Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה הביטוי הזה "פראיירים"? אנחנו ילדים בתיכון? ברית נאט"ו היא אינטרס משותף של ארה"ב ואירופה. הברית הוקמה במטרה למנוע פלישה סובייטית למערב אירופה.

אני לא מכיר את המספרים ובאופן אישי לא הייתי מסתמך על איזה כתבה באינטרנט במיוחד כאשר לא מציינים את המקורות מהם שאבו את הנתונים , אבל נניח שבאמת קיים חוסר איזון בהשקעה התקציבית בברית נאט"ו. סבבה. אדם שפוי ועוד אחד המתיימר להיות מומחה מספר 1 בעולם בעסקים, שיווק ומשא ומתן עובר כמה וכמה שלבים של דיונים לפי שהוא הופך את השולחן והולך הביתה.

אני מניח שחברות ברית נאט"ו רוכשות נשק וציוד מארה"ב. האם ההשקעות העקיפות הוכנסו לגרף שהצגת?

פורסם

אני מניח שחברות ברית נאט"ו רוכשות נשק וציוד מארה"ב.

למיטב זכרוני, מדינות אירופה הגדולות (החברות המרכזיות של נאט"ו) מסתמכות על התעשיה הבטחונית המקומית שלהן, לא על זו האמריקנית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה זה הביטוי הזה "פראיירים"? אנחנו ילדים בתיכון? ברית נאט"ו היא אינטרס משותף של ארה"ב ואירופה. הברית הוקמה במטרה למנוע פלישה סובייטית למערב אירופה.

אנחנו בדיון על טראמפ- אם לו מותר להיתנסח ככה אז גם לי :-D.

אני באמת חושב שככה הוא מתייחס לזה, וככה כניראה גם תומכיו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
החלטתי להקפיץ את הדיון מאחר ואנו כנראה עומדים על סף פירוק ברית נאט"ו.

נאטו אולי לא מתפרקת, אבל מדיניות ה"עסקים" של טראמפ לאט לאט (או מהר מהר, תלוי מאיפה מסתכלים) הורסת את המרקם הפוליטי העולמי. תומכיו יגידו "מצוין, הוא מנער את כל המדינות האחרות ודואג לאינטרסים של העם שלו", אבל הם מפספסים משהו מאוד חשוב - יחסים בינלאומיים זה תהליך שנבנה במשך שנים. להרוס תמיד קל, אבל אנשים שחושבים שאפשר יהיה לבנות מחדש משהו טוב יותר עם הגישה של טראמפ חיים באשליות. אין שום דבר שהוא עושה שמקדם את העולם. לראיה, התומכים שלו הם דיקטטורים ודומיהם.

זה מזכיר לי שראיתי לפני כמה זמן ראיון איתו שבו הוא שוב מספר כמה קים ג'ונג און הוא בנאדם נהדר, ואז מדבר על כמה שהתקשורת שלו אוהבת אותו, וכמה שהוא היה רוצה לפעמים שהתקשורת בארה"ב תדבר באופן דומה על המנהיג שלה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דבר אחד אני לא מבין - אתה ניגש לנושא עם איזו אקסיומה כזאת שהדבר הכי טוב לאנושות הוא שכל העולם יהיה מאוחד וישתף פעולה וכו' במין איזה מרקם פוליטי אחיד חובק ארצות. מי קבע שזה טוב? הניסיון ההיסטורי לא בדיוק תומך בגישה.

אני יודע שזה קצת מרחיק לכת בתור דוגמה, אבל למשל מה שעובד עבור השוויצרים זה בדיוק ההפך ממה שהאיחוד האירופי כופה על חברותיו - עצמאות גבוהה מאוד לקנטונים/מדינות וכוח כמעט אפסי לפרלמנט, ושיתוף היכן שנוח כגון מטבע וצבא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שרוני אומר את זה. אפילו אני לא אומר את זה, ואני הרי א-לאומי.

אבל מה שנכון לומר הוא שבדלנות היא לא התשובה להכל: נכון למדינה יש חובה לטובת אזרחיה, אבל בפועל העולם מתנהל על ידי שיתופי פעולה בין מדינות ואוכלוסיות, ואלו לעתים מכתיבים פשרות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
דבר אחד אני לא מבין - אתה ניגש לנושא עם איזו אקסיומה כזאת שהדבר הכי טוב לאנושות הוא שכל העולם יהיה מאוחד וישתף פעולה וכו' במין איזה מרקם פוליטי אחיד חובק ארצות. מי קבע שזה טוב? הניסיון ההיסטורי לא בדיוק תומך בגישה.

אני יודע שזה קצת מרחיק לכת בתור דוגמה, אבל למשל מה שעובד עבור השוויצרים זה בדיוק ההפך ממה שהאיחוד האירופי כופה על חברותיו - עצמאות גבוהה מאוד לקנטונים/מדינות וכוח כמעט אפסי לפרלמנט, ושיתוף היכן שנוח כגון מטבע וצבא.

קודם כל, הניסיון ההיסטורי לא תומך בגישה כי זה מעולם לא היה בהיסטוריה - עד ימינו אנו.

העולם כיום הוא הכי מאוחד, גלובלי, נגיש ופתוח מאי פעם. כתוצאה, אנחנו חיים בעידן הכי שקט ובטוח מעולם. נכון שזה לא נראה לנו ככה, כי כל מה שאנחנו שומעים עליו זה חדשות רעות מכל רחבי העולם, אבל גם זה נובע ישירות מהגלובליזציה שמתקבלת בין השאר מהטכנולוגיה של ימינו.

אין קשר לשוויצרים ואני גם לא אומר שכל העולם חייב לשתף פעולה. אני כן אומר שככל שמדינות יקיימו יחסים טובים עם מדינות אחרות, כך ייטב לאזרחים.

טראמפ חושב אחרת - הוא חושב שאמריקה צריכה לבדל את עצמה, שכל העולם מתנכל לה ושהוא צריך להיות הבריון שיראה לעולם מה זאת אמריקה. זו גישה אגוצנטרית ומסוכנת שרק מערערת את מעמדה של ארה"ב בעולם.

וחוצמזה, הוא כולא תינוקות הרחק ממשפחותיהם, אז הוא וכל מי שמסביבו הם אנשים נוראיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

"לא כל העולם חייב לשתף פעולה״ - עדיין.

במקרה נתקלתי היום בקטע מאת אדם מאוד נבון. זה מתחיל כמו קטע שחוק על אקולוגיה

אך מהר מאוד מתברר שזה תיאור די מצמרר של ההווייה האנושית בעידן הגלובליזציה.

שווה האזנה והרהור.

לינק ליוטיוב, בערך 40 שניות, החל מ-24:22:

וזה מה שהקלדתי משמיעה:

(the nature) ... we fear it.
We've been told it's something to conquer,
to control nature, to eliminate the predators,
to eliminate the risks out there, and it's unfortunate
because we end up destroying our planet,
destroying our home, destroying our fresh water,
our clean air, our atmosphere.

We disrespect the forests, we clear-cut,
we organize them, we reduce diversity.

This globalization has created this monoculture
in everything from values to behaviors,
to places where we live and... 
the ways we interact with one another and what nature is
has become homogenized,
and that's unfortunate because we need that diversity,
not just spiritually but physically.

לא צריך להסביר מדוע monoculture זה מסוכן בטבע, הדוגמה הנפוצה היא תלות בגידול חקלאי יחיד.

מתרחש פה (בין השאר, יש עוד שלל תהליכים אחרים) תהליך דומה, רק שהפעם הוא במישור האנושי.

״נגיש ופתוח״ מתאפשר בין השאר בגלל טשטוש זהות ושונות.

ניסיתי להרחיב פה עם עוד פסקה אבל יכולת הניסוח שלי די עילגת,

אז עדיף שאמשיך לחפש בינתיים ציטוטים אחרים מהסגנון הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לא צריך להסביר מדוע monoculture זה מסוכן בטבע, הדוגמה הנפוצה היא תלות בגידול חקלאי יחיד.

מתרחש פה (בין השאר, יש עוד שלל תהליכים אחרים) תהליך דומה, רק שהפעם הוא במישור האנושי.

״נגיש ופתוח״ מתאפשר בין השאר בגלל טשטוש זהות ושונות.

אף אחד לא טען כאן בעד גלובליזציה כזו מרחיקת לכת.

זה גם פשוט לא יקרה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

טראמפ חושב אחרת - הוא חושב שאמריקה צריכה לבדל את עצמה, שכל העולם מתנכל לה ושהוא צריך להיות הבריון שיראה לעולם מה זאת אמריקה.

אחרי שהם הפיצו את התרבות שלהם בכל העולם, הייתי אומר קצת מאוחר מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אך מהר מאוד מתברר שזה תיאור די מצמרר של ההווייה האנושית בעידן הגלובליזציה.

אני לא חושב שמה שהוא מתאר קורה. איפה אתה רואה את זה?

ניסיתי להרחיב פה עם עוד פסקה אבל יכולת הניסוח שלי די עילגת,

אז עדיף שאמשיך לחפש בינתיים ציטוטים אחרים מהסגנון הזה.

מה בעצם מפחיד אותך?

אני לא בטוח, או לא יודע, אגב, אם כלכלית טראמפ בעד פרוטקציוניזם כלשהו. וזה מעניין, כי כלכלנים ימניים מעטים שאני קורא את טורי הדעה שלהם, בדרך כלל מתנגדים למה שקורה, למשל, בארץ עם התעשייה המקומית (ומכון התקנים), החקלאות וכו'. הגישה המאוד פשוטה היא, להבנתי לפחות, שאם תעשיה לא מצליחה לשרוד - אין סיבה להחזיק אותה בחיים מכספם של אחרים. ויש בזה הגיון. אבל העברת הגבול לגלובליזציה היא בדיוק זה. וזה מפליא אותי כל פעם מחדש שימין כלכלי ולאומי הולכים ביחד.

בדיוק קורא לפני עליה למטוס. תגובה תבוא...

http://www.theamericanconservative.c...mented-future/

Turchin notes that powerful states arise mostly on ethnic frontiers, where conflicts with very different peoples persuade co-ethnics to overcome their minor differences and all hang together, or assuredly they would all hang separately.

כן, זה אומנם לא קשור לטראמפ, אבל מחזק את מה שאני חושב על מדינתנו. באופן פרדוקסלי, אם אי פעם יהיה פה "שלום", אנשים יתחילו לירות אחד בשני ברחובות על הזכות לעבור באדום, או כל דבר דומה אחר. מזל שיש את מי לשנוא מבחוץ ביחד.

חוץ מזה, מישהו צריך להזכיר לו שיהודים ואיטלקים די בנו את הבסיס לפשע המאורגן באמריקה, לפני 100 שנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני לא חושב שמה שהוא מתאר קורה. איפה אתה רואה את זה?

מאוד פשוט. זה ייראה לך כמו אנקדוטה, אבל כמו שאומרים, סבלנות: בכל פעם שאני ניגש לדבר עם צרפתי או גרמני סביר/אינטליגנטי בן גילי על איזה נושא היסטורי/אמנותי/תרבותי מעולם שלו, אני נתקל בשילוב של גמגום ומבט חלול. עם מעבר השיחה לתרבות פופולרית (שהיא לרוב אמריקנית בסרטים ובריטית במוסיקה, ככה זה במאה ה-20) מיד הבנאדם נפתח. אנחנו חיים בעידן של תרבות פופולרית דומה עד כדי זהות. יש שיקראו לזה מונותרבות.

הערוץ שקישרתי אליו מתעמק בעוד הרבה נושאים בהקשר הזה, ובייחוד בהקשר של קשר בין-אישי. מכיוון שזה מפוזר באופן רנדומלי תוך כדי צילומים של בניית בקתה בשממה של אונטריו, קשה להביא קישור יחיד לאיזו משנה ברורה. :-)

פורסם

אני מבין מה שאתה אומר. התרבות ה"עממית" של העשורים האחרונים מוכתבת על ידי ארה"ב ואנגליה (אם כי לא רק, יש גם לא מעט השפעות שמגיעות מהמזרח הרחוק). אני גם יכול להסתכל על היבטים מסוימים, כמו למשל קולינריה, ולהגיד שאני חרד מזה שמקדונלדס תשתלט על ערי איטליה ושמח כשלפעמים מעבירים להם גבול.

אבל נראה לי שבכל תקופה ותקופה הייתה תרבות דומיננטית, והיא לא באמת יכולה למחוק את ההבדלים בין מקומות וקבוצות אתניות שונות בעולם. לטובה ולרע.

זה מעניין, גם בהקשר למה שכתבתי קודם: טראמפ הוא ימין כלכלי אבל הוא נראה לי היחיד שמדבר, למשל, נגד אמאזון. קומוניזם כנראה כבר לא ישתלט על העולם, אז אפשר לנחש שאולי הדרך היחידה שבה נגיע לעתיד קודר בו הכל נשלט על ידי גוף אחד, זה אם איזה evil corportation ישתלט על כל מה שרק אפשר ויכתיב את הטון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
נראה לי שבכל תקופה ותקופה הייתה תרבות דומיננטית.

נכון.

תראה את התל של שושן - היא נראית כמו בבל. למה? כי היא נוסדה בתקופה שבה בבל היתה המעצמה התרבותית. חפש פסלי בודהה מהודו וסוגדיאנה בתקופה הדיאדוכית: הם מפוסלים בסגנון הלניסטי מובהק. למה? כי זו היתה התרבות דה ז׳ור. חפש שרידים של ארמונות אומיים - תמצא פסיפסים של נשים עירומות. אבל ״לא תעשה לך פסל וכל תמונה״ אני שומע אתכם אומרים - אבל זה היה המנהג בארצות הביזנטיות שבהן האומיים התיישבו.

צריך עוד דוגמאות?

• תוכן חדש...