Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סוזוקי בלאנו 97

סוזי מסרבת להעביר הילוך כאשר קר לה(רק לרביעי).

אין נקישות מצד הגיר והתקלה נעלמת כשהיא מתחממת והכל חלק ונורמאלי

שבוע שעבר החלפנו רדיאטור ומאז סוזי כמעט ולא מגיעה לטמפרטורת עבודה נורמאלית (חצי).ולא מחליפה לרביעי

השאלה: האם יש מחשב לגיר שאומר אל תעבור לרביעי כשהרכב קר?

מה יכולה להיות הבעיה ברדיאטור שמקרר יותר מדי את הרכב?

ואם אתם חושבים זאת בעיה בגיר עצמו?

אודה לתגובה (-:

פורסם

איני יודע אם גם בסוזוקי התיבה ממאנת להעביר להילוך רביעי כשהרכב לא בטמפ' העבודה שלו, אך לפני כמה ימים דובר כאן על כך שבטויוטה ההליך הוא כזה.

רדיאטור המקרר את המנוע יתר על המידה ומונע ממנו להגיע לטמפ' העבודה שלו יגרום לכך שהמנוע יצרוך תערובת עשירה בזמן פעולתו, מה שיגרום לצריכת דלק גבוהה, בערה לא מושלמת, בלאי גבוה ושאר ירקות שכנראה יוסיפו ויפרטו חבריי המלומדים.

כמו כן, יש לבדוק אם בבאלנו טמפ' העבודה היא אכן בדיוק באמצע מד החום, ואם כעת היא אכן לא מגיעה לטמפ' העבודה התקינה שלה.

בכל מקרה, אינך רוצה שסוזי תצטנן!

גש למתקין הרדיאטור והתייעץ עימו.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אכן טמ"פ עבודה בבלנו זה קצת פחות מחצי כמו ברוב המכוניות המשפחתיות , אני אומר מניסיון , אני חושב שאתה קודם כל צריך ללכת למי שהתקין לך את הרדיאטור , לפי דעתי הבעיה נעוצה בטרמוסטט פתוח .

כלומר או תקוע במצב פתוח או שבכלל לא הרכיבו לך טרמוסטט כמו שעושים בד"כ ברכבים ישנים בעייתיים .

או שהתקינו לך אחד דפוק .

או שזה בכלל לא זה ואני סתם מעאפן :arrow::?

ים long time no

פורסם

הסיבה של אי מעבר לרביעי יכולה להיות גם בגלל פיוז שרוף.

אם הבעיה איננה חשמלית יכולה להיות שהפילטר של הגיר סתום, ואז יש לשקול החלפת נוזל גיר וניקוי/החלפת פילטר גיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הייתה לי בדיוק אותה הבעייה שנפתרה השבוע.

גיליתי שהוציאו את הטרמוסטט, לכן המנוע לא מתחמם ואין לי מושג מדוע אבל גם לי הייתה בעייה בהעברה להילוך אחרון.

ביקשתי להחזיר את הטרמוסטט והרי פלא: המנוע עובד כבעבר, החימום עובד טוב וההילוך משתלב בצורה אידיאלית!!!

לדעתי הוציאו לך את הטרמוסטט, לא מכוונות רעות אלא כדי שיהיה כל הזמן מים בבלוק מנוע.

אבל זה גורם לתופעות לוואי רבות. בכל מקרה חשוב לשים לב ברגע שמחברים את הטרמוסטט שהצינור לרדיאטור חדש וקשה ולא ישן, אחרת בזמן שיעברו מים, יש מצב ואם הוא ישן אזי הוא יתקמט פנימה ולא תהיה העברה של מים.

בהצלחה.

פורסם

ענית לשרשור מלפני 5 שנים, אבל זה מצוין שעדכנת בפתרון אותה בעייה שהייתה במכוניתך.

במכוניתך (וגם בחלק ממכוניות אחרות) מחשב ההילוכים האוטומטיים מקבל גם את נתון חום המנוע ואם המנוע לא מתחמם אז לא יהיה שילוב להילוך הגבוה (רביעי) וראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=284151&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9F+%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA+%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9A+%D7%91%D7%99%D7%9F+%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99+%D7%9C%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%99

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...