Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי שזה משהו שאני צריך לעשות בשביל עצמי.

בעל רקע בסיסי ב-3 יח"ד, אין ספק שנדרש רענון טוב.

מאיפה מתחילים? כאמור המטרה היא לעשות 5 יח"ד בגרות.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא בטוח שהבנתי את השאלה, כי התשובה די פשוטה -

אתה יכול להרשם לבית ספר לבגרויות (חיפוש מהיר בגוגל - לחמן, יואל גבע, קידום) ופשוט לשבת על התחת לפתור כל תרגיל ותרגיל בשיעורים / שיעורי בית עד שתרגיש שאתה שולט בחומר (או מתייאש מהחומר :-P ) ולגשת למבחן.

תבחר מי בית הספר הכי קרוב לך / הכי זול / הכי גמיש בשעות / מציע קורס חוזר אם הציון לא לטעמך וכו

בן כמה אתה?

איזה ציון אתה רוצה להשיג?

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

השכלה כללית או מטרה מוגדרת?

אם מדובר במטרה מוגדרת (לימודים אקדמיים) - הרשם למכינה הקדם-אקדמית הקרובה למקום מגוריך (מכינה ארוכה, סיפור של בערך שנת לימודים).

אם להשכלה כללית - בדוק את הקורסים של האו"פ או קורסים במרשתת בתחומים המעניינים אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי מקפצה קצת גדולה.

עשיתי קורס לשיפור בגרות (לי היו 5 יחידות בתיכון, פשוט בציון שלא הספיק לי כדי להתקבל לאן שרציתי), ואמנם עברו כמה שנים טובות מאז הבגרות בתיכון, אבל היה לי רקע כלשהו ב-5 יחידות, לא היה לי קשה מאוד אבל גם לא הכי קל.

האנשים מ-3 יחידות התקשו יחסית ורובם לא קיבלו את הציון שהם רצו.

אם אתה לא לחוץ בזמן, הייתי מנסה לעשות קודם כל 4 יחידות ואז 5 יחידות, או לפחות ללמוד את החומר של 4 יחידות ברמה סבירה כדי להתקדם ל-5, המקפצה בין 3 ל-5 היא גדולה מדי ככל הנראה. (זה לא אומר שלא תצליח, יושב איתי בלימודים חבר שבתיכון סיים 3 יחידות בקושי והשלים אחרי הצבא וקיבל יותר מ-90, אז יש גם סיפורי הצלחה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מציע לך להרשם לבית ספר לשיפור בגרויות וללמוד בכיתה. אני לפני 15 שיפרתי ככה את הבגרות דרך highQ, אבל יש עוד הרבה. תשווה מחירים, כל בתי הספר שמלמדים לפסיכומטרי מלמדים גם לבגרויות.

הרבה יותר נוח ללמוד בקבוצה עם עוד תלמידים ומורה שנותן שיעורי בית ומסגרת מסודרת ומאורגנת.

פורסם
לדעתי מקפצה קצת גדולה.

עשיתי קורס לשיפור בגרות (לי היו 5 יחידות בתיכון, פשוט בציון שלא הספיק לי כדי להתקבל לאן שרציתי), ואמנם עברו כמה שנים טובות מאז הבגרות בתיכון, אבל היה לי רקע כלשהו ב-5 יחידות, לא היה לי קשה מאוד אבל גם לא הכי קל.

האנשים מ-3 יחידות התקשו יחסית ורובם לא קיבלו את הציון שהם רצו.

אם אתה לא לחוץ בזמן, הייתי מנסה לעשות קודם כל 4 יחידות ואז 5 יחידות, או לפחות ללמוד את החומר של 4 יחידות ברמה סבירה כדי להתקדם ל-5, המקפצה בין 3 ל-5 היא גדולה מדי ככל הנראה. (זה לא אומר שלא תצליח, יושב איתי בלימודים חבר שבתיכון סיים 3 יחידות בקושי והשלים אחרי הצבא וקיבל יותר מ-90, אז יש גם סיפורי הצלחה)

לא מסכים איתך, המון אנשים עושים 3 יחידות בעקבות לחצים ותחושות כאלו ואחרות בתיכון, זה לא מעיד כלל וכלל על היכולת שלהם.

אני לא רואה בעצמי עילוי מתמטי ושיפרתי מ3 יחידות ל5 (בקורס של מס' חודשים) יחידות בציון של 99.

הכל עניין של רצון ושל השקעה.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

בכל הנוגע ללחץ - להבדיל מתקופת הבגרויות בתיכון, אין פה לחץ או בגרויות נוספות, ולכן אין שום בעיה לכוון ל-5. בהצלחה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באמת שלא אמורה להיות בעיה לשדרג ל 5.

ידידה קרובה שלי שבמשך שנים החשיבה את עצמה כ "נעל בית במתמט'" עם 3 יח' בציון 80 שידרגה ל 5 יח' בציון 90 בחודש של למידה עצמית אינטנסיבית וקו פתוח אלי לשאלות.

הבגרות עצמה לא מסובכת מדי, לא מצפים ממך ליצירתיות גדולה - בקלות אפשר לכסות "את כל סוגי התרגילים".

וכמו שאמרו לפני - אין לך לחץ על הראש. רק מבחן אחד שאתה לומד אליו ומרוכז רק בו.

פורסם

בואו נעשה רגע סדר = תואר אקדמי - יש | מקצוע (יש יגידו מכובד) - יש | רשיון מהמדינה - יש.

5 יח"ד מתמטיקה אין לי (ברזומה ביני לבין עצמי) וזה קצת מעצבן אותי.

אין לי לחץ של זמן, זה לא בוער למחר בבוקר, אבל זה צריך להעשות.

אין לי בעיה להגיע לאחד מבתי הספר אבל רק אחרי רענון רציני, לא רוצה להשאר עם פרצוף של עגל.

אני לא פוסל את האפשרות של ללמוד לבד. יש המלצות לספרות או סרטוני רשת?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

השלמתי בעצמי עם מלומד. לא היה קל כי למדתי אחה"צ אחרי יום עבודה די מתיש אבל לך יש פחות לחץ וכנראה גם שאין לך את בעיות הזיכרון שלי.

הבחור מסביר לא רע והסרטונים לא ארוכים כמו אלו של khan academy.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

גול גם מסביר לא רע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

רק מציין שלפעמים מלומד ודומיו, משתמשים בדרכים שלא נמצאות בתוכנית הלימודים ושימוש בהם עלול לפסול את התשובה.

אני אישית ממליץ על בני גורן, הסיבה לכך היא פשוטה, ההבדל בינו לבין האחרים היא שהתרגילים שלו הם רמה מעל הבגרות, יש אנשים (כמו למשל יואל גבע) שלא מאמינים בזה ואומרים שעדיף להתאמן עם רמת בגרות. אבל אפשר להבין את הרציונל מאחורי זה - תתאמן על רמה קשה יותר, תגיע לבגרות והרמה תיהיה הרבה יותר קלה.

אני בעיצומו של השלמת הבגרות, דרך קורס. הסיבה לכך היא אישית אני הייתי חייב שמישהו ידריך אותי, יתן לי מסגרת ויכוון אותי. שלא לדבר על הידע שהמורה מעביר.

לעומת זאת, לאנגלית F, G היה מספיק לי מיקודית של אנקורי, אינטרנט וכמה שעות שבועיות בודדות על מנת להתכונן לבגרות.

רק אוסיף ואומר, הבגרות של 5 יח"ל השתנתה מעט, היום מצפים יותר על חשיבה יצירתית מאשר על טכניקה, לדעת נוסחאות בע"פ כמו רובוט לא תעזור ב100 אחוז, צריך גם לפתח חשיבה.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Dark Crystal
פורסם

כמדומני אתה עוסק באדריכלות או ארכיטקטורה (אני עד היום לא מבין אם יש הבדל), אם אתה רוצה להבין קצת יותר את ההנדסה שמאחורי המבנים - אז הייתי דווקא הולך לכיוון אחר, פיסיקה 1 וחדווא 1. לטכניון יש וידאו מעולה לשניהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חדו"א 1 למישהו בלי רקע בטריגו של 4 או 5 יחידות מהתיכון זה סינית. (תכלס, גם למי שמגיע עם 100 מ 5 יחידות זה סינית...)

לגבי שיפור ל 5 יח"ל- ספרים של בן ציון קון, אלו שמשתמשים בהם במכינת הטכניון+ספר טריגו הכחול של בני גורן.

למידה עצמאית לפי הקצב שלך, כל החומר מכוסה בספרים עם הסברים יותר ממספקים, אחרי התרגילים בספרים האלו הבגרויות של משרד החינוך זה לגמרי peanuts

בהצלחה.

נ.ב- בלי קשר, ממליץ להוסיף לרפטואר לפחות פיזיקה של תיכון. יש ביוטיוב את סדרת הסרטונים האגדית "השלמות פיזיקה- מריו ליביו"

• תוכן חדש...