Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי ב208 צריכת הדלק היא 1/17.5 (גר בקיבוץ כך שבאופן מיידי מגיע לכביש בינעירוני).

אצלי לא שמתי לב לקרקושים האמת. אולי בגלל ששלך 2013 ואצלי פשוט עוד לא הספיק להתפתח משהו (2016)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכמה קנית?

הם רצו על הרכב מחירון (53), סגרנו על 48. להרגשתי, בהינתן מצב השוק ונתוני הרכב, המחיר סביר.

פורסם

תתחדש ותהנה !

גם לי צריכת הדלק נשמעת מעט גבוהה.

ב 301 עם מנוע זהה, בנסיעה עירונית די פקוקה ב 90% מהזמן, צריכת הדלק עומדת על 11.4 ק"מ לליטר, וזו הצריכה הגרועה ביותר שהגעתי אליה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתחדש. אחלה אוטו.

לדעתי זו הגרסא הפחות נחשקת בליין ה-208 (הבחירה שלי זו הדיזל), אבל במחיר שלה היא אופציה מעולה.

תאמין לי שאם היתה לנו היכולת הכלכלית היינו רוכשים את הדיזל, אבל זוג סטודנטים שרק התחתן, יש לנו עוד דרך לעבור :)

אבל תכל'ס, כרכב ראשון אני אפילו מופתע לטובה.

תתחדש ותהנה !

גם לי צריכת הדלק נשמעת מעט גבוהה.

ב 301 עם מנוע זהה, בנסיעה עירונית די פקוקה ב 90% מהזמן, צריכת הדלק עומדת על 11.4 ק"מ לליטר, וזו הצריכה הגרועה ביותר שהגעתי אליה.

תודה רבה,

מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה? הרכב עבר טיפול קטן (שמן+פילטר+פילטר מזגן) לפני 5 חודשים בערך, וייתכן וכשאכיר את הרכב טוב יותר הצריכה תשתפר (למרות שאני בספק שהשיפור יהיה דרמטי) אבל חששתי שהצריכה קצת גבוהה, והתגובות כאן איששו את החששות...

פורסם

1. בדוק לחץ אוויר בצמיגים.

2. בדוק את טיב הצמיגים. צמיגים מאיכות ירודה ו/או חברה לא מוכרת בזבזניים יותר בדלק (לא דרמתי אבל יותר).

3. רוקן את תא המטען.

3. נסה לנסוע רגוע. לא למשוך הילוכים, סע בקצב התנועה, הימנע מבלימות חדות וכו'.

4. בדוק שהמחשב לא מזייף. באמצעות איפוס מד המרחק בתדלוק, וחישוב כמות הליטרים שנצרכו בתדלוק הבא.

פורסם

אני עם אותו מנוע (אני די מאמץ אותו בבין עירוני) וצריכת הדלק שלי טובה,

השארתי אותו לאבי שבקושי נוסע וצריכת הדלק שלו גרועה.

זה נשמע סביר לתיאור הדרך שלך אבל תבדוק גם שאתה לא מעלה טורים כשאין צורך, ביציאה מהמקום, בין הילוך להילוך, וכו'.

תתחדש.

ט.ל.ח

פורסם

אותו מנוע ב108 ידנית, צריכת דלק של 1/20+- (מדידה ע"פ משאבה) 90% בין עירוני לרוב בלי מזגן (נוסע מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר בערב) נוסע רגוע בשיוט על 90-110.

פורסם
1. בדוק לחץ אוויר בצמיגים.

2. בדוק את טיב הצמיגים. צמיגים מאיכות ירודה ו/או חברה לא מוכרת בזבזניים יותר בדלק (לא דרמתי אבל יותר).

3. רוקן את תא המטען.

3. נסה לנסוע רגוע. לא למשוך הילוכים, סע בקצב התנועה, הימנע מבלימות חדות וכו'.

4. בדוק שהמחשב לא מזייף. באמצעות איפוס מד המרחק בתדלוק, וחישוב כמות הליטרים שנצרכו בתדלוק הבא.

1. לחץ אוויר תקין, 32 PSI בכל הצמיגים, כאשר 2 נוסעים לכל היותר בישמוש שוטף.

2. הצמיגים לדעתי הם המקוריים שהגיעו עם הרכב-ברידג'סטון ECOPIA. לא בקי בליין הצמיגים של ברידג'סטון ואיפה ניצב הדגם הזה בהיררכיית הדגמים שלהם, אבל לא מדובר בצמיג סיני זול.

3. תא המטען ריק באופן קבוע.

4. אני מודע לסגנון נהיגה חסכוני של נסיעה בגז פתוח תוך מיעוט שימוש בבלמים-מה שמאופיין בנסיעה חלקה (מלמדים את זה בקורסים של רכיבה מתקדמת בדו"ג, קריטי לרכיבה נכונה), ולכן אני גם מודע להבדלים בסגנון הנהיגה שלי בהתאם למצב הרוח, על אף שרוב הזמן אני נוהג בצורה רגועה...

5. יש לי חוסר אמון במחשבי דרך לעניין זה, לכן תמיד מודד ידנית (נכון לעכשיו הצריכה עומדת על 43 ליטר ל443 ק"מ).

בקיצור חששתי שהצריכה מעט גבוהה, ונראה שאכן היא גבוהה, על אף שבסה"כ מדובר בתנאים הכי פחות אופטימליים של נסועה עירונית, הררית, פקוקה, ובימים חמים מרובי מזגן.

נבצע עוד מדידה-שתיים ונחזור לעדכן...

פורסם

4. אני מודע לסגנון נהיגה חסכוני של נסיעה בגז פתוח תוך מיעוט שימוש בבלמים-מה שמאופיין בנסיעה חלקה (מלמדים את זה בקורסים של רכיבה מתקדמת בדו"ג, קריטי לרכיבה נכונה), ולכן אני גם מודע להבדלים בסגנון הנהיגה שלי בהתאם למצב הרוח, על אף שרוב הזמן אני נוהג בצורה רגועה...

רק שים לב שזה בגבול הטעם הטוב. תאיץ בצורה פרוגרסיבית ועדינה מדי - תפספס את תזמון הרמזורים שמתבסס על הקצב של הנהג הסביר.

יש גם חשיבות לשמירת רווח (נושא שלא מודגש מספיק בכל ההדרכות) שמונעת האטות חדות (ואז האצה מחדש) ובזבוז דלק מוחשי למדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תגידו מה שתגידו על סגנון נהיגה. אני עם הפאביה אטמוספרית גם בנהיגה עירונית חיפאית במצב רוח קרבי לא מוציא צריכה כל כך גרועה, ולמיטב ידעתי הפג'ו הנ"ל יותר חסכונית.

משהו לא תקין ברכב לעניות דעתי.

פורסם

זה דבר ידוע שפאביה מסוגלת לנסוע על אדיי האוויר של שמייצרים המפעלים הפטרוכימים.

רק בגלל שזה צרפתי ישר להגיד שזה משהו מקולקל?

פורסם

יש ענין אחד חשוב שאין לו, אם לא פיספסתי, התייחסות כאן. מדובר במשכי הנסיעה, לא דומה נסיעה בת שעה, גם בסביבה עירונית צפופה מאוד, לארבע נסיעות באותם תנאים ועם קילומטראז' מצטבר זהה, בנות רבע שעה כל אחת.

• תוכן חדש...