Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדי פעם יוצא לי לעבור בבני ברק בדרך הביתה מהעבודה. נתקלתי בתופעה של חרדים שתופסים טרמפ מקצה אחד של הרחוב לקצה השני כי לא בא להם ללכת ברגל.

** לא בקטע גזעני, פשוט בבני ברק זה המקום היחידי שנתקלתי בו בדבר הזה

אם כבר בני ברק אז אני אתן לך את הצד השני.

אבא שלי נתקע עם פנצ'ר בבני ברק (אז היה בן 75 אבל בכושר יותר טוב ממני וממרבית חברי הפורום). הוא ירד מהאוטו ולפני שהספיק בכלל לפתוח בגאז' ניגש אליו אברך והתעקש להחליף לו את הגלגל. אבא שלי רצה לשלם לו והוא סירב ואפילו להקפצה למחוז חפצו סירב.

אל תכלילו אף פעם ציבור שלם.

גילוי נאות: אני יהודי אתאיסט, לא שומר כשרות, לא צם ולא עליתי לתורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי כבש את ארץ ישראל

צבא שכיר או יהודים

ככל שאני יודע אין חוק שאוסר על יהודי להתגייס נהפוך הוא, יש פטור רק למי שהתחתן, לשנה. (בתנ"ך) תקנו אותי אם טעיתי.

אז יסלחו לי כולם

מי שלא מתגייס בגיל 18 לצבא או לשירות לאומי והוא בריא לא מגיע לו כלום!!

גם לא טרמפ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ניקו, תסתכל בשרשור המדובר, התנצלתי הרגע על דבריי. :roll:

השאלה היא האם התנצלת כי הצד השני צועק חזק יותר (והגיוני יותר) או כי באמת שינית את דעתך?

אז אתה בא למצעד הבא? נותן לו את ברכתך?

יום טוב גם לך

פורסם

גם אם הוא שינה את דעתו הוא אינו חייב להגיע למצעד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

*חרדי שבא מבית של לומדי תורה שלובשים חליפות, אין לו סיבה ללבוש ג'ינס, זה לא משהו שהוא מכיר או צריך, הלבוש הוא לא בראש מעיינו מכיוון שאין את מי להרשים ואין פה עניין של נוחות.

אבל לאסור על זה? למה זה אסור?

*החרדי לא בא לשנות אותך החילוני לכמותו, חוק התחבורה הציבורית לא נועד בכדי שהחרדים יוכלו להשתמש בתח"צ ביום חול, כי אין הלכה שאוסרת על כך, אלא כדי לשמור על צוויון יהודי בארץ, תחשוב על זה כך: יהודי שומר מצוות שרואה עשרות יהודים נוסעים באוטובוס בשבת קודש מכאיב ללבו בדיוק כמו שאתה היית עומד ורואה עשרות אנשים קורעים,דורכים ושורפים את הדגל של המדינה שלך.

אנחנו רואים את זה כל הזמן בחדשות וכבר לא אכפת לנו יותר מדי.

*לתהות למה החרדים לא מתקדמים ומשתמשים בטלויזיה,אינטרנט,סמארטפון וכו'

איך אתה מצפה מיהודי שומר מצוות כגון שמירת העיניים ממראות אסורות (נמקד את זה לראיית נשים לצורך הדיון), משמיעת\קריאת לשון הרע (ריכולים, מילות גנאי על אדם, אישומים וספקולציות שאין להם קשר למציאות וכו')?

סליחה אבל "ראיית נשים" זה פשוט אומר שאתה מתעלם מחצי מהאוכלוסיה. זה מעוות בהמון רמות.

מה זאת אומרת "אסור לראות נשים"?

הרי אין רגע באינטרנט שלא קופצת לך איזו פרסומת של INTIMA עם אישה בהלבשה תחתונה, ואין סוף לפיתויים.

שים אדבלוק וזה לא יקפוץ לך.

וגם אם כן, "פיתויים"?

פיתויים של מה? זו פרסומת להלבשה תחתונה, לא פורנו הארד קור.

ההלכות לפעמים נועדו גם כדי למנוע תרופה למכה שתבוא אחרי עשיית דבר ולא כתוצאה ישירה מיידית ממנו.

אילו השלכות יש ללשים ג'ינס או לראות בטעות פרסומת?

אני מבטיח לך שמאחורי כל הלכה יש המון מחשבה ולא כותבים הלכות ללא שיקול דעת\בשביל הנחת של אדם\קבוצה.

פוליטיקה.

כמובן שאין פה אמרה שלי או בעד ונגד מה אני, אבל אני גם לא חושב שזה משנה, גם אם אומר שהם צריכים "להתקדם" או לשנות קצת וכו', זה לא ישנה דבר, הרי אי אפשר לשנות הלכות כאילו היו חוק של איזו עיירה שכוחת אל.

זה לא עניין של הלכות. זה עניין של להיות בן אדם.

להגיד שלום לאישה (אפילו רק עם הנהון, בלי לתת יד אפילו) זה נימוס בסיסי.

בסך הכל לדעתי יש לכבד את הציבור החרדי בדיוק כמו שמכבדים את הציבור הערבי, הציבור הלהטבי או כל מקרה אחר שאתה זועק "תנו לו לחיות", "שוויון" וכו'

השוויון שהחרדים דורשים הוא לא שוויון אלא חוסר התחשבות וכפיה.

אם אומרים "בבני ברק אין אוטובוסים בשבת" אף אחד לא יגיד שום דבר.

אבל כופים עלינו דברים שאנחנו לא ביקשנו ושלא הגיוניים מבחינתנו.

אם לדבר על מוסריות,

אף אחד לא צריך לכפות על ציבור שלם להשתנות, זה דבר לא מוסרי בעליל! אנחנו (החילונים) נסענו בשבת עוד לפני קום המדינה. כיום אנחנו לא עושים את זה בגלל החרדים. זה לא מוסרי!

שלא נדבר על הלהט"בים שהחרדים רוצים שישתנו בניגוד לרצונם ולטבע שלהם.

אף אחד לא צריך לכפות על ילד בן 18 להתגייס לצבא וללחום במלחמות, זה דבר לא מוסרי בעליל! נכון.

אם כבר בני ברק אז אני אתן לך את הצד השני.

אבא שלי נתקע עם פנצ'ר בבני ברק (אז היה בן 75 אבל בכושר יותר טוב ממני וממרבית חברי הפורום). הוא ירד מהאוטו ולפני שהספיק בכלל לפתוח בגאז' ניגש אליו אברך והתעקש להחליף לו את הגלגל. אבא שלי רצה לשלם לו והוא סירב ואפילו להקפצה למחוז חפצו סירב.

אל תכלילו אף פעם ציבור שלם.

גילוי נאות: אני יהודי אתאיסט, לא שומר כשרות, לא צם ולא עליתי לתורה.

אף אחד לא אמר שהחרדים ברמה האישית הם זבל.

מדברים פה על דברים ספציפיים שמפריעים.

פורסם

חשבתי שכבר סיכמנו ב300 הדיונים הקודמים שדיונים על דת לעולם לא מתקדמים ולא מפרים אחד את השני. איך פתחו את זה כאן שוב?

יש כאלה שמאמינים. יש כאלה שלא מאמינים.

כל אחד לוקח את דעותיו למקום אחר ומשליך על עצמו בצורה אחרת. אני בטוח שכולם כאן (והרוב אמרו זאת במפורש) מספיק חכמים בשביל להבין שצריך להסתכל על האינדיבידואל ולא על הקבוצה על מנת לקבל עליו רושם.

הכל בסדר, תנשמו עמוק ותחזרו לספר סיפורים מגניבים ומצחיקים על טרמפיסטים שלקחתם.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

איך שאני חושב על זה, אם צבא לא היה חובה כשהייתי בן 18, לא הייתי מתגייס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אולי נחזור לנושא המקורי שדן בזה שעמוק עמוק בתוך ראשנו כל מה שאנו רוצים בטרמפ זו מציצה ;)

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מי כבש את ארץ ישראל

צבא שכיר או יהודים

ככל שאני יודע אין חוק שאוסר על יהודי להתגייס נהפוך הוא, יש פטור רק למי שהתחתן, לשנה. (בתנ"ך) תקנו אותי אם טעיתי.

אז יסלחו לי כולם

גם לא טרמפ

באופן כללי אני מסכים איתך. רק מי שמוכן לשים את טובת הכלל מעל טובתו האישית ראוי לקבל משהו בחזרה.

עם זאת, ברמה הפרטנית אני לא חושב שנער חרדי יכול בכזאת קלות להתמרד מול המסגרת ולכן אני לא שופט אותו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אעצור רק לבחורה חמודה. למה? כי אני אוהב לנסוע לבד, אוהב שקט ואוהב לחשוב בנסיעה. אז אם כבר להפריע לכל זה אז שיהיה סיבה טובה...ומישהי חמודה זה סיבה טובה.

פורסם

יוסי האמן שלי, פעם הייתי חולם על לנסות לענות לך או לשכנע אותך, או למצער להגן על כבודי הרמוס.

אבל אחרי השרשור של האם יותר כלכלי רכב חדש או רכב יד 2, שבו, למרות שלמרות בעניין כלכלי / מתמטי / נומרי "טהור", שלא תלוי בשיקול דעת או חינוך או תרבות או גישה שונה לחיים, אלא רק מספרים שחור ע"ג לבן,

אם גם בשרשור הזה בו הטעות שלך מרוחה על הקיר באותיות של קידוש לבנה [הנה הכנסתי מושג הלכתי. כפיה דתית!], בכל זאת התעקשת להתברבר ולהתבחבש בטעות שלך,

על אחת כמה וכמה שפה שבאמת מדובר בניואנסים דקים, ובהבדלי מנטליות עמוקים, ונדרשת פתיחות רבה לשמוע ולנסות להבין בכלל אצל הצד השני [גם אם לא להסכים], בטח שלא אנסה בכלל לשנות את דעתך.

אתה צודק. דת זה פיכסה.

נ.ב. זה היה מחקרון אנטרופולוגי קטקטן משלי.

נ.ב.2. אתה אחד האנשים הכי מקובעים בדעתם ולא מקבלים את האחר שאני מכיר.

שא ברכה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
איך שאני חושב על זה, אם צבא לא היה חובה כשהייתי בן 18, לא הייתי מתגייס.

זה מה שצריך להיות, חובה שהיא גם זכות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מי כבש את ארץ ישראל

צבא שכיר או יהודים

אז יסלחו לי כולם

גם לא טרמפ

ישה, רק בגלל שזה אתה ואני מאוד מכבד את דעותיך כפי שאלה באות לידי ביטוי מעל גבי הפורום, אני כן אנסה לענות על נקודה זו, על קצה המזלג:

אקדים ואומר, שאבי הוא איש כוחות הביטחון 38 שנים [!]

אקדים ואומר 2, שלדעתי, כל מי שלא לומד תורה ברצינות ומקיים באמת את האידיאל [בלי משחקים] של לימוד התורה, מקומו בצבא.

אחרי שזה נאמר:

הבעיה היא, שמדינת ישראל לא השכילה ב68 שנותיה, ליצור מערכת שתוכל לקלוט את החייל החרדי בגיל 18 ולשחרר אותו בגיל 21, והוא ייצא מבחינה רוחנית אותו דבר. "איש באמונתו יחיה".

המצב הנתון הוא, שב99% מהמקרים, מי שמתגייס אמונתו הדתית ואורחות חייו משתנים מן הקצה אל הקצה.

אז השאלה היא אחרת: האם בזכות הערך המקודש [בלי ציניות] של "נשיאה בנטל", מותר למחוק מגזר שלם?

[וזו בדיור המשמעות של גיוס חובה לכולם. מחיקת המגזר החרדי].

אתה יכול להבין לבד, שאיש מבני הציבור החרדי לא ייתן לזה לקרות.

ואסביר שוב למי שלא הבין:

הבעיה היא לא עצם הגיוס או עצם הנשיאה בנטל. הבעיה היא תופעות הלוואי ההרסניות [מבחינתנו].

האמן לי, שברגע שתהיה מערכת כזו, שגם תשדר אמינות מוחלטת [ולא כמו הבדיחות הקיימות], הציבור החרדי מעצמו יבוא להתגייס.

תבינו, יש היום אלפי בחורים שלא בדיוק מתאימים לישיבות הקלאסיות, ואדרבה, הם רק הורסים את האווירה מחמת אי התאמתם.

אבל כולם במערכת חורקים שיניים וממשיכים להחזיק אותם, כי אין אלטרנטיבה.

זה, על קצה המזלג.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הדיון לא מגיע ולא יגיע לשום מקום הרי.

הסנט שלי: התגייסתי לצבא ולאחר כמה שבועות הסתבר שאני לא כשיר לשירות, אבל רק אחרי שנה וחצי של מלחמות מול המערכת שחררו אותי.

להגיד שהייתה לי חוויה נעימה? ממש לא.

להגיד שבאתי בראש להתגייס ולתרום? כן.

פורסם

אתה צודק. דת זה פיכסה.

נ.ב. זה היה מחקרון אנטרופולוגי קטקטן משלי.

נ.ב.2. אתה אחד האנשים הכי מקובעים בדעתם ולא מקבלים את האחר שאני מכיר.

אז אולי לא הבנת.

אין לי בעיה שתאמין במה שבא לך.

רק אל תבקש את הזכות לכפות את זה על אחרים.

זה הרגע שבו יש לנו בעיה.

אגב, Ad Hominem.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...