Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין התאמה טובה בין מחירים באנגליה וישראל. כנראה שהיבואן מקבל מחירים טובים על דגמים ותת-דגמים מסוימים. באנגליה הקקטוס עולה בערך כמו הג'וק וכאן משמעותית פחות. אני משער שגם אם יגיע דגם ה-165 כ"ס הוא יעלה יותר מ-110 אלף.

ואם מדברים על עלויות אחזקה אז כמובן שצריכת הדלק גבוהה יותר מזאת של ה-1.2 והייתי רוצה לדעת אם PSA באמת פתרו את הבעיות שהיו לגרסה הקודמת של המנוע הזה.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה מנוע שונה מזה של ה-GTI שחבר'ה בפורום עפים עליו? (מבחינת אמינות)

עריכה:

ובעניין צריכת הדלק, כמובן שזה לגמרי אינדיבידואלי כמו שרשמת בהשוואה 1.2 ט"ב נגד 1.6 ט"ד. בכמות הנסועה שלי לדוגמא ההפרש בין ה1.2 ט"ב ל1.6 ט"ב בעלות חודשית של הפרש הדלק, הוא לגמרי זניח, לעומת זאת, אין לי ספק שה1.6 ט"ב יהיה רכב הרבה יותר פאן.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
פורסם

נכון - הפרואייס הוא גרסה של הספייסטורר. עדיין אותו מנוע BlueHDI מהדור האחרון עם 8 שסתומים.

יש יותר אמין ממסחרית של טויוטה? למישהו יש עדיין מה לומר לגבי בעיות עתידיות ביחידת ההנעה? אולי פוחדים שידית ההילוכים תחליד (בכל זאת צרפתי)...

פורסם

המתחרה העתידית היא קליאו 2017 1.5DCI 110 כ"ס, לפחות מנקודת המבט שלי.

במנועי הבנזין 1.2T ידנית 6 הילוכים.

התקווה שאכן בארץ ישווקו הדגמים המדוברים.

פורסם (נערך)

כבר כתבתי כאן שמשרד האוצר מכין טיל מדויק להשמדת הסופרמיני עם מנועי דיזל. אני לא רואה את הקליאו דיזל מגיעה ואני גם חושש שה-208 והקקטוס דיזל יגרעו מהקטלוגים.

כמו כן ה-1.6 של PSA יעיל יותר מה-1.5 של רנו וה-208 שוקלת כ-100 ק"ג פחות, כך שלא נראה לי שהקליאו יכולה לאיים על מעמדה של הפיז'ו כמלכת החיסכון.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

תראה את מהפכת המיני הידניות מהשנים האחרונות. הישראלים כבר לא נמנעים מגיר רגיל כמו פעם.

הם כן נמנעים מדיזל כי מישהו פעם אמר שזה לא משתלם אלא אם נוסעים 30+ אלף בשנה. השילוב של דיזל ותיבה ידנית הוא חסכוני בטירוף, גיר רגיל אמין יותר לטווח ארוך וזול יותר, ומנועי דיזל מחזיקים לאורך זמן.

אני למדתי לאהוב מאוד מנועי דיזל לאורך השנים.

פורסם

נכון שיש תזוזה בכיוון הידני אבל נראה שהדבר נובע בעיקר מהפיתוי לרכוש רכב חדש בזול.. לימים מתברר שלמכור רכב ידני כמשומש זה מעט בעייתי יותר ועדיין רוב רובו של השוק מעוניין באוטומט בלבד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

דווקא רכב עם וותק של כמה שנים וכמה וכמה עשרות אלפי ק"מ עדיף לקנות ידני ומקסימום להחליף קלאץ' מאשר הצורך בשיפוץ גיר אוטומטי. זה גם שיקול מרכזי, שחוזר על עצמו בהמלצות לקניית רכב. אבל השוק עדיין מעוניין באוטומטי משום מה...

פורסם

אנשים בישראל שומעים ידני וחוטפים פרכוס. חלקם פשוט לא רוצים לשמוע על זה בלי לתת שום הסבר, כאילו מדובר בטאבו חמור. אחרים נזכרים בהיסטריה בזינוק בעליה שבגללו עברו רק טסט חמישי ולך תסביר להם שהיום זה כבר לא רלוונטי. יש שיגידו שזה בגלל הפקקים ואז רצים וקונים גיר רובוטי (סליחה, לא רובוטית, תיבה "אלקטרונית" או DSG שהיא כמובן תיבת קסמים ולא סתם רובוט נחות) שחוטף פרקינסון בתנועה צפופה ואיטית.

כמובן שיש את אלו שחוזרים פעם אחרי פעם על המילה " סחירות" שהיא כידוע מילה קדושה מאוד בשוק הרכב הישראלי. לא משנה שיש בארץ לא מעט דגמים שהגרסה הידנית שלהם היא זאת שמבוקשת בטירוף כמשומשת.

בקיצור - אין טעם להכנס לזה. שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו עם הכסף שהוא הרוויח ביושר.

פורסם

היום, כשהתיבות האוטומטיות כך כך יעילות, והמכוניות כל כך לא מהנות, אין שום סיבה להעדיף תיבה ידנית במכונית שאינה ספורטיבית לשמה.

מכוניות קטנות נמכרות בגרסאות ידניות רק כי הן זולות, ולמכור אותן כיד שניה זו משימה לא קלה בעליל.

גם אני אישית, עם כל אהבתי לנהיגה ולרכב, אם הייתי מחפש מכונית מיין סטרים, לא הייתי קונה מכונית ידנית.

עברתי את הגיל של ראשון-שני, לא נהנה מזה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

יעילות להפליא, אין ספק. אבל נראה שבסעיף האמינות חלה הדרדרות.

שמדובר ברכב שנקנה ביד שניה ב-30-50 אלף (נניח הקקטוס שלי בעוד חמש שנים) אז הפער בין קלאץ' באלפייה והחלפת מכטרוניקה ב-7000 (במקרה הטוב) הוא מאוד משמעותי.

החלפת הילוכים היא אמנם לא מהנה ברוב סוגי הנהיגה, אבל היא גם לא טרחה גדולה ברכב מודרני המצויד בקלאץ' נוח ו-hill hold. מנוע טורבו גמיש מאוד עוזר.

מבחינתי לפחות ראשון-שני בפקק לא יותר גרוע מרעידות של גיר רובוטי (כולל דו-מצמדיים)

פורסם

כמעט בהכללה, התיבות הפלנטריות אמינות מאד, כולל אלו מרובות ההילוכים.

כשאני קונה מכונית חדשה ומחליף אותה אחרי 3-4 שנים, לא מעניין אותי מה יהיה אחרי.

בדיוק כמו שלא מעניין אותי מה יהיה עוד 60 שנה, שאני כבר לא יהיה כאן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

זה כבר עניין אישי. אני מתכנן להחזיק את המכונית חמש שנים או יותר ולכן אמינות יותר חשובה לי.

יש מעט יצרניות היום שמציעות גירים פלנטריים מתקדמים ברכבים זולים. רובוטים ורציפים פשטו כמגיפה ולא תמיד עם תוצאות טובות מבחינת אמינות ונוחות.

בנוסף, אפילו אם יש לך אחריות, אתה לא רוצה לבלות במוסך. זמן זה כסף.

שלא תבין לא נכון, אין לי בעיה עקרונית עם גיר אוטומטי, אבל במקרה של רכב (יחסית) קטן וחסכוני עדיין גיר ידני הוא הבחירה ההגיונית (לפי דעתי).

• תוכן חדש...