Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שמע תגדיר עלות סבירה? מה אתה מגבה? אם מדובר על מיליוני סרטים וסדרות יותר זול להוריד מחדש, בחיי אני בעד גיבוי ושמירת מידע בכמה מקומות, בשביל תמונות ומסמכים חשובים אפשר לפזר בין העננים, אתה מנסה פה לבנות מפלצת... עלות סבירה לא תהיה פה...

זה לא לגיבוי סרטים וסדרות.

עלות סבירה לנפח 3500ש"ח~4500 +- עם אפשרות גדילה עתידית. כלומר בהתחלה אקנה כ5~6 דיסקים WD RED בגודל 2TB, זה יתן קרוב ל10TB איחסון ובעתיד סביר להניח שארצה להוסיף עוד 2~3. עלות הדיסקים היא כ2300+- ועוד מחשב מינימליסטי שישמש בתור בקר עם FREENAS (יעלה מUSB).

המעבד כניראה יהיה AMD כי הוא זול (כ130ש"ח למשהו פשוט), מינימום של זיכרון (4~8GB), לוח קטן ביותר שנכנס שיש לו מספיק פורטים SATA או שימוש בבקרים חיצוניים וSOFTWARE RAID (כן זה פוגע בביצועים, אבל למטרות שלי אני לא רודף אחרי IOPS).

סתם לדוגמא, רק שרת NAS סביר ל8 דיסקים, ללא דיסקים עולה 3700~5000ש"ח. אני חושב שהחיסכון ושיפור בביצועים יהיו ניכרים לאומת משהו מוכן.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז? 5 טרה לשמירה של קבצי RAW? תחשוב טוב כמה שווה המידע שלך ואם אתה יכול להסתדר בלעדיו, אמרת שאתה לא ארגון או עסק, אני לא מכיר הרבה אנשים שיש להם 5 טרה של מידע קריטי

פורסם (נערך)

המידע לא קריטי עד כדי כך, אבל טוב שיהיה זמין ונגיש ממקום אחד (במקרה שכפול מידע בחלקים בין מחשבים למערכת איחסון אמורה לשמור אותי ברמה יותר גבוהה של הגנה ממה שמספק דיסק אחד שנופל). לכן אני צריך איחסון.

אם זה מידע שאי אפשר להסתדר בלעדיו, קונים STORAGE אמיתי, אבל זה עלויות אחרות. וגם אז צריך לדאוג שCLUSTER וגיבוי של AGGREGATES וזה מכפיל את העלויות. לבית, בשביל דברים קריטיים - יש ענן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי עבורך פתרון יפה שאני משתמש בו גם.

מארז בגודל כונן 5.25 שמכיל 8 דיסקים שליפים של 2.5

כל דיסק יש לו חיבור sata 3 משלו עם מאוורר לכל רביעייה

קח לוח אם mini itx בעל 8 חיבורי sata ויש לך מערכת עם איזה raid שתרצה

http://www.icydock.com/goods.php?id=192

Sent from my Note 5 using Tapatalk

קובי

:-)

פורסם

לרוב הלוחות יש היום בקר RAID תוכנתי. אני קניתי לוח עם 10 פורטים של SATA2 ללקוח שביקש את זה ויצרתי לו מערך RAID בניצוחו של בקר RAID תוכנתי לגמרי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)
יש לי עבורך פתרון יפה שאני משתמש בו גם.

מארז בגודל כונן 5.25 שמכיל 8 דיסקים שליפים של 2.5

כל דיסק יש לו חיבור sata 3 משלו עם מאוורר לכל רביעייה

קח לוח אם mini itx בעל 8 חיבורי sata ויש לך מערכת עם איזה raid שתרצה

http://www.icydock.com/goods.php?id=192

Sent from my Note 5 using Tapatalk

זה לדיסקים של 2.5", הם יותר יקרים ויותר קטנים בנפח. אבל, בהחלט רעיון מענין כי אני יכול להכניס מארז כזה לתוך אחד המחשבים הקיימים. יש לי בקר קטלני של LSI לשרתים - הוא עובד עם SAS, אם הוא יכול לעבוד עם SATA, ביחד עם מארז הזה - יכול להיות מאוד מענין. יש לו 512MB NVRAM שזה רק טוב לNAS.

roeibf, יש לך המלצה ללוח ספציפי במחיר סביר? כי בינתיים במחיר זול מצאתי רק לוח עם 6 SATA עבור מעבד AMD. הייתי מעדיף AMD כי הוא זול (לוח + מעבד יהיה עד כ500ש"ח במקרה כזה). ובנוסף אני צריך בקר חיצוני לדיסקים נוספים. חשבתי לתת לFREE NAS לנהל את הRAID התוכנתי (אני מבין את ההשלכות של ביצועים).

עריכה:

מצאתי מארז לדיסקים 3.5:

http://www.ebay.com/itm/5-25-to-5X-3-5-SATA-SAS-Rack-Adapter-HDD-Cage-Hard-Driver-Tray-Caddy-Fan-Space-/182083313663?hash=item2a6502dfff:g:1UUAAOSwGYVXBTGl

יש אפילו עם מקום מאוורר (להכניס 2 כאלה במארז TOWER):

http://www.ebay.com/itm/5-25-to-5x-3-5-SATA-SAS-HDD-Cage-Rack-Hard-Driver-Tray-Caddy-with-Fan-Space-/182089476908?hash=item2a6560eb2c:g:oIwAAOSwq19XC8Cr

פורסם

מצאתי עוד פתרון מענין: http://www.ebay.com/itm/ORICO-Aluminum-5-Bay-3-5inch-RAID-SATA-to-USB-3-0-HDD-Enclosure-Case-8TB-Bay-Max-/162134889664?var=&hash=item25bffe14c0:m:mW-E1OSM0criXEF5vY5S1Gw

מה אתם אומרים על זה?

לחבר למחשב וזהו. תומך על פניו RAID 5. זה יכול לחסוך לי קניה ותחזוקה של מחשב נוסף.

פורסם (נערך)

מוכרים את המארז הנל בארץ. חפש את הדגם .

אגב הוא מוגבל לדיסקים של עד 6 טרה.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

תודה! אכן, יש גם בארץ. הפרש כמעט 300ש"ח (לפני מע"מ, אחרי מע"מ רק 100ש"ח הבדל), אבל עם אחריות מקומית ומשלוח מהיר מאוד. זה גם יתרון.

יש גם דגם יותר זול ללא RAID, אבל הוא לא רלוונטי.

בהחלט אופצייה שכדאי מאוד לשקול. מחיר טוב מאוד בארץ.

אני די נוטה לכיוון הזה כי זה חוסך כסף על מחשב נוסף שצריך לבנות ולתחזק וכניראה זה גם חוסך חשמל.

פורסם

המחיר הזול של רייד תוכנתי או בקר רייד שמשולב בלוח, לא שווה את הנזק למידע במקרה של הפסקת חשמל או כל כיבוי לא מסודר של המחשב, רייד תוכנתי או משולב בלוח טוב רק עבור מערך RAID1, כל מערך אחר שם את המידע בסכנה יותר מלהיות ללא רייד בכלל.

פורסם
רייד תוכנתי או משולב בלוח טוב רק עבור מערך RAID1, כל מערך אחר שם את המידע בסכנה יותר מלהיות ללא רייד בכלל.

למה לא טוב רייד 5? הוא מאפשר נפילת דיסק אחד ללא אובדן של מידע.

פורסם

הוא מעולה, אבל כשהוא מבוסס על זיכרון ה-RAM של המחשב ללא גיבוי של סוללה עבור כיבוי מסודר של הבקר במקרה של נפילת מערכת, זה כבר סיפור אחר לחלוטין.

פורסם (נערך)

אני מבין את הנושא של NVRAM, אבל צערי לא יכול להרשות לעצמי מערכת אחסון ברמה אירגונית. גם NAS פשוט שעולה סכום אשר בן תמותה רגיל יכול להרשות לעצמו או NAS שאפשר לבנות לבד לא כולל NVRAM. לצורך העינין יש לי אפילו בקר RAID עם NVRAM משרת HP שנשרף לו לוח אם. אבל הוא תומך רק בSAS והדיסקים מאוד יקרים, מה שהופך את הנושא ללא רלוונטי (חוץ מזה סוללת הNVRAM מזמן כבר לא מתפקדת).

פורסם

ישנם כבלים דוגמת ה sff 8087 שמחברים בין הבקר לדיסקים רגילים של sata

עניין הסוללה לגיבוי חשוב למדי, או פיתרון של ups

בהחלט ניתן להרים מערכת ביתית מכובדת ולא ביוקר.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם

אבדוק אם אני יכול להשיג את הכבל. סוללת גיבוי - אולי אני יכול למצוא תחליפית.

במקרה כזה אני יכול להשתמש במקומות 5.25" עבור מארז עם דיסקים. במקרה כזה למעשה ההשקעה היא כבלים ודיסקים. מחשב עם ספק 1KW כבר יש (במקור לא היו לו מקומות להרבה דיסקים). עם מארז מאיביי אפשר לארגן 4 דיסקים פנימיים + 5 בתוך המארז. זה סוגר את העינין כמעט במחיר של דיסקים בלבד.

או לחליפין עדיין לא פסלתי לגמרי את מארז הUSB.

• תוכן חדש...