Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפתיחת עסק לראשונה, זקוק לרכב אמין, חסכוני בדלק, אין בעיה עם ידני- לנסיעות של 40K לשנה בערך.

השימוש העיקרי הוא נסיעה ללקוחות ברוב חלקי הארץ (אבל תכלס גדרה-ירושלים-חדרה), תא משפחתי של זוג פלוס ילד עתידי, כלומר לגודל הרכב אין משמעות עיקרית.

הכיוון הוא ליסינג- כאשר הידע שלי לגבי אפשרויות המימון של חברות הרכב הוא דל מאוד, אז בגדול:

1. מה העלות החודשית הסבירה של רכב בליסינג לרכב שתואם לצרכים שלי?

2. כמה הון ראשוני צריך/כדאי לתת על מנת לקבל עסקה טובה יותר?

3. ליסינג תפעולי/מימוני/פרטי?

4. הלוואה מהבנק כדאית יותר ורכישה של הרכב?

שורה תחתונה אני בתחילת ה"מחקר" לגבי רכישת רכב ואשמח אם תוכלו לצמצם לי קצת את החוסר ידע.

תודה!

פורסם

המימון הכי זול בהלוואה בנקאית. הריביות בהלוואות בהסדר יבואן בריבית p+0.2% לחמש שנים וניתן לממן עד 100% ללא מקדמה.

מבחינתך, תעשה חשבון מה גובה ההחזר החודשי שנראה לך שתעמוד בו וכמה הון עצמי אתה מוכן להשקיע ותתקדם משם.

מכיוון שאתה תיסע הרבה, ממליץ לך לבדוק רכבים עם מנוע דיזל. הם חסכוניים בכ 30% ועלות הסולר בתחנות דלק הנכונות, נמוכה בכחצי שקל מליטר בנזין.

בהצלחה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אחרי בדיקות וסיבוב קצר של סוכניות/טרייד אינים וכ'-

יש 2 אופ' "רציניות" (למרות שאני פתוח עדיין לגמריי מבחינת דגם, ומחיר).

ההלוואה חייבת להלקח דרך הסוכנויות, ואני יכול להשקיע עד כ-25K כהון התחלתי.

הרכבים יד 2 עם מעט קילומטרז' מתומחרים יקר (כי הם יד ראשונה פרטית) לעומת 0 ק"מ מליסינג- וכנראה זה יהיה הכיוון.

אופ' ראשונה- סיטרואן קקטוס ידנית, 20K תחילה, 5 שנים של 625/ 3 שנים של 959, ו20K בסוף התקופה.

אופ' שניה- סיאט איביזה (אוטומטית)- 15K התחלתי, 1182 ל3 שנים, ו30 בסוף.

אופ' שלישית- קיו ריו 2013, עם 40K קילומטרז', בסביבות 40K וניתן לקבל מימון (יקר) כזה או אחר.

אופ'4- ניסן מיקרה ידנית, 0 ק"מ מליסיניג- 70,500, ליסינג- עם שיטת מימון כזאת או אחרת (לא בדקתי).

יש אופ' טובות יותר שלא חשבתי עליהם? הרציונל הוא לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף.

פורסם

אני הייתי מתלבט בין אופציה 1 ל-3

זה דיי ברור שאופציה 3 תהיה הכלכלית ביותר כי מדובר ברכב משומש (שעלה כ-100 אלף ש"ח חדש מהסוכנות כדי שתכנס לפורפורציה לסדר גודל של איבוד ערך של רכב חדש).

גם אם תמכור את הרכב לברזל בסוף התקופה הפסדת רק 40 אלף ש"ח (וזה דיי ברור לך שלרכב בן 7-10 יש עדיין ערך כלשהו, אתה יכול לראות את זה בלוח יד2). בהשוואה לרכב חדש שמאבד לפחות 50% מהערך שלו ב-3 שנים, וכל זה בלי לדבר שרשימת הרכבים שהצגת פה ממש לא נחשים סחורה חמה בשוק היד2.

מצד שני לרכב משומש אין את הפריווילגיה של 3 שנות אחריות כמו לרוב הרכבים שהצגת. צריך לבדוק עד כמה זה משמעותי עבורך.

חא הבנתי למה רשמת מימון יקר על הקיה? אם יש לך 25 אלף ש"ח ביד, אתה צריך רק 15 אלף ש"ח במימון, כמה ריבית כבר אפשר לשלם על סכום כזה? בכל שאר המסלולים אתה משלם ריבית על סכום ששווה ערך לפי 2-3. גם אם הריבית נמוכה יותר מבחינה אבסולוטית תשלם אותו סכום (או יותר) כי הקרן גדולה יותר.

מהאיביזה הייתי מתרחק. שילוב של שנתיים אחריות על הרכב וגיר בעייתי זה מתכון לכאב ראש.

על המיקרה הייתי מוותר כי בתוספת של 10% אתה מקבל רכב בכמה רמות יותר טוב (קקטוס).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום אביב,

בתור התחלה, אתה צריך דיבור צפוף עם רו"ח שלך, במידה ולא עשית זאת עד עתה. יש לי הרגשה שיהיה לו/לה מה להגיד בעניין.

בהינתן הנסועה המדוברת ההיגיון הולך לכיוון דיזל ידני קטן, 208 / קקטוסולר. אפשר גם לשקול פלואנס שאידיאלית להתניידות בין-עירונית כמתואר, אם כי הגודל שלה כנראה מיותר מבחינתך כרגע.

מיקרה לא נראית לי כרכב שהייתי רוצה לבלות בו 40K בשנה.

חזיר דיזל

פורסם

דיברתי עם הרו"ח, הוא כמו חצי מדינה- שומע צרפתית- בורח לצד השני. :-)

לגבי אופי השימוש, אכן, הקקטוס היא כנראה הבחירה האידיאלית גם מבחינתי- כלומר ב70 (77 אחרי מימון) לקחת רכב עם שנתיים וחצי אחריות , ידני, יפה ואמין נראה לי כמו קנייה טובה.

שאר האופציות גם בעיני היו דיי בינוניות, אני מאמין שהפער בין הבנזין/סולר לא יצדיק את ההשקה בכסף (מה גם שלא נראה לי שאמצא סולר יד ראשונה 0 ק"מ מליסיניג)- כך שאלא אם פיספסתי איזושהי אופ' מעניינת, זולה, נוחה ואמינה- כנראה שזאת תהיה הכלה.

פורסם

כשכתבתי שאתה צריך לדבר עם הרו"ח, התכוונתי שאתה צריך לדון איתו על המשמעויות של העסקות השונות מבחינת חשבונאות ומיסוי, לא בעניין איזה רכב לבחור. בכל הנוגע לצרפתיות וגו' מומלץ שעם כל הכבוד ייתרכז בתחום עיסוקו :).

מציע שתחשוב *שוב* על עניין הדיזל, שבנסועה המתוכננת שלך מהווה יתרון מובהק ויכול בקלות לחסוך סכום העולה על 6000 ש"ח בשנה.

אני בטוח שיש בליסינג 0 ק"מ קיה סיד דיזל/פלואנס דיזל, כדאי בכל זאת לשקול למרות שלכאורה אתה לא זקוק לרכב גדול.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...