Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
נראה לי פוט"ש קונה סחירות ותו לא. ה rav4 תתאים לו. קצת עגלה וקצת צפופה אבל איזה סחירות ...תענוג רצוף! בכלל אם ימעט בנסיעות ביום אז בכלל יחסוך.

מי שמחפש סחירות שיפתח מחירון יד 2 וישווה בין מחיר משומשת לחדשה ולפי ההפרש ( הנמוך ביותר) שאותו יקנה.

צריך להיות נביא כדי לדעת איזה רכב ימכר בזמן קצר, בעתיד.

יש הרבה דוגמאות במהלך השנים שהרכבים שלהם "ירדו מגדולתם".

אתם נאיבים, לא מדובר כאן ברכישת גרביים, הבדלים בירידת ערך בין רכבים שונים יכולה להתבטא בעשרות אלפי שקלים ומה לעשות שבאופן עקבי ירידת ערך של רכבים אירופאיים גבוהה יותר מזו של יצרנים מהמזרח (עם חריגים מסוימים לגבי יצרנים מסוימים ורכבים מסוימים כאשר בגדול הג׳יפונים שומרים הכי הרבה על ערכם)

לצורך הדוגמה בדקתי במחירון לוח יד 2, שני רכבים שמייצגים את ההבדלים הנ״ל, מאזדה cx5 ופיזו 3008 שנת 2012, שניהם עלו כחדשים מחיר דומה, המאזדה 161 אלף ₪ והפיז׳ו 160 אלף ₪ (הדגמים הפשוטים). המאזדה עולה כעת 107 אלף ₪ והפיז׳ו רק 75 אלף ₪, כלומר הבדל של 32 אלף ₪.

נכון שלגבי הפיז׳ו חלה הפחתת מחיר ניכרת במחיר שלה כחדשה בשנה האחרונה למכירתה (מכרו אותה בפועל במחיר של 135 אלף ₪) דבר שכנראה השפיע על מחיר הדגמים המשומשים ואילו אצל המאזדה חלה עליית מחיר קטנה החל מהדגמים של שנת 2013 (165 אלף ₪) ואולם עוד לפני ההפחתה הנ״ל, מבדיקה שערכתי היה כבר הפרש גדול במחיר.

ודוגמה נוספת או נכון יותר קוריוז נוסף, נחשו מה מחיר המחירון כעת של סקודה אוקטביה rs שנמכרה בשנת 2014 במחיר של 215 אלף ₪? 127 אלף ₪!

בשנת 2014 כשהאוקטביה rs רק הגיעה לישראל עלתה לי מחשבה לרכוש אותה אבל בין היתר המחיר הגבוה הרתיע אותי, כעת אני יכול למכור את המאזדה cx5 שנת 2012 שלי ולרכוש את האוקטביה rs בשנתון מתקדם בשנתיים ובתוספת מחיר של כ- 20 אלף ₪ בלבד.

כמובן שאין לי כוונה לעשות זאת כי האוקטביה תמשיך להפסיד הרבה יותר מהמאזדה שלי (וגם מסיבות אחרות אבל זה לא נוגע לעניין) ומדובר יהיה בהרבה כסף. אצלי הכסף לא צומח על העצים או על האנטנה של הרכב :-), אני עובד קשה בשבילו.

ואני כותב את כל זאת בצער וללא קשר לטיב הרכבים עצמם, אבל זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני אחסוך לו את החיפוש : Rav4 נמכר במחירון + 10K . אל תתקשר אם אתה בא להתמקח.

המחירון של ה3008 לשנת 2012 מוצדק. רכב בעייתי ביותר מבחינת אמינות, אבל שמים וארץ לעומת הדגם הדיזל החדש וזו עוד סיבה . לא הייתי נוגע ב 3008 הקודם.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אף אחד כאן לא נאיבי - קל מאוד לכתוב בפורום "תקנה רנו/ פיג'ו/ סיטרואן כי אלה רכבים יותר נוחים, מאובזרים, מעוצבים, חדשניים" כאשר לא הכותב צריך לספוג ירידת ערך ולפעמים טיפולים לא זולים ותקלות יקרות. כן, כאשר מדובר בטכנולוגיה חדשנית של מנועים וגירים, סיכוי לתקלות במערכות האלה יותר גבוה. ותקלות האלה גורמות לדימוי של אמינות ירודה וכתוצאה גם צניחה במחירון.

להבדיל , מי שמשלם מכיסו, בתוספת מוח ישראלי, חושב מה יהיה בעוד 3-5 שנים כאשר הוא יצטרך להחליף לרכב הבא ולהוסיף כמובן סכומים נכבדים. וכאן ההפרש של 20-40 אלף שקלים הרבה פעמים גורם ל"פשרה" לקנות רכב פחות חדשני ומגניב.

ולא, אין לי שום בעיה עם רכבים צרתיים - להיפך, החזקתי כמה בעבר בקיף.

אבל העוקצנות הזאת כלפי מי שחושב קדימה ( וצריך לשלם ) לדעתי לא במקום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אז זהו שההתנהלות הכלכלית פה תמוהה. אתה שם קרוב למ200K₪ ומפסיד אוטומטית (צרפתי ויפני) עשרות אלפי ₪ בשנה אבל מחשבן איפה לחסוך 20K ₪ במכירה?! הרי ברור לך שאתה קונה מניה שרק יורדת. זו לא השקעה.

אתה לא יכול לצפות ירידת ערך,תאונות,מצב כלכלי עתידי . במקומך הייתי קונה רכב בן 3 וחוסך במכה הרבה יותר מכל החישובים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

נראה שכולם צודקים.

אף אחד לא נאיבי, ומעטים האנשים שהפן הכלכלי לא חשוב להם. קניית רכב היא, בין השאר, החלטה של כמה כסף אתה מעוניין להפסיד.

באמת תמוהה ההחלטה לקנות רכב ב-200k ולהתחיל לחשוב כמה אפסיד.

ההפסד גדול!!! חד משמעית.

אם כל כך חשוב נושא זה, לא שוקלים רכב חדש.

נתנו פה דוגמאות יפות לירידת ערך. יש עוד דוגמאות למכביר. לכן, אפשר לרכוש רכב יד 2 בן 3, 4 שנים, שכחדש עלה פי שניים.

החשבון פשוט, ככל שהרכב יקר יותר, ירידת הערך שלו בשקלים גדולה יותר.

אגב, נהגתי ב-3008 החדש, רכב ממש נעים ולדעתי נותן תמורה יפה (דגם הפרמיום). אכן, אם מכניסים את השיקול של "סחירות עתידית", על פי העבר, יש סיכוי שיספוג ירידת ערך משמעותית.

עם זאת, רכב חדש צריך לשרת את הקונה מספר שנים. מבחינתי קיים השיקול הכלכלי, אבל גוברים עליו שיקולי הנוחות והבטיחות.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם.

הסיבה שרצינו רכב עם שוק בעיקרון שלא יהיה בעיה למכור אותו או לבצע טרייד אין, התחלנו לחפש רכב מתחילת חודש דצמבר וכמעט כל אולם תצוגה לא רצה לבצע עסקת טרייד אין על הרכב הישן (מאליבו 2011), לאחר המכירה של כמעט 50% פחות מהמחירון החלטנו לא לקנות רכב עם שוק "בעייתי".

ביקרנו (כמעט) בכל אולמות התצוגה ובסוף אבא קנה יונדאי טוסון עם כל התוספות בתוספת הנחת חבר עם זמן אספקה עד 20 יום,סתם לידיעה אבא אהב מאוד את הדגם 3008 אבל זמן האספקה בסביבות מאי-יוני אז ויתר עליה כי כרגע הוא עם רכב שכור

תודה רבה על הייעוץ

פורסם
אף אחד כאן לא נאיבי - קל מאוד לכתוב בפורום "תקנה רנו/ פיג'ו/ סיטרואן כי אלה רכבים יותר נוחים, מאובזרים, מעוצבים, חדשניים" כאשר לא הכותב צריך לספוג ירידת ערך ולפעמים טיפולים לא זולים ותקלות יקרות. כן, כאשר מדובר בטכנולוגיה חדשנית של מנועים וגירים, סיכוי לתקלות במערכות האלה יותר גבוה. ותקלות האלה גורמות לדימוי של אמינות ירודה וכתוצאה גם צניחה במחירון.

להבדיל , מי שמשלם מכיסו, בתוספת מוח ישראלי, חושב מה יהיה בעוד 3-5 שנים כאשר הוא יצטרך להחליף לרכב הבא ולהוסיף כמובן סכומים נכבדים. וכאן ההפרש של 20-40 אלף שקלים הרבה פעמים גורם ל"פשרה" לקנות רכב פחות חדשני ומגניב.

ולא, אין לי שום בעיה עם רכבים צרתיים - להיפך, החזקתי כמה בעבר בקיף.

אבל העוקצנות הזאת כלפי מי שחושב קדימה ( וצריך לשלם ) לדעתי לא במקום.

תספר את זה למי שקנה ב2003-2004 טויוטה קורולה ומצא את עצמו עם בוצה במנוע ב40 אלף קילומטר(קנה כי זה אמין כן? כי זה טויוטה.).

או מי שקנה את הניסאן עם הגיר הרציף מהשנים האחרונות..כי זה אמין..כי זה ניסאן - ומצא את עצמו עם גיר שנגמר מוקדם מהצפוי.

ב2017 העולם הפך להיות גלובלי - טויוטה מפתחת דגמים עם פיג'ו וסיטרואן,רנו-ניסאן בשותפות מלאה(ומיצובישי גם בבעלותם) וההסתכלות על מזרח-מערב לא רלוונטית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מאיזו בחינה היא עדיפה?

שני המקומות באקס טרייל קטנים מאוד ביחס לאאוטלנדר, אתה יכול להכניס שם בקושי ילדים קטנים, באאוטלנדר אני דוחף קבוע נערים בגילאי 17-18 ויש להם מקום בשפע.

לכל מי שקונה 7 מקומות, זה הפרמטר הכי חשוב, עוד לפני שדיברנו על נושאים אחרים.

האאוטלנדר עדיף רק אם באמת צריך להשתמש ב 7 מקומות שמרווחים בו יותר. מבחינת מראה, והמנוע החסכוני של האקס טרייל, הוא עדיף לדעתי

לא מזמן היתה כאן באתר כתבה על אקס טרייל, אם אני זוכר טוב - עם מנוע דיזל הוא השיג את אותם נתונים של האאוטלנדר, 10 בעיר ו14 בחוץ. אני לפעמים עושה 11 בעיר. בחוץ אני אוהב ללחוץ חזק על הגז.

לגבי המראה זה ענין של טעם, לדעתי האאוטלנדר עם העיצוב המוחצן לוקח בהליכה את הניסן המשעמם.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

noknok,

בוא נסכים על זה שאנחנו לא מסכימים.

תראה מה מחיר השוק של c4 פיקאסו מול טויוטה ורסו של אותה השנה , קורולה 2012 מול פוקוס / פלואנס /308 ( בנזין ). מזדה CX5 מול 3008/5008. זה בקשר להפסד ערך אחרי 3-5 שנים.

ברור שהיו כמה דגמים לא מוצלחים לכל היצרנים ( הלכת 15 שנים אחורי כדי למצוא 2 שנתונים לא מוצלחים של קורולה ).

בקשר לגיר של ניסאן ( מותקן גם ברנו פלואנס 2000 סמ"ק, סניק בנזין ) - אני מכיר כמה בעלי רכבים כאלה ולא שמעתי על בעיות גיר.

אני רק יודע שקורולה מהדגם האחרון רכב אמין ביותר. המדד בשבילי זה ניידות משטרה אשר נוסעות 24 שעות ללא כבוי מנוע, ומאז שעברו מסקודה אוקטביה דיזל עם גיר dsg לקורולה, אין מה להשוות כמות התקלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מגזין אוטו ערך מבחן השוואתי ביניהם. הניסאן יצא חסכוני משמעותית בכ 30% אם אני לא טועה. הסיכום היה שמי שצריך להסיע 7 עדיף לו המיצובישי ומי שצריך לנהוג למרחקים, עדיף לו הניסאן. האמת, שאת האאוטלנדר כבר משעמם לראות על הכביש...

יש יותר מדי כאלו.

Sent from my SM-G532F using Tapatalk

פורסם

מפליא אותי שאף אחד לא מזכיר את הפורסטר. הקלאסי שבין ה SUV ה"זולים".

מרווח, נוח, ואמין, ואם אתה לא צריך לנסוע בשטח ממש, יש דגם Z. מצויין בכביש ובשבילים

• תוכן חדש...