Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 7 - איכות מנסיון אישי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על זה אין ויכוח, רק לא נשמע לי הגיוני שבאחוז כזה גבוה של מכוניות הוחלף מנוע.

הבעיה במערכת התזמון היתה שייכת למנועי ה 1.2 הקודמים, שאגב מורכבים גם היום במכוניות VAG רבות.

בפעמים הבודדות שהייתי במוסכי צ'מפיון זה לא נראה כמו אסון קולוסאלי, האמת..

ברור שהכל בפורום מוגזם מחוץ לכל פרופורציה.

צ'מפיון מוכרים יפה מאוד. הרבה יותר מיפה מאוד.

מה שאומר שרב הלקוחות מרוצים.

אפילו מאוד.

כמו שאומרים: "The proof of the pudding is in the eating"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 149
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש תקלות ויש תקלות.

כשמוחלף חלף שהפירוק שלו קליל וכך גם ההרכבה, זה דבר אחד שאני טולרנטי לגביו בכל רכב.

כשהתיקון מחייב פירוק חצי רכב - מה אגיד - מבחינתי זו מכונית גמורה. איש לא יצליח לשכנע אותי שההרכבה חזרה נעשתה באותה רמת איכות ודיוק של פס הייצור, בין אם מדובר בברגים ששכחו להרכיב והושלכו אל פח האשפה ובין אם מדובר בסגירה לפי הרגש ולא לפי הוראות יצרן.

על זה תוסיפו מחברי חשמל שנמעכו תוך כדי עבודה ועוד מיני תופינים כיד הדמיון הטובה עליכם.

כשזה קורה ברכב בן עשר זה בגדר הסביר ברכב חדש זה לא נסבל.

פעם, פולקסווגן מכרו בעיקר אמינות, אנשים שילמו יותר על הרכב כי הוא היה Made in germany. היום הם מנסים עדיין לשווק את עצמם כאמינים/איכותיים אך מוכרים רכבים פחות אמינים מהמתחרים.

נראה לי כי הניסיון לעמוד בתקני הזיהום ההזויים גרם להם להוציא מכוניות מתקדמות מדי אך לא "מבושלות" מספיק, את החסכון הכספי בדלק מפסידים בכתוצאה ממערכות פחות אמינות ויקרות יותר לתחזוקה.

לדעתי, רכב ב 7 שנים הראשונות או 200 אלף קילומטר לא אמור להתקלקל ולא לסבול מבלאי הדורש החלפת חלקים מרכזיים ברכב. בכל מקרה הקריאה כאן על מעללי 'צ'מפיון' והתקלות ברכביהם גורמת לי לחשוד ברכבים החדשים מתוצרת VAG.

פורסם

אפילו מאוד.

לא כולם נכנסים לפורומים של מכוניות ושומעים על בעיות כאלו או אחרות.

פורסם

לדעתי, רכב ב 7 שנים הראשונות או 200 אלף קילומטר לא אמור להתקלקל ולא לסבול מבלאי הדורש החלפת חלקים מרכזיים ברכב. בכל מקרה הקריאה כאן על מעללי 'צ'מפיון' והתקלות ברכביהם גורמת לי לחשוד ברכבים החדשים מתוצרת VAG.

לעניות דעתי אתה קצת מגזים - רב הגירים הפלאנטאריים לא החזיקו 200K ללא שיפוץ. ברובם המוחלט של מכוניות ידניות (ללא הבדל דת, צבע או מין), תזדקק להחליף את המצמד הרבה לפני 200K. גם בגירים רובוטיים המצמדים הם חלק מתבלה שדורש החלפה, השאלה באיזו תכיפות ביחס לנסועה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לא כולם נכנסים לפורומים של מכוניות ושומעים על בעיות כאלו או אחרות.

מכירות, מכירות.

עובדות בשטח.

כשמכרו מכוניות כושלות (למשל Citroën BX), זה שרף מותגים לשנים.

אני לא רואה את המכירות של צ'מפיון צונחות. כלומר, בגדול, הצרכנים מרוצים.

עובדה.

דרך אגב, מה שאי אפשר להגיד על מקרה הפוקוס.

פורסם
לעניות דעתי אתה קצת מגזים - רב הגירים הפלאנטאריים לא החזיקו 200K ללא שיפוץ. ברובם המוחלט של מכוניות ידניות (ללא הבדל דת, צבע או מין), תזדקק להחליף את המצמד הרבה לפני 200K. גם בגירים רובוטיים המצמדים הם חלק מתבלה שדורש החלפה, השאלה באיזו תכיפות ביחס לנסועה.
אורך החיים המיועד לרכב מודרני הוא כ 7 שנים/100 מייל (160K ק"מ) וזאת כי בתקופה כזו משתנים המון דברים, גם ברכב וגם בתקנים הנדרשים. אני יכול לחיות עם גישת ה"השתמש וזרוק" אבל בחייאת, שלפחות האוטו יחזיק 7 שנים:wink:

אתה יודע כמה זמן מחזיקה תיבה אוטומטית של מונית מרצדס?

פורסם

אפילו מאוד.

אז זהו, שכנראה שאתה לא יודע עד כמה הפורום הוא מדגם מייצג. מדי יום מגיעים אלינו לא מעט לקוחות שמשכירים רכב באופן פרטי או דרך הזמנה ממוסך של צ'מפיון לרכב חליפי ויוצא לי לדבר עם לא מעט מהלקוחות האלה ותאמין לי שהבעיה בגיר נרחבת הרבה יותר ממה שאתה חושב. אף אחד מהם לא רוצה להישאר עם הרכב מעבר לתקופת האחריות (חלקם מכירים את הבעיה וחיים עם זה שנה שנתיים עם האחריות ומוכרים, את רובם זה הפתיע). זה שהם מוכרים זה לא אומר כלום, הם קונצרן גדול ובעל שם, לא כל האנשים מפשפשים באינטרנט לפני שהם קונים רכב. רובם אפילו עושה את זה מבלי לקחת אותו לנסיעת מבחן. אתה יכול להיכנס סתם בעצמך לאחד מהמוסכים של צ'מפיון שקרוב לבית שלך ותראה כמה אנשים שם מחכים לתקן משהו שקשור לגיר.

הרכבים של הקונצרן טובים מאוד, מלבד האמינות השנויה במחלוקת. יש כאלה שמוכנים לחיות עם זה, יש כאלה ששרופים על המותג ויש כאלה (שהם הרוב) שפשוט לא בדקו מידע לגבי האמינות של הרכב וחווים את זה על בשרם. אליהם תצרף גם כאלה שבאמת לא נתקלו בבעיות. כן גם כאלה כמובן שיש...

אגב גם בזמנו שפולקסווגן היו עם אוטומט פלנטרי גם הוא לא הראה אמינות גבוהה במיוחד (בתקופת הגולף דור 4-5). רוב מי שהחזיק אותן במשך תקופה יוכל לספר לך.

הפוקוס ירדה במכירות בזמנה, לא רק בגלל הגיר. המתחרות (ממותגים אהובים יותר בארץ מפורד) עשו עבודה יפה גם הן.

פורסם
אורך החיים המיועד לרכב מודרני הוא כ 7 שנים/100 מייל (160K ק"מ) וזאת כי בתקופה כזו משתנים המון דברים, גם ברכב וגם בתקנים הנדרשים. אני יכול לחיות עם גישת ה"השתמש וזרוק" אבל בחייאת, שלפחות האוטו יחזיק 7 שנים:wink:

אתה יודע כמה זמן מחזיקה תיבה אוטומטית של מונית מרצדס?

מונית מרצדס מגיעה במפרט מיוחד למוניות הכולל מכלולים עמידים ויקרים יותר. לאיזה יצרן עממי יש תיבה אוטומאטית שמחזיקה 200K ק״מ ללא שיפוץ? לאיזה מכונית יש גיר עם מצמד שמחזיק 200K ק״מ?

ומה הקשר להשתמש ולזרוק? הטיעונים שלך חסרי שחר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לאיזה יצרן עממי יש תיבה אוטומאטית שמחזיקה 200K ק״מ ללא שיפוץ? לאיזה מכונית יש

האמת שאת הטויוטה האחרונה שלי (שנת98) מכרתי אחרי 10 שנים עם 300,000 קמ, והכל היה חלק כמו ביום הראשון. כמובן תחזקתי את הרכב כראוי פלאגים ברקסים שמנים וכו׳, גם משאבת מים וטיימינג וכיוצא בזה בטיפול גדול אבל בגיר מעולם לא נגעתי.

פורסם

יש לנו רכב כמו של פותח השרשור, קיבלנו אותו חודש אחריו, בספטמבר 2015. על המונה 18K ק"מ.

כרגע ללא שום בעיה מכנית או קוסמטית.

פורסם

לא מזמן קראתי כתבה במגזין רוסי על תיבת dsg.

גם שם היו הרבה מקרים של תיבות dsg שכשלו. כתוצאה מזה הרבה אנשים החליטו שעדיף לקנות מכוניות קוריאניות או יפניות שגם יותר זולות וגם יותר אמינות.

העיתונאי כתב שזה סוג של אנשים שכאשר יש להם סתימה בבית שימוש הם אוטמים את הביוב ובונים שירותים בחצר, כמו לפני 200 שנה.

אי אפשר להשוות מכוניות גרמניות ליפניות/קוריאניות.

פורסם

סתם שאלה.

למה לא לרכוש את הסונטה החדשה ב160 אלף. היא עם 200 כס. ומומנט מכובד. שקטה יחסית. אמינה מן הסתם. אם כי בכבישי נס הרים היא לא תהיה מלכת הכביש..

פורסם
אז זהו, שכנראה שאתה לא יודע עד כמה הפורום הוא מדגם מייצג. מדי יום מגיעים אלינו לא מעט לקוחות שמשכירים רכב באופן פרטי או דרך הזמנה ממוסך של צ'מפיון לרכב חליפי ויוצא לי לדבר עם לא מעט מהלקוחות האלה ותאמין לי שהבעיה בגיר נרחבת הרבה יותר ממה שאתה חושב.

הלא מעט מהלא מעט, זה נתון מרשים.

הבעיה בגיר היתה. אין ספק. בכל העולם יודעים. חלק נתקלו בה קודם, חלק אחר כך.

עד כמה הגיר בעייתי עכשיו, לא יודעים. בטוח יותר טוב.

מספיק יותר טוב, כדי שהמכירות של צ'מפיון לא ייפגעו.

אני לא ראיתי את צ'מפיון שוחטת מחירים, כדי למכור מכוניות, כמו שהפוקוס נשחטה בזמנו.

חלק מזה, שצ'מפיון לא מוכרת הרבה לציי רכב, כמו פורד, נכון.

ועדיין, רכבים עם רוכשים לא מרוצים, בקנה מידה רחב, פוגעים במכירות.

אין אפס.

אם המכירות של צ'מפיון לא נפגעו. אם יש עוד שפע דגמים על DSG שנמכרים עוד ועוד ועוד, אז המצב הרבה יותר טוב ממה שנדמה לך, מהשיחה עם "הלא מעט" מתוך "הלא מעט", שיוצא לך לפגוש (שהדבר המשותף לכולם, זה שהם הגיעו למוסך, בעוד אחרים - לא).

ועם כל הבעיות "הקשות" שתיאר פותח השרשור, אם היה לי רכב שהייתי מרוצה ממנו - לא היו מורידות לי משביעות הרצון ממנו.

הצקות קטנות.

פורסם (נערך)

הפוקוס ירדה מהמכירות שלה לא רק בגלל היותה בעלת אמינות פושרת, אלא גם בגלל שהגיעו אחריה משפחתיות לא פחות טובות ממותגים יותר אהובים מפורד. פורד אף פעם לא זכתה פה לאהדה גדולה כמו יונדאי/מאזדה/טויוטה למשל. כשהפוקוס הייתה הכי נמכרת זה היה בגלל היצע אפשרויות של מנועים ומרכבים גדול, מחירים תחרותיים יחסית וחוסר במתחרות עדכניות.

אגב,"לא מעט" מה"לא מעט" אנשים שבאים כל יום אליי כדי לקבל רכב בגלל שהוואג שלהם במוסך משוכנעים שזאת בעיה נקודתית שקרתה במקרה ברכב שלהם ספציפית ושזה קרה בפחות מ-30K ק"מ זה בטח שטויות ולא יקרה שוב. אם אני שואל אותם ככה על הדרך אם זה בעיה בגיר הם שואלים בפרצוף מופתע "איך ידעת?!"

מדי יום מגיעים אנשים אלינו לקחת רכב שכור דרך הזמנה של מוסך צ'מפיון לרוב בגלל בעיות בגירים ברכבים חדשים שעדיין באחריות. ואנחנו עוד עובדים עם מוסך אחד שלהם (גדול אמנם), אבל המוסך הזה עובד עם עוד חברות השכרה מלבדנו. ככה שכנראה הבעיה מוכרת יותר ממה שיוצא לי אישית לראות מדי יום.

גם בצי שלנו שיש בו המון רכבי וואג (בעיקר אוקטביות ליסינג, איביזות, ג'טות וראפידים) שאני מכיר את רקורד הטיפולים והתקלות השוטף שלהם ולרובן המוחלט הייתה תקלה בגיר. גם בדגמים היותר חדשים. זה לכשעצמו מדגם מייצג מסוים ללא ספק.

חוץ מזה, וואג לא מוכרים לציי רכב כמו פורד? הם מוכרים יפה מאוד לציי רכב, אצלנו יש יותר וואג מאשר פורד למשל. תתפלא או לא.

גם באיילון בפקק של 8 בבוקר אתה תראה לא מעט וואגיות ליסינג עם מדבקות של חברות היי טק. בטוח שלא פחות מפוקוסים מהדור האחרון.

מכירות וואג לא ייפגעו גם אם האמינות שלהם לא מושלמת. הם מוכרים יפה לציי רכב, יוצאים בהנחות, יש להם לקוחות קבועים, חובבי מותג וכו'. רוב האנשים בכלל קונים רכב מבלי לחפש ביקורות/מבחנים/חוות דעת באינטרנט. הרבה מהם אפילו לא עושים נסיעת מבחן אלא סתם מתרשמים מהרכב באולם התצוגה ומהמחיר. אם אתה מופתע מזה אתה כנראה לא מכיר את הצרכנות רכב הישראלית. תיזכר כמה רכבים למשל שברולט מכרו בהשקה של הקרוז בזמנו, מבלי שמישהו בכלל הכיר את הדגם ומה שהיה כנקודת היכרות עם משפחתית מהיצרן הייתה האופטרע המושמצת.

ההיצע של הקונצרן גדול והתוצרת שלהם טובה מאוד בסך הכל, גם אם האמינות לא גבוהה במיוחד. יש אנשים שמוכנים לחיות עם זה. כמו שכבר כתבתי, אני אם הייתי מקבל רכב דרך העבודה סביר להניח שהייתי בוחר משהו מהקונצרן, אני אוהב את ההיצע שלהם. פרטי? לא הייתי לוקח את ההימור. יש מתחרות טובות מספיק עם מוניטין אמינות עדיף.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover

• תוכן חדש...