Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה שלנו, אשתי סובלת מדום נשימה ברמה חריפה למדי (נדמה לי 20 הפסקות בשעה) לפחות על פי מה שאמרו לה,

והייתה מותשת ועייפה כל הזמן ברמה שנרדמת בעמידה, נרדמת מול המחשב בעבודה, כשמדברים איתה וכו'.

כשניסתה את הCPAP לא הצליחה להירדם איתו בכלל, ורגע לפני ייאוש בת דודה אמרה לה שקראה איזו מודעה פרסומית על איזו רצועה ששמים ועוזרת לנחירות ואולי לדום נשימה גם.

מפה לשם, אמרנו 170 שקל, לא יזיק לנסות.

מדובר למעשה על רצועה אלסטית שלמעשה סוגרת את הפה (מתלבשת מהלסת לחלק העליון של הראש), ושומרת את הלסת בצורה כזו שנתיבי האוויר

פתוחים כמו שצריך, מה שלמעשה מאפשר נשימה מהאף ודי מקל על התופעות.

מפה לשם כבר איזה חודש וחצי-חודשיים היא עם זה, ועל אף שמדובר כנראה בפיתרון של סימפטום ולא של הבעיה עצמה, זה עזר לה מאוד והשינה שלה גם עמוקה

הרבה יותר (אני מדווח..) וגם במהלך היום היא כבר לא במצב של הירדמות תמידית (גם כשישנה פחות, זו עייפות רגילה ולא מצב של עיניים נעצמות כל שניה).

החסרונות: לוקח זמן להסתגל לזה. אני אישית (עכשיו קנינו עוד רצועה בשבילי) מרגיש שזה מחמם לי את הפנים וזה מציק, אבל מעבר לזה כיוון ששרירי הלסת חלשים,

לוקח זמן להסתגל לתנוחה הזו בשינה כי זה פשוט כואב בלסת אחרי כמה זמן של חבישת הרצועה. כמובן שזה עניין של הרגל, ואחרי כמה זמן כשהשרירים מתחזקים ומתרגלים לזה, זה כבר לא מציק.

כמובן זה לא ייעוץ רפואי או משהו, אבל מהניסיון שלנו זה עזר (וגם אבא שלי סבל מזה מאוד ולא הסתדר עם CPAP, ופתרונות בסגנונות הללו די הועילו לו).

בעיקרון זה המוצר (כאמור מניסיון אישי בלבד, אין לי שום קשר אליהם)

https://snorifix.co.il

פורסם
רופא משפחה גם יכול להפנות...

אתה יכול להגיד לו שאתה נוחר...

אני לא נוחר בכלל

הקטע הוא שהשינה שלי פשוט לא יעילה ברוב המוחלט של הזמן.. קם עייף

פורסם
אני לא נוחר בכלל

תגיד לו שאתה לא ישן טוב, ושאתה רוצה לבדוק שאין לך בעיה בשינה...

פורסם
במקרה שלנו, אשתי סובלת מדום נשימה ברמה חריפה למדי (נדמה לי 20 הפסקות בשעה) לפחות על פי מה שאמרו לה,

והייתה מותשת ועייפה כל הזמן ברמה שנרדמת בעמידה, נרדמת מול המחשב בעבודה, כשמדברים איתה וכו'.

כשניסתה את הCPAP לא הצליחה להירדם איתו בכלל, ורגע לפני ייאוש בת דודה אמרה לה שקראה איזו מודעה פרסומית על איזו רצועה ששמים ועוזרת לנחירות ואולי לדום נשימה גם.

מפה לשם, אמרנו 170 שקל, לא יזיק לנסות.

מדובר למעשה על רצועה אלסטית שלמעשה סוגרת את הפה (מתלבשת מהלסת לחלק העליון של הראש), ושומרת את הלסת בצורה כזו שנתיבי האוויר

פתוחים כמו שצריך, מה שלמעשה מאפשר נשימה מהאף ודי מקל על התופעות.

מפה לשם כבר איזה חודש וחצי-חודשיים היא עם זה, ועל אף שמדובר כנראה בפיתרון של סימפטום ולא של הבעיה עצמה, זה עזר לה מאוד והשינה שלה גם עמוקה

הרבה יותר (אני מדווח..) וגם במהלך היום היא כבר לא במצב של הירדמות תמידית (גם כשישנה פחות, זו עייפות רגילה ולא מצב של עיניים נעצמות כל שניה).

החסרונות: לוקח זמן להסתגל לזה. אני אישית (עכשיו קנינו עוד רצועה בשבילי) מרגיש שזה מחמם לי את הפנים וזה מציק, אבל מעבר לזה כיוון ששרירי הלסת חלשים,

לוקח זמן להסתגל לתנוחה הזו בשינה כי זה פשוט כואב בלסת אחרי כמה זמן של חבישת הרצועה. כמובן שזה עניין של הרגל, ואחרי כמה זמן כשהשרירים מתחזקים ומתרגלים לזה, זה כבר לא מציק.

כמובן זה לא ייעוץ רפואי או משהו, אבל מהניסיון שלנו זה עזר (וגם אבא שלי סבל מזה מאוד ולא הסתדר עם CPAP, ופתרונות בסגנונות הללו די הועילו לו).

רק שתדע שהפיתרון שהעלית כאן יכול להיות מסוכן לאנשים ואני אסביר בדיוק.

אני גם נוחר וגם יש לי בעיה שאחד מהנחירים סגור כל פעם. מן הסתם, בשעת השינה שיש בעיה הגוף עובר למצב חירום ונושם דרך הפה. במידה ואני חובש את הרצועה הזאת והפה לא יכול להיפתח מה אתה חושב שעלול לקרות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

על המוצר עצמו יש אזהרה שאסור להשתמש בו במידה ויש חסימה חלקית או מלאה של האף.

בכל מקרה מהניסיון שלי, הרצועה הזו מחזיקה את הלסת כך שהפה סגור כששרירי הלסת רפויים (כמו בשינה),

אבל אם אתה רוצה לפתוח את הפה באופן מכוון זה אפשרי, כמובן תלוי כמה חזק אתה מהדק את הרצועה, אבל בהידוק סביר אין שום מניעה לפתוח את הפה כדי לקחת אוויר או משהו.

בכל מקרה כאמור למי שיש חסימה באף קבועה/זמנית (מצינון נגיד...) ברור שזה לא פיתרון שיתאים לו.

פורסם (נערך)

לפני שהשתמשתי בCPAP

אתה יכול להרחיב קצת על חווית שימוש בCPAP?

כמה שאני מבין זה סוג של משאבת אויר שמחוברת לאף בזמן השינה. זה לא מייבש את דרכי הנשימה? איך אפשר לישון עם דבר כזה?

זה במקרה לא אותו מוצר כמו פה: http://www.ebay.com/itm/371664050206?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא נוחר בכלל

גש לרופא ותעשה בדיקות דם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אתה יכול להרחיב קצת על חווית שימוש בCPAP?

כמה שאני מבין זה סוג של משאבת אויר שמחוברת לאף בזמן השינה. זה לא מייבש את דרכי הנשימה? איך אפשר לישון עם דבר כזה?

זה במקרה לא אותו מוצר כמו פה: http://www.ebay.com/itm/371664050206?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

זה לא עושה נשימה במקומך. זה פשוט משמר לחץ מסוים. כל עוד אתה נושם מהאף אתה לא אמור לחוות ייבוש, לעומת נשימה מהפה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בתור מישהו שיש לו דום נשימתי , חשוב לציין שיש שני סוגים לדום נשימתי אחד הוא דום נשימה חסימתי שאפשר לטפל בו בכמה דרכים. ודום נשימתי מרכזי, שבעצם המוח לא נותן אותו למערכת הנשימה.

לפי הרופא שלי שהוא פרופסור בתחום אאג , במקרה טוב אתה תמות, במקרה רע יהיה לך אירוע מוחי שיתוק חלקי או מלא.

או להשתמש ב CPAP. אז אין לי אפשרות לשחק במזל ואני משתמש שנים ב CPAP.

המצב שלי השתפר פלאים, אני כבר לא נרדם במשרד .

פורסם

איך CPAP עוזר אם יש דום נשימה מרכזי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

באותה צורה ממה שאני מכיר. הוא יוצר לחץ מסוים ש"מדרבן" את גזע המוח שלך לבצע נשימה.

כמו שלמשל בהנשמה מכניסים אוויר עתיר פד"ח לגופך, מעלה את רמת החומציות בדם שלך וחיישנים בסופו של דבר מגרים אותך לנשום כדי לתקן את הסטייה בחומציות הדם.

אבל אני לא בקיא בזה לעומק ובכל מקרה ממליץ לקרוא כדי לקבל מושג. מניח שהכל מופיע בגוגל.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם
רק שתדע שהפיתרון שהעלית כאן יכול להיות מסוכן לאנשים ואני אסביר בדיוק.

אני גם נוחר וגם יש לי בעיה שאחד מהנחירים סגור כל פעם. מן הסתם, בשעת השינה שיש בעיה הגוף עובר למצב חירום ונושם דרך הפה. במידה ואני חובש את הרצועה הזאת והפה לא יכול להיפתח מה אתה חושב שעלול לקרות?

גם אני סבלתי מבעיה של אף סתום במשך היום, ורוב הזמן נשמתי דרך הפה.

הרופאה שלי, שאחת מהמומחיות שלה היא דום נשימה בשינה הציעה לי לישון עם פלסטר רפואי על הפה. בהתחלה זה היה קשה והייתי מתעורר באמצע הלילה וככל שהזמן עבר התרגלתי בהדרגה לנשום דרך האף ולצמצם את הנשימה מהפה.

***אין לראות במה שנאמר שום המלצה

• תוכן חדש...