Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כל טיפול שהרכבים שלי עברו במוסך או פנצ'ריה, כשאני מגיע למשאבת האוויר בתחנת הדלק, אני מוצא שהלחץ בצמיגים נמצא כמה רמות מעל המלצות יצרן הרכב, מה שמאלץ אותי להוציא אוויר כדי להביא את הצמיגים לרמת לחץ תקנית.

אני מבין שהם עושים בדיקות לחץ בצמיגים, דבר שכרוך בניפוחם, אבל למה הם לא מורידים את הלחץ לרמה התקנית של הרכב? סתם כי לא אכפת להם?

זה לא מקצר את חיי הצמיגים ופוגע באחיזת הכביש של הרכב?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

תלויי בכמה עודף מדובר.

אני באופן קבוע שם 32 בקידמי ו30 באחרי(בודק עם לחץ אוויר שלי) במקום 30 בקידמי ו28 באחורי.

יש תאוריה שאומרת שזה משפר את תצרוכת הדלק.

מעבר לכך לדוגמא ב4PSI מעל המותר זה כבר לא בריא.

פורסם

בלאנסר ובגולף (בדגמים שבהם אני נהגתי/נוהג) הלחץ המומלץ בכל הצמיגים הוא 2.1 בר.

בבדיקות אחרי הטיפולים הלחץ בצמיגים נע באזור 2.4-2.5 בר, ובמקרה הכי קיצוני הגיע עד כדי 2.7 בר.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

למה? כי הם חאפרים. אצלי היה צריך להיות במקסימום 35PSI מילאו לי 44PSI ובכל גלגל משהו אחר, קבוע אחרי טיפול אני נוסע למשאבה לתקן את זה.

ברור שזה הורס את הצמיג.

ועל הדרך שמדברים על חאפרים:

תמיד הם יציאו לך תוספים יגידו לך חייב זה חלק מהטיפול.

ושמחליפים שמן ברקס ישאבו לך רק מהכוס.

ושחסר מים יוסיפו מים מהברז ועוד.

פורסם
למה? כי הם חאפרים. אצלי היה צריך להיות במקסימום 35PSI מילאו לי 44PSI ובכל גלגל משהו אחר, קבוע אחרי טיפול אני נוסע למשאבה לתקן את זה.

ברור שזה הורס את הצמיג.

הפחדת אותי..

מקובל לבקש להתלוות למוסכניק בזמן טיפול הרכב?

פורסם
תלויי בכמה עודף מדובר.

אני באופן קבוע שם 32 בקידמי ו30 באחרי(בודק עם לחץ אוויר שלי) במקום 30 בקידמי ו28 באחורי.

2PSI מעל המותר זה נפלא ו-4 מעל זה הרסני? נו באמת, איזה שטות...? הלחץ ה"נדרש" הוא לא יותר מפשרה מסוימת שהיצרן החליט שתהיה הכי טובה עבור רוב האנשים ותתאים לאופי של המכונית.

הצמיגים שלך יכולים להתמודד יותר גם עם לחצים של 70 ו-80PSI. חמישה-שה פיאסאיים לפה או לשם (במיוחד לשם - למעלה) לא באמת יעשו נזק. הדבר היחיד שיקרה זה שהאוטו יהיה טיפה פחות נוח. בתמורה לכך הוא יצרוך פחות דלק, דופן הצמיג תתבלה פחות, והאוטו ירגיש טוב יותר בכניסה לפניות כי - שוב - הדופן קשיחה יותר. יחד עם זאת, כשאנחנו מדברים על מכונית עם לחץ מוצהר של ~30PSI, ההבדלים יהיו בכל מקרה לא גדולים.

לדוגמא, אני מנפח 35-36PSI במקום ה-32 הדרושים, ופעם היה פה משתמש בשם בובי מיאטה (לא זוכר בדיוק איך הוא כתב את זה) שכתב מדריך מפורט ומרתק על בחירת הלחץ הנכון *עבורך* בצמיגים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תלויי בכמה עודף מדובר.

למה 2 psi זה תקין ולעומת 4 psi לא תקין? 3 psi זה תקין או לא? יש לך הוכחה מסוימת לדברים שלך מלבד להגיד שזו "תיאוריה"?

פורסם (נערך)

על כל צמיג רשום לחץ מקסימלי שמותר לנפח, וזה בטוח לא 70-80 psi.

צמיגים רגילים כ 45 psi מחוזקים סביב 55.

ניפוח הצמיג מעבר למותר עלול לגרום לקריעה /פיצוץ הצמיג בזמן הנסיעה - וזה כן מסוכן.

ברוב הרכבים יש כמה המלצות לניפוח, בהתאם לעומס ( כמות הנוסעים ומטען ) ומהירות הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
2PSI הצמיגים שלך יכולים להתמודד יותר גם עם לחצים של 70 ו-80PSI.

פעם היה פה משתמש בשם בובי מיאטה (לא זוכר בדיוק איך הוא כתב את זה) שכתב מדריך מפורט ומרתק על בחירת הלחץ הנכון *עבורך* בצמיגים.

70-80PSI, לא. לפחות לא כשהם קרים (ואני מסופק גם אם חמים. אולי תחת לחץ נסיעה רגעי).

על כל צמיג מופיע נתון לחץ מקסימלי (קר). במרבית המקרים (לרכבים פרטיים) אאל"ט הנתון יהיה 44 או 51. אין לעבור אותו.

יתרה מכך ובאותו הקשר, מצאתי למשל הנחיה של גודייר שבעת התקנת צמיג על חישוק, אין לעבור את ה-40PSI בנסיון למקם את עקב הצמיג במקומו.

לא בובי, כי עם מוטי :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?60884

גם השרשור הבא עשוי להיות רלוונטי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?606389

פורסם

כמו כל נותן שירות ישראלי, הצמיגן בטוח שהוא מבין בצמיגים יותר טוב ממאות המהנדסים שהגדירו את לחץ האויר הרצוי לרכב.

כבר נתקלתי אפילו בצמיגנים שהתווכחו איתי אחרי שהראתי להם את המדבקה עם לחצי האויר וטענו שהם מבינים בזה יותר טוב כי (ציטוט) "הם מחליפים צמיגים כל היום".

אני חוזר על משפט חכם שלמדתי לפני שנים רבות: המקום בו הרכב מתקלקל הכי הרבה הוא המוסך. חשוב מאוד לעמוד ליד הרכב, לפקח על העניינים ולשאול שאלות. מוסך, פנצ'ריה או מכון ניקוי שלא מאשרים לי לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול פשוט מאבדים אותי מייד כלקוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
70-80PSI, לא. לפחות לא כשהם קרים (ואני מסופק גם אם חמים. אולי תחת לחץ נסיעה רגעי).

על כל צמיג מופיע נתון לחץ מקסימלי (קר). במרבית המקרים (לרכבים פרטיים) אאל"ט הנתון יהיה 44 או 51. אין לעבור אותו.

יתרה מכך ובאותו הקשר, מצאתי למשל הנחיה של גודייר שבעת התקנת צמיג על חישוק, אין לעבור את ה-40PSI בנסיון למקם את עקב הצמיג במקומו.

לא בובי, כי עם מוטי :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?60884

גם השרשור הבא עשוי להיות רלוונטי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?606389

פעם היה גם בובי, לא? :oops:

חייב להגיד שלא הכרתי את עניין הלחץ המקסימלי. המידע שלי מאחד הפרקים של טופ גיר שהם ניסו לנסוע ממש מהר על איזה אגם וניפחו את הצמיגים שלהם עד צעד מהתבקעותם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברור שזה הורס את הצמיג.

אני יודע שהרבה מוסכים עושים את זה ותודה לאל שהמוסך שלי ( מומלץ הפורום ) ממש לא כזה ו

• תוכן חדש...