Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני והמשפחה מתלבטים לגבי רכישת רכב חדש מהחברה (סלריו, ספארק, או אולי אפילו איביזה חדשה) לבין מציאה (?) כמו: מאזדה 3 SPIRIT שנת 2012 פרטית, יד 1, נפח 2000, קילומטרג' 31000, מחירון : ₪84000 מחיר מבוקש: ₪77000 = ענק הרכבים ראשון לציון

לינק לתמונה:

https://www.facebook.com/AnakHarechev/photos/pcb.1322325441116059/1322325114449425/?type=3&theater

כמובן שאני אעדיף את המאזדה בגלל כוח, מנוע, אבזור, שוק סחיר וכו׳ .. אבל אפשר להוציא רכב חדש! = סלריו, בפחות מהמחיר שלה

אשמח לקבל המלצות / יתרונות / חסרונות וכו׳

לוקח בחשבון חדש מול משומש, אחריות וכו׳ .. פשוט צריך לקבל את התמונה המלאה של כדאי מול לא כדאי.

תודה

פורסם

אם תתן קצת יותר פרטים יהיה יותר קל לעזור לך כמו: כמה נוסעים דרך קבע יהיו? האם רוב הנסיעות בעיר?

עשית פה סלט בין קטגוריות של מיני,סופר מיני,משפחתית - קודם כל תתאפס איזה קטגוריה אתה זקוק לפי הצרכים שלך, מה חשוב לך יותר ברכב, וכמה שיותר פרטים יותר טוב, בגדול העדיפות סביב המחיר שציינת זה לקחת רכב די חדש בטח לא שנת 2012.

פורסם

תיזהר מהמציאות שהגיעו למגרש הסוחרים. רכב עם נתונים טובים וללא תאונות נמכר מפרטי. רוצה לקנות מאזדה כזאת? תחפש מפרטי , חברת ליסינג גדולה או מטרייד אין של יבואן מאזדה.

בקשר להתלבטות שלך לגבי סוג הרכב - תראה כמה אנשים צריך לנייד, כמה קילומטרים בשנה הרכב צפוי לנסוע, כמה נסיעות בינעירוניות, האם צריך בגאז' גדול. בהתאם לצרכים תבחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נתונים נוספים שלא ציינתי לעיל.

1- מס׳ נוסעים קבוע = 1/2

2- רוב הנסיעות בעיר

3- אין לי צרכים ספציפיים מהרכב. כן חשוב לי כוח ומנוע. שונא! אבל ממש.. לנהוג ברכב עצלן וכבד. בקרת שיוט זה עוד נתון שנלקח בחשבון והפעם ברצינות. זה ממש Must מבחינתי.

4- אני צפוי לנסוע בשנה כ 5000 ק״מ וגם זה בהגזמה.

תודה

פורסם

אני לא יודע באיזה רכב בטוח יש בקרת שיוט, אבל אם אתה מחפש כוח, סולרו / ספארק זה לא הכיוון. איביזה tsi כן נותנת כוח. מאזדה 2000 סמ"ק מצויינת (לא חסכונית, אבל אתה נוסע ממש מעט ).

תזמין נסיעת מבחן על איביזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם מה שאתה מחפש זה אבזור וכוח לא חושב שהאיביזה החדשה תיפול מהמאזדה.

הגיר DSG בשילוב המנוע TSI נותן זריזות מצויינת גם בתנועה עירונית וגם בבין עירונית והאבזור ברמת גימור סטייל לא רעה בכלל(לדעתי גבוהה יותר ממאזדה בת 4),

אם אתה נוסע לבד ברכב הסיאט יכולה להיות אחלה דיל רק חשוב לבצע נסיעת מבחן לראות איך המושבים מבחינתך(לי הם קשים מידיי בהרבה מצבים).

לאיביזה לא חסר שוק יש האמנם את עיניין האמינות המשתפרת של גיר הDSG אבל בניגוד למאזדה זה רכב חדש עם שנתיים אחריות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

לצרכים שציינת אז הייתי פוסל את המאזדה 3 מכמה סיבות:

1.רוב הנסיעות שלך בעיר וברכבים קטנים יהיה לך יותר קל.

2.מס' נוסעים קבוע - רכב מיני/סופר מיני יעשו עבודה מעולה.

3.את המאזדה תקבל שנתון יותר ישן אם וכנראה גם לא באחריות, והכי חשוב אתה לא צריך את זה.

מה כן הייתי בודק?

1. סיאט איביזה, יתרונות: כוח,חסכון , חסרונות:רובוטית, אמינות הגיר? ביטוחים וטיפולים יחסית יקרים ואם בקרת שיוט חובה אז המחיר קופץ לסביבות ה 90K.

2.פיג'ו 208 - יתרונות: כוח,חסכון, חסרונות: בקרת שיוט יש רק בגרסת אקטיב מה שמקפיץ את המחיר לאזור ה 100K.

3. ספארק LTZ, יתרונות: מנוע 1.4 עם 98 כ"ס, המון אבזור כולל בקרת שיוט ועוד אבזור שאין בקודמות, התניידות בעיר (מיני),ביטוחים ואחזקה זולה, גיר רציף שמתנהג כמו אוטו' - חיסכון, מחיר סביב 80K, שלוש שנות אחריות לעומת שנתיים בסיאט, חסרונות: ללא טורבו כמו הקודמות אבל לא שחסר כוח, המותג "שברולט" ירתיע חלק מהאנשים אבל פרט לזה רכב מעולה ויש לי אחת כזו.

לפי הצרכים שציינת לדעתי הספארק היא "הפשרה" הכי טובה ביון מחיר ורכב חדש והאבזור שדרשת, בנוסף תוכל לקרוא את הסיקור על מבחן הספארק החדשה באתר.

עריכה אחרונה על ידי koko532
פורסם

בקרת שיוט קיימת גם בגירסא של ה83 אלף,

הדבר היחיד שלדעתי מעצבן שמצריך תוספת תשלום זה משענת יד מקורית - באיביזה שקיבלתי מהחברה גם אין וקניתי משהו אפטר-מארקט ב180 שקל ופתרתי את הבעיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לצרכים שלך, סופר-מיני עם מנוע טורבו - זה מה שאתה צריך.

כל אחת מהבאות תספיק לך מבחינת מקום, נסיעה בתוך העיר ומחוצה לה, ותיתן ביצועים מספקים בהחלט:

סיאט איביזה/סקודה פאביה/פולקסווגן פולו (כולן מאותו קונצרן)

פיז'ו 208

רנו קליאו

יש ביניהן הבדלים, אבל זה כבר עניין אישי (נוחות,אבזור, התנהגות וכו'). הכי טוב זה שכמובן תראה/תיסע בהן בנסיעת-מבחן כדי שתבחר את זאת שהכי לטעמך. אתה יכול כמובן גם לשאול פה.

לגבי בקרת-שיוט, לא יודע פרטנית - תצטרך לבדוק (סיכוי טוב שיש בכולן, ברמת הגימור הגבוהה וגם מתחת לזה).

בהצלחה

פורסם

כמה סיבות להמנע מהמאזדה:

1. לא מתאימה לצרכיך. רכב עירוני - אם אין צורך בהובלת הרבה נוסעים או מטען - צריך להיות קטן ונוח לתמרון ולחניה. הכוח משחק תפקיד משני לגמרי.

2. ספציפית המאזדה אחד הדגמים הפחות נוחים שיש (לפחות בגרסת ה-1600, שהיתה ברשותי 3 שנים).

3. צרכית דלק לא קטנה, אם כי אם הנסועה אינה גבוהה מדובר בשיקול משני.

4. רכב ממגרש - תמיד חשוד כבררה.

לצרכים שלך עדיפה מיני\סופרמיני שיתרונותיה:

1. חדשה מהיבואן, לא חתול בשק, ועם אחריות יבואן.

2. קטנה ונוחה לתמרון וחניה.

3. כיון שחדשה - סיכוי גבוה לשקט מביקורים לא מתוכננים במוסך.

4. עלויות רישוי ודלק פחותות. לגבי ביטוח צריך לבדוק ספציפית לכל דגם.

והערה קטנה. אני לא מבין למה בקרת שיוט חשובה לך לרכב עירוני. זו פונקציה שחשובה בעקר בנסיעות ארוכות ומונוטוניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מצטרפת לשאלת בקרת השיוט. אתה נוסע ממש ממש מעט בשנה ואתה מציין שרוב הנסיעות הן עירוניות. באמת שווה לך לפסול רכבים שיכולים להתאים לצרכים שלך על אביזר שבקושי תשתמש בו מעבר ללספר שקנית רכב עם בקרת שיוט?

לגבי המאזדה הספציפית. לדגם ספיריט יש ביקוש טוב מאוד בשוק ולרוב הן נסחרות ממש קרוב למחירון, למה שמציאה כזאת תגיע למגרש ותפורסם כמה אלפים טובים מתחת למחירון? הרי אין סיכוי שהסוחר לא מודע לשוק (זו הפרנסה שלו) או שהוא קם בבוקר במצב רוח נדיב במיוחד.

עריכה: עכשיו התעמקתי קצת יותר במודעה וראיתי את זה בהמשך:

פרטים: (פלוס 5,000 ש"ח ב-5 תשלומים סה"כ מחיר 82,000 ש"ח)טסט לשנה, ק"מ נמוך !

המחיר אומנם הגיוני, אבל הייתי בודקת לעומק את סיבת ההגעה למגרש.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

באמת לא ברור עניין הבקרת שיוט.

רוב הנסיעות שלך בעיר, אנחנו חיים בישראל, ואתה אומר שתיסעו 5000 ק״מ בשנה וגם זה בהגזמה.

מה הופך אותו לכזה must?

פורסם

אהלן חברים

א- תודה על הסיוע. התשובות שלכם מועילות והכרחיות בשבילי כדי להגיע להחלטה.

ב- מתייחס להערות שלכם:

1- (מתייחס ל ספארק) כתבתי לעיל שרוב הנסיעות יהיו עירוניות. להינעל על זה ב 100%? ז״א .. להתאים רכב רק כי אני יודע *כרגע* שהנסיעות אמורות להיות כאלה. מה אם תגיע תקופה בה אצטרך לנסוע החוצה? יש קרובי משפחה באיזור המרכז והלאה .. אהנה מהיתרונות של הרכב בתוך העיר, ואז כשאצטרך אותו גם לנסיעות כאלה, יהיו רגעים של .. רגע .. מה לעזאזל עשיתי?!

2- אני נכנס מחר לשברולט, סוגר עסקה, ויוצא עם ספארק חדשה. מה לכל הרוחות עושים עכשיו?

מהם הדברים שיש לקחת בחשבון במצב כזה, אני מתכוון ל - ירידת ערך (מה זה אומר בתכלס?) רכב סחיר .. מה עוד לקחת בחשבון כשקונים רכב חדש?

מה לגבי אחזקה של רכב חדש? כמה *משועבד* (לא יודע אם זו המילה הנכונה .. תקנו אותי) אהיה לעובדה שאחזקה של רכב חדש דורשת הרבה יותר?

יש הוראות לגבי זה? איך באמת מתנהגים עם רכב חדש? כן .. למרות שמדובר ב ספארק בשווי של 80 אלף

:roll:

3- לגבי המאזדה, לדעתכם, רכב כזה + נתונים כמו שלו, העובדה שהוא נמצא במגרש מחשידה במקצת? ו .. האמת שהמחיר של המאזדה הוא מחיר של ספארק חדשה על הכביש, אבל לא עדיף להנות על הדרך מרכב שצריך להיזהר איתו פחות כי הוא לא חדש, אין צורך באחזקה של רכב חדש? האם יש סיכוי שמישהו בענק הרכבים יתן לי את הסיבה האמיתית שהרכב הזה נמצא במגרש?

תודה .. ושוב תודה !!

פורסם

ואם לסתבתא יהיו גלגלים?

אתה קונה רכב לפי צרכיך העכשויים, או בעתיד הנראה לעין. אתה שואם מה יקרה אם בעתיד תסע יותר בין עירוני, ואני שואל מה יקרה אם תזקק לשני מושבי בטיחות. בקיצור - אם הצרכים ישתנו אפשר להחליף רכב. במקרה זה בקרת השיוט תהיה שיקול משני, יהיו שיקלים יותר חשובים כמו גודל, ציוני ריסוק ועלויות.

ד"א - אני נוהג עירוני ובין עירוני כבר 40 שנה בלי בקרת שיוט. כיום יש לי בקרת שיוט ברכב, ולא טרחתי לנסות להפעיל אותה. תאמין לי שלא קרה לי כלום, ורגל ימין מתפקדת היטב. נכון שהנסיעות היום יומיות שלי הן של כמה עשרות ק"מ, אבל יש לי ברקורד גם לא מעט ימי נהיגה של אי אילו מאות ק"מ, כולל קטעים ארוכים בכבישים מהירים, ולא חשתי בחסרונה של בקרת השיוט. לכן, מבחינתי, מדובר בפינוק ותו לא, וגם במקום די נמוך ברשימץ הפינוקים.

לגבי רכב ממגרש - ממליץ לך לקרוא כמה סיפורים בפורומים הכללי והמשפטי. בקיצור - רכב מדגם מבוקש שנמכר במגרש (שאינו מגרש טרייד אין של יבואן) הוא רכב חשוד עד שבעל מקצוע אמין יאמר משהו אחר. בינינו - גם במגרשים של חברות "מכובדות" יש לא מעט לימונים חמוצים במיוחד, וכל רכב שתרכוש מיד שניה מצריך בדיקה מדוקדקת על ידי בוחן שאינו משוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...