Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
2PSI מעל המותר זה נפלא ו-4 מעל זה הרסני? נו באמת, איזה שטות...? הלחץ ה"נדרש" הוא לא יותר מפשרה מסוימת שהיצרן החליט שתהיה הכי טובה עבור רוב האנשים ותתאים לאופי של המכונית.

הצמיגים שלך יכולים להתמודד יותר גם עם לחצים של 70 ו-80PSI. חמישה-שה פיאסאיים לפה או לשם (במיוחד לשם - למעלה) לא באמת יעשו נזק. הדבר היחיד שיקרה זה שהאוטו יהיה טיפה פחות נוח. בתמורה לכך הוא יצרוך פחות דלק, דופן הצמיג תתבלה פחות, והאוטו ירגיש טוב יותר בכניסה לפניות כי - שוב - הדופן קשיחה יותר. יחד עם זאת, כשאנחנו מדברים על מכונית עם לחץ מוצהר של ~30PSI, ההבדלים יהיו בכל מקרה לא גדולים.

לדוגמא, אני מנפח 35-36PSI במקום ה-32 הדרושים, ופעם היה פה משתמש בשם בובי מיאטה (לא זוכר בדיוק איך הוא כתב את זה) שכתב מדריך מפורט ומרתק על בחירת הלחץ הנכון *עבורך* בצמיגים.

מאיפה הבאת את זה? אצלי על הצמיגים רשום 40PSI מקסימום

לגבי סטיות קטנות +-5 זה אכן לא קריטי אבל חריגות ל 70 או 80 ?

קובי

:-)

• ספונסר פורום
פורסם

השערה:

כשהרכב במוסך הצמיג קר (והמלצת יצרן הצמיגים מתייחסת ללחץ אוויר במצב קר).

כשאתה מגיע לתחנת הדלק הצמיג חם ולכן הלחץ בו גבוה ממה שמופיע לך בהמלצות היצרן.

רק משער, אני לא יודע מה המרחק שנסעת מהמוסך והאם הצמיג הספיק להתחמם.

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

אני ממלא עד המקסימום של הגדרת היצרן של רכב מלא,הייתי עושה את זה בקטנוע על נמת לחסוך את ביקור במשאב האוויר כשהייתי מסיע מישהו.

בנוסף ניפוח יתר מעל הגדרות יצרן כן פוגע בצמיג כי כאשר הצמיג מתחם הוא מגיע ללחץ גבוה יותר משל שהוא ובכך יש מצב שתעבור את המלצת יצרן הצמיגים לניפוח מקסימלי.

פורסם

ההטבעה על הצמיג ללחץ מקסימלי היא במצב קר. כתבתי זאת קודם.

כאשר הלחץ יהיה חורג למדי לכאן או לכאן יתכנו מאפייני שחיקה שונים של הסוליה.

פורסם (נערך)

ההשפעה על דפוס השחיקה של הסוליה הרבה פחות ניכרת ממה שאפשר לחשוב. לצמיג רדיאלי יש שכבה שלמה של רשתות פלדה שייעודן לשמור על מדרס שטוח. כתוצאה מכך, הוא הרבה פחות רגיש מאשר הצמיג הדיאגונלי לשינויים בלחץ האוויר.

ההשפעה העיקרית של לחץ האוויר היא על קשיחות הפניה (Cornering Stiffness) של הצמיג. ככל שיש יותר לחץ, הצמיג יהיה נוקשה יותר מבחינה מבנית וכפועל יוצא מכך יוכל לייצר יותר כוח פניה ופחות גרר מושרה מאותה זווית "החלקה".

במלים פשוטות: תצטרך לסובב את הדבר העגול הזה שמולך קצת פחות. אותו הדבר נכון לבלימה והאצה.

בנוסף ניפוח יתר מעל הגדרות יצרן כן פוגע בצמיג כי כאשר הצמיג מתחמם הוא מגיע ללחץ גבוה יותר משל שהוא ובכך יש מצב שתעבור את המלצת יצרן הצמיגים לניפוח מקסימלי.

אבל מאחר והצמיג מנופח יותר, הוא יתחמם פחות.

אני מסכים עם הפואנטה של ספייר (מוזר, לא?). כל עוד לא ממש מתפרעים עם לחץ האוויר כלפי מעלה, זה לא נורא. בטווח מסוים מעל ללחץ המומלץ של היצרן - כל הפרמטרים של ביצועי הצמיג (למעט נוחות נסיעה) - ישתפרו ולא יורעו.

גם כשחורגים, הירידה במעטפת הביצועים קטנה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לאחרונה אמר לי צמיגאי שהם עושים זאת כדי שהנורית אזהרה על לחץ אוויר לא תידלק.

ברכב שלי החיישנים מאוד רגישים והנורית נדלקת ב-1 PSI מתחת ללחץ המומלץ.

כנראה כדי שלא יחזרו אליהם...

פורסם
2PSI מעל המותר זה נפלא ו-4 מעל זה הרסני? נו באמת, איזה שטות...? הלחץ ה"נדרש" הוא לא יותר מפשרה מסוימת שהיצרן החליט שתהיה הכי טובה עבור רוב האנשים ותתאים לאופי של המכונית.

הצמיגים שלך יכולים להתמודד יותר גם עם לחצים של 70 ו-80PSI. חמישה-שה פיאסאיים לפה או לשם (במיוחד לשם - למעלה) לא באמת יעשו נזק. הדבר היחיד שיקרה זה שהאוטו יהיה טיפה פחות נוח. בתמורה לכך הוא יצרוך פחות דלק, דופן הצמיג תתבלה פחות, והאוטו ירגיש טוב יותר בכניסה לפניות כי - שוב - הדופן קשיחה יותר. יחד עם זאת, כשאנחנו מדברים על מכונית עם לחץ מוצהר של ~30PSI, ההבדלים יהיו בכל מקרה לא גדולים.

לדוגמא, אני מנפח 35-36PSI במקום ה-32 הדרושים, ופעם היה פה משתמש בשם בובי מיאטה (לא זוכר בדיוק איך הוא כתב את זה) שכתב מדריך מפורט ומרתק על בחירת הלחץ הנכון *עבורך* בצמיגים.

מחזק.

70-80 PSI נפוצים יותר בצמיגים מחוזקים לרכב מסחרי, פחות בצמיגי רכב פרטי ששם הלחץ המקסימלי נע סביב ה 50 PSI.

לחץ האוויר המומלץ ע"י היצרן הוא פשרה. בדרך כלל מי שדורש יותר מרכבו ("מתגרזן") ימצא שלחץ אוויר הגבוה ב 10-30% מהמלצת היצרן עושה רק טוב להתנהגות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מעשה שהיה כך היה: הלכתי עם אמא שלי להוציא את הq5 שלה מהחברה. אני נוהג כמה קילומטרים לכיוון הבית ומרגיש כאילו אני נוסע במלגזה ולא באאודי, הרכב קשיח ולא נעים לנסיעה. לוקח לי עמה רגעים להבין שכדאי לסור לתחנת דלק לבדוק לחץ אוויר.

לונג סטורי שורט- הצמיג מלא ב45!! Psi במקום ה30 המומלץ.

אין לי מושג מי אחראי לדבר הזה אבל אני מהמר שלא הגרמנים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
מעשה שהיה כך היה: הלכתי עם אמא שלי להוציא את הq5 שלה מהחברה. אני נוהג כמה קילומטרים לכיוון הבית ומרגיש כאילו אני נוסע במלגזה ולא באאודי, הרכב קשיח ולא נעים לנסיעה. לוקח לי עמה רגעים להבין שכדאי לסור לתחנת דלק לבדוק לחץ אוויר.

לונג סטורי שורט- הצמיג מלא ב45!! Psi במקום ה30 המומלץ.

אין לי מושג מי אחראי לדבר הזה אבל אני מהמר שלא הגרמנים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

תתפלא, דווקא הם האחראיים על כך.

מכיוון שלא ניתן לשער מתי יימכר הרכב ובכדי שהצמיגים לא ייהרסו, יקבלו שינוי צורה וכו' בגלל רכב שעומד הרבה זמן וכל מה שמסביב, בהחלט מנפחים בלחצים גבוהים או מקסימליים, תקין לחלוטין.

איפה הבעיה? בישראל ששוכחים או לא אומרים את זה במעמד קבלת הרכב.

אין לך מה להתרגש מ 45PSI כיוון שאם תרצה לקחת רכב מלא, אני סתם משער שתצטרך למלא עד 40PSI לדוגמא ואז עם החימום זה יעלה לכ 45PSI לדוגמא. שום דבר מיוחד.

פורסם

מתעלק על השרשור.

יש לי קומפרסור איכותי עם שעון לחץ אוויר.

הפיה של הונטיל מתחברת בהברגה ולכן היא אטומה לגמרי בניגוד לפיה שקיימת בתחנות הדלק שתמיד מורגש ממנה בריחה של אויר.

בקיצור בשעון של הקומפרסור מראה שלחץ האויר גבוה ב10psi!!! ביחס למשאבת האויר של תחנות הדלק.

למי להאמין?

פורסם
מתעלק על השרשור.

יש לי קומפרסור איכותי עם שעון לחץ אוויר.

הפיה של הונטיל מתחברת בהברגה ולכן היא אטומה לגמרי בניגוד לפיה שקיימת בתחנות הדלק שתמיד מורגש ממנה בריחה של אויר.

בקיצור בשעון של הקומפרסור מראה שלחץ האויר גבוה ב10psi!!! ביחס למשאבת האויר של תחנות הדלק.

למי להאמין?

לא יודע ספציפית לגבי המקרה שלך, אבל בבדיקה האחרונה השוותי את הלחץ שהראתה המשאבה ללחץ שהראה חיישן לחץ דיגיטלי שיש לי והנתונים היו זהים.

קראתי פעם שחיישני לחץ אנלוגיים מצריכים כיול. יכול להיות שהחיישן אצלך לא היה מכויל?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

תרכוש התקן בדיקת לחץ אוויר סביר מ EBAY או אמאזון וככה תמיד תוכל לדעת שהמכשיר שלך תקין.

רכוש מכשיר שאיתו אתה יכול להוריד לחץ ובעצם בתחנת הדלק אתה מנפח קצת יותר ולאחר מכן מוריד ומשווה בדיוק רב מאוד.

הכל על צמיגים קרים ככל הניתן כמובן, אלה אם כן הם סופר חמים ואז תעשה חישובים בהתאם.

פורסם

כפי שנאמר, הפנצ'ריה ממלאת צמיגים קרים, הווה אומר הפרש של 2-3 PSI. משאבות האויר בתחנות הדלק גם הן סטות בעוד 2-3 PSI. כך שסטייה של 6-8 PSI יכולה להופיע ובכל מקרה לחץ יתר כזה הוא בתוך התחום המותר.

לדעתי, מד לחץ אוויר צריך להיות פק"ל ברכב, מדובר על מכשיר קטן ולא יקר שכאשר משתמשים בו מגלים כמה הוא חשוב. סתם לדוגמה, לפני שנה היה לי פאנצ'ר זעיר בצמיג השמאלי הקדמי וכשיצאתי מהחנייה נדלקת לי ההתרעה בלוח השעונים, יוצא החוצה ומנסה למצוא את הצמיג המפונצ'ר ולא מצליח :oops:. מוציא את מד הלחץ ובודק, 36, 36, 35 ו 25.... ובעיין כמעט לא רואים בטן (זה מה שקורה עם צמיגים בחתך נמוך).

• תוכן חדש...