Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו אתה קצת מבולבל חבר,

רכב חדש הוא פחות! תחזוקה(בכל זאת רכב חדש יותר פחות סיכוי לתקלות) אבל יש טיפול כל שנה או X קילומטר(כתוב לך בספר רכב) שנדרש לבצבע במוסך(עדיפות למורשה שקצת יקר יותר ברכב חדש - אבל ביקר חד שנתי לרוב).

אפשר ליסוע עם רכב מיני מחוץ לעיר וזה בסדר גמור הנוחות היא לא של רכב גדול יותר אבל זה לא מצב נורא - לנסיעות מזדמנות רכב קטן יהיה בסדר גמור.

ירידת ערך תמיד תהיה גבוהה יותר ברכב חדש(רכבים באופן כללי מאבדים ערך - זה לא דירה, אין פה "השקעה" וכסף תפסיד בכל מצב).

ביטוח צריך לעשות כמובן לרכב החדש,שזה עלות לא קטנה וכדאי לעשות השוואת מחירים לפני(מהרגע שאתה מזמן יש כמה ימים-שבועות עד שהרכב יגיע אז אין לך מה לדאוג).

אם אתה מעוניין בכל זאת במזדה תחפש אחת בשוק הפרטי ולא אצל סוחר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נוקנוק - אני בכלל לא בטוח שירידת הערך של רכב מיד שניה תהיה פחותה מזו של רכב חדש - כאשר מחיר הרכישה דומה מדובר בסדר גודל של 15% לשנה - ו-15% מ-70,000 הוא אותו סכום בין אם שולם ליבואן, למגרש או למוכר פרטי. כמובן שיש הבדלים בין דגמים ועוד יותר - בין אקזמפלרים ספציפיים, וכמובן שהמחיר המושג תלוי גם בכושר המו"מ של המוכר והקונה.

מעבר לכך - לנחש היום מה יהיה מצב השוק בעוד שנתיים או 4 שנים זה הימור מוחלט, דגם שמבוקש היום עלול להפוך בלתי מבוקש בעליל ולהפך. יותר מזה, אני מהמר שיהיה יותר קל למכור מיני\סופרמיני בת 3-4 במצב מוכר וטוב מאשר למכור מאזדה 3 בת 7-8 שמי יודע מה עבר עליה, הרי אין לך תיעוד הטיפולים בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעולה. אנחנו מתחילים להתקדם!

כעת אני רואה בצורה טובה וברורה יותר את התמונה ואת מכלול הפרטים. תבינו, זה מצב בו אני מתלבט לבד ואין מישהו בסביבה הקרובה שלי שיוכל לתת לי הסבר מקצועי שאתם מעניקים לי כאן. לכן אני פשוט שואל כל שעולה לי בראש, אז סורי אם אני קצת חופר :roll:

אני אעדיף להתרחק מהמאזדה למרות הדגם הספציפי והעובדה שהיא קורצת מאוד, מהסיבות שציינתם. מה גם שאין לי זמן פנוי לנסוע לראשון (אני מחיפה) ולהתחיל לבצע את כל הבדיקות האלה ולבזבז זמן יקר על רכב שנמצא אצל סוחר.

עכשיו צריך לסגור פינה אחרת. ספארק או איביזה.

קראתי קצת בפורום וגיגלתי. חייב לציין, שאני מאוד אוהב את כל שקשור לסיאט / סקודה ולמנועים שלהם. יודע ומכיר את בעיות אמינות הגיר וכו׳ .. עד כמה לקחת את זה בחשבון? עד כמה אוכל לקבל החלטה ע״ס שימוש של חברים כאן ברכב או כי הם יודעים שאפשר להיות רגועים וזה הולך ומשתפר? מה לגבי האחריות, עד כמה זה משמעותי מבחינתי? ז״א .. איך זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר ומה לגבי מה שנקרא *רצון טוב* מצד היבואן? זה שווה משהו?

השוואה ראש בראש - איביזה = יותר כוח ואולי פחות אבזור. אלא אם כן אתמקד ב style ואז אנחנו משתווים (?) לרמת האבזור מול הספארק. מומנט טוב יותר, מרווח יותר, יתרונות של סיאט.

ספארק? חדש קצת .. אמינות מוטלת בספק מבחינת המנוע? האבזור שבא לידי ביטוי במחיר מכפר על כך? הגיר, זה גיר אוטומטי רגיל?

תודה

פורסם

הגיר הוא גיר אוטומטי רציף בספארק (אמינות ברוב הדגמים בסדר אבל אין באמת דרך לקבוע - רכב חדש גיר חדש) אני אישית לא אוהב את ההתנהגות שלו אבל נסיעת מבחן תקבע את זה מבחינתך.

רמת גימור Style באה כרמת גימור התחלתית בגיר האוטומטי(ב83 אלף שקל).

אל תוותר על נסיעת מבחן על 2 הרכבים לפני ההחלטה(מבין שאתה עמוס אבל חשוב מאוד כדי להרגיש לאיזה רכב אתה מתחבר יותר).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...