Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלוקת דירה וחשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים

אני בתחילת שיפוץ בדירה שמטרתו היא חלוקת הדירה ל2 יחידות,

התחלתי לשבור מחיצות פנים, הגיע חשמלאי ע"מ לנתק את כל החשמל בצורה בטוחה וכדי להשאיר נק' שירות. כשהגיע, השיפוצניק העלה בפניי שכיוון שהדירה ישנה יש רק פאזה אחת 25A ושעלי לעשות הגדלה ל 32A/40 ושאם נשלם לחשמלאי המוסמך הוא יעשה לנו את זה בלי בעיה.

חקרתי מעט והבנתי שהדבר צריך להעשות ע"י חברת חשמל צריך להזמין אותם וכו', אני הנדסאי בניין אבל מודה שבחשמל אין לי חצי מושג. השיפוצניק טוען ש40A מספיק גם ל 3 יחידות לי זה ממש לא נשמע הגיוני

בנוסף הוא אמר שאם אבקש מח"ח להגיע הם יבצעו ביקורת ואז אני יכנס לסמטוחה רצינית עם אישורים על חלוקת דירה הם ידווחו לעירייה וכו. ולכן כדאי להגדיל לפאזה אחת 40A דבר שלא מצריך ביקורת מצידם וזה יספיק מעל ומעבר ל2 יח' על כלל מכשירי החשמל שיהיו.

התקשרתי לחברת חשמל הבחורה שם לא ידעה למסור פרטים מלבד מחירים ושרק אחרי הזמנת עבודה אוכל לדבר עם מישהו לגבי ביקורות.

שאלתי אליכם מנסיונכם האם יספיק 40A או שעלי להזמין את ח"ח שיגדילו לתלת פאזי בתום השיפוץ (כמובן להכין תשתית מסודרת בדירה עם תוכנית חשמל והכל) ולא לבנות קיר חוצץ בין הדירות ככה יחשבו שזו דירה אחת ולאחר מכן לבנות אותו (גבס)

פורסם

היי

באם מדובר על הגדלה ל 3*25 או 3*40 - זה מספיק ל 2 יחידות (דוד + 2 מזגני 1 כ"ס בכל אחת מהיחידות).

קח בחשבון את עלויות ההגדלה - אני ביצעתי הגדלה לא מזמן מ 1*25 ל 3*25 - לחברת חשמל שילמתי כ 4 אש"ח ולחשמלאי שביצע את ההכנות כ 8 אש"ח.

בהצלחה !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

טרם השיפוץ היית צריך להזמין 3×40.

צריך לקחת בחשבון צרכנים גבוהים כגון: דוד,מזגנים,תנור,מכונת/מייבש כביסה,מדיח,קומקום,טוסטר,מיקרו ואם הכיריים חשמליות וכמובן שישאר ספייר לשקעים/מאור

וכל זה כפול3.

אם כבר התחלת את השיפוץ זה יכול להיות בעיה.

בכל אופן החשמלאי צריך להכין את הדירה לביקורת וללוות אותך בכל התהליך

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בסהכ שברתי קירות פנים עוד לא בניתי כלום את הדירה אני מחלק ל2 יחידות כפי שכתבתי. הן יהיו דירות קטנות של 45 מ"ר כל אחת,

ממה שאני מבין 40A על פאזה אחת לא יספיק ל2 הדירות

העלות של 3X25 היא אותה עלות מבחינת חברת חשמל השאלה אם זה מספיק ?

פורסם

תשמע, יש המון דירות ישנות בישראל עם 25A*1 שמסתדרות יופי.

כך ש40A*1 ככל הנראה יספיק.

לאנשים מפונקים יותר זה לא יספיק, אבל עובדה שיש המון אנשים שזה מספיק להם.

במיוחד בדירות סטודנטים בלי כיריים חשמליים ואטמור.

3*25 יספיק. אולי אלא אם כן מתוכנן על שתי כיריי אינדוקציה, אטמורים וכו'.

פורסם

כשבאים לשנות לך חיבור נכנס בודק לבית, אם הוא רואה שהתחלת שיפוץ הוא לא מאשר את הבדיקה ויש לזמן אותו לבדיקה רק בתום השיפוץ, אבל אם יגיע ויראה בית מפוצל: תשכח מחיבור חשמל.

לכן כפי שרשמתמ קודם, עושים את השינוי בחשמל טרם השיפוץ

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

ומבחינת חוזק החיבור. 10 שניות אחרי שאבירי חברת החשמל הלכו ויש לך לוח תיקני של 40 אמפר אתה מחליף את המפסק הראשי בלוח ל-50 אמפר (תקני אבל פחות נפוץ). אם חיברו אותך בחיבור של 40 אמפר הנתיך של חברת חשמל הוא 63 אמפר, מירווח סביר+ עד ל-50 שאתה מתקין. רק כדי שלא תצטרך להחליף את הפחת ממליץ שתתקין מראש פחת של 63 אמפר ואז לא תצטרך להחליפו. אם הבודק יקשה תגיד שמהרת ולא היה של 40 אז לקחת אחד קצת יותר גדול.

לחיבור על פזה בודדת יש יתרון גדול לעומת חיבור תלת פזי כי אין חלוקה ל-3 קבוצות וכל הפחתה אפילו זמנית בעומס של אחת היחידות משחררת זרם זמין לשנייה.

מומלץ גם שכל החשמל של אחת היחידות יגיע מלוח משנה שיהיה לו גם מונה פנימי משלו וכך ניתן יהיה לחשב את הצריכה של כל יחידה. אל תתקין 2 מונים פנימיים כי סביר שהם לעולם לא יראו צריכה זהה למונה החיצוני.

אל תשכח להתקין גם מונה מים פנימי לאחת היחידות.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
מומלץ גם שכל החשמל של אחת היחידות יגיע מלוח משנה שיהיה לו גם מונה פנימי משלו וכך ניתן יהיה לחשב את הצריכה של כל יחידה. אל תתקין 2 מונים פנימיים כי סביר שהם לעולם לא יראו צריכה זהה למונה החיצוני.

יוסי

אני כן ממליץ שיהיה 2 מונים פנימיים, כי יש הרבה שוכרים שלא מבינים בדיוק החישוב של להתקזז מהמונה השני, וגם כל שינוי שוכר מחייב לרשום השתי מונים, בקיצור יותר קל ומסודר שיהיה 2 מונים חוץ מהראשי,

ולדעתי כן צריך להיות זהה הצריכה של השתי מונים פנימיים למונה החיצוני, אלא אם כן אחד מקולקל.

פורסם (נערך)
אני כן ממליץ שיהיה 2 מונים פנימיים, כי יש הרבה שוכרים שלא מבינים בדיוק החישוב של להתקזז מהמונה השני, וגם כל שינוי שוכר מחייב לרשום השתי מונים, בקיצור יותר קל ומסודר שיהיה 2 מונים חוץ מהראשי,

ולדעתי כן צריך להיות זהה הצריכה של השתי מונים פנימיים למונה החיצוני, אלא אם כן אחד מקולקל.

סאמי היקר, לא יודעים לא עונים.

מעבר לעברית המשובשת, קבל טקסט שמצאתי בשנייה וחצי באינטרנט:

לכל מונה חשמל יש טווח דיוק הנקבע ע"פ ספר " אמות המידה" .

יש מקרים בהם מוני חשמל אינם נותנים תוצאת מדידה נכונה.

במקרה של כמה מונים מקומיים המוזנים ממונה אחד, בדרך כלל תהיה טעות במדידה הכללית. הסטיה המצרפית הינה ברמה של עד כ % 3. אין זו תקלה במונה אלא שגיאת מדידה אפשרית.

וכשתהיה סטייה בכל קריאה מי יספוג את השינוי?

לגבי הנוחיות, אני מסכים. יתכבד משכיר הנכס המחולק ופעם בחודשיים יטרח לבצע עבור השוכרים את החישוב ובכל החלפת שוכר יתעד את קריאת המונים, המשותף והפנימי.

למשל, לפחות בזמנו, תקן ה-SAE (ארגון מהנדסי הרכב האמריקני) התיר למד האוץ ברכב (ספידומטר) לסטות בעד 5% פחות ובעד 10% יותר ממהירות הרכב בפועל. לכל מכשיר מדידה ומוני חשמל בכלל זה יש טווח שגיאה מוסכם שהייצרן מפרט בחוברת ההוראות שלו.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...