

2 "הארונות קיר" הללו בניסיון להציג נחמדות מסוימת שאלו על רכבי החדש ואמרו לי שהרכב רשום כערבון להלוואה ברשם המשכונות. "בנחמדותם" הם הקשיבו לסיפור וגילוי אמפתיה אדירה והם החליטו לתת לי להוציא מהרכב את חפצי האישיים, השאירו לי קבלה ונסעו עם הרכב.

למחרת בבוקר, לאחר לילה לבן מן הסתם (או מינה צמח, אבל אין בסקרים עסקינן) ערכתי ברור ומסתבר כי בעל הרכב קיבל הלוואה מגוף פיננסי מסוים וידוע ומשכן את הרכב כבטוחה להלוואה זו, ההלוואה נרשמה ברשם המשכונות ולא במשרד הרישוי כך שעל גבי הרשיון לא הייתה כל הערה והארה. וכמובן שהמוכר לא עמד בהחזרי ההלוואה וע"י מכירת הרכב ניסה לעשות עושר שלא כדין.

בדיקה נוספת שערכתי אצל נציגי החוק הידועים בשמם המקצועי עורכי דין, מסתבר שאין כל חובה לציין ע"ג רשיון הרכב שיעבוד או משכון של הרכב ואין הם, רשם המשכונות חייב לדווח למשרד הרישוי על כך.

מכל זאת יצא כי הייתי בעליו הגאה (רישומית) של פיג'ו 406 למשך 72 שעות,

לאחר כשבועיים רכשתי רכב אחר לא לפני שבדקתי הן במשרד הרישוי והן ברשם המשכונות על שיעבודים שונים ומשונים.

ולקצר בסיפורי זה, הגעתי למסקנות הבאות:

• לבדוק, לבדוק ושוב לבדוק. אמנם הצלחתי להשיב את ממוני בחזרה (בחריגה מתקציב הרכישה המתוכנן, ראו ערך "עורכי דין" שעולים כמעט כמו ביטוח מקיף לרכב חדש) אך שימו לב כי מקרים כאלו יכולים להיות בלתי הפיכים.
  • קיימת אפשרות (שלאחרונה התודעתי אליה) של ביצוע בדיקת שיעבודים על הרכב באתר של טאבו ישיר / קו מנחה
  • כמו שאמר פעם שר האוצר וכן אייל קיציס כל יום ראשון בערב "יש לנו ארץ נהדרת", אז הרשו לי לשפצר אמרה זו: יש לנו ארץ נהדרת, חרא מדינה אבל ארץ נהדרת.
  • בסיסמת "להתגלח על זקנם של אחרים" למדו ממקרה ואין אני ממליץ לאף לא אחד לעבור חוויה שכזאת.

בברכה,

אמיר פוגל

4882070 - 052

פורסם

למה המדינה לא מחייבת שכל העיקולים/שיעבודים למיניהם לא יהיו רשומים כולם במשרד הרישוי?

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

שתי ישוייות משפטיות נפרדות לחלוטין .

מה גם שרשם המשכונות עבד עד לא מזמן בשיטות שאומצו בימי שלטון התורכים בארץ (ואני לא צוחק).

פורסם

לאמיר שלום

רשמת כי בדקת אם לרכב אין עיקולים או שיעבודים בדאור ולא היו.

אם היצלחתם להעביר בעלות, אז כניראה שלא היו עיקולים ושיעבודים.

הרכב היה על שימך ולכן הרכב לא יכול לשמש ערבות לבעל הרכב הקודם כי הוא כבר לא שיך לו.

הרכב שלך ושיך לך מיבחינה חוקית ומיבחינה מצפונית ואף ארון קיר לא יכול לקחת אותו, אני מקווה שלא חתמת ויתור על הרכב לשני הטמבלים האלה.

גש לע"וד עם הקבלה שקיבלת מישני האידיוטים, ותבע את קבלת ריכבך חזרה.

אני מקווה מאוד מקווה שהרכב רשום על שימך זה פתח אור היחידי בכל הסיפור ההזוי הזה.

אני אישית לא היתי נותן את הרכב לא משנה כמה מפחידים הנושים האלה, אלה אם כן יש להם צו בית מישפט שעל הצב מופיע שמי במיקרה שלך שימך באותיות קידוש ולבנה!!!!!!!!

בהצלחה ואל תותר הרכב שיך לך.

החתימה בשיפוצים!!!

פורסם
למה המדינה לא מחייבת שכל העיקולים/שיעבודים למיניהם לא יהיו רשומים כולם במשרד הרישוי?
מאותה סיבה שהבנקים ממשיכים לספק המחאות לאלו שאין להם כיסוי. אינטרס ברור ושקוף.
פורסם
לאמיר שלום

רשמת כי בדקת אם לרכב אין עיקולים או שיעבודים בדאור ולא היו.

אם היצלחתם להעביר בעלות, אז כניראה שלא היו עיקולים ושיעבודים.

הרכב היה על שימך ולכן הרכב לא יכול לשמש ערבות לבעל הרכב הקודם כי הוא כבר לא שיך לו.

הרכב שלך ושיך לך מיבחינה חוקית ומיבחינה מצפונית ואף ארון קיר לא יכול לקחת אותו, אני מקווה שלא חתמת ויתור על הרכב לשני הטמבלים האלה.

גש לע"וד עם הקבלה שקיבלת מישני האידיוטים, ותבע את קבלת ריכבך חזרה.

אני מקווה מאוד מקווה שהרכב רשום על שימך זה פתח אור היחידי בכל הסיפור ההזוי הזה.

אני אישית לא היתי נותן את הרכב לא משנה כמה מפחידים הנושים האלה, אלה אם כן יש להם צו בית מישפט שעל הצב מופיע שמי במיקרה שלך שימך באותיות קידוש ולבנה!!!!!!!!

בהצלחה ואל תותר הרכב שיך לך.

אתה טועה. אפשר בוודאות להעביר בעלות על רכב משועבד או ממושכן (רק על אחד מהם, אני לא זוכר על מי מהם, אבל על אחד מהם בוודאות). ככה שהעברת בעלות איננה מדד לאי קיומו של שיעבוד או עיקול כל שהוא.

גיא

פורסם

למנהל ראשי

ברגע שהרכב עבר בעלות כמו שדוחות עד לאותו רגע של העברת בעלות מגיעים לבעל הרכב הקודם גם העיקולים אינם שיכים לבעל הרכב הנוכחי.

מכאן ברגע שהרכב עבר בעלות הוא לא מהווה ערבון לחוב כל שהוא של בעל הרכב הקודם לכן אי אפשר לעקל אותו.

זה בדיוק כמו שאני ימשכן רכב שלא רשום בבעלותי ואם כן עיקלו אותו הם חיבים להחזיר אותו חזרה!!!

החתימה בשיפוצים!!!

פורסם

רגע אני לא מבין משהו.

כאשר מבצעים העברת בעלות בדואר, פקיד הדואר לא רואה שהרכב ממושכן או משועבד?

עד היום ידעתי שהפקידים בדואר בודקים זאת וישר אומרים לקונה את סטטוס עניין הנ"ל.

פורסם
למנהל ראשי

ברגע שהרכב עבר בעלות כמו שדוחות עד לאותו רגע של העברת בעלות מגיעים לבעל הרכב הקודם גם העיקולים אינם שיכים לבעל הרכב הנוכחי.

מכאן ברגע שהרכב עבר בעלות הוא לא מהווה ערבון לחוב כל שהוא של בעל הרכב הקודם לכן אי אפשר לעקל אותו.

זה בדיוק כמו שאני ימשכן רכב שלא רשום בבעלותי ואם כן עיקלו אותו הם חיבים להחזיר אותו חזרה!!!

שוב אני אומר לך - אתה טועה.

אני העברתי בעלות על רכב משועבד או ממושכן (שוב אני לא זוכר איזה מהם) השיעבוד או המשכון הופיעו ברשם המשכונות, ולמרות זאת לא היתה שום בעיה להעביר בעלות. במקרה ובנק הפועלים היה רוצה לממש את השיעבוד או המשכון שהיו רשומים שם (ולא היו רשומים על הרישיון) הוא היה לוקח את הרכב. אולי אח"כ עו"ד טוב במיוחד יצליח לעשות משהו, במיוחד עם העסקה לא תמימה (יד ראשונה, ידע על ההלוואה מן הסתם וכו'). אבל חוקית, אפשרי להעביר בעלות ויכול להיווצר מצב שביד הראשונה יש משכון או שיעבוד (כאמור שוב, אחד מהם אפשרי להעברה השני לא) והרכב יעבור שתי ידיים או יותר וכאשר הבנק יצטרך את הרכב בגלל שלא עומדים בהלוואה\מה שזה לא יהיה הם יבאו לבקר את הבעלים הנוכחיים.

בכל מקרה עדיף לא להיכנס למצב הזה ולבדוק מראש ברשם המשכונות שיעבודים ומשכון. דו"ח תנועה הוא לא כמו שיעבוד ומשכון. ולכן ההקבלה אליו איננה נכונה.

גיא

• תוכן חדש...