Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה החדשה כבר כאן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין על מה הויכוח כאן?

כמו שאוכל נועד כדי להתקיים, כמו שבגדים נועדו כדי שיהיה לנו מה ללבוש, ככה רכב נועד כדי להביא אותנו מנקודה אחת אל השנייה. מי שרוצה יותר זה כבר מעבר לרגיל ומעבר לצורך הבסיסי במוצר אז כנראה שהוא יצטרך לשלם יותר.

בעל משפחה שמחפש להעביר את המשפחה שלו מנקודה לנקודה עם משפחתית מרווחת, אמינה, סחירה (כן, כן) ולא מעניין אותו מאופי, נהיגה וכל הדברים האלה שאולי מעניינים אותנו, יקנה את הקורולה בשקט בלי להתלבט יותר מדי :-)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
במקרה אבא שלי נוהג על מאזדה 3 מנוע 2L מהדור האחרון.

חוץ מעיצוב חיצוני יפה/אגרסיבי אין בה כלום.

צפופה בפנים, איכות חומרים כמו בשאר הקטגוריה שלה, צריכת דלק ממוצעת של 1:12 בנסיעה משולבת במקרה הטוב, מסך מגע שבאור יום חזק לא ניתן לראות בו כלום.

דרך אגב, זה שהמנוע על הנייר נשמע חזק זה לא אומר שבמציאות הוא כזה.

בפועל הרכב לא איזה מפלצת ביצועים ולא מרגיש עוצמתי במיוחד.

לדעתי ההשתלחות בקורולה לא במקומה ולא נכונה, אני חושב שהיא נותנת תמורה טובה למחיר ביחס לשאר הסגמנט בשיקלול כללי.

למען גילוי נאות, אין לי שום קשר לטויוטה או כל סנטימנט לקורולה שעליה אני נוהג. בעבר היו לי רכבים מיצרנים שונים וגם הבחירה בקורולה הייתה כלכלית נטו.

בתור אחד שאין לו שום סנטימנט לקורולה שבה הוא נוהג אתה יוצא פה מגדריך להראות שהמאזדה זה חרא של אוטו.

אז בוא גם אני אשתלח קצת בקורולה, בעדינות כמובן (;

במקרה אימא שלי נוהגת על מאזדה 3 ספיריט אדומה יפיפייה, שגורמת לקורלה הממוצעת להראות- במילים עדינות - כמו עוד משפחתית משעממת.

עניין אחד אתה צודק והוא הצפיפות, מרווח הרגליים במאזדה מאחורה קטן יותר, מקדימה אני לא יכול להגיד שאני מרגיש הבדל.

איכות החומרים ירודה יותר בטויוטה by far, אפילו ביחס לקטגוריה, אני חושב שכל מבחן רכב ממוצע יחזק את זה. המאזדה נראית ומרגישה טוב יותר בפנים, איכות ההרכבה טובה יותר.

צריכת הדלק הממוצעת היא 1:14.7 אחרי 60 אלף ק"מ (6.8 ליטר ל-100 ק"מ על המחשב).

אולי אימא שלי לא בדיוק "לוחצת", אבל מבדיקה שעשיתי בשיוט לילי רגוע על 90-100, עם האצות ביניים מתונות ברמזורים ומזגן על מינימום אני מגיע ל-1:17

1:12 מצריך נהיגה אגרסיבית או עירונית נטו או אוטו מלא עם מזגן בפול. כמובן שאפשר גם לשלב בן כולם ולקבל גם מתחת ל- 1:10

אגב, בחודשים הראשונים לקניית הרכב הצריכה היתה יותר גבוהה והתאזנה עם הזמן (תופעה ידועה ברכבים חדשים).

אין שום בעיה לראות את המסך באור יום, הבעיה היא שכנראה אתם נוסעים עם אורות דלוקים והמסך במצב אוט' אז הוא מזהה את זה כנסיעה לילית (קרה לאימי והיא באמת לא ראתה כלום). יש סוויצ' על לוח המכוונים שמעביר ידנית בן המצבים. יתרה מזאת אפשר לכוון את בהירות המסך עצמו בצורה כזאת שאין מצב שלא רואים אותו טוב באור יום.

פה הטענה שלך כבר נהית מגוחכת, "נשמע חזק על הנייר אבל לא חזק במציאות". על הנייר יש 165 כ"ס שמאיצים אותה ב-9 שניות מ- 0-100 וזה בדיוק מה שזה. חזק או לא זה כבר יחסי.

בפועל מדדתי 0-100 ב- 9.3-9.5 שניות ע"י אפליקציית GPS. הקורולה 11 שניות "על הנייר".

כן הרכב לא מרגיש מפלצת ביצועים כי הוא לא מתיימר להיות כזה. מה שבטוח הוא ישאיר את הקורולה ברמזור.

אמרת שאין בה כלום, אז בוא נראה מה יש בה (גרסת הספיריט) ואין בקורולה.

מנופי הילוכים על ההגה, צג HUD (אחד הדברים הנוחים), פנסי קסנון עוקבי נסיעה, מע' להחלפה אוט' בין אורות דרך לאורות גבוהים, לדים קדמיים ואחוריים, מע' בלימה אוט', חיישני גשם ואורות, מע' דימום מנוע, כניסה והנעה ללא מפתח (קיים גם בקורולה החל מ-2015), סטייה מנתיב, מראה נגד סינוור, חלון שמש.

באמת תודה שלפחות הכניסו בקרת שיוט כסטנדרט בקורלה החל מ-2015. (גם ה-3 וגם הקורולה הושקו ב-2013)

למי שלא מעניין אותו מנוע חזק יותר בתוספת של עשרת אלפים ש"ח, הקומפורט מגיעה עם מנוע כמעט זהה בצריכה והביצועים לזה של הקורולה עם מרבית האבזור למעט- חלון שמש ופנסי קסנון+לדים.

למעשה מתיחת הפנים הנוכחית של הקורולה שכוללת אבזור שאמור להיות טריוויאלי בימינו, מיישרת קו עם הקומפורט, רק לקח 3 שנים.

בעל משפחה שמחפש להעביר את המשפחה שלו מנקודה לנקודה עם משפחתית מרווחת, אמינה, סחירה (כן, כן) ולא מעניין אותו מאופי, נהיגה וכל הדברים האלה שאולי מעניינים אותנו, יקנה את הקורולה בשקט בלי להתלבט יותר מדי :-)

מסכים עם הטענות, עם כי אישית אני תמיד מחפש תמורה מקסימלית לכסף ולטעמי הקורולה לא סיפקה את זה.

אולי מתיחת הפנים ותוספת האבזור יטפלו בזה.

לא הייתי גם טורח "להשתלח" בקורולה אם הוא לא היה משתלח במאזדה (ואני מבין אותו כי השתלחו בקורולה), כל אחד והשיקולי בחירה שלו.

לגבי שאר התגובות, מנוע ה-"סייאקטיב" זה פשוט גימיק של מאזדה, אפשר להגיד שהוא מתבדל בזה שיש לו יחס דחיסה גבוה מהרגיל של 1:14, בפועל לא יודע איך זה משפיע על צריכת דלק וביצועים.

פורסם

תמורה מקסימלית לכסף היא ביחס לצרכים או לדרישות. מי שצריך לנסוע ברכב מלא ( 5 אנשים, אולי עם כיסאות בטיחות ועגלת תינוק), ימצא בקורולה יותר תמורה מאשר במזדה 3 עם מנוע 2000 סמ"ק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

טויוטה כבר העלו פרסומת להזמנה מוקדמת של הקורולה החדשה תחת הסלוגן "המשפחתית הבטיחותית בישראל".

מעניין אם נקבל כאן את המערכת בטיחות החדשה עם הבלימה האוטונומית של טויוטה שלא יובאה עד כה בדגמים החדשים או שגם כאן ידחפו רק מובילאיי.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איזו כמות תגובות מרשימה על קורולה.

שרשורים על רכבים יותר מעניינים לא זוכים לכזו התייחסות.

אם תזפזפו בפורומי רכב בחו"ל, רכב לחם וחמאה כמו קורולה לא יזכה להתייחסות.

לעומת זאת, רכבים מעניינים כן.

אצלינו זה הפוך! נקודה למחשבה... :)

היא נראית הרבה יותר טוב מהקודמת, יש התקדמות בעיצובים של טויוטה!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
טויוטה כבר העלו פרסומת להזמנה מוקדמת של הקורולה החדשה תחת הסלוגן "המשפחתית הבטיחותית בישראל".

מעניין אם נקבל כאן את המערכת בטיחות החדשה עם הבלימה האוטונומית של טויוטה שלא יובאה עד כה בדגמים החדשים או שגם כאן ידחפו רק מובילאיי.

מישהו כבר ציין פה שהיא תצויד במע' הבלימה האוט'. אני בספק שאם הייתה מגיעה עם מובילאיי היו מעזים לקרוא לה "המשפחתית הבטיחותית בישראל".

איזו כמות תגובות מרשימה על קורולה.

שרשורים על רכבים יותר מעניינים לא זוכים לכזו התייחסות.

אם תזפזפו בפורומי רכב בחו"ל, רכב לחם וחמאה כמו קורולה לא יזכה להתייחסות.

לעומת זאת, רכבים מעניינים כן.

אצלינו זה הפוך! נקודה למחשבה... :)

אני מניח שככה זה כשרכב לחם וחמאה עולה כמו ב.מ.וו סדרה 3 וזה מה שרובה המוחלט של האוכ' הממוצעת יכול להרשות..

עריכה אחרונה על ידי HeroE
פורסם
כן הרכב לא מרגיש מפלצת ביצועים כי הוא לא מתיימר להיות כזה. מה שבטוח הוא ישאיר את הקורולה ברמזור.

מי שקונה רכב משפחתי קטן (סגמנט C), לא בדגם ספורטיבי ועל אחת כמה וכמה ללא טורבו, כניראה לא ממש אכפת לו מתאוצה ברמזור וכד'. מה שיותר אכפת לו זו מרווח פנים אם יש לו משפחה, חיסכון (עד כמה שאפשר), שמירת ערך במכירה (זה כבר לא עובד גם עם קורולה בגלל רכבים חדשים LOW COST, ליסינג ו0ק"מ יד ראשונה, דילים וכד').

רכב כמו קורולה זה בחירה סולידית לצרכים כאלה. לא כולם חובבי הגה, מירוצי רמזורים וכד'.

לא צריך לשפוט בחירה של אחרים מנקודת מבט אישית. כל אחד והשיקולים שלו, מישהו יבחר מזדה, מישהו קורולה, אוקטביה (מעולה להסעת גופות לחולות באשדוד בין היתר :D) - כל אחד והצרכים שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
[ATTACH=CONFIG]465700[/ATTACH]

ולמרות זאת, הקורולה היא אחלה אוטו מבחינת נוחות, מה שאי אפשר להגיד על ה3.

כן כנראה אתה היחיד, כי אם כבר שעמום בקטגוריה הנוכחית אז כנראה המאזדה היא בין הפחות משעממות. אם אתה רוצה להשוות אותה לקופרה אז כנראה שהיא משעממת (לא כולל המראה).

ומה שתגיד אח שלי, אין לי מושג מה אתה מגדיר בתור נוחות (שיכוך מהמורות, תא מטען גדול ב-35 ל' ו-3 ס"מ נוספים לרגליים מאחורה, אני מניח).

עושה לי את זה חתך צמיגים נמוך, קשיחות והגה מתקשר. אבזור בשפע זה גם פקטור ב"נוחות" בשבילי.

מי שקונה רכב משפחתי קטן (סגמנט C), לא בדגם ספורטיבי ועל אחת כמה וכמה ללא טורבו, כניראה לא ממש אכפת לו מתאוצה ברמזור וכד'. מה שיותר אכפת לו זו מרווח פנים אם יש לו משפחה, חיסכון (עד כמה שאפשר), שמירת ערך במכירה (זה כבר לא עובד גם עם קורולה בגלל רכבים חדשים LOW COST, ליסינג ו0ק"מ יד ראשונה, דילים וכד').

רכב כמו קורולה זה בחירה סולידית לצרכים כאלה. לא כולם חובבי הגה, מירוצי רמזורים וכד'.

לא צריך לשפוט בחירה של אחרים מנקודת מבט אישית. כל אחד והשיקולים שלו, מישהו יבחר מזדה, מישהו קורולה, אוקטביה (מעולה להסעת גופות לחולות באשדוד בין היתר :D) - כל אחד והצרכים שלו.

סה"כ הגבתי לו על הטענה הלא רציונלית שהרכב נראה חזק על הנייר אך לא חזק בפועל. הרכב לא מתיימר להיות רכב מירוץ, הוא בדיוק מה שהוא על הנייר. הרכב בכלל מיועד לאמא שלי ולא נראה לי שהיא מהמתחרות ברמזורים, אלא אם כן יש משהו שאני לא יודע :-)

עריכה אחרונה על ידי HeroE
פורסם (נערך)

קורולה לדורותיה תמיד הייתה עם עיצוב וכיול מאוד ניטרלים. לא פלא שהרבה אנשים אוהבים את זה בארץ ולפי המכירות - גם בעולם. רוב האנשים לא חובבי הגה, בשבילם רכב זה עוד מוצר במשק הבית, כמו מקרר, מכונת כביסה. הם לא יודעים איזו הנעה יש להם ברכב, אילו מתלים מותקנים, באיזה הילוך הרכב נוסע בזמן נתון, כמה בכלל יש הילוכים ברכב שלהם, איזה סוג גיר.

יחד עם זאת, יחסית ל1.6 אטמוספרי, קורולה לדורותיה הייתה יחסית זריזה. עכשיו כאשר הגיעו מנועי טורבו למיין סטרים, לרכבים אטמוספריים לא נשאר איך להתחרות מבחינת הביצועים. זה עדיין לא אומר שזאת בחירה לא סולידית, נהפוך הוא: טכנולוגיה פשוטה בסבירות גבוהה יותר תחזיק יותר זמן. קרוב לודאי שמנוע אטמוספרי בלי שימוש בטכנולוגיות מסובכות במיוחד יחזיק ברכב ממוצע כ300Kק"מ ויותר. מנוע טורבו? מענין מה יקרה אחרי 150K לקטני נפח.

לכן בהחלט לקורולה יש מקום בשוק.

מזדה גם הלכה במסלול מענין מאוד ולא שגרתי בפיתוח המנועים שלה. הם בנו מנועי הזרקה ישירה שעובדים ביחס דחיסה גבוה מאוד על דלק רגיל. מענין איך הם התמודדו עם דטונצייה וכמה מחזיק מנוע כזה ומשאבת הזרקה בפרט.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רוב האנשים לא חובבי הגה, בשבילם רכב זה עוד מוצר במשק הבית, כמו מקרר, מכונת כביסה. הם לא יודעים איזו הנעה יש להם ברכב, אילו מתלים מותקנים, באיזה הילוך הרכב נוסע בזמן נתון, כמה בכלל יש הילוכים ברכב שלהם, איזה סוג גיר.

כן, אבל תתפלא לגלות שגם אנשים מן הרחוב רגישים (אמנם לא מאוד) לתגובת דוושה, לחדות הראשונית של ההיגוי וכמובן לנוחות הנסיעה והתפעול.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כחובב רכב, הדור הנוכחי של הקורולה עושה עימה חסד

וממשיך בכך גם אחרי מתיחת הפנים.

נכון שזה "רק קורולה" אבל למה הזלזול. זה רכב מצוין.

עם ישראל מצביע ברגליים עובדה שהיא נמכרת בכמויות לא רעות

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם

הים אותו ים, והתגובות אותן תגובות - העתק של ה"גורו המוטורי" .

הגורו כבר זז קדימה, ואפילו מוכן לומר שטויוטה יכולה להיות מעניינת, אבל החסידים נשארו באותו מקום.

טוב, זה קורה גם לפוליטיקאים והחסידים שלהם.

• תוכן חדש...