Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, עולה ותיק כאן. אחרי כמה שנים בארץ עם אופנוע ועוד כמה עם גולף 4 (שנת 2001), אני מוכן לקנות רכב "חדש". (אגב הגולף איכזב, אפילו בתור רכב ישן.)

אני גר באורנית, ומשתמש הרבה בכביש 5. נוסע כ-17000 ק"מ בשנה. אני גם לא צעיר כמו פעם (39). אז הכי חשוב לי רכב עם מושבים נוחים ותומכים, שהוא שקט בכביש המהיר (גם רעש צמיגים, גם רעש רוחות). לצערי אין תקציב ללקסוס... גם אם הרכב לא משעמם וכיף לנהוג בו, זה בונוס, אבל בתור מי שגר במרכז הארץ, אני לא מצפה יותר מדי בזה. גם מערכת סאונד טובה חשובה לי, בדרך כלל אני משדרג אותו אבל ברכבים מודרניים זה יותר קשה.

קודם כל, זה נכון שבדרך כלל רכבים גדולים יותר שקטים? גם שסדאן יותר שקט מהאצ'בק? קראתי כל מיני דברים ויש לי סלט בראש. בתור רווק (וגיטריסט, תחביב שדורש רכב לא הכי קטן), אני ממש לא צריך רכב יותר גדול מהגולף. גודל מושלם. אבל אם זה יציל את האוזניים, אני מוכן לקנות רכב קצת יותר גדול.

לגבי דגמים, הנה האופציות שחשבתי עליהן:

פאביה: מחיר טוב, נאה. נהגתי ליום בפאביה של דודתי, נהנתי אבל אני לא בטוח שהוא יותר שקט מהגולף הישן שלי. גם קצת קטן מדי. רכב ממש לחמד אבל אני לא בטוח שמתאים לנסוע בכביש 5 כל יום.

אוקטביה: מעניין. במיוהד ה-1.8 TSi. נכון שהוא גדול מדי, אבל *אם* הוא נוח ושקט, למה לא? גם מעניין שאפילו שהוא דומה לסדאן, הוא בעצם האצ'בק, ממש נוח להכניס דברים גדולים.

גולף: אחלה רכב. או שלא? הרכב הטוב ביותר שהיה לי הוא ה-GTi שנת 1989. הרכב המאכזב ביותר, ה-2001. גם ממש יקר. יותר שקט ונוח באופן משמעותי מהסקודאות? מותג לא מעניין אותי.

ג'טה: כנ"ל, אם בגאז'.יותר שקט ונוח? אני לא יודע. אתם?

פוקוס: ישבתי בו באולם התצוגה, התרשמתי. לא נהגתי בו, אז שוב אני שואל את עצמי כמה הוא שקט. למראית אין, פשרה טובה, איכות כמעט כמו פולקסווגן, מחיר קצת יותר נמוך. מעניין שגם ההאצ'בק גם הסדאן אותו מחיר.

בנוסף, אני לא באמת יודע מאיפה לקנות. בואו נגיד שיש לי תקציב של כ-130000 ש"ח (אני אכן אצטרך מימון אז אולי עד 150, זה לא באמת כסף אה? חח) גם ממש שמח לשלם פחות מ-100000, ההבדל בין רכב חדש לרכב בין שנתיים לא אמור להיות משמעותי. אני גמיש בתקציב, אני אשלם תמורת נוחות, אבל לא רוצה להיות .

אז, אופציות קנייה:

חדש: בחיי לא חשבתי לקנות רכב חדש, תמיד נראה בזבוז כסף, בצד השני כנראה שיש "מבצעים" (אני לא יודע כמה זה אמיתי). יש הצדקה לקנות חדש לאנשים לא טייקונים?

מגרש ענק כמו אוטודיל: מבחר גדול, מחירים אמורים להיות טובים, זה אמיתי? יש חסרונות?

מליסינג: מבחר קטן, יכול להיות שבעלי רכב שכור לא תמיד שומרים על הרכבים.

"אפס ק"מ": לא באמת מבין מה זה או אם זה באמת שווה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר.

יד שניה פרטי: לא ממש בא לי לנסוע לכל מיני אנשים, להגיע והרכב לא כמפורסם, אין לי את החשק.

נקודה האחורנה: לארגן מימון מהבנק שלי (מזרחי), או מהסוכן?

סליחה על החפירה, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים. :)

פורסם

הגולף תהיה אופציה טובה. ממליץ על נסיעת מבחן. כמו כן גם בידוד הרעשים בפוקוס טוב. אם אתה באמת רוצה להשתדרג, תמצא לך וולבו v40 או s60 ( אם אתה צריך יותר מרחב ) ותוכל ליהנות מכל העולמות וגם לחסוך כסף ( לקנות מיד ראשונה בטרייד של היבואן )

פורסם

ואני אזרוק את הסונטה ההברידית גירת הפרמיום נכנסת יפה בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

הגולף תהיה אופציה טובה. ממליץ על נסיעת מבחן. כמו כן גם בידוד הרעשים בפוקוס טוב. אם אתה באמת רוצה להשתדרג, תמצא לך וולבו v40 או s60 ( אם אתה צריך יותר מרחב ) ותוכל ליהנות מכל העולמות וגם לחסוך כסף ( לקנות מיד ראשונה בטרייד של היבואן )

וולוו זה רעיון ממש טוב, אני בעד, לא חשבתי עליו בכלל. שאלה של עולה ותיק - בארץ "יד ראשונה" לא אומר חדש, אלא לקנות מהבעל הראשון? ואתה מתכוון שליבואן יהיה רכבים כאלה במלאי? כמו http://mtin.co.il/?pg=SearchAds&CategoryID=0&CarTypeID=3&ModelID=&FromYearID=&ToYearID=&GearID=&EngineID=&ReqPrice= למשל? חבל שהם לא כותבים מחירים... אני מתחיל להבין, כמו שלצ'מפיון יש אוטו דיל, לוולוו יש מאיר טרייד אין...

דווקא הייתי נוטה לכיוון אימפאלה או מאליבו משומשת רכבים עם DNA אמריקאי

תודה אבל לא בשבילי. :)

ואני אזרוק את הסונטה ההברידית גירת הפרמיום נכנסת יפה בתקציב.

מעניין, לא חשבתי על זה, בדרך כלל אני חושב על יונדאי בתור יצרן רכבים נחמדים אבל משהו חסר... לא יודע למה. בדקתי, חדש עולה 159, אז לא בטוח ש"נכנסת יפה בתקציב". אולי כדאי לי לקפוץ לאולם התצוגה לבדוק.

בינתיים, היום ראיתי ונסעתי בלקסוס GS300, 2008, 90000 ק"מ, 87000 ש"ח. אולי אני ילד טיפש אבל אני ממש לא מפחד מהגיל, ואין ספק שאיכות הרייד היתה מאוד מרשימה. מאז שישבתי בו, אני חושב שגולף והג'טה כבר לא בתמונה. לקסוס או וולוו כן. מצחיק שלא חשבתי עליהם כשכתבתי את הפוסט המקורי... אשמח לקבל עוד פידבאק.

פורסם

מעניין, לא חשבתי על זה, בדרך כלל אני חושב על יונדאי בתור יצרן רכבים נחמדים אבל משהו חסר... לא יודע למה. בדקתי, חדש עולה 159, אז לא בטוח ש"נכנסת יפה בתקציב". אולי כדאי לי לקפוץ לאולם התצוגה לבדוק.

שכחתי לכתוב - 0 ק"מ ליסינג (נדמה לישבאדג'ט מוכרים מכוניות עם כמה אלפי ק"מ ב-132)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

וולוו זה רעיון ממש טוב, אני בעד, לא חשבתי עליו בכלל. שאלה של עולה ותיק - בארץ "יד ראשונה" לא אומר חדש, אלא לקנות מהבעל הראשון? ואתה מתכוון שליבואן יהיה רכבים כאלה במלאי? כמו http://mtin.co.il/?pg=SearchAds&CategoryID=0&CarTypeID=3&ModelID=&FromYearID=&ToYearID=&GearID=&EngineID=&ReqPrice= למשל? חבל שהם לא כותבים מחירים... אני מתחיל להבין, כמו שלצ'מפיון יש אוטו דיל, לוולוו יש מאיר טרייד אין...

בדיוק, מאיר טרייד הם שלוחת הטרייד של וולוו. לדעתי זו תמורה נהדרת למחיר. גם ה S60 וגם ה V40 מקבלות ביקורות טובות בדיוק למה שאתה מחפש.

פורסם

הלקסוס דווקא רעיון מוצלח, [יש גם דגם היברידי]

חוץ מהצריכת דלק לעומת הדגמים המוגדשים או ההיברידיים החדשים,

הירידת ערך והתמורה למחיר טובים הרבה יותר.

מעניין באמת כמה עלות התחזוקה שלהם אחרי 8 שנים.

יש למישהו מידע?

פורסם
הלקסוס דווקא רעיון מוצלח, [יש גם דגם היברידי]

חוץ מהצריכת דלק לעומת הדגמים המוגדשים או ההיברידיים החדשים,

הירידת ערך והתמורה למחיר טובים הרבה יותר.

מעניין באמת כמה עלות התחזוקה שלהם אחרי 8 שנים.

יש למישהו מידע?

גם אני חשבתי על הדברים האלה.

לגבי הדלק, הגולף הנוכחי שלי לא בדיוק חסכוני, ולפחות בעולם של נוחות של הלקסוס, לא הייתי כועס על הצריכה, אפשר (סוג של) להצדיק את זה... ברור שבעוד שנה אני אחזור לכאן בגלל זה... ;)

לגבי תחזוקה, אני לא כ"כ מפחד. באנגליה היו לי כמה מכוניות יפות כולל Jaguar XJS V12 ועשיתי את רוב העבודה בעצמי. נכון שעכשיו אני יותר בוגר, וכמו כולם אין לי זמן להתעסק בזה, אבל המוכר אמר שאין לו בעיה שאני ניקח את האוטו למוסך (המוסמך) שלי, לבדיקה. חיפשתי בגוגל, אין באמת תקלות נפוצות / ידועות עם הרכבים האלה.

פורסם

IS300 מתאימה לדרישות אבל קצת חורגת מהתקציב כמשומשת.

את הפוקוס לא הייתי פוסל על הסף. פוקוס האצ'בק מתנהגת לא רע, זריזה ומבחינתי היה נוח ודיי שקט, במיוחד בדגם הפשוט יותר ללא חישוקי הענק.

על אותו רעיון גם סיטרואן C4 יכולה להיות אפשרות טובה.

עוד קומפקטית זריזה ונוחה היא אופל אסטרה האצ'בק החדשה.

נכון, הן לא עומדות ברמה של הלקסוס מבחינת פאר ופינוק אבל הן חדשות וחדישות יותר, לחלקן אבזור בטיחותי שלא קיים בלקסוס והן יכולות להיות חדשות ישירות מהיבואן ובאחריות, עלות האחזקה לבטח תהיה זולה יותר.

פורסם

בתור אחד שנוסע הרבה בוולוו S60 אני יכול לומר בוודאות, אין כמו וולוו!

אם תקרא כל מבחן דרך על וולוו, תמיד משבחים את המושבים שלהם כנוחים והמפנקים ביותר.

הרכב רך מאוד בנסיעה, בולם זעזועים כמו רכב אמריקאי ומרוסן כמו גרמני.

לדעתי, אתה לא צריך להסתכל על רכבים בני 8 שנים.

ב 130000 אתה קונה במאיר טרייד אין וולוו s60 בת שנתיים מיד 1 ללא תאונות וממגרש אמין.

לא יודע אם זה חשוב לך, אבל בטיחות זה וולוו.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם (נערך)

טופר, מרצדס בדיוק נותן את הריסון, הבידוד וחווית הנסיעה שאתה רוצה. אני הייתי בודק במקומך c\e קלאס שמורה פרטית (הרכבים האלו טובים בלבודד את הנהג מהסביבה מבלי לוותר על ניהוג). או אולי אפילו מונית יד ראשונה מנהג יחיד.

יינון, לפי הרשמים שלי מוולבו (s60 דור קודם 2014, s80 לפני שני דורות שהייתה בבעלותי), אתה "קצת" מגזים לגבי הסגולות של הרכבים האלו. וולבו רכבים טובים בהחלט, אבל הנסיעה היא לא עד כדי כך כמו שאתה מתאר.

כמו כן, ממליץ לבדוק קאמרי הייבריד. היא קרוזרית טובה למדי (אם כי לפי הרשמים שלי הבלמים חלשים). בתקציב שלך תוסיף קצת ותקנה חדשה לפני שהיא תתייקר בשנה הבאה. תבדוק גם סונטה (לא נהגתי ביונדאי).

מצד השני, זה סובייקטיבי. אני הייתי ממליץ לא לוותר על נסיעת מבחן ברכבים המועמדים ולקבל את הרשמים לבד. קשה להעביר את התחושות מהרכב דרך המקלדת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ללכת על מרצדס, שברולט אימפלה אתה יכול אבל מה לגבי תחזוקה של הרכב ? לא תצא בזול, ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על גולף חדשה לאמרות שגם זאת גרמנית והתחזוקה די יקרה אבל משאר הבחינות שחשובות לך שציינת כאן לדעתי זה רכב מעולה.

• תוכן חדש...