Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר - מנסיוני שלי, לחיצה על דוושת הדלק עד סופה בעת מתן סטרטר אינו פותר את הבעייה בכל מקרה - קיים מצב בו תאי השריפה מלאים בדלק ומרטיבים את הפלגים, אשר מצידם מסרבים להוציא ניצוץ - במצב זה יש לייבשם (אני לעיתים פשוט מוציא אותם אחד אחד ומנגב). האופציה השנייה כדי לייבשם היא להמתין מספר שעות עד להתאדות הדלק!!!
ירון ושמר ידידי, יש מקרה שלישי שגם יבוש המצתים , ולחיצה דוושת התאוצה לא תעזור....כמו רצועת טיימינג קרועה,כמו שטז קי רמז, לכן גרירה למוסך, היא כעת הפיתרון האולטימטי, ולהתפלל

שאני טועה.... והמבין יבין!

בברכה

רואה השחורות

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אמרתי כבר -אם יש ניצוץ , אין בעייה בטיימינג.

ירון - אין לי מושג על איזו הצפה אתה מדבר - על פי נסיוני ,כל עוד הקרב' ומערכת ההצתה תקינים - גם אם תשפוך דלק אל חלל הצילינדר - סטרטר ארוך יגרום למערכת לתפקד שנית.

כמובן שאם יש בעייה באחת המערכות זה עניין אחר.

פורסם

ירון - אין לי מושג על איזו הצפה אתה מדבר - על פי נסיוני ,כל עוד הקרב' ומערכת ההצתה תקינים - גם אם תשפוך דלק אל חלל הצילינדר - סטרטר ארוך יגרום למערכת לתפקד שנית.

כמובן שאם יש בעייה באחת המערכות זה עניין אחר.

שמר ידידי, מי אמר שיש ניצוץ בעל הרכב, לא יודע אפילו איך בודקים זאת, וזאת אני מסיק מהשרשור הארוך והמיותר הזה!

בברכה

צביקה

פורסם
לא בהכרח, ישנם רכבים כמו פיאט לדוגמא, שחישן גל הארכובה של מערכת ההצתה נמצא על (כמה מפתיע) גל הארכובה.

כך שגם אם רצועת התיזמון קרועה, יהיה ניצוץ!!

פורסם

המפלג בפיאט טמפרה הוא גולם, ז"א שיש בו רק רוטור לחלוקת הניצוץ למצתים.

ולכן יש הצתה בחוט הראשי. אך מכוון שהרוטור לא מסתובב לא יהיה הצתה למצתים.

פורסם
המפלג בפיאט טמפרה הוא גולם, ז"א שיש בו רק רוטור לחלוקת הניצוץ למצתים.

ולכן יש הצתה בחוט הראשי. אך מכוון שהרוטור לא מסתובב לא יהיה הצתה למצתים.

הפעם דניאל ידידנו צודק!

בברכה

צביקה

פורסם
הפעם דניאל ידידנו צודק!

בברכה

צביקה

צביקה ידידי,

מתי זכור לך שטעיתי או הטעתי...לא שזה לא יכול לקרות, כמובן:wink: .

ולעניין, הצפת דלק במצתים יכול להגרם ממספר סיבות, והראשונה בהם היא דווקא תקלה במערכת ההצתה, סליל מקוצר, מצת בלוי/לא מתאים, חוטי הצתה רוטור ומיכסה מפלג ,כוון הצתה וכו'.

לאחר מכן מצב מאייד, ולבסוף מצב מכני של המנוע.

וזה הסדר של הגורמים שמוסך אמור לגשת לאיבחון התקלה.

לגבי התנעה עם מצערת פתוחה (WOT) לניקוי מצתים, העניין תקף יותר לרכבים מוזרקים,

בזמן לחיצה מקסימלית על הדוושה מחשב ניהול המנוע מקצר משמעותית את משך ההזרקה, עד אפילו לכיבוי כללי של המזרקים בדגמים מסויימים.

לקרבורטור, לדעתי, עדיף להמתין כרבע עד חצי שעה לאידוי הדלק, או לפרק מצתים ולנגבם.

פורסם
צביקה ידידי,

מתי זכור לך שטעיתי או הטעתי...לא שזה לא יכול לקרות, כמובן:wink: .

ולעניין, הצפת דלק במצתים יכול להגרם ממספר סיבות, והראשונה בהם היא דווקא תקלה במערכת ההצתה, סליל מקוצר, מצת בלוי/לא מתאים, חוטי הצתה רוטור ומיכסה מפלג ,כוון הצתה וכו'.

לאחר מכן מצב מאייד, ולבסוף מצב מכני של המנוע.

וזה הסדר של הגורמים שמוסך אמור לגשת לאיבחון התקלה.

לגבי התנעה עם מצערת פתוחה (WOT) לניקוי מצתים, העניין תקף יותר לרכבים מוזרקים,

בזמן לחיצה מקסימלית על הדוושה מחשב ניהול המנוע מקצר משמעותית את משך ההזרקה, עד אפילו לכיבוי כללי של המזרקים בדגמים מסויימים.

לקרבורטור, לדעתי, עדיף להמתין כרבע עד חצי שעה לאידוי הדלק, או לפרק מצתים ולנגבם.

לדניאל ידידי שלום רב!

אם השתמע מהודעתי האחרונה, שבעבר טעית, ועכשו לא , אני מתנצל, זאת לא הייתה כוונתי המקורית, בהודעה קודמת, ציינתי זאת כמחווה לשמר, והפעם הגיע תורך!!

ולעצם העיניין, הנושא נטחן כבר 48 שעות ללא תכלית, גם עם הרכב היה מוצף,

הדלק במצתים היה מתאדה מזמן, אך אם השערתי נכונה, ושרשרת התזמון קרועה,

והרוטור לא מסתובב, אין סכוי להתנעת הרכב, ובאם קיים ברכב, אימבולייזר 2 מצבים, ויש סבוב

מתנע, אך אין ניצוץ, אז חבל"ז הרכב כמובן לא יתניע!

בברכה

צביקה

פורסם

התעלומה נפתרה , הבעיה הייתה בחיישן מנוע(אשמח לדעת מזה..) שפשוט הלך לעולמו , ברגע שהרכיבו את החדש היא התניע כאילו כלום לא קרה.

תודה רבה לכולכם על העצות והפתרונות.

יום טוב :D

פורסם
התעלומה נפתרה , הבעיה הייתה בחיישן מנוע (אשמח לדעת מזה..) שפשוט הלך לעולמו
גם אני אשמח לדעת מה זה!

אך אספר לך את השערתי, ע"ס דברים שקראתי בפורום.

ברכבך מותקנת מע' הצתה אלק', המתזמנת את ההצתה ע"פ מודול מוגדר, ע"ס נתונים הנאספים מהחיישנים.

ככל הידוע לי, ישנם חיישנים לסל"ד ולמיקום הבוכנה (אנא תקנו אותי והעשירו את ידעי בנושא!).

כנראה שעקב החיישן התקול, תזמון ההצתה היה שגוי ולכן הבעיות בהתנעה.

שוב אבבקשכם לאמת/לתקן דבריי.

תודה ולילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...