Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכוניות מפוארות מתחילת הרבה מעל 300 אלף ש"ח, ובקלות עוברות את המליון.

משפחתית - מנהלים - סלון - פאר. ההגדרות ברורות מאוד ואין טעם לפרשנות.

הקורולה והאלנטרה אינן מכוניות פאר, גם לא סלון, גם לא מנהלים. הן משפחתיות. גם לאנסר עם מדבקת "אקזקיוטיב".

במכונית מפוארת יש בידוד מוחלט מרעשי חוץ, אקוסטיקה מושלמת בפנים הרכב, נעילת ואקום, סגירת דלתות עם מנוע ("הטריקה האחרונה"), ואבזור פנימי, כגון בחירת גמר המושבים, הקונסולה, מיזוג נפרד עם שליטה לכל אזור במכונית, כולל מיזוג מהמושב, כיוונון חשמלי עם זכרון (בלקסוס LS למשל יש גם מערכת עיסוי במושב), מערכת מולטימדיה עם רמקולים תואמים, וילונות חשמליים נגללים לכיס סמוי וכו'.

סאן רוף וחישוקי סגסוגת לא הופכים קורולה לרכב "מפואר".

זה פורום רכב, אפשר להשתמש במונחים מקצועיים.

הקורולה היא לא רואדסטר עם 4 דלתות וגג, היא סדאן.

היא גם לא רכב פאר, היא קורולה עם חישוקי סגסוגת וסאן רוף.

אתה קטנוני. מה אכפת מכל זה לפותח האשכול?

והייתי ממליץ על הקורולה, זריזה והרציף לא מושלם בעליות אבל לא כל כך מאכזב.

וכמובן סחירות מעולה לאורך זמן

ההנאה האמיתית היא בפשטות

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האלנטרה מציגה שיפור גדול באיכות כזה שמאתגר את הקורולה.

אבזור הבטיחות דומה לזה שבקורולה, וכלל גם מובילאיי (שחלק פה לא אוהבים)

הספסל האחורי רחב ב8(!) ס"מ מזה של הקורולה.

ו...מבחני דרכים מראים ש...הפלא ופלא האלנטרה חסכונית יותר מהקורולה.

לזכות האלנטרה ברמת גימור "ליסינג" עומדת גם מערכת עם Waze מובנה וגלגלי מגנזיום.

זה ודאי לא ניצחון בנוקאאוט לקורולה, ולא בטוח בכלל אם היא מנצחת בנקודות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתה קטנוני. מה אכפת מכל זה לפותח האשכול?

אתה קטנוני.

זו תשובה שעניתי לאבי בזל ששאל על ההבדל בינן למכוניות פאר.

אבי שאל שאלה עניינית ועניתי לו.

אם יש משתמשים אחרים שמשתמשים במונחים לא מקצועיים / ורוצים להשאר בורים - זכותם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפי דעתי בתור רכב חדש שתיהן מעולות ואמינות מוחלטת. היונדאי אפס תקלות וכך גם הקורולה. מבחינת ביצועים גם דיי זהות ושתיהן יפייפיות.

מה שכן.

אם תסתכל אחורה : קח לנטרה בת 10 מול קורולה בת 10...

אני מניח שההבדל פה יהיה חד משמעית הן מבחינת מה שנשאר מהרכב (חיצונית/מכאנית ואינטריור), והן מבחינת סחירות ושמירת ערך.

הייתי אישית הולך לכיוון הקורולה גם אם היא אפרורית יותר, אלה אם אתה מחליף רכב כל שנה אז זה משהו אחר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

יונדאי מאוד רחוקים היום מהמקום בו הם היו לםני 10 שנים. קח אלנטרה וקורלה בעוד 10 שנים - לא נראה לי שיהיה הבדל גדול אם בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני חושב באופן אישי יש לנו בעבודה i20 , i30 ...

איכות גימור אינטריור חומרים ופלסטיקה זולה. חלונות לא אוטמים. רעש בנסיעה. מערכת סטריאו, שקעי usb ו pl ממשיכים באותו קו זול ופשוט עד בכי, כפתורים לחצנים סוככי שמש. גג פנימי מכה קטנה והוא מתקפל מההובלות...מושבים... בקיצור הכל.

כל זה אומר דרשני, בקורולה הכל יושב כמו שצריך ואיכות החומר ניכרת.

אמינות אפס תקלות וזה רכבי ליסינג שעוברים גהינום.

לא מאמין שעוד 10 שנים תיקח טויוטה ואלנטרה מ 2016 והם ישרדו באופן זהה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

גם הקורולה דור קודם לא להיט בהרכבה, i35 לא פחות איכותית בהרכבה.

שים לב שהמערכת שמע היא זוועה, ומותקנת על ידי גיל-קאר ששמם הולך לפניהם.

פורסם

תודה לכולם על התשובות, לא בטוח שעדיין יודע מה כדאי. מה שכן, הדיון על מה משמעות מפואר לא היה קצת מיותר. הכוונה הייתה קורולה SUN מול קורולה GLI ואלנטרה אינספייר מול אלנטרה סופרים. בשני הדגמים מדובר על רמות הגימור המפוארות יותר, זה הכל (ולא לקסוס מול ג'נסיס :) )

לגבי מערכת המולטימדיה, נראה שהיא פועלת טוב מאד ביונדאי. אין זה מפתיע כשחושבים מי מנכ"ל חטיבת הפרטיות של כלמוביל, דודי פיאמנטה, שבא מתפקיד מנכ"ל סאני יבואנית סמסונג והזניק את הצמיחה שלה בתחום הסלולרים. לכן כשבגיע ליונדאי אמר שהלקוח רוצה טכנולוגיה, והשקיע בפיתוח מערכת מולטימדיה לצרכן הישראלי ועוד נותן אותה בחינם. למי שאומר ביג דיל, אגיד שלטויוטה יש בעיות עם מערכת הקונקטד שלהם ולכן בנסיעת המבחן נאמר לי שבשלב זה החליטו שלא לשווקה (הכפתור שמפעיל את הקונקטד נראה כמו הכפתור של פעם של חלונות חשמל לא מקוריים), והמערכת המקורית כמובן לא קוראת עברית (ריבועים במקום שמות אנשי קשר) ובשביל מערכת הכוללת ווייז, תביאו עוד 990 שקל (בלי עברית כל השאר, רק תוספת לווייז) וגם זה "במבצע". למאזדה גם יש מערכת שלא יצא לי לבדוק והיא עובדת בעברית, אולם בשביל ווייז תצטרכו עוד 3800 שקל!!!

לגבי מערכות הבטיחות, כן, של טויוטה טובות יותר מבחינת שילובן ברכב. אודה שלא בחנתי את מערכת העצירה האוטונומית. המלווה נראה די מבוהל מהאפשרות של לעשות זאת וזה אומר דרשני. חבל שיונדאי הורידו את המערכות וגם לא מביאים את גרסת ה1.4 טורבו של הרכב.

לבסוף, ישנו עניין המחיר. אני מתנצל מראש כאן על השימוש במטפורות לא מנומסות, אבל כצרכן פרטי, לא אוהב שמשתינים עליי בקשת. שני היבואנים מוכרים לליסינג את הרכב ב100,000 או 110,000 ש"ח אבל לפחות יונדאי מוכן לדון בהנחות בעוד טויוטה אומר ש"למען הלקוחות הפרטיים" הם אינם נותנים הנחות. זה סתם מרגיש לי לא נעים (אציין שלצערי הרכב היחיד שמתומחר בארץ במחירו האמיתי זה פיאט טיפו, וזאת ניתן לראות לפי היעדרותו הכמעט מוחלטת מהליסינג, אולם גם משיקולי הצרכן הישראלי).

לאור כל זאת, ועם המידע החדש הזה, האם זה משנה את תשובותיכם?

פורסם (נערך)

יש נציג מבחן שכן מוכן לבחון מערכות בטיחות אוטונומיות? או בשפה אחרת לנסות לעשות תאונה כדי לראות עם המערכת עובדת? לא נראה לי סביר.

תוספת מחיר להתקנת וייז זה דבר דיי נפוץ ואפשר לציין לטובה את כלמוביל שמציעה את זה כסטנדרט (נראה לי שגם דלק בפוקוס) אבל החסרון הוא שמדובר בהתקנה מקומית.

התרשמתי דיי לטובה מהמערכת של כלמוביל מבחינת פונקצינליות.

בסופו של דבר אם המולטימדיה וההנחה (שמן הסתם לא תגיע לאזור 110 או אפילו 120) משנות לך עד כדי כך אז כדאי שתלך על היונדאי.

*לא רואה צורך להכניס את מושג הפאר להתלבטות כאן , סה"כ מדובר ברמת הגימור הגבוהה יותר , שמציעה עוד אבזור ואולי עוד כמה שינויים בגימור.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

האמת ששניהם בדגמים החדשים מאוד טובים וגם דומים מבחינת מנוע ואמינות, האלנטרה סחירה בשוק כמעט כמו הקורולה.

לדעתי תבחר במה שיותר משתלם מבחינת מחיר ואיך שנוח לך.

פורסם

אני הייתי מאוד נזהר מהאלנטרה כפרטית - היא נפוצה מאוד בשוק הליסינג מה שמצניח את המחירון שלה ומקשה על המכירה שלה.

לקורולה יש שם קצת יותר "נוח" למכירה בשוק הפרטי וקהל לקוחות מעריץ שיקנה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מכוניות מפוארות מתחילת הרבה מעל 300 אלף ש"ח, ובקלות עוברות את המליון.

משפחתית - מנהלים - סלון - פאר. ההגדרות ברורות מאוד ואין טעם לפרשנות.

הקורולה והאלנטרה אינן מכוניות פאר, גם לא סלון, גם לא מנהלים. הן משפחתיות. גם לאנסר עם מדבקת "אקזקיוטיב".

במכונית מפוארת יש בידוד מוחלט מרעשי חוץ, אקוסטיקה מושלמת בפנים הרכב, נעילת ואקום, סגירת דלתות עם מנוע ("הטריקה האחרונה"), ואבזור פנימי, כגון בחירת גמר המושבים, הקונסולה, מיזוג נפרד עם שליטה לכל אזור במכונית, כולל מיזוג מהמושב, כיוונון חשמלי עם זכרון (בלקסוס LS למשל יש גם מערכת עיסוי במושב), מערכת מולטימדיה עם רמקולים תואמים, וילונות חשמליים נגללים לכיס סמוי וכו'.

סאן רוף וחישוקי סגסוגת לא הופכים קורולה לרכב "מפואר".

זה פורום רכב, אפשר להשתמש במונחים מקצועיים.

הקורולה היא לא רואדסטר עם 4 דלתות וגג, היא סדאן.

היא גם לא רכב פאר, היא קורולה עם חישוקי סגסוגת וסאן רוף.

מבאס שיש בידוד רעשים מוחלט , יש רכבים שכיף לשמוע את הרעש שלהם ואף כאלו שהרעש שהם יוציאו בונים חווית נהיגה

פורסם

בערך.

קרא בחתימה שלי על מבחן ליגואר F type V8 עם 550 כ״ס.

זה צליל.

וגם היא, עם פתחי מזגן סמויים בהם הגריל נעלם ומוסתר עם מנוע חשמלי כדי לשמור על עיצוב נקי - לא היתה מפוארת, למרות שאיכות החומרים בה כמה רמות מעל היונדאי והקורולה ״המפוארות״ :)

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...