Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך פרשה מושחתת כזאת עוברת על סדר היום?

מפעלים שקיימים לפני קום המדינה, משלמים מיסים, מעסיקים עובדים, נותנים למשפחות במקומות לא פשוטים לצמוח . אור עקיבא וקריית מלאכי לא גזרת ההיי-טק הנפוצה.

כשנח למדינה לשנות תקנים היא עושה את זה מהר.

פשוט עצוב .

אגב, מפעל הארגז מפעל ברמה בינלאומית מסיור קצר שהיה לי במקום.

שמעתי שמרכבים לא פחות, אבל עדיין נשבר הלב

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף, אין כל רע ביבוא.

אם המפעל בארץ לא יכול להתחרות במפעלים בחו"ל אין שום סיבה שנסגור לו את השוק ונשלם יותר על אוטובוסים (מכספי האזרחים בעקיפין) רק כי המפעל ותיק.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

קם מפעל (בסבסוד), מוכר מרכבים (בסבסוד, לא מוצלחים במיוחד ולא תחרותי יחסית לעולם.

סבסוד הוא כספי מיסים, שחיטוט היא לחלק אותם לכל מי שעושה קולות של מסכן.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

מה עם אלפי העובדים שהיו בטקסטיל לפני כמה עשורים? אין מה לעשות לפעמים מפעל נסגר. נוצרות משרות חדשות ביבוא של האוטובוסים החדשים וכו', במשרות של נהגים חדשים כי עכשיו ניתן לרכוש יותר אוטובוסים.

ככה הכלכלה פועלת. אם נשמור על כל מפעל כושל רק נלך אחורה.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

יש הבדל דק בין להיות "יעיל" לבין לדפוק את התושבים שלך. אחרת, היום זה אוטובוסים, מחר זה יבוא של מיליון סינים והודים שיעשו את העבודות של 90 אחוז מאיתנו בעשירית המשכורת.

*לא מתיימר לדעת אם מוצדק או לא, רק מדגיש את הבעייתיות

פורסם

אם נניח את עניין העובדים המפוטרים בצד, במה התוצרת של מרכבים/הארגז עדיפה על אוטובוסים סיניים (אלה שמיובאים לכאן, לא קקמייקות לשוק הפנימי)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התמונה המלאה קצת יותר מורכבת.

צריך לאפשר תחרות ולאפשר יבוא של כל מה שעומד בתחרות אבל מנגד צריך ליצור תנאי תחרות הוגנים.

לא מכיר את הארגז ומרכבים מבחינת אמצעי ייצור אבל אין שום סיבה שמפעל מקומי לא יוכל להתחרות ביבוא אם עוזרים לו להשקיע בטכנולוגיה המתאימה. אם במקום לתת את כל הסיוע רק למפעלים גדולים שגם ככה נהנים מהטבות מפליגות (מיסים, מענקים, תכניות הכשרה ועוד שלא מתאימים למפעלים של 50-60 עובדים) יסייעו לקטנים ולבינוניים התעשייה פה תצמח ותפתח ובטח שתוכל להתחרות גם בסינים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתור חובב אוטובוסים, ולא רק רכבים. יש לי קצת מידע על הנושא. הנושא מעורב רגשות.

"השחיתות" לכאורה שכולם מדברים עליה: האוטובוסים הסינים לא היו תקינים לתקן הישראלי. השמועה אומרת שהיבואן של אוטובוסים הסינים של יוטונג לכאורה חבר בליכוד וישראל כץ דאג לסדר את העניין התקן בשביל ליבא. קישור לכתבה בזמנו

הטיעון אם זה נכון או לא, או זול ואיכות מתנגשים זה עם זה, או כל טיעון להגן על החברות הרכבה בישראל פשוט מגוחך, ואפרט:

1. איכות: נכון שאוטובוס הסיני הוא זול יותר משעותית בתחילת היבוא (2012) מאוטובוס ישראלי או מיבוא מארצות ספרד. מאז הסינים השתפרו והתאימו מערכות לדרישות הנהג (ואני חוזר, לנהג) בשביל להתחרות באוטובוסים האחרים. האוטובוסים הסינים בעלי מנוע יורו 6 (מנוע דף) הוא איכותי וטוב. הרבה נהגים מרוצים ממנו וממליצים. אמנם אני לא נהג, אבל שומע מנהגים שהם מרוצים מהעסקה.

בנוסף, יש בעיה באוטובוסים הישראלים באיטום. תמיד בחורף נכנסים מים לתוך האוטובוס מהתקרה. אין לי מושג מי המהנדס הגאון שעוד לא עלה על גומי איכותי לישראל. איך אוטובוס סיני מוגן יותר טוב? זה רק המנהדס הסיני יודע.

2. תחרות: בזמנו דברו איך לעזאזל יכולים האוטובוסים הסינים לשרת את הציבור בתחבורה ציבורית? זו השמנת של בעלי ההון של האוטובוסים. שם יש את הכסף הגדול. אז אני טוען "מדוע לא טענו כלפי הרכבת אוטובוסים מספרד? (חברת סנסדוגי או איריזר)? דווקא לא יצאה אף כתבה נגד יבוא של האוטובסים הללו?".

אני אספר לכם סוד קטן: אחת מבעלי חברת מרכבים הוא ישראל קז, שבעלותו חברת "מאיר" שמיבא וולוו והונדה. שאגב אותו מאיר הוא גם אחד מבעלי השליטה של חברת האוטובוסים "קווים". אז יש לו אינטרס לצאת נגד האוטובוסים האלו לכאורה. אבל אותו חברה קווים גם מפעילה באלעד אוטובסים של יוטונג חדשים השנה. אז מה השתנה? אני לא יודע.

היום אני יכול להגיד שבזכות האוטובוסים הסינים, נוצרה תחרות בנינו לבינם. האוטובוסים הישראלים יותר איכותים, זולים יותר, ועדין חברות ציבוריות חייבות לרכוש דרך מרכבים והארגז אוטובסים ציבורית גם לצד אוטובוסים סינים. בנוסף גם גדלו כמות האוטובוסים על הכביש בתחבורה ציבורית. אז אי אפשר להגיד שהמפעלים האלו נפגעו כתוצאה מיבוא אוטובוסים.

ועוד טענה קטנה כלפי חברות ההרכבה הישראליות: אם האוטובוסים שלכם כ"כ טובים, מדוע אתם לא מיצאים אותם לשוק האירופאי? כי זה לא כלכלי פתאום?

פורסם

אני לא מכיר מספיק את פרטי הפרשה עצמה, אבל באופן כללי,

האמת בד"כ באמצע. מרכבים והארגז היו מונופול שהגנו עליו

בחוקים ותקנות כמו הרבה מפעלים אחרים בארץ. לאט לאט,

ובד"כ זה קורה שלבעלי קשרים ואינטרס יש צורך להתחרות

במונופול, פותחים יותר ויותר תחומים ליבוא. נכון, זה בהתחלה

יוביל לתחרות קשה, ואח"כ במידה והיצרן המקומי לא מצליח

להתחרות עם היבוא, לסגירה ופיטורים.

מצד שני כלל האזרחים מרוויחים, כי יש יותר אוטובוסים, יש יותר

חברות הסעה, האוטובוסים יותר נוחים, ועוד שלל יתרונות.

אם הטיעון של פיטורי עובדים הוא הדבר היחיד שאתם רואים,

אז בואו נסגור למשל את חברות הסלולר החדשות ונשאיר את הוותיקות,

כי היי, הן העסיקו עשרות אלפי עובדים, ובשכר יפה, אז למה

להביא תחרות והורדת מחירים, הרי פיטרו בגלל זה המון.

פורסם

לא טענתי לשניה שזה מה שצריך. יכול להיות שמרכבים באמת חברה כושלת, לא יעילה שמתבססת על המונופל שלה

פשוט יש לפעמים קו דק בין התייעלות לבין אפשרות ללכת לכול אחד שנותן שירותים בשקל יותר זול. כי כאמור, כמעט לכולנו יש תחליף במדינות המזרח שזול פי 10 וכניראה גם מוכן לעבוד יותר ובשקט.

פורסם

חוץ מזה אני חושב שלאותם רתכים/מסגרים/מכונאים/צבעים/מה לא, לא תהיה בעיה למצוא עבודה במפעלים אחרים.

בניגוד ליושבי אוהלים ברוטשילד, בוגרי תואר בריצוי הורים ומדעי הכלום, יש דרישה גבוהה בשוק למי שמוכן לעבוד עם הידיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...