Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

קרובת משפחה שלי קנתה בדיוטי פרי 5 פקטים של סיגריות עבור חברה שלה. היא לא ידעה על האיסור של המעשה (היא בעצמה לא מעשנת).

כשחזרה לארץ, היא עברה במסלול הירוק ונתפסה עם הסיגריות.

הקנס היה לשלם כפול ממחיר הסיגריות ובנוסף היא קיבלה עונש שהיא חייבת לעבור במסלול האדום כל פעם שהיא חוזרת מחו"ל במשך 3 השנים הבאות, לא משנה אם יש לה מה להצהיר או לא.

האם מישהו שמע על העונש הזה (3 שנים)?

בברכת חג סוכות שמח,

עריכה אחרונה על ידי avnerak
פורסם

יעלה כבודו את הדרישה המוזרה הזו, תוך השמטת הפרטים האישיים.

נראה מה המקור החוקי לדרישה הזו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מעבר במסלול ירוק נחשב כהצהרה שהנוסע השב מחו"ל לא מחזיק פריטים המצריכים תשלום מיסים.

לפי סעיף 30א לפקודת המכס, לשר האוצר יש סמכות לקבוע חובת הצהרה - בין השאר ע"י התנהגות (קרי, מעבר במסלול ירוק או אדום).

בסעיף 30א עד 30ט לתקנות המכס - זהו התוקף החוקי למסלול אדום ומסלול ירוק, כאשר למנהל המכס יש סמכות להורות לאדם לעבור במסלול ספציפי (כאשר מנהל המכס רשאי לאצול מסמכויותיו לפקיד מכס).

בקיצור - זה חוקי. יש לה 3 שנים הרחקה למסלול אדום.

פורסם

בישראל קרה לי דבר שבו לא נתקלתי בשום מקום אחר - דגימה במכס. בארה"ב יש רק מסלול אדום, אבל באירופה אני תמיד עובר בירוק ומעולם לא ראיתי פקיד מכס. כנראה שהם נמצאים שם רק לפי מידע. לעומת זאת בנתב"ג תמיד יש פקידים משועממים, ולפעמים הם גם מבצעים חיפוש. את המזוודה שלי שיקפו שם פעם אחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיימים בכל נמל תעופה שיצא לי לעבור בו.

וכן אותם המשועממים , פונים לעוברים בירוק מעת לעת ומזמנים אותם לבדיקה, אם ידנית אם שיקופית.

גויה

תודה על האסמכתא החוקית

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני תוהה איך אוכפים חובה כזו.

עולים בראשי 2 אפשרויות :

1. למיטב ידיעתי, לרשות המיסים יש גישה למידע מי נמצא בכל טיסה וטיסה. למכס יש יחידת חקירות - הם יכולים לחכות לה ולוודא כי היא מקיימת את הצו שקיבלה.

2. במידה ותיתפס פעם נוספת כשהיא מבריחה, עניין הצו יעלה בבדיקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם הבאה שתהיה יותר עירנית, יש שלטים די גדולים ליד המדף של הפאקטים שרשום עליהם מה מגבלת המכס פר בנאדם.

זה נמצא בדיוק ליד השלטים של ה4+1 שבגללם כולם קונים 5 :-P

פורסם
באירופה אני תמיד עובר בירוק ומעולם לא ראיתי פקיד מכס. כנראה שהם נמצאים שם רק לפי מידע. לעומת זאת בנתב"ג תמיד יש פקידים משועממים, ולפעמים הם גם מבצעים חיפוש. את המזוודה שלי שיקפו שם פעם אחת.

ראית את ה"מראות" כשאתה עובר שם?

הם יודעים להגיח משום מקום אם תיראה חשוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא

המעבר באדום בא למנוע ממנה "להבריח" , לא בא לגבות ממנה מכס אם היא לא חייבת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
פעם הבאה שתהיה יותר עירנית, יש שלטים די גדולים ליד המדף של הפאקטים שרשום עליהם מה מגבלת המכס פר בנאדם.

זה נמצא בדיוק ליד השלטים של ה4+1 שבגללם כולם קונים 5 :-P

האמת, שיש בעייתיות במבצע כזה שגורם לך למעשה לרכוש כמות שהיא לא חוקית ללא מכס.

גם באלכוהול, המבצעים הם 2+1 וכאלו. שמותר להכניס עד ליטר.

• תוכן חדש...