Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רב-מודד (מולטימטר)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי כמה שאלות בנוגע לרב מודד שרכשתי Uni-t UT136B (תמונה מצורפת),

אני יודע באיזה צורה מודדים מתח/זרם וכו, השאלות הן בעצם כדי להימנע ממקרים בעייתיים.

1. הבנתי שאם הזרם גדול מmA או לא ידוע, אני מתחיל מהחיבור של 10A כדי לא לשרוף את הפיוז, מה קורה אם החיבור הפיזי של החוטים נכון אבל אני בוחר בחוגה במצב לא נכון (mA), יגרם נזק או שרק הודעת Over?

2. מה קורה במידה ובוחרים לדוגמה במדידת מתח/זרם AC כשהמתח/זרם בפועל הוא DC? (או להפך)

3. האם זה שהחיבור למדידת מתח מופרד מהחיבור למדידת זרם אומר שבמידה ומתבלבלים ובוחרים במדידת זרם ובפועל מודדים מתח במקביל, לא יקרה כלום או שבכל זאת המכשיר יינזק?

4. מה הסדר הנכון, קודם להדליק את המכשיר למצב הנכון ואז לחבר את החוטים או להפך?

תודה רבה

UNI-T-UT136B-Handheld-Digital-Multimeter-DC-AC-Voltage-Current-Tongs-Resistance-Frequency-Auto-r.jpg

פורסם
היי, יש לי כמה שאלות בנוגע לרב מודד שרכשתי Uni-t UT136B (תמונה מצורפת),

אני יודע באיזה צורה מודדים מתח/זרם וכו, השאלות הן בעצם כדי להימנע ממקרים בעייתיים.

1. הבנתי שאם הזרם גדול מmA או לא ידוע, אני מתחיל מהחיבור של 10A כדי לא לשרוף את הפיוז, מה קורה אם החיבור הפיזי של החוטים נכון אבל אני בוחר בחוגה במצב לא נכון (mA), יגרם נזק או שרק הודעת Over? - עד גבול מסויים לא יקרה כלום למכשיר אבל אם המגבלה של מדידת הזרם היא 400 מיליאפר ובטעות הזרם הנמדד 1 אמפר או 800 מיליאמפר פיוז ההגנה יישרף ולמכשיר לא יקרה כלום. עד גבול מסויים תקבל הודעת OVER או כול הודעה אחרת התלוייה בסוג המכשיר.

2. מה קורה במידה ובוחרים לדוגמה במדידת מתח/זרם AC כשהמתח/זרם בפועל הוא DC? (או להפך). - תקבל תוצאות מדידה שגויות.

3. האם זה שהחיבור למדידת מתח מופרד מהחיבור למדידת זרם אומר שבמידה ומתבלבלים ובוחרים במדידת זרם ובפועל מודדים מתח במקביל, לא יקרה כלום או שבכל זאת המכשיר יינזק? - הפיוז יישרף ולא יקרה כלום למכשיר.

4. מה הסדר הנכון, קודם להדליק את המכשיר למצב הנכון ואז לחבר את החוטים או להפך? להדליק קודם את המכשיר ולסובב את החוגה לתחום המדידה הרצוי ואז לחבר את הפרובים למעגל.

תודה רבה

אם וכאשר תמדוד מתח AC או DC גבוה רצוי להעזר במישהו שמבין במדידות במעגלים העובדים תחת מתח גבוה.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מעולה, תודה רבה!

בנוגע לשאלה 1, רק כדי לוודא שהבנתי נכון, עצם זה שאני מחבר את הכבלים נכון (נאמר ל10A), לא מבטיח לי שלא יגרם נזק לפיוז/מכשיר במידה והרכיב הנמדד מושך נניח 4 אמפר (כי בחרתי בבורר מצב של mA נניח)?

ואני בד"כ מתעסק עם מתחים שלא עולים על 9-12 וולט.

פורסם

אם שמת לב - ל 10A יש כניסה משלה עם נתיך. לא משנה על כמה תשים את המודד ma ולא משנה לא יגרם נזק (המחוג יגיע לקצה חזק ומהר אבל לא אמור להיות נזק)

וזה נכון גם אם אתה מודד DC ושם על סקלה נמוכה של DC - כך בכל מדידה.

קובי

:-)

פורסם

תודה!

כלומר מה בעצם קובע אם הרב מודד במצב של התנגדות נמוכה/התנגדות גבוהה, הבורר מצבים או החיבור שאליו אני אחבר את הכבלים?

• תוכן חדש...