Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתדל להיערך מראש כאשר אני מביא את הרכב לטיפול. זה חוסך המון עצבנות ועוגמת נפש. לא אחת אני מופתע לטובה כאשר מטפלים בי ללא דיחוי, ואז אני נשאר לחכות שיסיימו את הטיפול/תיקון. אחרת אני פשוט הולך לענייניי וחוזר בסוף היום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בזבוז הזמן שלך יהיה לקבוע איתך תור ימים מראש לטיפול שגרתי לשעה 7 וחצי בבוקר, שתגיע למוסך עם רכב שמשווק בישראל במשך שנים, אתה מגיע בזמן ובשעה 8 ורבע ניגש אליך סוף-סוף בוחן, רק כדי לבשר לך ש"מצטער, לא יודע מה צריך לעשות בטיפול אז תחזור ביום ראשון אחרי שאדבר עם המחלקה הטכנית".

בזבוז הזמן שלך יהיה שהמזכירה תתקשר לבשר לך שהרכב מוכן אחרי טיפול ושעליך לבוא בשעה X, אתה ממהר לתפוס מונית, מגיע למוסך ומחכה כמעט שעה כי "הרכב לא מוכן", אבל אז מגלה שהוא בכלל לא במוסך ושאחד העובדים נסע לעשות קניות בסופרמרקט עם הרכב הפרטי שלך.

אם כל זה לא קרה לך, מצבך טוב.

פורסם

אנחנו מטפלים בקיה צמרת טבריה כבר 7 שנים בערך. אומנם אין שירות נהגים אבל הרמת שירות והמקצועיות מצויינת. אף פעם לא יצא לי בכלל לקבוע תור, פשוט מגיע על הבוקר והרכב נכנס ישר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לא הבנתי מה אתה מצפה, שהמוסך ינהל את תזמון העבודה שלו ככה שהרכב יטופל מייד כשיגיע?!

הוא ממש לא אמר את זה.

הוא בסך הכל חיפש סידור שלא יאלץ אותו להישאר במוסך ולבהות ברכב.

היו שולחים אותו עם מונית ב 50 ש"ח וכל הסיפור הזה לא היה נכתב כאן בכלל...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואי יש לכם הרבה יותר סבלנות ממני.

יש לי נסיון פעם אחת עם מוסך המכונן של ניסאן.

קבעתי תור על הבוקר ב7 וחצי, הגעתי אבל היה קצר חשמלי אז לא יכלו לעבוד, כיוון שלא יכולתי לחכות אז נסעתי ולאחר שעה התקשרו ושאלו אם אני רוצה לבוא או לקבוע תור חדש.

קבעתי תור לכמה ימים קדימה, הגעתי על הבוקר והרכב נכנס ישר לטיפול.

תוך פחות משעתיים הייתי בחוץ.

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

פורסם

טוב, אני רואה שכולם מספרים על חוויות חיוביות ושליליות במוסכים, אז אתרום את השנקל שלי.

תיאמתי טיפול 15 לקורולה שלנו במוסך דנאל בכפ"ס. הגעתי בשעה המיועדת (8:30, אם זכרוני אינו מטעני), והכניסו את הרכב מיד. שאלתי מתי יהיה מוכן, אמרו לי בערך שעה ורבע.

הלכתי לשבת בבית קפה קרוב, ואחרי 45 דקות קיבלתי טלפון שהרכב מוכן ואני מוזמן להגיע. 10 דקות אח"כ כבר הייתי על הכביש עם הרכב.

במקרה אחר (באותו מוסך) - נכנסתי ללא תיאום כדי לטפל בתקלת חלון קטנה. קלטו את הרכב מיד, אמרו לי שלא כדאי לי בכלל לצאת משם, אחרי 20 דקות הייתי בחוץ, והתיקון כמובן בחינם.

פורסם

אומנם במוסך המרכזי של טלקאר יש שרות שינוע וגם בשחק בפ''ת, אבל אני מעדיף לבזבז חצי יום בכפר סבא ולהיות ליד האוטו כשמטפלים בו. פעמיים השחילו לי החלפת ברקסים שלא לצורך. זה חוסך לך כסף בסופו של דבר. תאמין לי, זמני מאוד יקר במונחים כספיים.

לגבי לקסוס שהוזכר קודם, השרות רכב חליפי לא לכולם. רק לרכבים מעל 300k. בבמוו בניר צבי אתה מקבל חליפי תמורת 100 שקל. בפתח תקוה אפילו מונית לא מביאים לך.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

באמת קצת מוזר הענין הזה שנקרא כאן שירות נהגים, אם מדובר בנהג שיביא אותך למחוז החפץ ויבוא לאסוף אותך כשהאוטו מוכן, לא כל כך מבין למה אי אפשר כתחליף לקחת מונית שגם היום לא כזה סיפור כלכלי כבד שמחסל קריירות פיננסיות מבטיחות. מכונית מביאים למוסך שלרוב מטפל ביותר ממכונית אחת ולא יכול לדעת מראש כמה זמן יידרש לכל אחת מהן, משאירים מפתח וחוזרים בקצה היום לקחת חזרה. אולי בעצם הכוונה למכונית חילופית עם נהג צמוד שזה יפה מאוד, אבל להבנתי פחות מקובל ודאי במכוניות שעולות פחות מדירה תל אביבית ממוצעת. בקיצור לא כל כך ברור מה בעצם הטרוניה כאן.

פורסם
הוא ממש לא אמר את זה.

הוא בסך הכל חיפש סידור שלא יאלץ אותו להישאר במוסך ולבהות ברכב.

היו שולחים אותו עם מונית ב 50 ש"ח וכל הסיפור הזה לא היה נכתב כאן בכלל...

איציק

למה הוא לא יכול להזמין מונית לעצמו?

פורסם
לא הבנתי מה אתה מצפה, שהמוסך ינהל את תזמון העבודה שלו ככה שהרכב יטופל מייד כשיגיע?!

למה, אתה מכיר עסק שעובד ככה?

רב האנשים מכניסים את הרכב בבוקר ובאים לקחת אותו לקראת סוף יום העבודה.

באופן רגיל אף אחד לא הבטיח לך שתגיע, תטופל ותלך.

זה שהבטיחו לך דברים שלא קרו, לא בסדר, אבל הציפייה שלך לא במקום.

לגבי שירות נהגים, זה קיה, לא מרצדס.

לטעמי הציפייה שלו בהחלט סבירה.

לא מעט מוסכים עובדים עם מערכת ניהול תורים שמאפשרת להם לטפל בלקוח בסמוך למועד שאליו הוא הוזמן (בסמוך = תוך פרק זמן סביר, לא מיד כאן ועכשיו).

אני דווקא נוטה לייחס את תופעת הזלזול בלקוח (תופעה שברור שהיא מקומית ובשום אופן אין לה קשר אל היבואן) להצלחה שהיבואן נוחל בשיווק המכוניות, הצלחה שבתורה מזרימה ביקושים אל המוסכים ואלה בתורם לא תמיד מבינים שגם בעתות שגשוג צריך להלחם על כל לקוח.

פורסם

חייב להוסיף מילה טובה על מוסך הילוך שישי מורשה קיה בבאר יעקב, קבעתי טיפול ליום שישי ב- 8:00, הגעתי בזמן והרכב נכנס למוסך פחות מ- 10 דקות אחרי שהגעתי. במהלך הטיפול התברר שצריך להחליף רצועת הנעה שלא הייתה במלאי וקבעתי להגיע להחליף אותה ביום שישי כעבור שבוע, יועץ השירות ביקש להגיע כמה שיותר מוקדם כדי שהרכב יכנס מיידית. בסוף הגעתי רק בסביבות 10 בבוקר וגם אז הרכב נכנס למוסך פחות מ- 10 דקות אחרי שהגעתי.

פורסם

מערכת ניהול תורים יכולה לארגן את מועד הזמנת הנהגים ומכוניותיהם, הרבה פחות את משך הטיפול ומועד סיומו. בכלל ולמעט מקרים של החלפת נורה למשל, טיפול ברכב הוא ענין שקשה להעריך את הזמן הנדרש לו ובכל מקרה הוא בן מספר שעות. מי שחשוב לו מאוד להיות צמוד לאוטו במהלך הטיפול ממילא לא נזקק לשרותי הסעה, מי שלא, השאלה אם הוא צריך לדאוג עצמאית למונית או שהמוסך צריך לארגן לו שרותי הסעה, קצת שולית.

פורסם
לטעמי הציפייה שלו בהחלט סבירה.

לא מעט מוסכים עובדים עם מערכת ניהול תורים שמאפשרת להם לטפל בלקוח בסמוך למועד שאליו הוא הוזמן (בסמוך = תוך פרק זמן סביר, לא מיד כאן ועכשיו).

ברור שהם מנהלים את העבודה.

רק שהם לא מתחייבים שתצא משם בזמן שלוקח לעשות את העבודה + X זמן חיכיון.

בשביל לוודא שהלקוח לא יחכה, צריך להשאיר מספיק זמן פנוי, וזה אובדן יעילות.

אז מוסך בד"כ מנסה לתכנן כך שרכב שנכנס ייצא באותו היום.

יותר מזה, נראה לי ציפייה מוגזמת.

ברור שכאן הבטיחו ללקוח משהו שלא יכלו לעמוד בו, וזה כשל, אבל יצביע מי שיש לו מכונית שהיא לא פרימיום, והמוסך שלו מתנהל ככה.

בו נראה אם הציפייה סבירה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברור שאבדן יעילות כלשהו תמיד יהיה, השאלה היא רק אם הוא יבוא על חשבון הלקוח או המוסך.

גם טיפולים שוטפים בימינו אלה הם די סטנדרטיים וקל לדעת כמה זמן ייקח טיפול שוטף אפילו אם רחמנא ליצלן יהיה צורך בהחלפת בלמים.

לפיכך, אני סבור שמקור הגישה הזו הוא בחלקו זלזול בלקוח ובחלקו האחר חוסר נכונות לשפר ולהשתפר.

• תוכן חדש...