Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סע לברלין או מינכן, ותוכל להכיר את ארבעת סוגי הרכבות:

טראם.

רכבת תחתית.

רכבת פרברית (יחסית קלה, עם תחנות יחסית קרובות).

רכבת כבדה (עם תחנות מרוחקות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארץ יש שעטנז. הרכבת לאורך ציר האיילון והפרברים הקרובים ה-S-bahn מובהקת (חסר רק החשמל) - הם אפילו משתמשים באותם הקרונות. הקו האדום בתל אביב הוא שעטנז של טראם\רכבת קלה עם מטרו (בחלק התת קרקעי שלו המופרד מתנועה).

פורסם
סע לברלין או מינכן, ותוכל להכיר את ארבעת סוגי הרכבות:

טראם.

רכבת תחתית.

רכבת פרברית (יחסית קלה, עם תחנות יחסית קרובות).

רכבת כבדה (עם תחנות מרוחקות).

אני חושב שכתבתי את זה בשירשור, אני יליד ברה"מ לשעבר והיה לי את כל זה ליד הבית, חלק אפילו ברחוב שלי ונסעתי עם טראם לבית הספר [emoji1]

פורסם (נערך)

באמסטרדם יש שעטנז כזה - תת קרקעי במרכז העיר ועילי בפריפריה. גם בליסבון התחתית הופכת עילית מחוץ למרכז העיר, אבל צריך לבדוק באיזהסוג ציוד מדובר.

גאריכו - אם הבנתי אותך נכון אתה מדבר על כפולי הקומה, ואם כך אתה טועה לגבי ה-S-bahn. אם הדבר לא השתנה משהו לאחרונה הרי שהקרונות שלו הרבה יותר קלים מאלה של הרכבת הארצית. הקרונות כפולי הקומה (אנחנו מכירים אותם כבומברדייה, אבל במקור טכנולוגיה מזרח גרמנית) משמשים את הרכבות הארציות אם כי להבנתי בקוים היותר קצרים, וקיימים גם בקוים פרבריים של הרכבת הארצית, שנפרדים (אם כי לעתים מקבילים) מה-S-bahn.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
באמסטרדם יש שעטנז כזה - תת קרקעי במרכז העיר ועילי בפריפריה. גם בליסבון התחתית הופכת עילית מחוץ למרכז העיר, אבל צריך לבדוק באיזהסוג ציוד מדובר.

גאריכו - אם הבנתי אותך נכון אתה מדבר על כפולי הקומה, ואם כך אתה טועה לגבי ה-S-bahn. אם הדבר לא השתנה משהו לאחרונה הרי שהקרונות שלו הרבה יותר קלים מאלה של הרכבת הארצית. הקרונות כפולי הקומה (אנחנו מכירים אותם כבומברדייה, אבל במקור טכנולוגיה מזרח גרמנית) משמשים את הרכבות הארציות אם כי להבנתי בקוים היותר קצרים, וקיימים גם בקוים פרבריים של הרכבת הארצית, שנפרדים (אם כי לעתים מקבילים) מה-S-bahn.

לגבי אמסטרדם, אני לא יודע איך הרכבת התחתית שלה בנויה, אבל אם היא מופרדת לכל אורך הדרך מתנועה חוצה (גם בחלקים העיליים שלה) אז היא מטרו לכל דבר. גם בלונדון וניו יורק הרכבות התחתיות יוצאות בקצוות מעל פני הקרקע אך ממשיכות להיות מטרו לכל דבר.

לגבי ה-S-bahn, נסעתי בדרזדן ושם הרכבות DD אכן משמשות כ-S-Bahn. יכול להיות שבמקומות אחרים מדובר ברכבות של קומה אחת. קרונות DD בהחלט משמים גם בשירות regio איזורי. בכל מקרה, לא חושב שמשקל זה מאפיין עיקרי במקרה זה, אלא צפיפות תחנות ואופי שירות.

אני אתן דוגמא, משקל של קרון Bombardier DD הוא 50 טון. קרונות של רכבת ה-RER בפריז (קו ה-Sbahn העמוס והתדיר ביותר בעולם כ- 32 רכבות בשעה) משתמש בציוד MI2N שבו כל קרון שוקל כ-45 טון...

פורסם

אתה בעל המקצוע שבינינו בענייני רכבת, איני מנסה להתחרות בידע שלך.

איני מתכוון למשקל אלא מימדי הקרון. אני מנחש, למשל, שקרונוע יהיה כבד בהרבה מקרון נגרר בעל ממדים דומים.

לא מכיר את ה-S-bahn בדרזדן - אלא את אלה של מינכן וברלין (וגם אותם לפני מספר שנים), ושם הקרונות חד קומתים. איני מכיר את הנתונים לגבי מהירות הנסיעה, מרווחי התחנות וכו. אבל דרזדן היתה במזרח גרמניה, מולדת הקרונות כפולי הקומה המוכרים לנו, מה שאולי יכול להסביר את השימוש בהם, לפחות בעבר.

פורסם

לפני חודש נסעתי מוילנה לקאונס שבליטא במערך כזה, כל הציוד נראה חדש לגמרי.

קומותיים, כולל סה"כ 3 קרונות, אחד מהם מניע.

קו פרבורי, נסיעה אורכת כשעה וחצי.

20170403_101631.jpg

פורסם

זה כמו מערכי DD שלנו. הרכבת חשמלית?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא, די שונה ממה שיש אצלנו וכן, חשמלית.

בתחנת רכבת וילנה יש מוזיאון רכבת, חלק מהמוצגים נראים בצד שמאל של התמונה. אבל היה סגור בשעה שהייתי שם.20170403_101554-1.jpg

פורסם

ראיתם ברמזור את הפרק על מוטי מקיאטו וחפר? עם הכרוז?

זה מה שאני מרגיש בשלום עכשיו. עושה רושם שהיא גדולה בהרבה מסבידור. אבל הרוב פה חיילים.

פורסם
ראיתם ברמזור את הפרק על מוטי מקיאטו וחפר? עם הכרוז?

זה מה שאני מרגיש בשלום עכשיו. עושה רושם שהיא גדולה בהרבה מסבידור. אבל הרוב פה חיילים.

בשלום יש 3 רציפים, בסבידור יש 6. לאותה כמות נוסעים כמעט. בגלל זה תחושת העומס והדוחק בתחנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אתה בעל המקצוע שבינינו בענייני רכבת, איני מנסה להתחרות בידע שלך.

איני מתכוון למשקל אלא מימדי הקרון. אני מנחש, למשל, שקרונוע יהיה כבד בהרבה מקרון נגרר בעל ממדים דומים.

לא מכיר את ה-S-bahn בדרזדן - אלא את אלה של מינכן וברלין (וגם אותם לפני מספר שנים), ושם הקרונות חד קומתים. איני מכיר את הנתונים לגבי מהירות הנסיעה, מרווחי התחנות וכו. אבל דרזדן היתה במזרח גרמניה, מולדת הקרונות כפולי הקומה המוכרים לנו, מה שאולי יכול להסביר את השימוש בהם, לפחות בעבר.

לא מקצוע, סתם תחביב לא מזיק של שנים. [emoji3]

קרונוע לא כבד יותר מקרון נגרר. באופן כללי, מה שמשנה זה משקל של כל ציר, ומסילות נבנות לפי התקן של כמה משקל הן יכולות לשאת על כל ציר. לכן קטר CoCo יכול לשקול יותר מBoBo אבל מגבלות המסילה של שתיהם דומות.

בגדול, מה שמגביל תוואים הכי הרבה זה מנהרות. אם המנהרה + החישמול לא יכולות לאפשר מעבר של קרון DD אז יהיו חייבים להשתמש בקומה אחת. בעיה נוספת של קרונות DD זה כמות כפולה של נוסעים על אותה כמות דלתות, מה שבתנאים של רכבת פרברית מרובת תחנות ועומס יכול לגרום לעיכובים עד שכל הנוסעים נכנסים ויוצאים. רואים את זה יפה בתחנת השלום, בה לעיתים לוקח 2 דקות עד שכולם מסיימים לצאת ואנשים מצליחים להכנס. במטרו זה לא היה עובד.

פורסם
בשלום יש 3 רציפים, בסבידור יש 6. לאותה כמות נוסעים כמעט. בגלל זה תחושת העומס והדוחק בתחנה.

עדיין בסבידור לא מורגש שיש כזה הרבה אנשים

וסתם בלי קשר מה בכלל יש בסבידור חוץ מאת מסוף 2000?

כשיוצאים משם לאן יש ללכת בכלל?

פורסם
עדיין בסבידור לא מורגש שיש כזה הרבה אנשים

וסתם בלי קשר מה בכלל יש בסבידור חוץ מאת מסוף 2000?

כשיוצאים משם לאן יש ללכת בכלל?

בסבידור יש לך את כל מתחם הבורסה וההיטק ברמת גן גבעתיים. כל אזור איכילוב ואבן גבירול. המיקום של התחנה על ג׳בוטינסקי, שאול המלך וארלוזרוב מאפשר קישוריות טובה מאוד בתחבורת המשך גם לתל אביב וגם לרמת גן בואכה בני ברק.

פורסם

בגלל שכמות נוסעים בהשלום עלתה בשנים האחרונות, בונים שם עולם נוסעים חדש שיכפיל את השטח של הקיים.

בטח אתה זוכר איך הנחת השלד שלו שבוצעה ביום שבת כמעט גרמה למשבר פוליטי.

• תוכן חדש...