Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בימים הקרובים מסתיימת תקופת הליסינג של רכב החברה שלי.

עקב שיקולי כדאיות חידוש הליסינג עם רכב חדש, אני מתעניין באפשרות של לרכוש את הרכב שהיה ברשותי ב-3 השנים האחרונות מהיבואן.

מדובר על סוזוקי SX4 5 דלתות outdoor שנת 2013 (יולי)

קילומטראז' נמוך - 39,000 ק"מ.

מערכת מולטימדיה, BT, GPS, חיישני רוורס, מובילאיי.

אני הייתי הנהג היחיד ברכב.

הרכב עבר תאונה קלה שגרמה לשפשוף ומכה מזערית בפח בכנף האחורית שמאלית (שתוקנה), מעיכה קוסמטית בפח בכנף קדמית ימנית (שתוקנה) וכן שמשה אחורית שנופצה בעקבות מכה, הוחלפה וקצת פחחות קוסמטית בדלת תא המטען (כתוצאה מהמכה). בכל מקרה - אף אחת מהפגיעות לא דרמטית.

מכנית, הרכב 100%. טופל בזמן ע"י מחלקת רכב של החברה ולא נרשמו תקלות או בעיות מיוחדות.

קיבלתי הצעה של מחירון + הנחה של 15% או במילים אחרות - כ55,000 ש"ח.

החישוב שלי הוא שעלות האחזקה והשימוש ברכב ב-3 השנים הבאות בניכוי הסכום שייכנס לי עם מכירתו יהיה זול יותר משמעותית מהתשלום החודשי לליסינג.

מה דעתכם?

כמה "חמורות" הפגיעות הקוסמטיות שהאוטו עבר (שכיום אינן נראות לעין) ועד כמה זה צריך להשפיע על מחיר הרכב היום ובהמשך כשארצה למכור אותו הלאה?

האם יש "תקופת מינימום" שעליי להחזיק באוטו לפני שארצה למכור אותו, ע"מ לא לצאת בהפסד גדול?

מה כדאי לברר / לקבל בהתחייבות לפני שסוגרים עסקה?

הא המחיר שהציעו לי משתלם?

בהנחה והשימוש ברכב יהיה דומה לעד כה (קילומטראז' נמוך, טיפולים בזמן), בכמה סביר שהאוטו יימכר עוד 2-3 שנים?

תודה רבה על כל התייחסות שהיא.

פורסם

בהנחה שאתה ממשיך לעבוד שם ונוסע אותו קילומטראז' אין שום הצדקה כלכלית לקחת ליסינג עבור 13000 בשנה לכן בהחלט נכון לקנות רכב ולהחזיק אותו

אם סודרו הפגיעות כמו שצריך יש להניח שירשמו בבדיקה "משמעות נמוכה"

מכירה עוד 3 שנים - אין לדעת אבל בדרך כלל לסוזוקי יש שוק טוב - אפשר להעריך ב- 35 עד 40

אם הרכב מתאים לצרכים , חוסך לך כסף וכן את פח הזבל הקרוי חיפוש רכב ביד2 - לך על זה

פורסם

לרכב יש שוק טוב יחסית, אך לא הייתי מתחייב לסכומים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן כך, לפי הקלומטרג' שנסעת עד עכשיו נראה שאין הצדקה לליסינג ואתה תחסוך לא מעט (אלא אם יש נהג חדש בבית ואז הביטוח יקר).

פורסם

בוקר טוב,

על פניו הרכב הקיים הוא במצב מצויין, אתה מכיר אותו מיומו הראשון על הכביש והוא כבר מאובזר בדיוק כמו שמתאים לך.

אין שום סיבה להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב ליסינג חדש או בשווי שימוש.

כרישת הרכב תהיה המעשה הנכון והכלכלי.

מה יהיה במכירה - איש לא יכול לומר. לרכב יש ביקוש טוב, שם מצויין בשוק, ואל תשכח שאתה הנהג היחיד עליו מיומו הראשון.

אני לא הייתי מוטרד אפילו לא לשנייה מהמכירה העתידית.

תתחדש,

שלומי

פורסם

כמו שכתבו מעלי: אתה מכיר את הרכב והוא מכיר אותך. אין כאבי ראש ואין הפתעות . תעזוב את הסחירות: זה לא ממש מעניין וקשה לחיזוי.

המחירון שנתנו לך קצת גבוהה אבל יש פה יתרונות סמויים ולכן הייתי ממליץ לך לרכוש את הרכב.

גם לכדור אקמול יש מחיר.

פורסם

ממליץ לך בחום לקבל מכתב מהליסינג שאתה נהג יחיד ושאתה הוא זה שקנה את הרכב שנסעת עליו.

יעזור לך במכירה וכן אם תצטרך להפעיל ביטוח טוטאל לוס

פורסם

תודה רבה על התגובות והעצות.

לא היה לי ספק שכלכלית, עבורי, עדיף לרכוש רכב מאשר לחכור בליסינג מהעבודה. השאלה הייתה לגבי רכישת הרכב שעליו נהגתי ב-3 שנים האחרונות וההצעה שקיבלתי עבורה.

אציין גם שמעולם לא החזקתי רכב בבעלותי. תמיד הייתי מפונק עם רכב חברה שלא יודע מה זה לקחת רכב למוסך.

פורסם

אני חושב שההנחה שאתה מקבל לא מספיק גבוה.

רכב עבר כמה "תאונה" קטנה אומנם אך עדיין יש איזה שהיא ירידת ערך.

כמו כן ליסינג...

במידה ויורידו עוד במחיר בהחלט משתלם.

2017 Type R

פורסם

JekaE- זה רכב שהוא נסע בו, כלי רכב עם ק"מ כזה נמוך מליסינג ודגם מבוקש - המחיר בסדר גמור. האלטרנטיבה שלו היא נבלה עם ק"מ גבוה יותר ואי ידיעת ההסטוריה. אולי הוא משלם 1000-2000 ש"ח "יותר מדי" אך לדעתי זה שווה את הפרמיה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

רכבים עם ביקוש טוב ונתונים כאלה, אשר בבעלות ליסינג, לרוב לא מגיעים בכלל למכירה במגרש של חברת הליסינג - או שהעובד קונה לעצמו את הרכב, או החבר של העובד או מישהו שיש לו קשרים עם קצין הרכב.

אני ממליץ לך לקחת ( לקנות ) את הרכב לעצמך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קיבלתי היום הצעת מחיר עדכנית שגבוהה יותר ממה שנרשם למעלה.

הנימוק הוא מחיר מחירון + תוספת של כ3000 ש"ח בגלל מועד עלייה לכביש ותוספת של 4% בגלל ק"מ נמוך.

על זה אני מקבל הנחה של כ-15%. סה"כ מעט פחות מ60K ש"ח.

הגיוני?

פורסם

תראה, זה נראה לי קצת גבוה - אבל לא ברמה של deal breaker. אני הייתי עונה להם שה15% כבר כוללים את שני הדברים בגלל שאם הם כבר הולכים ל"פי הספר":

1) ההורדה במחיר צריכה להיות 22%.

2) לא זכור לך שקיבלת הנחה בגיך העובדה שנסעת פחות...

3) מה שJekaE אמר - הרכב לא נקי ולכן מגיעה לך הנחה בגין התאונה.

(זה בעיקר טיעונים למו"מ)

מה שאתה בעיקר צריך לקחת בחשבון הוא:

1) מה האלטרטובות שלך באותו סכום.

2) העובדה שאתה לא קונה לצורך מסחר, ולכן כמה שקלים לפה או לשם לא ממש ישנו לך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...