Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אנחנו טסים בסופ"ש השני של פסח לציריך (נוחתים חמישי בערב וממריאים חזרה שני בלילה), שוכרים רכב ומתכננים לעשות טיול שיכלול בעיקר טבע ונופים יפים (כולל מסלולים רגליים לא ארוכים מדי), אטרקציות ואתרים מעניינים וחצי יום שופינג.

אנחנו זוג צעיר (30-) + אמא אחת.

כרגע יש 2 אופציות שחשבתי עליהן (שתיהן עם נופים יפים, מזג אוויר די דומה כרגע ואותו זמן נסיעה מציריך):

1. היער השחור - נסיעה בחמישי בערב לאזור טיטזי, טיולים באזור בשישי ושבת בוקר (טיטזי, שלוכזי, טריברג ואולי פרייבורג), שבת בצהרים נסיעה לאאוטלט ליד טיבינגן (outletcitiy Metzingen), ובראשון ושני לטייל באזור טיבינגן (או הפוך - להתחיל מטיבינגן ושבת בערב לנסוע לאזור טיטזי).

2. אזור אינטרלאקן - נסיעה בחמישי בערב לאינטרלאקן, טיולים באזור בשישי ושבת (לאוטרברונן, גרינדלוולד וכדומה), ובראשון נסיעה ליעד אחר ליומיים (חשבתי על רכב/רכבת לצרמט ליום אחד למשל, למרות המרחק).

החסרון של האופציה הזאת הוא מחירים גבוהים יותר (להערכתי) וכן היעדרו של אאוטלט "טוב".

יש המלצות לגבי איזה מסלול יהיה עדיף לטיול קצר יחסית, ואם יש המלצות למסלול או אתרים ספציפיים (מעבר לכל המידע שיש באינטרנט), אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם (נערך)

שני האזורים טובים ומעניינים. כיון שאתה נוחת בציריך והמרחק ליער השחור אינו מבוטל, הייתי בוחר בטיול בשוויצריה.

הטיול שלך אינו 4.5 ימים, אלא יותר קרוב ל-3.5 ימים. אם אתה טס בטיסת ערב הרי שיום חמישי יהיה באויר + נסיעה למלון, ולמעשה יש לך שישי, שבת, ראשון וחצי שני (עד הנסיעה לנמה"ת). לכן הייתי משתדל לקצר טווחים, כלומר לטיין בעקר בשויצריה.

עם זאת - לאור יוקר המחיה בשויצריה - הייתי מחפש מלון בצד הגרמני של הגבול. עשיתי זאת לפני כ-7 שנים - מצאתי מלון ב-Weil am Rhein שהיא הפרבר הגרמני של באזל, ומשם נהגתי לאתרים השונים בשויצריה (מפלי הריין, שאפהאוזן, אינטרלאקן וגרינדלואלד, יום בבאזל עצמה, לוצרן. אנחנו הגענו לבאזל מאינסברוק, ובדרך עצרנו בסנט גאלן, בדרך חזרה למינכן (משם טסנו) עצרנו בקונשטנץ ומיינאו. (קונשטאנץ יכולה לשמש גם היא בסיס לפחות לחלק מהטיול, אם כי איני בטוח שהיציאה ממנה היא בכביש מהיר כמו בבאזל). המרחקים לא גדולים, סביר שלא תנהג יותר מכ-200 ק"מ ביום.

היער השחור הוא איזור עצום - משהו כמו 200 ק"מ אורך ו-70 ק"מ רוחב, כלומר פי שתיים מהנגב. הנהיגה בתוכו היא בכבישי הרים מפותלים העשויים להיות חשוכים (ואל תשכח, אנחנו עדיין באביב, השקיעה יחסית מוקדמת). בהחלט איזור נפלא לטיול, אבל הייתי מקדיש לו לפחות שבוע ואפילו קצת יותר, בהתאם לתחומי העניין ולרדיוס שאתה רוצה לנהוג. בשבוע ביער השחור (כולל יציאה למינכן וחזרה אליה) "שרפתי" למעלה מ-3000 ק"מ, וממש לא הקפתי את כל מה שרציתי.

לגבי נהיגה בשויצריה שים לב לשני דברים:

1. הקפדה יתרה על כל חוקי התנועה, עם תשומת לב מיוחדת למהירות ולאזורים בעלי כניסה מוגבלת. המדינה הזו מרושתת במצלמות יותר מכלא שמור, המצלמות מוסוות והמשטרה תאתר אותך גם אם תחליף מקום מגורים ואזרחות פעמיים. הקנסות מתחילים בין 2-8 קמ"ש מעל המהירות המותרת (תלוי בסוג הכביש ובסוג אמצעי האכיפה) וגם הצמתים שופעי מצלמות. צריך להוסיף שהטכנולוגיה שלהם (מולטנובה, השם מוכר?) מאפשרת גם אכיפת עבירות כאי שמירת מרחק או עקיה מימין, אולם איני יודע עד כמה הם משתמשים בצילומים אלה, למרות שאין ספק שעבירות אלה נאכפות בקפדנות גם בידי אדם. אפילו עבירות "קטנות" כמו אי איתות ביציאה ממעגל תנועה עשויות לגרור קנסות.

2. מדבקת אוטובאהן - אמנם סביר שאם לשכור רכב בשויצריה המדבקה תהיה מוצידת לשמשה, אבל אם אין מדבקה תקפה (ואנחנו בתחילת השנה, כך שזה עלול לקרות) קנה כזו והדבק אותה לפני עליה ראשונה לכביש המהיר. העבירה חמורה - הקנס עלול להגיע למאות ואף אלפי פרנקים - וכמובן שהשוטר גם ימכור לך את המדבקה (אאל"ט בסביבות 40 פרנק).

לגבי שופינג - בשויצריה שכח מזה. ישראל לידה זולה מאד. לעמות זאת בצד הגרמני תוכל להנות. המלון שבו לנו בסמוך לבאזל היה במרכז קניות, והיתה תחושה שחצי באזל מגיעה לעשות שם את הקניה השבועית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המלצה שלי אם אתם מגיעים לאזור ציריך:

גן החיות בציריך מומלץ מאוד, אפשר להעביר שם כמה שעות טובות, משם לסמן בgps שיקח אותכם לToggenburg (לא לשכוח לסמן המנעות מכבישים מהירים במכשיר הניווט ), הולך להיות לכם להיות חוויה מובטחת מבחינת נופים ותוואי נהיגה.

את ציריך עצמה אני לא אוהב (מנסה להימנע מלהגיע כמה שאפשר).

מבחינת מחירים, דווקא ההפרשים בין פה (שוויץ) והארץ לא כל כך גדולים.

אם אתה בראש של אלקטרוניקה מומלץ לך להציץ בdigitec.ch, יש דברים שהרבה יותר זולים מהארץ ומגרמניה (יש אפשרות להחזר מע"מ בשדה התעופה).

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...