Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, 111ליה כתב:

יש לי פיג׳ו 108, שנה 2016, הרכב אצלי כבר כמעט חצי שנה, לאחרונה כאשר אני מנסה לעביר הילוכים הרכב לי מעביר לי, אני צריכה לשחק עם ידית ההלוכים בשביל שזה יעביר לי הילוך, זו בעיה בגיר ככל הנראה, מחפשת מוסך שמתעסק עם גיר רובוטי אבל לא מוצאת בשום מקום, כמעט רוב המוסכים לא מתעסקים עם פיג׳ו, מישהו יודע איזה מוסך מתעסק עם גיר אוטומטי של פיג׳ו? אשמח לעזרה בנושא

בפורום יש המלצות על מוסך גבע בתל אביב ומוסך אורן בחולון. אולי תבדקי איתם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, 111ליה כתב:

מחפשת מוסך שמתעסק עם גיר רובוטי אבל לא מוצאת בשום מקום, כמעט רוב המוסכים לא מתעסקים עם פיג׳ו, מישהו יודע איזה מוסך מתעסק עם גיר אוטומטי של פיג׳ו? אשמח לעזרה בנושא

הגיר הרובוטי בפיג'ו 108 מנוע 1.0 זה גיר יפני, לא צרפתי (כל הרכב יפני, גם הגיר). לא צריך דווקא מוסך שמבין בצרפתיות.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 15.3.2022 בשעה 21:17, ay115 כתב:

הטיפול (כולל הטימינג) בגבע - 3,000 ש"ח (ועוד 200 ש"ח לשירות העברת הטסט).

ברשותך, החלטתי להוסיף קצת משלי לשרשור הנ"ל על הפיג'ו 108 מנוע Puretech 1.2L אטמוספרי (לא טורבו), תיבת הילוכים הידנית שלי :-)

הפיג'ו 108 שלי כרגע בת עשור~ (מועד עלייה לכביש - 01/2015), נרכשה ב- 11/2021 ב- 21,000 ש"ח כיד שנייה מרואה חשבונות (אני יד שלישית) עם 73,000~ ק"מ ואחרי טיפול "גדול" (שכולל החלפת מסנן אוויר, החלפת נוזל בלמים והחלפת מצתים - בכל שנתיים).

נסעתי עליה בחדווה ובששון והכנסתי אותה לטיפול גדול ב- 85,000~ ק"מ רק ב- 01/2024 (כן, אחרי שנתיים, אני יודע שזה הרבה זמן, אבל אני נוסע מעט מאוד ק"מ יחסית בשנה, ומקפיד על מרווחי ק"מ ופחות על זמנים).

היצרן ממליץ על טיפול בכל 15,000 ק"מ, בגלל שהרכב כבר ישן קצת אני רוצה להקפיד ולהכניס אותו לטיפול כל 10,000 ק"מ, אז התפשרתי ביני לבין עצמי להכניס לטיפול בין 10,000-15,000 ק"מ בטווח הזה, וזה מה שהיה.

בטיפול הגדול הוחלף מסנן האוויר (הוא מאוד יקר ועולה סביבות ה- 200 ש"ח משום מה, מחליפים בכל שנתיים או בכל 30,000 ק"מ), החלפת נוזל בלמים DOT4, החלפת מצתים אירדיום (3 מצתים, מנוע 3 צילינדרים), ובנוסף הוחלפו גם צלחות בלם קדמיות + רפידות וגם רצועת האביזרים. 

הטיפול בוצע ב"צמרת" בחיפה, השירות היה מצויין אבל המחיר (3,700~ ש"ח עלות הטיפול הגדול) היה הרבה יותר מדי יקר לטעמי ולכן לא חוזר לשם שוב.

גיליתי על כל עניין רצועת התזמון ומנוע ה- Puretech די במקריות פה בפורום, מתישהוא בתחילת 2023 (לא הייתי משתתף פעיל) כשהפיג'ו הייתה על סביבות ה- 85,000~ ק"מ, ממש לא הרבה לפני שתכננתי להכניס אותה לטיפול הגדול אחרי הרכישה.

החלטתי ביני לבין עצמי (מודה שעם קצת חששות) שכבד עליי כספית גם טיפול גדול וגם החלפת רצועת תזמון (היה יכול לצאת בסביבות ה- 7,000~ ש"ח רחמנא לצלופן), אז סיכמתי עם עצמי שכשהיא תגיע ל- 100,000 ק"מ - אחליף רצועת תזמון... למה דווקא 100,000 ק"מ?

כי זה הטיפול הבא פחות או יותר, וגם שריטה אישית שלי שרציתי מספרים שלמים - בת 10 שנים ועם 100,000 ק"מ.

נכון להיום (29.06.2025) מד הקילומטראז מראה 99,000~ ק"מ ומעולם לא הוחלפה רצועת התזמון בפיג'ו...

שבוע הבא קופץ לגבע בת"א (אני מהצפון הלא רחוק מדי).

החלפת רצועת תזמון במנוע ה- Puretech הנ"ל - 2,200 ש"ח בלי מע"מ, 2,600 ש"ח עם מע"מ (כולל פירוק אגן שמן, ובדיקת רשתית השמן לחלקיקי רצועה שהתפוררו).

טיפול 10,000 "רגיל" (לא גדול) - 680 ש"ח בלי מע"מ, 800 ש"ח עם מע"מ.

החלפת נוזל קירור ברכב - 200 ש"ח בלי מע"מ, 240 ש"ח עם מע"מ (בקשה אישית שלי, הרכב בן עשור ומעולם לא הוחלף נוזל קירור לפי מה שהצלחתי להשיג לגביו).

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני 12 שעות, DAHUJI כתב:

ברשותך, החלטתי להוסיף קצת משלי לשרשור הנ"ל על הפיג'ו 108 מנוע Puretech 1.2L אטמוספרי (לא טורבו), תיבת הילוכים הידנית שלי :-)

הפיג'ו 108 שלי כרגע בת עשור~ (מועד עלייה לכביש - 01/2015), נרכשה ב- 11/2021 ב- 21,000 ש"ח כיד שנייה מרואה חשבונות (אני יד שלישית) עם 73,000~ ק"מ ואחרי טיפול "גדול" (שכולל החלפת מסנן אוויר, החלפת נוזל בלמים והחלפת מצתים - בכל שנתיים).

נסעתי עליה בחדווה ובששון והכנסתי אותה לטיפול גדול ב- 85,000~ ק"מ רק ב- 01/2024 (כן, אחרי שנתיים, אני יודע שזה הרבה זמן, אבל אני נוסע מעט מאוד ק"מ יחסית בשנה, ומקפיד על מרווחי ק"מ ופחות על זמנים).

היצרן ממליץ על טיפול בכל 15,000 ק"מ, בגלל שהרכב כבר ישן קצת אני רוצה להקפיד ולהכניס אותו לטיפול כל 10,000 ק"מ, אז התפשרתי ביני לבין עצמי להכניס לטיפול בין 10,000-15,000 ק"מ בטווח הזה, וזה מה שהיה.

בטיפול הגדול הוחלף מסנן האוויר (הוא מאוד יקר ועולה סביבות ה- 200 ש"ח משום מה, מחליפים בכל שנתיים או בכל 30,000 ק"מ), החלפת נוזל בלמים DOT4, החלפת מצתים אירדיום (3 מצתים, מנוע 3 צילינדרים), ובנוסף הוחלפו גם צלחות בלם קדמיות + רפידות וגם רצועת האביזרים. 

הטיפול בוצע ב"צמרת" בחיפה, השירות היה מצויין אבל המחיר (3,700~ ש"ח עלות הטיפול הגדול) היה הרבה יותר מדי יקר לטעמי ולכן לא חוזר לשם שוב.

גיליתי על כל עניין רצועת התזמון ומנוע ה- Puretech די במקריות פה בפורום, מתישהוא בתחילת 2023 (לא הייתי משתתף פעיל) כשהפיג'ו הייתה על סביבות ה- 85,000~ ק"מ, ממש לא הרבה לפני שתכננתי להכניס אותה לטיפול הגדול אחרי הרכישה.

החלטתי ביני לבין עצמי (מודה שעם קצת חששות) שכבד עליי כספית גם טיפול גדול וגם החלפת רצועת תזמון (היה יכול לצאת בסביבות ה- 7,000~ ש"ח רחמנא לצלופן), אז סיכמתי עם עצמי שכשהיא תגיע ל- 100,000 ק"מ - אחליף רצועת תזמון... למה דווקא 100,000 ק"מ?

כי זה הטיפול הבא פחות או יותר, וגם שריטה אישית שלי שרציתי מספרים שלמים - בת 10 שנים ועם 100,000 ק"מ.

נכון להיום (29.06.2025) מד הקילומטראז מראה 99,000~ ק"מ ומעולם לא הוחלפה רצועת התזמון בפיג'ו...

שבוע הבא קופץ לגבע בת"א (אני מהצפון הלא רחוק מדי).

החלפת רצועת תזמון במנוע ה- Puretech הנ"ל - 2,200 ש"ח בלי מע"מ, 2,600 ש"ח עם מע"מ (כולל פירוק אגן שמן, ובדיקת רשתית השמן לחלקיקי רצועה שהתפוררו).

טיפול 10,000 "רגיל" (לא גדול) - 680 ש"ח בלי מע"מ, 800 ש"ח עם מע"מ.

החלפת נוזל קירור ברכב - 200 ש"ח בלי מע"מ, 240 ש"ח עם מע"מ (בקשה אישית שלי, הרכב בן עשור ומעולם לא הוחלף נוזל קירור לפי מה שהצלחתי להשיג לגביו).

בפורום יש כללים די בסיסיים, חלקם כתובים וחלקם בגדר "Common courtesy", אחד מהם הוא לא לחטוף שרשורים של אנשים אחרים.

זאת לא פעם ראשונה שאתה בחוצפה בלתי מבוטלת, מחליט שיומן המעקב שפתחתי הוא ההזדמנות הראויה להציג קורות הרכב שלך. 

ככל ואתה רוצה לשתף את קוראי הפורום - אתה יותר ממוזמן, אבל תתכבד ותפתח שרשור עצמאי.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אני חושב שיהיה נחמד לראות שני שרשורי יומן מעקב רכב על אותו הדגם - ולראות שיש שני אנשים שהם מרוצים מהצרפתיה שלהם. 

בואו נשמור רק על השליליות בחוץ. 

@DAHUJI תפתח בבקשה שרשור על הרכב שלך? עושה רושם שאתה לא מתחזק מנע אתה אפילו מתחזק אחרי האינטרבל - מעניין יהיה לעקוב אחרי העמידות של הרכב שלך. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ay115 כתב:

בפורום יש כללים די בסיסיים, חלקם כתובים וחלקם בגדר "Common courtesy", אחד מהם הוא לא לחטוף שרשורים של אנשים אחרים.

זאת לא פעם ראשונה שאתה בחוצפה בלתי מבוטלת, מחליט שיומן המעקב שפתחתי הוא ההזדמנות הראויה להציג קורות הרכב שלך. 

חבר, הכל בסדר?... לחטוף? חוצפה בלתי מבוטלת? מחליט?

לקחת כאפשרות שאני לא איזה עכבר פורומים כמוך או כמו אחרים כאן שמכיר את הכללים לאשורם? לקחת כאפשרות שיכלת לפנות אישית או פה ולבקש ממני את הנ"ל בצורה קצת יותר נעימה ופחות ארסית?

אני כותב בדיוק כמוך על מקלדת, מנסה לשתף מהידע שלי ולתרום לאחרים, ולא משתמש בחוצפה הבלתי מבוטלת שלי כדי להרוויח ממך כלום או כדי לקבל על זה נקודות לכרטיס האשראי...

חשבתי שיעניין את הקוראים ובמיוחד את בעלי הפיג'ו 108 עם המנוע הנ"ל לקרוא ולקבל עוד קצת מידע תומך או לא תומך, עוד קצת נתונים מאמצע הדרך.

אז מסתבר שטעיתי, ומתנצל וזו לא הייתה הכוונה שלי "לחטוף" שרשור.

במקום להתפרץ עליי במילים האלו, יכלת לומר את זה גם קודם, בתגובות קודמות שלי, לכוון אותי למקום הנכון או לעזור לי לא "לחטוף" לך את השרשור.

תהיה בריא. אין צורך להגיב לי יותר. סע בדרכים טובות.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...