Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עשיתי חיפוש בפורום, ולא ראיתי שיש באתר שום פוסט בנושא. אני פותח אותו כאן במיוחד בפורום רכב ולא באוף-טופיק, כי לדעתי זה נושא חשוב שיכול להשפיע על בריאותינו ועל החיים של כולנו.

אם אתם חושדים שיש לכם דום נשימה או עייפות כרונית, רצוי שתיבדקו ותטפלו בזה בהקדם. המצב הזה לא רק מסוכן לנהגים/הולכי הרגל הסובבים סביבכם אלא הוא מסוכן גם לעצמכם ברמה הבריאותית. (יתר לחץ דם, דיכאון, עייפות יתר, סוכרת וכד'.)

ואיך זה מתקשר לרכב ולנהיגה?

נטייה להרדמות במצבי נהיגה, חוסר ריכוז, שיפוט לקוי ועייפות כרונית.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17679579

ניתן לקרוא על זה עוד כאן:

http://www.maccabi4u.co.il/20003-he/Maccabi.aspx

מה מתרחש בזמן דום נשימה חסימתי?

אנשים הלוקים במצב זה חווים ארועים חוזרים של דום נשימה ושל דום נשימה חלקי במהלך שנת הלילה.

המחסור בחמצן גורם לאדם לעבור משלב של שינה עמוקה לשלב של שינה פחות עמוקה או אף להתעורר כדי להשיב את נשימתו התקינה. עם זאת, כאשר אדם זה שב ונרדם, חוזרים חלילה ארועי דום הנשימה. ארועים אלו עלולים להתרחש מדי דקה במהלך הלילה כולו.

מרבית הלוקים בדום נשימה חסימתי בשינה נוחרים בעוצמה רבה. נשימתם קולנית ומאומצת ולפרקים הם משתנקים תוך נסיון לשאוף אוויר לריאותיהם.

הפסקות הנשימה החוזרות עלולות לגרום לאדם לחוש עייפות רבה למחרת אך מאחר שהוא אינו זוכר את הפסקות הנשימה במהלך שנתו הוא כלל אינו מודע לכך שלא ישן טוב בלילה

.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אז אני יכול להירדם יום אחד ולא להתעורר יותר?

yippee!!!

:multi::multi::multi:

סוף סוף משהו יגאל אותי מיסוריי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אז אני יכול להירדם יום אחד ולא להתעורר יותר?

yippee!!!

:multi::multi::multi:

סוף סוף משהו יגאל אותי מיסוריי

ואדים, אין קשר בין הנושא למה שכתבת.

מדובר בנושא רציני מאוד שפוגע משמעותית באיכות החיים.

אני אובחנתי במעבדת שינה וקיבלתי מרשם לcpap ואני יכול להגיד שזה די שינה לי את החיים-

במקום להיות עייף כל היום, להרדם כל ישיבה בעבודה (עכשיו אני נרדם רק במשעממות באמת :lol:), ובכלל להתנהל כזומבי, עכשיו אני מרגיש הרבה יותר רענן ויש מצב שגם בדיקות הדם השתפרו.

לכל מי שיש בעיות נשימה בשינה- נחירות וכן הלאה- ובעיות עירנות ביומיום- אני ממליץ בחום לקבוע תור למעבדת שינה ולקבל אבחון מתאים.

פורסם

הלכתי לזה פעם אחת באמת.

הבעיה שאני לא מצליח להירדם עם אלקטרודות מחוברות לראש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מדובר בבעיה נפוצה. מאד.

טייס מארס - לא כולם בני מזל כמוך. רבים לא סובלים את המכשירים האלה. אז פה ושם מישהו מסתדר עם איזה ניתוחים אקזוטיים, או עם הורדת משקל קיצונית - אבל רבים ממשיכים לסבול.

ועניין אחרון - יש קשר בין דום נשימה חסימתי בשינה לבין מחלות לב וכלי דם, כגון יתר לחץ דם וסוגים מסויימים הפרעות בקצב הלב.

ואדים - סוגיית המוות הפתאומי הבלתי צפוי הרבה יותר מורכבת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

^יש אופצייה של סד לילה דנטאלי, למקרים קלים/בינוניים זה אמור להיות נוח יותר מה- CPAP.

ואדים, אין קשר בין הנושא למה שכתבת.

מדובר בנושא רציני מאוד שפוגע משמעותית באיכות החיים.

אני אובחנתי במעבדת שינה וקיבלתי מרשם לcpap ואני יכול להגיד שזה די שינה לי את החיים-

במקום להיות עייף כל היום, להרדם כל ישיבה בעבודה (עכשיו אני נרדם רק במשעממות באמת :lol:), ובכלל להתנהל כזומבי, עכשיו אני מרגיש הרבה יותר רענן ויש מצב שגם בדיקות הדם השתפרו.

לכל מי שיש בעיות נשימה בשינה- נחירות וכן הלאה- ובעיות עירנות ביומיום- אני ממליץ בחום לקבוע תור למעבדת שינה ולקבל אבחון מתאים.

אתה יכול להרחיב קצת יותר?

מה הרגשת לפני התקופה שהשתמשת ב- CPAP ואיך אתה מרגיש אחריו?

כמה זמן לקח לך להסתגל למכשיר?

ואדים, יש בדיקה ביתית יחסית פשוטה שלא מחברים לך שום אלקטרודה לראש...

אתה ישן בביתך עם הערכת בדיקה ומחזיר אותה בבוקר למחרת.

פורסם

למיטב זכרוני, מועמד טוב לכך זה אדם שנוחר לפחות 5 פעמים בלילה.

מה זה נוחר ? פותח מנסרה...

הטיפול הוא בהתאם למהות הגורם

פורסם

במעבדה (כולל הביתית) מונים את מספר ארועי דום הנשימה לשעה. אפשר למצוא את ההגדרות של חומרת המחלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^ נכון מאוד, בניגוד למספר הפעמים שאתה נוחר בלילה (שזה משהו שקצת קשה למדוד), במעבדת שינה בודקים פרמטרים מדוייקים כמו: מספר הפסקות לשעה, מידת החמצן בדם וכן הלאה.

^יש אופצייה של סד לילה דנטאלי, למקרים קלים/בינוניים זה אמור להיות נוח יותר מה- CPAP.

אתה יכול להרחיב קצת יותר?

מה הרגשת לפני התקופה שהשתמשת ב- CPAP ואיך אתה מרגיש אחריו?

כמה זמן לקח לך להסתגל למכשיר?

ואדים, יש בדיקה ביתית יחסית פשוטה שלא מחברים לך שום אלקטרודה לראש...

אתה ישן בביתך עם הערכת בדיקה ומחזיר אותה בבוקר למחרת.

לפני שהשתמשתי בCPAP- קבוע כל צהריים אחרי הארוחה הייתי נרדם בישיבה מול המחשב (זה כבר נהיה RUNNING GAG אצלי בעבודה, אנשים היו מצטלמים לסלפי וכולי :roflmao: , מזל שהייתי ועודני עובד ממש טוב אז זה היה נסלח ), נסיעות היו מאוד קשות אבל מעולם לא הייתי מגיע לשלב שבו הייתי נרדם על ההגה, אין ספק שזה היה ונשאר קו אדום בשבילי - הייתי עושה הכל- שר בקולי קולות עם המוזיקה, במקרים קיצוניים אפילו צובט את עצמי, תודה לאל שהסיוט הזה נגמר.

אחרי אני מרגיש רגיל - זה לא שעכשיו אני פרסומת מהלכת לרד-בול אבל עכשיו אני בדרגה שאני לא מרגיש תמידית עייף, ומבחינתי זה בהחלט משהו.

לגבי הסתגלות למכשיר - לא יודע להגיד לך במדוייק כמה זמן, זה היה מאוד הדרגתי, אני הייתי במצב שלא יכלתי להרשות לעצמי לא להתרגל אז המשכתי בכח וזה השתלם, היום אני לא יכול לדמיין אפילו שנ"צ בלי זה.

לפי דעתי שבועיים לפחות עד שהצלחתי לסבול את המכשיר ולא להתעורר בגללו או למצוא את עצמי בבוקר בלי זה אחרי שבלילה העפתי את זה מתוך שינה.

אם מישהו מנסה וממש לא מצליח לסבול את זה- ישנן עוד אופציות למשחק, כמו גודל או סוג המסיכה, לא להתייאש ולנסות כל אופציה לפני שפוסלים.

בנור, העלית פה נושא חשוב מאוד לפי דעתי, לא הרבה מודעים לבעיה הזו ולא הרבה מודעים לכך שיש לה פתרונות.

פורסם

אתה צודק לגבי בדיקת השינה, יש שורה די ארוכה של פאראמטרים שנבדקים, ויש הבדל בין בדיקה במעבדת שינה לבין בדיקה ביתית. ד"א, לא לשכוח שדווקא מודדים את הנחירות, לפי עוצמתן במרחק קבוע מהראש. מזכיר את הבדיחה העתיקה על הרופא שבא אליו פציינט ומתלונן על נחירות, והרופא נותן לו תרופה שמחזקת אותן עד כדי כך שהן מעירות אותו.

לגבי ההתרגלות - מעניין לשמוע מה שאתה מספר, די מסקרן אותי איך האנשים שמתאימים את המערכות מתמודדים עם ההתנגדות של המטופלים, או שיש "שבירה" מוקדמת מדי.

פורסם (נערך)

שכחתי לציין את זה בהודעה הראשית:

1. אפליקציה חינאמית לאנדרואיד, המאפשרת להקליט את השינה במשך הלילה והיא מזהה כמה אחוז מהלילה אתה נוחר, אח"כ היא מאפשרת להאזין.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.ralphsapps.snorecontrol

(נחירות מקושרות לעתים קרובות למצב של דום נשימה בשינה, אבל זה לא מחייב).

2. תופעה של קלאבינג בציפורניים, יכול להוות אינדיקציה לדום נשימה בשינה ולבעיות רפואיות כאלו ואחרות.

בכל מקרה, רק בעזרת בדיקה של מעבדה ניתן לדעת אם יש בעיה או לא...

פורסם

דווקא כן היה כזה פוסט בנידון. הבחור דיבר שפשוט לקחו איזמל ושברו לו את המחיצה בארובות האף אם אינני טועה. הוא העלה טענה שנחיר אחד תמיד סתום לו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מריך הפניה למרפאת שינה. היום זה דבר די נפוץ. פנה לרופא א.א.ג. ואם יראה לנכון יפנה אותך.

• תוכן חדש...