Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה לא מבין ?

הוא היה צריך לעשות טיימינג לפני 20000 ק"מ!

אין קשר ישיר בין רצועת הטיימינג לחיישנים במנוע - מקובל.

יש קשר ישיר בין החלקים שהיא אמורה לסנכרן לחיישנים שמודדים את הפעילות שלהם. יש עילה להניח כאן שנגרם נזק למנוע. אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפות"ש לא עשה טיימינג לפחות 6-7 שנים ( שום כוונה רעה ).

בעיניי, הבעיה מלכתחילה היא שפות"ש מבקש לכבות את הנורה ולא לאתר את הבעיה.

אני מסכים איתך שהולכים מהקל אל הכבד וזה הגיוני לפחות לנסות לנקות את מנוע הצעדים אבל הבן אדם אפילו לא יודע מה זה אז לעשות לבד ? לא רעיון טוב.

אגב, פות"ש, שים לב שאסף הציע להשאיל לך סורק תקלות.

אוקי,אז עד כמה שזכור לי-נעשה טיפול טיימינג לפני כ-3שנים פלוס מינוס.ואמנם בקשתי לכבות את הנורה,אבל אם כבר אני יכול לתקן את מה שגורם לנורה להידלק-מה רע?(לאתר את הבעיה ולתקן).

וראיתי בעיניים את מנוע הצעדים,הוא לא ממש קשה לזיהוי, וגם איך מחליפים אותו במקרה הצורך.

נ.ב. הספקתי להיפגש עם אסף ואם שמת לב הוא צירף כאן את התוצאה לאחר סריקה,ממש לפני התגובה שלך...

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

עשית 120000 ק"מ ב 3 שנים ?! ואוו.

כן הספקתי לראות - זכרתי במעומעם גם שיש משהו עם חיישן (לא זכרתי שזה חיישן נקישות).

הסיבה שייעצתי לך לא לעשות ניקוי לבד- פשוט כי לא רציתי שיקרה לך מה שקרה לי שניקיתי והמנוע התחיל לגמגם.

שיהיה בהצלחה.

(ממליץ לך עדיין, לעשות טיימינג+מותחנים וגם משאבת מים זה עולה באזור ה1500 - 1800 שקל אבל זה חובה אם אתה רוצה שהרכב יישאר תקין לאורך זמן).

פורסם
עשית 120000 ק"מ ב 3 שנים ?! ואוו.

כן הספקתי לראות - זכרתי במעומעם גם שיש משהו עם חיישן (לא זכרתי שזה חיישן נקישות).

הסיבה שייעצתי לך לא לעשות ניקוי לבד- פשוט כי לא רציתי שיקרה לך מה שקרה לי שניקיתי והמנוע התחיל לגמגם.

שיהיה בהצלחה.

(ממליץ לך עדיין, לעשות טיימינג+מותחנים וגם משאבת מים זה עולה באזור ה1500 - 1800 שקל אבל זה חובה אם אתה רוצה שהרכב יישאר תקין לאורך זמן).

נתתי הערכה, אני לא זוכר במדויק כמה זמן חלף...

והאמת שנראה לי שנתנו לי מחיר הרבה יותר גבוה ממה שרשמת כרגע,בהערכה. איפה עושים טיימינג+מותחנים+משאבת מים בעד 1800 שקל?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם (נערך)

רק הסט עצמו עולה כמעט 1000 שקל כשמדובר בסובארו. יש 3 גלגלות ומותחן הידראולי + משאבת מים (+נוזל קירור) והרצועה עצמה. אפשר גם על הדרך להחליף טרמוסטט כי הוא בתוך המשאבה. כנ"ל לגבי רצועות אביזרים אם הגיע זמנן.

בכל מקרה אין לחץ כי במנוע הזה אין נזק בקריעת רצועה. כל עוד יש ביטוח גרירה, גוררים הביתה, ומחליפים לפי המדריך שבלינקייה.

EJ161.jpg

כמובן שמומלץ להצטייד מראש בסט טיימינג מאיביי/מאבי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תימני אחלה, סליחה שהטעתי אותך. אני זרקתי הערכה שזה 1800 גג כי זה בערך היה המחיר לרכבים שהיו לי.

אני מאמין שאסף יודע יותר טוב ממני. כנראה שזה כמה מאות יותר.

בכל מקרה, בהצלחה רבה והמשך חג שמח.

אגב, מה זה רצועת אביזרים ? אלטרנטור ומדחס ? הם ביחד ברכב ?

פורסם

[quote=asafasaf;5246725

בכל מקרה אין לחץ כי במנוע הזה אין נזק בקריעת רצועה. כל עוד יש ביטוח גרירה, גוררים הביתה, ומחליפים לפי המדריך שבלינקייה.

[ATTACH=CONFIG]474358[/ATTACH]

מעניין.

מה היחס דחיסה במנוע? איך זה מפוצה?

פורסם

9.7:1 - לפחות זה מה שנכון לנפח 1600 סמ"ק שנת 2000.

סובארו די שמרנים ולא משנים הרבה. במיוחד בין הגרנד לאונה לניו אייג - שזה כנראה מה שיש לתימני אחלה.

WRX וכאלה זה חיה אחרת לגמרי ...

פורסם

ולעדכון הסופי בקשר לנורה ולטסט:

בעזרתו האדיבה של asafasaf הגעתי אליו שוב, הוא שם לב שהחיישן נקישות סדוק ואיכשהו ניסינו להציל אותו ולו רק לטסט. בדק התנגדות, ניקה אותו עד כמה שאפשר ואיפס את התקלה שוב. הנורה לא דלקה. אחרי נסיעה קצרצרה בדרך הביתה, היא דלקה שוב אבל לאחר התנעה חוזרת היא לא חזרה לדלוק נכון לעכשיו (נסעתי אתמול כ-40 ק"מ פלוס 10 היום) וקיוויתי שלא תידלק לי עד לטסט. לא נדלקה-ועברתי ב"ה :) בקשר לטסט עצמו: כבר הייתי אחרי פירוק לוח השעונים ותכננתי לשים איזולירבנד שחור על הנורה אבל ברגע האחרון ויתרתי. מסתבר שהטסטר היה יותר מדי תחמן וביקש ממני לכבות את המנוע ולהתניע שוב (כנראה לראות שהנורה מתפקדת וקיימת כמו שצריך). פעם הבאה פשוט אסתיר מראש...

:wink:

ושוב תודה גדולה לאסף!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם (נערך)

ומוסיף לידידי התימני - לינק לקניית חיישן אנגלי באיביי ב-67 שקל כולל משלוח:

http://www.ebay.com/itm/Subaru-New-Front-Knock-Sensor-Legacy-Impreza-Forester-1999-2002-22060AA070-S195-/262119360636?hash=item3d0788087c:g:HjYAAOSwxN5WYH9G

וסרטון החלפה ובדיקה שלו (ההחלפה מאוד פשוטה, דקה פירוק ודקה הרכבה, מאוד נוח)

[אריק טעה בסרטון ולא שם את הרב מודד במצב נכון. צריך למקם את החוגה על רזולוציה של מגה אוהם, כי החיישן צריך להראות התנגדות של עד 700K. ]

Stay Dirty

פורסם (נערך)

סרטון יסביר לך יותר טוב (אמ;לק - חיישן שמחובר לבלוק עצמו, המחשב מזהה באמצעותו צלצולים במנוע ומשנה את ההצתה בהתאם.) :

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%94

Stay Dirty

פורסם
אתה יכול לפרט קצת מה זה החיישן הזה ? קשור לקמשאפט? האם הוא נסדק כתוצאה מנזק לחלק המבוקר? או שזה בלאי רגיל?

הוא נסדק מחום ולא קשור לקאמשפט.

החיישן הזה אחראי על קידום הצתה הוא מנטר דטונציות,בשווקים של מדינות עולם 3, עם אוקטן נמוך מאוד הוא מחליף אטם ראש עבה יותר וככה מקבלים רכב לכל השווקים בפחות עבודה.

היחס דחיסה שציינת הוא מאוד נמוך וזה לא כל כך מתחבר עם הצורך בחיישן נקישות אבל יכול להיות שאני טועה.

פורסם

אין לי סיבה להמציא נתונים :lol:

בכל מקרה, אני לא מבין הרבה במנועים אבל ממה שאני זוכר מתרמודינמיקה לחץ של גז אידיאלי פרופורציוני למספר המולים של הגז, הטמפרטורה, והנפח.

עכשיו, אני גם יודע שיחס הדחיסה גדול יותר בהרבה רכבים אחרים עם 1600 סמ"ק,עדיין, מבחינת התרמודינמיקה ובלי להתחשב ב"טריקים" של המהנדסים, נשאר לך לשחק עם השינוי טמפרטורה ( מה שלא פרקטי בזמן של מחזור אחד כשהמהירות היא באלפי סל"ד ) או שלשחק עם כמות הגז ואני מניח שזה ההסבר שמיישב את דעתי.

חוץ מזה שהמומנט וההספק של הרכב די נחותים יחסית למיצובישי, טויוטה וכאלה ...

פורסם

חיישן נקישות בסובארו זה רכיב שנוטה לסיים את חייו בשלב כזה או אחר (בד"כ אחרי גיל 10, אבל קורה שגם לפני). מדובר במשהו מאוד שכיח בדגמים האלו ולא רק בהם אלא בכל מנועי ה EJ מ 1600 ועד 2200 סמק (ואולי יותר) כי הוא פשוט נסדק מהחום.

כאשר החיישן נסדק ונדלקת הנורה האוטו צורך המון דלק (והוא גם ככה לא חסכוני) וסוחב פחות טוב (יש איחור בהצתה לטובת "ביטול" צילצולים מהמנוע וכמובן העשרת התערובת בשביל לקרר יותר את הצילינדר).

היום יש את איביי והכל עולה פרוטות, תזמין משם חיישן ושלום על ישראל (דבר נוסף - מאחר והחיישן מהודק על הבלוק מנוע ו"מקשיב" לו, ישנה חשיבות מכרעת לעוצמת ההידוק שלו על הבלוק. הידוק יתר = הקשבת יתר, ירידה בסחיבה ועליה בצריכת הדלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...