Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיים עם קבריולט בעלת גג בד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מתעניין ומתכנן ממש בקרוב להשתדרג למיאטה ND. ורציתי לשאול את הנוכחים פה, בעלי רכבים עם גג בד, על החשש שלי מכך.

1. האם יש ריבוי ונדליזם? האוטו רוב הזמן חונה אצלי בחניה מאחורי שער, בבית פרטי. אבל מה קורה כשחונים במקומות כמו מרכזי קניות, מרכזי תעסוקה ובנייני משרדים? או אפילו סתם בתל - אביב?

2. האם אחרי תקופה הגג מתחיל לנזול? יש צורך בתחזוקה מיוחדת של איטום וכו'?

3. בעת שטיפה, האם את רוחצים את הגג עם חומר מיוחד? האם בעת התזת מים מצינור, המים לא חודרים פנימה?

4. האם השמש לא גורמת לבלאי מסוים ושורפת את הבד?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צרות בריאות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מנסיוני ונסיון של חברים - אין ונדליזם יוצא דופן מגדר הרגיל, בטח לא בתל אביב.

לגבי גג הבד:

1. להתרחק ממכונות שטיפה.

2. קיימים חומרים מיוחדים (שמפו) לשטיפה של הבד ולהגנה עליו שלא ידהה בשמש. מומלץ.

3. קיימים חומרים מיוחדים לשמירה על החלון הפלסטי שבגג שלא יעכיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הייתה לי קבריולט מיושנת עם גג מבד.

תשתדל להחנות בצל, אצלי הגג נסדק לאחר תקופה בגלל השמש (באר שבע).

מים לא נספגים ולא חודרים כל עוד הגג תקין.

ישנם חומרים יעודיים לגגות בד לשמירה ולהגנה מהשמש.

פורסם

אני בטוח שיש מלא מידע בנושא בפורום מיאטה/רודסטארים וזה יהיה מקור המידע הכי טוב בנושא.

חבר עם מיאטה משתמש בחומרים ייעודיים לשמירה על הגג ובנוסף יש לו כיסוי מיוחד "מהיר" שלא מכסה את כל האוטו אלא רק את הגג, שמשות וחלונות.

ובחניה בבית כיסוי מלא.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הגג המיוחד נקרא טאנו.

חשוב לזכור לא להשאיר כלום ברכב, גם אם אתה יוצא לשנייה.

אני מכיר אישית 2 אנשים שגנבים חתכו להם את הגג, אחד בגלל חברה שלו שהשאירה את התיק באוטו כי הם יצאו רק ל-5 דקות, השני בשביל מעיל עור.

מומלץ פעם בשנה למרוח את הגומיות בחומר מיוחד אם אתה רוצה שהם יאריכו ימים

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כבר תקופה ארוכה שאני שוקל לרכוש קבריולט, אך בכל פעם שעולה בראשי

האפשרות של גג מבד, אני מבטל אותה מיד - אני לא מעוניין לקפוץ מכל רעש קטן בחוץ (-;

האפשרות של גג נפתח ממתכת מאוד קורצת, אך רוב ההיצע הוא פיג'ויים למיניהן (206CC, 307CC, 207CC),

כולן אוטומטיות (206CC יש ידניות, אך זה כבר רכב ישן ורוב האקזמפלרים שחוטים),

וממה שקראתי הן לא "שיא האמינות" (בלשון המעטה). כמובן שאם עולים במחיר, יש אפשרויות נוספות.

פורסם

יש לך גם מיאטה גג קשיח, הן פחות שכיחות אבל קיימות ויוצאות למכירה לעיתים, רק צריך לעקוב.

אני בעלים של מיאטה NC גג בד, תחילה הטריד אותי עניין הגג, אך עם הזמן זה נרגע, מקדישים מעט יותר מחשבה בעניין מקום החנייה ומה לא להשאיר בקוקפיט עצמו, מקסימום מעבירים לתא המטען.

עם גג או בלעדיו רכב מאוד מהנה, מתגמל ואמין.

בהצלחה!

פורסם

אחת הסיבות המרכזיות שהספיידר שלי הפסיקה בזמנו להיות רכב יום יומי זה הגג המעצבן, אי אפשר להשאיר כלום באוטו, מעיק לנסוע עם גג פתוח (לטיפוס ורוד כמוני לפחות), אי אפשר לשמוע רדיו בווליום סביר כי זה מפדח ברמזור ועוד ועוד. דווקא ונדליזם לא היה משהו שהטריד אותי במיוחד. בפעם היחידה קרעו לי את הגג זה היה דווקא כלב שמאוד הסתקרן לראות מה יש בפנים ולא אדם.

פורסם (נערך)

תודה על העזרה. אז המסקנות הן כאלה - אין מה לחשוש מוונדליזם במיוחד.

- לא להשאיר כלום באוטו.

- לנקות בחומר מיוחד.

- ליהנות.

האמת אני בכלל לא משאיר באוטו כלום, לעולם. מאז שהייתי קטן חינכו אותי ככה. שלא יהיה שום דבר visible מהחלון. כל מיני סיפורים על נרקומנים למיניהם שיגנבו הכול בשביל מנה. אני זוכר את הימים שהיו הרדיו טייפים הנשלפים :lol:

images.jpg

מה שמטריד בגג נפתח זה לטעמי לא המוזיקה, אלא יותר איך שמסתכלים עליך כאילו "תחזיר את הכסף שגנבת יא מניאק". כשנסעתי בה עם חבר, כולם הסתכלו עלינו כמו שפני ניסיונות במעבדה.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

מאז שמכרתי את המיאטה הפסקתי ברמזורים להסתכל לצדדים על הנהג ליד.

בהתחלה המבטים היו מפריעים לי עד שלמדתי להתעסק עם דברים בתוך האוטו ולא להסתכל לצדדים כי בטוח הנהג ליד לוטש מבטים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

1. האם יש ריבוי ונדליזם? האוטו רוב הזמן חונה אצלי בחניה מאחורי שער, בבית פרטי. אבל מה קורה כשחונים במקומות כמו מרכזי קניות, מרכזי תעסוקה ובנייני משרדים? או אפילו סתם בתל - אביב?

הרכב חונה אצלי ברחוב, אף אחד לא נגע לי בגג והאמת שלא שמעתי ב-4 שנות חברותי במעודוני רודסטרים וקבוצות ווטסאפ על ונדליזים לגג.

2. האם אחרי תקופה הגג מתחיל לנזול? יש צורך בתחזוקה מיוחדת של איטום וכו'?

בגדול לא אמורות להיות נזילות, וגם כשיש זה לרוב בגלל הגומיות, לא הגג עצמו (לא שונה מרכב עם גג רגיל).

3. בעת שטיפה, האם את רוחצים את הגג עם חומר מיוחד? האם בעת התזת מים מצינור, המים לא חודרים פנימה?

שטיפה ידנית מעכשיו, אין מכונות.

גם ככה שטיפה במכונות זה נורא ומחסל את הלכה אז לא הפסד גדול.

אני כמעט ולא מסבן את הגג, רק פעם בכמה חודשים לפני שאני מיישם חומר אוטם (טיפול אימפרגנציה). אני משתמש בחומרים של 303 Sunbrella (סבון + אוטם).

4. האם השמש לא גורמת לבלאי מסוים ושורפת את הבד?

לא בשונה מהנזק שהיא עושה לכל דבר אחר (כולל צבע הרכב). אם אתה דואג לטפל בגג בצורה מסודרת (איטום כל חצי שנה) לא צריכה להיות בעיה. מעבר לזה אני פעם בשנה צובע את הגג. קניתי בקבוק של צבע מיוחד לגגות בד של Renovo שמחזיק לי כבר שלוש שנים. אחרי כל צביעה הגג כמו חדש.

לסיכום, הגג המקורי שלי כבר בן 8 ועדיין עובד כמו חדש. מעולם לא עבר ונדליזם, מעולם לא נזל וסיפק לי המון ויטמין די והמון חיוכים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תוכן חדש...