Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים:

לפני שנתיים וחצי החלפתי את ה 106 אהובתי ברנו סניק, בהתאם למעמדי (שאז היה בן שנה וקצת) כאיש משפחה ואבא. מאז נוספה לו אחות והסניק התבררה כפרטנרית מופלאה - גבוהה (אבל לא מדי) כך שאפשר לקשור את הילדים בכיסאות בלי לשבור את הגב, רחבה מספיק כדי שזוגתי תוכל לשבת ביניהם בנוחות כשצריך, מרווחת (מאוד מאוד) מקדימה, תא מטען מספיק לכל שיגעון יומיומי, ואפילו הספיק לסופ"ש איתם כשזוגתי לקחה חצי בית (אם כי אז גם תא הנוסעים היה עמוס בכל פינה), מפוארת (אני מאוד אוהב את ההנעה בכפתור, בקרת שיוט, ושאר הצעצועים), נוחה, והיא אפילו מאוד יפה בעיני - אני מאוד אוהב את העיצובים המאוד אקסצנטריים של רנו מהתקופה ההיא.

חסרונות? כיון שהרכב כבר ישן אז הטיפולים שלו יקרים, ודברים שמתקלקלים ברנו (וזה קורה ברכב בן 11) עולים הון - מנעול הגה חשמלי עלה לי עכשיו קרוב ל 3000 ש"ח. בנוסף, 4 הילוכים בתיבה אומרים שהרכב נוסע במהירויות שיוט בסל"ד גבוה ומרעיש, ואל הרעש הזה מתלווים כל מיני ציקצוקים שונים ומשונים.

אז הכיוון עכשיו הוא למכור את הרנו ולקנות רכב חדש – או ממש חדש, מהחברה (זו העדיפות), או משהו בן שנה-שנתיים לכל היותר. עשינו חשבון, שיחררנו קרן השתלמות, והבנו שעם הלוואה סבירה אנחנו יכולים להגיע גג עד 150 אלף ש"ח – זה אחרי כל "מתיחות התקציב" האפשריות, כשהמטרה היא להיות קרובים ל 130-140, ולא להגיע לאזור ה 150 אם אפשר.

וכאן מתחיל הבריינסטורמינג:

• המועמדת הקלאסית: גרנד סניק – אותו אוטו, פשוט חדש יותר וגדול יותר. לא בטוח שאני צריך 7 מושבים, והמחירון שלה גבוה מהתקציב שלי, אבל תא מטען גדול זה תמיד טוב, וכידוע המחיר הסופי תלוי במוטיבציה של קרסו למכור באותו הרגע. יתרון נוסף הוא דגם הדיזל, שעליו שמתי עין גם כיון שאני אוהב לוגמות סולר וגם כי אחד מהחסרונות העיקריים, על פי כל המבחנים, של דגם הבנזין הוא השתיינות שלו.
  • המועמדת האנדרדוגית: סיטרואן פיקאסו 5 מושבים. לא בדקתי אותה עדיין, אבל על פניו המחיר נוח מאוד, השימושיות (תאורטית – לא בדקתי עדיין אישית) דומה לזו של הסניק, 5 מושבים שמספיקים לי על פי רוב, וכנראה פינוקים כמיטב המסורת הצרפתית (כך טוען המפרט). החסרונות: העדר אופציית סולר, ולפחות על הגרנד פיקסו שמעתי שהמנועים לא מאריכים ימים ושתיבות ההילוכים לא מעולות. סימן שאלה גדול נוסף הינו ירידת הערך שלהן, שעשויה להיות נפילה חופשית (מצד שני, יש מכוניות שלא הצליחו כחדשות ונחטפות כיד שניה, אבל אני לא משוכנע שזה יהיה המצב בשוק שמעדיף ג'יפונים על SUV).
  • המועמדת שלא חשבתי עליה: מיצובישי אאוטלנדר (5 או 7 מושבים). שוב, לא בדקתי עדיין כמה מרווח הספסל האחורי שלה, אבל על פניו תחליף ה SUV הזה (ג'יפ הוא לא באמת...) הפך להיות פופולארי ברמות מטורפות בשנים האחרונות, ומדובר ברכב יפני, כך שסיכוי סביר שהוא יראה אמינות יפה. לא יודע איך שוק היד השניה שלו ועד כמה הם מתומחרים על פי לוי יצחק כשקיימות כנראה כמויות של פליטות ליסינג כאלו. בנוסף, לפחות ממה שהסתכלתי, הוא מרגיש "אוטו יפני" לפחות לעומת הסניק שמרגישה אומנם לא פולקסוואגן, אבל יותר fine.

ועכשיו עזרתכם:

אשמח לשמוע דעות על האופציות שהעליתי והאם יש רכבים נוספים שיוכלו לשרת את המטרה הזו ולא חשבתי עליהם – כאמור אני עדיין לא לגמרי סגור על רכב כזה או אחר, אני עדיין בשלב של שקילת כל האופציות כך שאני פשוט צריך את עזרתכם בבריינסטורמינג לגבי אופציות ששווה לי לבחון.

תודה וחג שמח לכולם!

פורסם (נערך)

יש הבדל מהותי באופציות של שבע מושבים מול 5, כאשר ב7 מושבים אין הרבה אופציות לעומת 5.

ב0 ק"מ יש לך אופציות לשבע מושבים כגון C4 גרנד פיקאסו ,שברולט אורלנדו ומיצובישי אאוטלנדר.

הגרנד סניק כרגע נמכר אך ורק עם מנוע הדיזל והגיר הרובוטי כרגע , שווה לראות אם אפשר לקבל את מחיר המבצע שהיה לפני כמה חודשים (140 אלף).

המנוע דיזל דיי הוכיח את עצמו והגיר לא נחשב בעייתי לעומת כאלה כדוגמת הגיר בפוקוס או בVW.

את אותם המכלולים אתה יכול למצוא בפלואנס ובמגאן הנפוצות בליסינג וגם נכנסו לשוק המוניות.

מאידך הוצג דור חדש לסניק (בנתיים רק ל5 מקומות אבל ה7 יוצג אוטוטו) בחו"ל.

האאוטלנדר יחסית חסכוני לקטגורית הקרוסאוברים אבל השאלה אם אתה באמת צריך שבעה מושבים, או באמת מחפש את תחושת הגובה בקרוסאוברים מסוג זה.

מבחינת 5 מקומות זה שאלה של מה אתה מחפש, מרווח פנימי ,גובה , תא מטען ?

למשל קיה סיד סטיישן נמכרת ב105 אלף ב0 ק"מ.

חייב רכב גדול כמו קרוסאובר או מינוואן או שגם משפחתית תספיק?

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

כמה אתם נוסעים בשנה?

להרבה נסיעות לגרנד סניק דיזל אין הרבה מתחרים מבחינת השילוב של נוחות, מרחב פנים וחסכון. ממה שזכור לי, גרנד פיקאסו יותר יקרה בגרסת הדיזל.

אאוטלנדר נמכרת גם בגרסת 5 מושבים, יותר זול מאשר עם 7. אפשר לבדוק מליסינג 0 ק"מ. הספסל בשורה השניה פחות מרווח מאשר ברנו. שמירת ערך צריכה להיות טובה יותר, צריכת דלק סביב 1:10 בדומה למשפחתית אוטומטית.

תגיעו לסלון של מיצובישי ותזמינו נסיעת מבחן. אותו הדבר עם רנו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה בטוח לגבי הפיקאסו דיזל? בררת באולם תצוגה כלשהו?

באתר של לובינסקי מופיעה גרסת דיזל לפיקאסו הקצרה. אתה יכול לראות כאן. המחיר הוא על הגבול העליון שלך.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
כמה אתם נוסעים בשנה?

לא נוסעים הרבה בשנה - משהו כמו 15K-17K לדעתי, שרובן מתבצע בפקקים בדרך לעבודה. אם היה הפרש במחיר בין הדיזל לבנזין כנראה שהייתי לוקח בנזין, אבל באותו המחיר אני פשוט לא רואה למה לא לקנות דיזל ולהנות מצריכת הדלק הטובה יותר.

פורסם
אתה בטוח לגבי הפיקאסו דיזל?

התקשרתי אליהם כשרק החל היבוא והם אמרו שיש רק בנזין - אולי דברים השתנו, אבדוק שוב - אבל לפחות על פי המחירון אני לא אוכל להגיע למחיר הזה.

פורסם (נערך)

האמת, כאשר יום אחד תרצו למכור, גרנד סניק דיזל עם הממוצע של 17 אלף קילומטרים בשנה ויד ראשונה - הרכב יהיה מבוקש ביותר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לדעתי תקנה גראנד סניק בת שנה-שנתיים דיזל. זה עולם שאתה מכיר . כל אופציה אחרת שהעלו פה תהיה ירידה ברמה. בקרסו טרייד ישמחו למכור לך כזו. המחיר שלהן כמשומשת נמוך ולכן ככה לא תספוג ירידת ערך חזקה .תא המטען הגדול תמיד מבורך כשיש ילדים. תמיד מתמלא אבל אתה הרי יודע את זה.

אופציה שנייה : קנה סיטרואן גראנד פיקאסו עם מנוע bluehdi בת שנתיים או אחת קצרה 5 מקומות חדשה יותר .הארוכה תעלה כ 140 אש"ח . מגיעה עם מנוע דיזל חזק 1997 סמ"ק וגיר יפני אוטומטי רגיל מעולה. יש בה את כל הגימיקים שיש ברנו ואף יותר ( זה מחיר לדגם 7 מקומות המאובזר) . כולל בקרת שיוט אדפטיבית , אזהרת רכב בשטחים מתים וחנייה במקביל אוטומטית .

במשפחתי יש את שתי האופציות .

החסרון פה זה המחיר הגבוה שדורשים עבורן כמשומשת והן פשוט נעלמות מהלוחות . תסתכל ביד2 בטריידמוביל אחת ויש עוד אחת או שתיים פרטיות . אין מחיר במודעה אבל כבר לחשתי לך את המחיר.

המיצובישי אוטלנדר , למעט מערכת המולטימדיה, נחותה ברוב הפרמטרים . קח נסיעת מבחן ותבין לבד. כנ"ל הקאיה סיד.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

http://m.yad2.co.il/Cars/Private.php?ModelID=30&SubModelID=1348&advancedSearch=1&fromEngineVal=1900&untilEngineVal=2000&FromYear=2012&UntilYear=2016

שים לב לסוחרים , הרבה פעמים שמים מודעות כפולות על אותו רכב סתם. יש כנראה 3 למכירה ,כאשר 2 אצל סוחרים. הדיזל 2.0 תמיד מגיע עם גיר רגיל (לא רובוטי). מה עם קרסו טרייד ? בדקת ?

יש מודעה חשודה : מונית 2016 http://m.yad2.co.il/Cars/PrivateInfo.php?CarID=7a5f1e23782b9d36ff9d1610c3a13c13f01&StartDate=1461161335

הוא טוען שזה הגיר האוטומט. שווה גישוש במחיר של 80K

בגלל תמחור הזוי הדיזל נדיר. הייתי ממליץ לך על המבצע של הפיקאסו בנזין 135K₪ thp165 אם הייתי בטוח שהמנוע המשופר פתר את כל הבעיות של קודמו, thp156, אבל עדיין מוקדם לקבוע.

הדיזל פשוט מאד חסכוני במשולב אצלי 1:16

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לא נוסעים הרבה בשנה - משהו כמו 15K-17K לדעתי, שרובן מתבצע בפקקים בדרך לעבודה. אם היה הפרש במחיר בין הדיזל לבנזין כנראה שהייתי לוקח בנזין, אבל באותו המחיר אני פשוט לא רואה למה לא לקנות דיזל ולהנות מצריכת הדלק הטובה יותר.

כאשר אני אוסף אתנכל הדרישות שלך אני פשוט לא מבין למה אתה לא הולך לכיוון של משפחתית סטיישן. חוץ מהעניין של הגובה (באזשהו שלב כבר לא צריך לקשור את הזעטוטים) היא תענה על כל הדרישות הנ"ל.

אני הייתי שוקל לרכוש טויוטה אוריס סטיישן. נכנסת לך חדשה מהחברה בתקציב המצומצם.

אם אתה מתעקש על מרכב מוגבה אז הייתי בודק אופציה של פריוס פלוס בת שנה שנתיים.

מבין האופציות הנ"ל הייתי בוחר באאוטלנדר.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סטיישנים היו על הפרק באיזשהו שלב - אבל לא האוריס ולא הפריוס, בשתיהן ישבתי והרגשתי קלסטרופוביה - נבחנו מונדיאו סטיישן, אוקטביה סטיישן, i40 סטיישן, ומגאן אסטייט, אבל זוגתי לא אהבה את הגובה הנמוך, כל שחזרנו לחפש דברים גבוהים יותר.

פורסם

הפיקאסו 5 מושבים אכן אופציה שעל הפרק, אם כי הפחידו אותי לגבי המנוע שלה, שעל פי מה שהבנתי בגילגולים קודמים לא נחשב לאמין במיוחד.

אאוטלנדר דובר על משומש בן שנה-שנתיים, לא על חדש.

פורסם (נערך)

פייזר, אם ראית שרשור טכני שלי אז באמת BMW החליפו בפיקאסו בנזין החדשה את הרכיבים הכי בעייתיים מבחינת תקלות . החליפו טורבו, החליפו משאבת שמן ,מים, מזרקים ועוד . אבל להגיד היום שזה מאחורינו זה קצת הימור.

אני הייתי פוסל סטיישן כי כבר התרגלת לרמה אחרת וקשה לחזור לרצפה . זה כמו לחזור לטלויזיה 32" בסלון .

האוטלנדר פשוט לא נותן 5 מושבים אמיתיים כמו שהסניק נותנת . אז גם פה זה ירידה ברמה.

במקומך הייתי נכנס לאתר של קרסו טרייד ומחפש שם סניק דיזל מתאימה כמו זו

http://m.yad2.co.il/Cars/TradePrivateInfo.php?CarID=46c06215686d55ffe175444597187fb38e7&StartDate=1461420002

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...