Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי חיפה - לראש העיר עניין מובהק עם אסתטיקה. אחת מהסיבות שהמטרונית הוקמה כ-BRT ולא הרגשתי"ל היתה קווי החשמל העיליים. בדרך נחסכו כמה שנות עבודה וכמה מיליארדי שקלים. אם ראית איך נראים קוי הרכבת בליסבון או במצפון לברצלונה ה היית מבין מדוע יונה יהב מתעקש על הסיקור, ודווקא. כעת, משום שאם הקו יחושמל בלי שיקוע הרי שהסיכוי לא יקרה במאה הנוכחית.

למיטב זכרוני הסיבה שלא בחרו ברכבת קלה היא בגלל השיפועים הגדולים שיש בחיפה שמונעים מתחבורה על מסילה להיות אפשרית (במקומות כמו בהדר, ששם גם המטרונית מתקשה עם תוואי השטח).

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם המטרונית הקיימת סובלת מהשיפועים, או, יותר נכון, כנראה לא סובלת אות.

רכבות קלות קיימות הרבה מאד שנים גם בערים גבעיות, אבל איני בקי בפרטים הטכניים.

האמת היא שאני לא מבין איפה רוצים לדחוף אותו בצירי מוריה וחורב שגם כך צרים.

נכון להיום המטרונית נוסעת רק בחלקים הנמוכים של חיפה (העליה התלולה ביותר היא רחוב הגיבורים), וגם הקו המתוכנן לנשר באזור שטוח. מדובר גם בקו לאורך ציר ה הרכס, אבל הוא לא ירד במורדות היותר תלולים - ולא יתחבר לקוים הקיימים.

לקטעים תלולים מתוכננן הרכבל בין לב המפרץ, הטכניון והאוניברסיטה, וגם הרכבל בין בת גלים לסטלה מאריס משמש את תלמיד מכללת גורדון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
באחת מהתחנות אחרי פתיחת התחנה נזכרו שדרכי הגישה אליה ישנות ומתפרקות, אז החליטו לסלול מחדש את כל הכביש בקרבת התחנה, פרויקט שלפי שלט הפרויקט יקח 18 חודשים. עד אז? יש רק דרך הגעה אחת לתחנה, היא מאוד לא נוחה, ומאריכה את הדרך של רוב מי שמבקש להגיע לתחנה פי 2 או יותר. כצפוי, בקושי יש שם נוסעים, המקום די מיותם בגלל זה.

אתה עושה קצת סלט.

כביש הגישה לתחנה שנסגר לסלילה מחדש הוא כביש הגישה לכפר יהושוע בלבד ( שער רמת דוד לא ממש נחשב)

הישוב סגור עם שערים חשמליים ככה שהוא לא אמור לשמש ככביש מעקף לרמת ישי.

והכביש נסגר לשנה שכבר עברה חצי.

אם אתה מתכוון לכביש 70 החדש, שזה באמת אמור להוריד את העומס בתשבי השומרים אלונים וצומת ישי, אז הוא מתוכנן לעוד יותר משנתיים מהיום.

מה שכן, אני מסכים שמיקום התחנות הזוי. התחנה של כפר ברוך בכלל לא ברורה.

אבל אני חייב לציין שאני עברתי לרכבת העמק ונהנה מכל רגע של פחות עצבים בפקקים בבוקר ושש מאות ש"ח מנהרות.

פורסם

רמת דוד לא נחשב? למה? ויפעת? כנראה שיהיה קל להם יותר להגיע לתחנת יקנעם מלתחנה ההזויה הזו בכפר ברוך.

כביש הגישה בהחלט אמור לשמש גם את תושבי רמת ישי- כתושב רמת ישי אתה זכאי למעבר דרך כפר יהושוע, ניתן לקבל מדבקה ורישום לפתיחת השער בעלות חד פעמית של 10 שקלים.

על שלט הפרויקט רשום 18 חודשים, אם זה אכן יהיה רק שנה- מה טוב.

לכל התחנות בקו העמק חוץ מבית שאן אין תחבורה ציבורית ראויה או שכמעט אין תחבורה ציבורית בכלל. בתור תושב רמת ישי לדוגמה כדי להגיע לתחנת הרכבת כפר יהושוע-יקנעם האופציה היחידה היא לרדת על הצומת וללכת ברגל מרחק של כקילומטר.

לי כצעיר רק יציק טיפה בקיץ שאני אגיע מזיע ומטוגן לתחנה. לאוכלוסיות אחרות, שגם נוטות להשתמש יותר בתחבורה ציבורית, זה קצת יותר קריטי.

פורסם
רמת דוד לא נחשב? למה? ויפעת? כנראה שיהיה קל להם יותר להגיע לתחנת יקנעם מלתחנה ההזויה הזו בכפר ברוך.

כביש הגישה בהחלט אמור לשמש גם את תושבי רמת ישי- כתושב רמת ישי אתה זכאי למעבר דרך כפר יהושוע, ניתן לקבל מדבקה ורישום לפתיחת השער בעלות חד פעמית של 10 שקלים.

לכל התחנות בקו העמק חוץ מבית שאן אין תחבורה ציבורית ראויה או שכמעט אין תחבורה ציבורית בכלל. בתור תושב רמת ישי לדוגמה כדי להגיע לתחנת הרכבת כפר יהושוע-יקנעם האופציה היחידה היא לרדת על הצומת וללכת ברגל מרחק של כקילומטר.

לי כצעיר רק יציק טיפה בקיץ שאני אגיע מזיע ומטוגן לתחנה. לאוכלוסיות אחרות, שגם נוטות להשתמש יותר בתחבורה ציבורית, זה קצת יותר קריטי.

התחנות של קו העמק הן תחנות קלאסיות של Park & Ride. בינינו, אין הצדקה לשום תחנה על הקו פרט לתחנת עפולה (אולי אולי בית שאן), מבחינת היקף נסועה. תחנה שלא עולים ויורדים בה נוסעים פוגעת מאוד בשאר הרשת מבחינת זמני נסיעה ותפעול רכבות. כל תחנה גוזלת דקות יקרות מהרכבת בגלל האצה, האטה, וזמן תחנה. וככה נפגעים הנוסעים מעפולה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מעולם לא נסעתי בקו.

אבל תחנה כמו זו של יקנעם\כפר יהושע שנמצאת רחוק מיקנעם לא יכולה להצדיק עצמה בלי שאטלים מתואמים לעיר. מעגל קסמים - בלי השאטלים אין נוסעים, ואם אין נוסעים לא יופעלו שאטלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בטוח שאתה תושב רמת ישי? המדבקה הזו כבר שנים שווה לXXX.

חוץ מזה יש אחלה קו לרכבת מרמת ישי והפוך קו 22. חבל שבדרך כלל רק הנהג נוסע בו....

פורסם

רכבות קלות קיימות הרבה מאד שנים גם בערים גבעיות, אבל איני בקי בפרטים הטכניים.

זה מה שאני יכול לרשום בהתייחסות לנ"ל:

בעיר בה גדלתי, ברחוב שלי היה קו של חשמלית (TRAM). כמה תחנות בהמשך הקו הייתה עליה תלולה, אורך העליה 700 או 1000 מטר. לא יודע איזה הפרש גבהים היה שם אבל די תלול.

בקו עבדו קרונות שיוצרו באיזור 1960.

הם היו לוחקים תנופה לפני העליה ועולים אותה במהירות מאוד גבוהה. יחסית כמובן. משהו כמו 60 קמ"ש שזו בערך המהירות המירבית שלהם. בכל מקרה, הם נסעו בעליה יותר מהר ממה שנסעו בדרך כלל בחלק המישורי של הקו. אף פעם לא ראיתי אותם עוצרים או מאיטים באמצע העליה. ואפילו לא נוסעים לאט יותר. מכאן אני מניח שאולי לא הייתה להם את היכולת להתחיל לנוע אחרי עצירה בעליה.

את הירידה בחזרה לעומת זאת היו יורדים במהירות זחילה וכל 100 מטר בערך היה שלט "עצירה טכנית". במקומות אלו נהג היה עוצר את הקרון לגמרי לשניה וממשיך לרדת במהירות זחילה.

פורסם

שיפועים מקסימאליים שרכבת קלה/טראם יכולים לסוע עליהם הם 8-9% ואפילו יותר. בירושלים יש שיפועים כאלה בעלייה להר הרצל, באזור הדפו וכן בעלייה ברחוב הצנחנים לכיכר צה"ל. בהארכה לכיוון בית החולים עין כרם יתכן ויהיו אפילו שיפועים חדים יותר...

פורסם
עשרות שנים עודדו עסקים לעבור לפריפריה והשקיעו בזה עשרות מיליארדי דולרים. מה שקרה לבסוף זה יצירת עיירות פועלים שנשענות על כמה מפעלים גדולים. זה החזון שלך?

את גוש דן חייבים לדחוס. מהרבה בחינות הוא ממש לא צפוף ואף ההפך. מאמר שאני לא מסכים עם כולו אבל נותן זווית ראיה מעניינת על המצב:

https://www.google.co.il/amp/s/shinygreen.wordpress.com/2011/07/24/15/amp/

עיירות פועלים עם כמה מפעלים גדולים, שמספקים תעסוקה בצורה ישירה או עקיפה לכלל תושבי העיר זה עדיף על זה שהכלכלה של אותה עיירה תישען על ביטוח לאומי, ואלה שכן עובדים, יוציאו בין רבע לשליש משכורת על אמצעי תחבורה למקום עבודה, כי התחבורה הציבורית מאוד לא יעילה, והעתקת מגורים לאיזור של העבודה זאת משימה בלתי אפשרית מבחינה כלכלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
התחנות של קו העמק הן תחנות קלאסיות של Park & Ride. בינינו, אין הצדקה לשום תחנה על הקו פרט לתחנת עפולה (אולי אולי בית שאן), מבחינת היקף נסועה. תחנה שלא עולים ויורדים בה נוסעים פוגעת מאוד בשאר הרשת מבחינת זמני נסיעה ותפעול רכבות. כל תחנה גוזלת דקות יקרות מהרכבת בגלל האצה, האטה, וזמן תחנה. וככה נפגעים הנוסעים מעפולה...

אני חצי מסכים איתך, התחנה בכפר ברוך לדוגמה היא בזבוז משווע של כספי משלם המיסים, המקום כל כך לא נגיש שאני בספק אם יש דרך שם אםילו 1000 נוסעים בחודש.

עפולה ובית שאן- חיוני. רק שהתחנה בעפולה במיקום דבילי ולא משרתת כמו שצריך את תושבי נצרת או מי שמגיע מכיוון מירון. חשוב אבל פספוס. התחנה בבית שאן פתחה לתושבי האיזור דרך להגיע למרכז בזמן סביר, באוטובוס זו, איך נאמר בעדינות, "לא חוויה".

תחנת יקנעם/כפר יהושוע- הייתה יכולה לשרת הרבה מאוד מתושבי העמק אם הייתה במיקום נוח יותר, ואם הגישה אליה לא הייתה דרך ציר תנועה שפקוק יותר זמן מאשר שלא, ובשעות העומס בכלל זוחל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למה האדנים בתחנה (בערך עשרה) מעץ ולא בטון כמו השאר? הדבר היחידי שעבר לי בראש הוא בידוד רעשים, אבל לא נשמע לי הגיוני

פורסם

אדני עץ יש בד"כ במפלגים, משום שבמפלג כל אדן הוא ייחודי (מיקום ברגים שונה) וברור שהרבה יותר פשוט לייצר אדנים one-off מעץ ולא מבטון. אם כי אני מניח שבעולם יש גם דוגמאות אחרות. למיטב ידיעתי המפלגים מיוצרים ספציפית לפי הזמנה למידות מדוייקות, ומגיעים לארץ כקיט עם אדנים, פסים וכל מה שנחוץ להרכבתם.

חזיר דיזל

פורסם

כזה דבר עוד לא ראיתי.

8 קרונות + קרון כוח + שני קטרים. הסוג הישן ואירו 3200. האם יש תקלה ב3200 והקטר הישן הזה למעשה מחלץ?

train.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מדובר במערכי המודו הישנים של הרכבת. קטר 3200 בהחלט מסוגל לדחוף אותם לבד. יכול מאוד להיות שמדובר בקטר חילוץ..

• תוכן חדש...