Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב המצוייד במנוע בנזין יש צורך ביחס מסויים וקבוע בין אויר לדלק בשביל עבודה אופטימלית. הזרקה ישירה מאפשרת לעבוד על תערבובת עניה יותר.

השאלה שלי: מה קורה בזמן האצה? כלומר, הנהג לוחץ על הגז, מוזרק יותר דלק ואז אמור להווצר מצב של תערבובת עשירה. האם אני צודק?

תערבובת עשירה גורמת לזה שהבנזין שוטף את השמן מדפנות הצילינדר, כלומר נעשה בלאי מואץ.

אם אני מבין נכון, המסכנה היא מי שיש לו מנוע בנזין ומרבה להאיץ מהר גורם לבלאי מוגבר לא רק בגלל עומס, אלא גם בגלל שמן. יש פתרון? אני מפספס משהו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה נושא מאוד מעניין אבל אין לי זמן כרגע לכתוב בהרחבה.

יש לך שגיעה אחת: כשנהג לוחץ על הגז נפתחת מצערת, נכנס יותר אוויר.

לפי כמות האוויר שנכמס ונמדד על יד חיישן MAF או MAP, מחשב שולח פולסים ארוכים יותר למזרקים כלומר מזריק יותר דלק.

עד רמה מסויימת של עוצמת ההאצה, יחס סטכיומטרי נשמר. רק בהאצה בפול גז או קרוב לזה מחשב מעשיר את התערובת מעבר ליחס סטכיומטרי.

בגדול (עם כמה הסטייגויות) אפשר לאמור ששליטה בסל"ד והספק של ממוע בנזין היא על פי אוויר. מווסתים את כמות האוויר, מחשב מזריק דלק בהתאם.

זאת בניגוד לדיזל, שם ממש מווסתים את כמות הדלק המוזרק.

פורסם

תודה רבה בוקי.

בדיזל בנוסף הסולר כולל תכונות שימון מסויימות, בגלל זה גם הזרקה ישירה עובדת איתו טוב מאוד (הסולר משמן את המשאבה), לאומת הבנזין שבמשך זמן רב זה היה אתגר עבור היצרניות לגרום למשאבת הזרקה לחץ גבוה לעבוד זמן סביר (מניח שכבר פתרו את רוב הבעיות ובגלל זה, זה נעשה נפוץ ברכבים).

ברכב בנזין, אם נניח יש לי גיר ידני ולחצתי הרבה גז, נפתחה המצערת ונכנס הרבה אויר אז מוזרק הדלק בהתאם, אך הסל"ד עדיין כמעט לא משתנה (נניח בעליה בהילוך גבוה, אך עדיין לא במצב שהמנוע נחנק). עדיין התערבובת לא תיהיה עשירה והמנוע יספיק לשרוף את כל הדלק ביעילות?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברכב בנזין, אם נניח יש לי גיר ידני ולחצתי הרבה גז, נפתחה המצערת ונכנס הרבה אויר אז מוזרק הדלק בהתאם, אך הסל"ד עדיין כמעט לא משתנה (נניח בעליה בהילוך גבוה, אך עדיין לא במצב שהמנוע נחנק). עדיין התערבובת לא תיהיה עשירה והמנוע יספיק לשרוף את כל הדלק ביעילות?

מנוע יונק אוויר, ככל שנסל"ד יותר גבוה, הוא יונק יותר אוויר. מצערת מגבילה את היניקה, מגבילה את הסל"ד. בגגל זה יש וואקום אחרי המצערת, שמשמש בוסטר בלמים.

פתחת מצערת - הסרת את ההגבלה, המנוע עולה בסל"ד ויונק יותר אוויר, דלק מוזרק בהתאם.

אבל כן, בהאצה חזקה יש העשרת תערובת ורואים בסורק שמערכת יוצאת ממצב closed loop למצב ooen loop כלומר חיישן חמצן לא מבקר אותה כי הוא מודד ערכי למבדה חריגים עקב ערובת עשירה.

מערכות מתקדמות יותר פחות יוצאות ל open loop לעומת ישנות.

• תוכן חדש...