Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחנת נתיבות לא ריקה ולא נמצאת בקטגוריה של דימונה או מלחה. המיקום שלה בעיקר באשמת העירייה.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שערים זה באמת פתרון לבעיה שלא קיימת, וצבי נתן פה כנראה את הסיבה העיקרית ללמה זה לא ישים בארץ.

צריך לפתור את הבעיות הגדולות באמת בראש וראשונה- לסיים את החשמול הארור, שכבר יפתור חלק נכבד מהבעיות, ודגש על פתיחת קוים חיוניים, כמו ת"א-ירושלים.

בנוגע לבזבוז על תחנות- הייתי בעד ההשקעה אם היה איזשהו היגיון במיקום התחנות שמקימים בפריפריה. קו העמק הוא דוגמה נוצצת לכך- כל התחנות מרוחקות מאוד מכל ישוב, והנגישות אליהן אפילו ברכב פרטי היא דרעק. תחנת עפולה לא ממוקמת בתוך עפולה או במרחק הליכה סביר משום דבר (ק"מ הליכה עד לקו הבניינים הראשון בכניסה לעיר. חלק מההליכה על כביש ראשי ללא מדרכה.)

יקנעם-כפר יהושוע תקועה באמצע השדה, הגעה באוטובוס מהישובים הקרובים לוקחת במינימום 20 דקות (כאשר כ 8 מתוכן בהליכה, אוטובוסים לא מגיעים לפתח התחנה), ברוב הישובים שמסביב אוטובוס ישירות לחיפה יקח פחות זמן מהגעה אל תחנת הרכבת בתחב"צ.

שיא השיאים- תחנת כפר ברוך, 182 מיליון שקלים, באמצע השממה, משהו כמו 300 נוסעים ביום טוב. פיל לבן מובהק.

פורסם

בעפולה יש קווי אוטובוס מכל השכונות שמאפשרות להגיע לרכבת ברבע שעה. לא הייתי רוצה לגור קרוב לרכבת דיזל - הרעש מורגש גם עם חלונות סגורים במרחק רב. יש שם שכונה חדשה בונים קרוב מאוד לרכבת. מניח איכות חיים של התושבים באותה שכונה לא תיהיה גבוהה במיוחד. מעבר לרכבת יש להם בנוסף גם כביש 65 קרוב מאוד. יש בתים שהם ממש ליד הכביש - כל "היתרונות" של הרעש וזיהום אויר, גם רכבת דיזל שתי פעימות וגם כביש.

אתה צודק, חישמול זה הפתרון. רק לא רואים בינתיים יישום איפה שהם בשנים הקרובות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חלק מהתחנות אכן ממוקמות במיקום בעייתי - אלה של רכבת העמק מייצגות זאת היטב.

לא לכשוח שבעולם הרחב הרבה תחנות קיימות כבר 100 שנה ויותר, והעיר נבנתה סביב המסילה, כך שתחנה שהיתה מרוחקת בשנת 1900 נמצאת היום במרכז העיר. ההיסטוריה המסילתית של ישראל בעייתית מאד, כיון שהרכבת לא היתה קיימת באמת עד לפני כ-20 שנה, חוץ מקו ת"א חיפה, כאשר בת"א התחנות ממוקמות בכלל לא רע ובחיפה התחנות ההיסטוריות ממוקמות במקומות שהיו רלוונטיים כאשר הקו הוקם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מלא הצעות לשיפור יש פה, רק ששוב, אתם לא באמת בודקים אם זה יתכן אלא זורקים באוויר (לא נעלבתי אישית - אני לא כזה רגיש, אבל כשאני כותב שמשהו מתוכנן לפי תקנים ואתה אומר שלדעתך זה לא נכון, אז זה אומר שאתה חושב שאני מחרטט, זה הכל...).

אהבתי את ההצעה לרדת על הסככות, אני מניח שבדקת שאפשר יהיה לעמוד מתחתן אחר כך... אהבתי גם את ההצעה עם השערים, תכירו שהתקן לא דורש שערים במקום בו הרכבות נוסעות פחות מ200 (או שזה 230... לא סגור על זה) קמ"ש. הרכבות בישראל מתוכננות ל160. היחידות שלא הן הכפלת מסילת החוף (תהיה רכבת חשמלית בין חוף הכרמל לת"א מרכז שתסע ב250 קמ"ש) והמסילה לאילת.

לגבי מיקום תחנות פה אני מסכים, אבל מי שמחליט את זה זה משרד התחבורה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
חלק מהתחנות אכן ממוקמות במיקום בעייתי - אלה של רכבת העמק מייצגות זאת היטב.

לא לכשוח שבעולם הרחב הרבה תחנות קיימות כבר 100 שנה ויותר, והעיר נבנתה סביב המסילה, כך שתחנה שהיתה מרוחקת בשנת 1900 נמצאת היום במרכז העיר. ההיסטוריה המסילתית של ישראל בעייתית מאד, כיון שהרכבת לא היתה קיימת באמת עד לפני כ-20 שנה, חוץ מקו ת"א חיפה, כאשר בת"א התחנות ממוקמות בכלל לא רע ובחיפה התחנות ההיסטוריות ממוקמות במקומות שהיו רלוונטיים כאשר הקו הוקם.

בחיפה התחנות עדיין במיקום רלוונטי מאוד, למעט אולי בת גלים. חיפה מרכז ולב המפרץ תחנות שימושיות מאוד עם נגישות מצוינת.

רכבת העמק הוקמה ברובה על התוואי ההיסטורי שקיים פה 100 שנה, אני לא אומר שהיה צריך להקים הכל בכניסה לסלון משפחת ישראלי כלשהי, רק במרחק סביר או עם נגישות גבוהה.

בעפולה יש קווי אוטובוס מכל השכונות שמאפשרות להגיע לרכבת ברבע שעה. לא הייתי רוצה לגור קרוב לרכבת דיזל - הרעש מורגש גם עם חלונות סגורים במרחק רב.

רבע שעה זה הרבה יותר מדי, עפולה זו עיר קטנה מאוד. זה גם המקרה הטוב ביותר מבין תחנות קו העמק.

יפה אמרת גם- להקים את הקו הזה לתפעול בקטרי דיזל הוא טמטום שאין כדוגמתו, הקו היה צריך לקום כחשמלי, עם תחנות במקומות ריאליים.

(לא נעלבתי אישית - אני לא כזה רגיש, אבל כשאני כותב שמשהו מתוכנן לפי תקנים ואתה אומר שלדעתך זה לא נכון, אז זה אומר שאתה חושב שאני מחרטט, זה הכל...).

לא, זה לא. הוצגה פה טענה, העליתי תגובה שקשה לי מאוד להאמין לאותה טענה, לא שהטוען טועה או מטעה. יש קיר בלתי עביר בין 2 הדברים. יוצג דו"ח בדיקה שמאשש את העמידה בתקנים? הרי שלא תהיה לי יותר סיבה להטיל ספק.

פורסם

1) למרות הנסיונות להתפשר כדי לחסוך כסף, קו העמק דווקא מצליח והטענה העיקרית של הנוסעים אליו הוא שאין מספיק רכבות ורק אתמול התפרסמה כתבה על רכבת שבוטלה בגלל שהיא היתה עמוסה מידי וברכבת טוענים שלא ניתן להוסיף רכבות בקו בגלל שהוא נבנה עם מסילה בודדת.

משחקי הכוח עם האוצר שבה משקיעים הרבה כסף בפרויקטים שנבנים בצורה עקומה בשביל לחסוך, הם הבעיה העיקרית שבגללה נתקעים עם קווי רכבת עקומים ותחנות בשום מקום. אם כבר משקיעים במשהו יקר שישאר לדורות, אז כדאי לבנות אותו מההתחלה כמו שצריך.

2) לגבי השערים על הרציף, אני תמיד חושב על זה כאשר יש לחץ על הרציפים ועל איך ארגוני המחבלים עדיין לא עלו על זה שהם יכולים לבצע שם את הפיגוע מושלם רק מדחיפת אנשים לכיוון הרכבת בשעות העומס, הרבה נפגעים עם סיכוי טוב לברוח אחרי זה מהמקום מבלי להיתפס.

פורסם

בהתחשב בעובדה שיש רק רכבת אחת בשעה לכיוון, ובשעות הבוקר דווקא מפעילים 2 (אירוניה- אלו לא שעות השיא בכלל בקו הזה), בהחלט אפשר להפעיל בשעות שנדרש 2 רכבות לשעה לכיוון בלי שום בעיה. רק שלא ממש השקיעו בבדיקת סטטיסטיקת העומס והתאמת הלו"ז.

הנסיעות בקו הזה הן מתחנות הקצה בעיקר- בית שאן ועפולה לחיפה ולהיפך. תחנות הביניים במצב די נטוש מהסיבות שהוזכרו קודם.

יש לך דו"ח כלשהי לגבי מצבו של הקו? כבר הרבה זמן שאני סקרן לראות אם הוא בכלל רווחי, לא מצאתי נתונים רשמיים בנושא

פורסם

לגבי ריווחיות, אני בספק אם יש הרבה קווים רווחיים, אם בכלל, בכל מקום מקובל שיש איזה שהוא סבסוד מהמדינה.

פורסם

תחבורה ציבורית לא אמורה להיות רווחית, אבל עדיף גם שלא תפסיד, ההכנסות אמורות לכסות על התפעול והאחזקה.

אכן אתם צודקים לגבי מסילת העמק - וכבר עובדים על ההכפלה שלה.

בכלל מתוכננת בצפון רשת מסילות ענפה מאד הן של רכבת כבדה והן של רכבת קלה, האם ומתי יצע לביצוע? אנערף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בהתחשב בעובדה שיש רק רכבת אחת בשעה לכיוון, ובשעות הבוקר דווקא מפעילים 2 (אירוניה- אלו לא שעות השיא בכלל בקו הזה), בהחלט אפשר להפעיל בשעות שנדרש 2 רכבות לשעה לכיוון בלי שום בעיה. רק שלא ממש השקיעו בבדיקת סטטיסטיקת העומס והתאמת הלו"ז.

הנסיעות בקו הזה הן מתחנות הקצה בעיקר- בית שאן ועפולה לחיפה ולהיפך. תחנות הביניים במצב די נטוש מהסיבות שהוזכרו קודם.

יש לך דו"ח כלשהי לגבי מצבו של הקו? כבר הרבה זמן שאני סקרן לראות אם הוא בכלל רווחי, לא מצאתי נתונים רשמיים בנושא

רווחיות אתה אולי תמצא בדוחות של הרכבת לבורסה. נתוני נוסעים בתחנות:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/394/183308774/%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%94/%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA

פורסם
1) למרות הנסיונות להתפשר כדי לחסוך כסף, קו העמק דווקא מצליח והטענה העיקרית של הנוסעים אליו הוא שאין מספיק רכבות ורק אתמול התפרסמה כתבה על רכבת שבוטלה בגלל שהיא היתה עמוסה מידי וברכבת טוענים שלא ניתן להוסיף רכבות בקו בגלל שהוא נבנה עם מסילה בודדת.

משחקי הכוח עם האוצר שבה משקיעים הרבה כסף בפרויקטים שנבנים בצורה עקומה בשביל לחסוך, הם הבעיה העיקרית שבגללה נתקעים עם קווי רכבת עקומים ותחנות בשום מקום. אם כבר משקיעים במשהו יקר שישאר לדורות, אז כדאי לבנות אותו מההתחלה כמו שצריך.

2) לגבי השערים על הרציף, אני תמיד חושב על זה כאשר יש לחץ על הרציפים ועל איך ארגוני המחבלים עדיין לא עלו על זה שהם יכולים לבצע שם את הפיגוע מושלם רק מדחיפת אנשים לכיוון הרכבת בשעות העומס, הרבה נפגעים עם סיכוי טוב לברוח אחרי זה מהמקום מבלי להיתפס.

איך יברחו בלי להתפס?

הם צריכים לעבור תחנה שלמה ולפחות שתי מאבטחים.

פורסם (נערך)

בעיקרון הייתי מעדיף שההודעות שעוסקות בנושא ימחקו, כי הן יכולות לתת למישהו רעיון רע (את 458 )

אבל לשאלתך בחסות מאות האנשים שימלטו החוצה מהתחנה, אף אחד לא ידע מי התחיל את הדחיפות, במיוחד שאין שום כלי נשק שמעורב שם שיכול להסגיר את התוקף.

בגלל זה אני חושב שגם מבחינה ביטחונית וגם מבחינה בטיחותית צריך להתקין שערים על הרציפים, יכולים להתחיל עם הקו המהיר לירושלים שיש לו רציפים יעודיים וקרונות קבועים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
??

ממליץ להתעדכן בחדשות כיצד הקו נדחה וספק אם ייפתח בכלל בסוף 2018 אם לא ב 2019 בסוף.

יש מקומות רבים שלאחר סוף החישמול, הרכבת תמשיך בנסיעה על דיזל וכו'.

יש עוד מספר בעיות עם הפרוייקט הזה, יכול מאוד להיות שייפתח בסוף 2018 ויכול מאוד להיות שגם בעוד שנה לא, אי אפשר לדעת.

מה שכן, נשפכים עשרות מליוני שקלים כרגע לתקן ליקויים רבים, כך או כך חשמול כל קו עוד לא בוצע, ברור שיש מקטעים של חשמל וזה לא חדש.

רכבת חשמלית מלאה מירושלים לתל אביב אין כרגע ולא תהיה בזמן הקרוב, צר לי לאכזב אלה אם כן באורך פלא בחודשים הקרובים כל הקו יחושמל במלואו.

• תוכן חדש...