Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס רכישה

cfir71
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהמשך לפוסט אחר שפרסמתי פה בעבר- קניתי דירה בפרוייקט של תמא 38 שהסתבכה. הקבלן פשט רגל/נוכל... ביצענו פירוק חברה וכרגע זה בידי המפרק. לבניין נשארו 5-6 חודשי עבודה. ומחכים שהמפרק ישיג את הכסף לסיים הבניה.

השאלה שלי היא כזאת- אם אני רוכש דירה אחרת (בכל זאת נמאס לגור בשכירות), הרי לפי החוק אני מחוייב למכור את הקודמת (בתמ״א) תוך שנה וחצי כדי לא להיחשב משקיע ולשלם 8%! מס רכישה.

הבעיה היא שאני לא יודע אם בכלל יהיה מה למכור עוד שנה וחצי. האם רשויות המס מתחשבות? זה מקרה קיצון שמישהו צריך לתת עליו את הדעת. אני הרי לא באמת משקיע. החברה בפירוק. ויכול להיות שעד שהמפרק יסיים את עבודות החקירה שלו ייקח 2-3 שנים.

בקיצור, מה קורה אם בן אדם רכש דירה (משפר דיור) , אבל הוא לא יכול למכור את הקודמת כי אין בעצם ״דירה״ עדיין??

**אגב- יש לציין שעל הדירה בתמ״א יש לי רק הערת אזהרה על תת חלקה שלא קיימת (הרי ״ממציאים״ תת חלקה חדשה לבניית הדירות החדשות וכל ששת הדירות בבניין הן תחת חלקה זו).

מבחינת רשויות המס יש לי דירה בכלל?

תודה על כל תשובה מראש

עריכה אחרונה על ידי cfir71

כפיר הג'ינג'י

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שילמת מס רכישה על הדירה הטמאה (תמ"א)?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא. אין מס עד 1,600,000

גם הדירה הבאה עולה פחות מזה.

השאלה שלי היא לגבי מס רכישה למשקיעים. אני לא רוצה שיכריחו אותי לשלם 8% על החדשה כי לט מכרתי את הקודמת ( התמ״א) תוך שנה וחצי

כפיר הג'ינג'י

פורסם

כן בטח שיש הגיון, וגם יתחשבו בך במיוחד החברה במס רכישה שמחזיקים לי 35000 שח כשנה על טעות שלהם!

40000 שנתנו לי להמציא להם תוך 21 יום, וואלה "המצאתי" אותו ושילמתי לאחר כל הפעמים שנאלצתי להגיע לשם כדי לשכנע אותם שחלה טעות והם אמרו "קודם תשלם, אחרכך תגיש את המסמכים (שיש לי אותם ביד) ונחזיר לך מה שמגיע לך בחזרה (35k) אבל שלא יחרוג מהתאריך האחרון כי זה קנס, הוצאה לפועל...".

אפילו העורך דין אמר לשלם בזמנו, "יהיה יותר קל להגיש בקשה להחזר מאשר לבטל קנסות"

בינתיים עברה שנה ולא ראיתי אגורה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נלך איתך שונה קצת

העיסקה דווחה למס רכישה?

גוש חלקה אפילו בפרטי

לא יודע איך אתה רוצה לממן את הדירה הנוספת אבל קח בחשבון מקסימום 70% אם הבנקים יקבלו שאתה משדרג / משפר דיור , או רק 50% כי אתה משקיע שמעלה לכחלון את הסעיף.

עכשיו כדי שתהיה מעט רגוע

מדינת ישראל היא מדינה מתקדמת שחושבת על אזרחיה הנאמנים ובאה לקראתם מתי שאפשר

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD](תיקון מס' 81) תשע"ה-2015

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(2) על אף הוראות פסקה (1), יחיד תושב ישראל שרכש דירת מגורים ביום כ"ה באב התשע"ג (1 באוגוסט 2013) או לאחריו (בפסקה משנה זו – הדירה), והתקיים בו אחד מאלה:

(א) הדירה שרכש היא דירתו היחידה;

(ב) ב-24 החודשים שלאחר רכישת הדירה, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה; ואולם אם רכישת הדירה היתה מקבלן – ב-12 החודשים מהמועד שבו היתה החזקה בדירה שרכש אמורה להימסר לידיו על פי ההסכם עם הקבלן, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה, ואם חל עיכוב במסירת החזקה בשל נסיבות שאינן בשליטתו של הרוכש – ב-12 החודשים מהמועד שבו נמסרה לידיו החזקה בדירה בפועל, מכר את דירת המגורים שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה;

(ג) הדירה שרכש היא דירה חלופית כמשמעותה בסעיף 49ה(א);

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
כן בטח שיש הגיון, וגם יתחשבו בך במיוחד החברה במס רכישה שמחזיקים לי 35000 שח כשנה על טעות שלהם!

40000 שנתנו לי להמציא להם תוך 21 יום, וואלה "המצאתי" אותו ושילמתי לאחר כל הפעמים שנאלצתי להגיע לשם כדי לשכנע אותם שחלה טעות והם אמרו "קודם תשלם, אחרכך תגיש את המסמכים (שיש לי אותם ביד) ונחזיר לך מה שמגיע לך בחזרה (35k) אבל שלא יחרוג מהתאריך האחרון כי זה קנס, הוצאה לפועל...".

אפילו העורך דין אמר לשלם בזמנו, "יהיה יותר קל להגיש בקשה להחזר מאשר לבטל קנסות"

בינתיים עברה שנה ולא ראיתי אגורה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

יעוץ גרוע קיבלת מעו"ד

ניתן לשלם רק את הסכום שאינו שנוי במחלוקת.

"החיסכון" נושא ריבית והצמדה ( אוויש ההצמדה שלילית בשנה האחרונה ).

עוד לא הלכת להפוך שם שולחן?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אולי יש עוד קומבינות אם בסוף ניתקע-

1. להעביר את הדירה הקודמת למישהו המשפחה?

2. להעביר לבת הזוג?

עוד דברים?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

בוא תגיד לנו מה כואב לך בשרשור הזה כדי שנוכל לרשום את התרופה המתאימה.

לא ברור מה זה אם ניתקע?

אתה ואשתך וילדיך עד גיל 18 נחשבים כאחד לגבי מס רכישה, כך שהעברה אליה לא תסייע.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
נלך איתך שונה קצת

העיסקה דווחה למס רכישה?

גוש חלקה אפילו בפרטי

לא יודע איך אתה רוצה לממן את הדירה הנוספת אבל קח בחשבון מקסימום 70% אם הבנקים יקבלו שאתה משדרג / משפר דיור , או רק 50% כי אתה משקיע שמעלה לכחלון את הסעיף.

עכשיו כדי שתהיה מעט רגוע

מדינת ישראל היא מדינה מתקדמת שחושבת על אזרחיה הנאמנים ובאה לקראתם מתי שאפשר

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD](תיקון מס' 81) תשע"ה-2015

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(2) על אף הוראות פסקה (1), יחיד תושב ישראל שרכש דירת מגורים ביום כ"ה באב התשע"ג (1 באוגוסט 2013) או לאחריו (בפסקה משנה זו – הדירה), והתקיים בו אחד מאלה:

(א) הדירה שרכש היא דירתו היחידה;

(ב) ב-24 החודשים שלאחר רכישת הדירה, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה; ואולם אם רכישת הדירה היתה מקבלן – ב-12 החודשים מהמועד שבו היתה החזקה בדירה שרכש אמורה להימסר לידיו על פי ההסכם עם הקבלן, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה, ואם חל עיכוב במסירת החזקה בשל נסיבות שאינן בשליטתו של הרוכש – ב-12 החודשים מהמועד שבו נמסרה לידיו החזקה בדירה בפועל, מכר את דירת המגורים שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה;

(ג) הדירה שרכש היא דירה חלופית כמשמעותה בסעיף 49ה(א);

העסקה הראשונה ברור שדווחה. דירה שעלתה 1,200,000 בתמ״א.

לגבי מה שסימנת באדום - לא הבנתי ככ. אני רוצה עכשיו לקנות דירה אחרת. מה קןרה אם אני חייב למכור תוך שנה וחצי את הקודמת (התמ״א) - אבל אין לי מה למכור? הרי התמ״א לא מוכן. ואף אחד לא יודע מתי יהיה מוכן. זה יכול לקחת שנתיים שלוש בערך. המדינה מתחשבת?

מה שסימנת באדום מדבר על הדירה החדשה. או הקודמת?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

מה שכתוב באדום בהחלט מעודד, אבל כדי להמנע מבעיות אני עדיין הייתי מתיעץ עם עורך דין לפני שאני עושה משהו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
בוא תגיד לנו מה כואב לך בשרשור הזה כדי שנוכל לרשום את התרופה המתאימה.

לא ברור מה זה אם ניתקע?

אתה ואשתך וילדיך עד גיל 18 נחשבים כאחד לגבי מס רכישה, כך שהעברה אליה לא תסייע.

ניתקע זה אומר שהתמא לא מוכן. ויעבור שנה וחצי מהרכישה של החדשה. ואז אקבל מכתב מהמס:

שלום כפיר , אתה משקיע. נעים מאד. שלם בבקשה 8% מס רכישה על החדשה

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...