Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בדירה שאני מתעניין בה יש תקרה שקועה בחלל הסלון והמטבח.

אני לא אוהב את זה מבחינה פונקציונלית וסגנונית - זה גונב לי גובה ותחושת מרחב, ואני מעדיף גופי תאורה גלויים.

כמה מורכב לפרק את הקיים ולהחזיר למצב של תקרה רגילה עם חיווט מתאים לתאורה? אם הדירה נבנתה ככה במקור, האם ניתן בכלל לפרק את התקרה השקועה? מה סדרי גודל עלות?

תודה רבה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה תלוי בעיקר בחשמל - אם החשמל עובר בצנרת בתוך הקירות והתקרה כרגיל ופשוט יוצא לגופי התאורה שבתקרה המונמכת, אז אין בעיות - פשוט מורידים את הקונסטרוקציה של התקרה, משפכטלים כל מה שדורש שפכטל וצובעים (ככל הנראה קירות + תקרה). אחרי זה אפשר לתלות גופי תאורה רגילים מנקודות החשמל שבתקרה.

אם החשמל לא יוצא מהתקרה אלא מהקירות ועובר בחלל בין התקרות, תצטרך לחצוב תעלות חדשות עד לנקודות בתקרה, שכמובן קשה ויקר יותר לביצוע.

לחידוד - האם אתה מתכוון לתקרת גבס מונמכת, שהיא מקשה אחת? או לתקרה צפה עם "אריחים" שיושבים בתוך מסגרת? אם זה אריחים, תוכל בקלות להרים אריח ולהציץ פנימה עם פנס/מצלמה/טלפון ולראות עם מה יש לך עסק. אם זה תקרת גבס אפשר לעשות חור קטן בשביל מצלמה (נגיד 10 על 10 ס"מ). תיקון של חור כזה היינו פשוט ולא יבלוט יתר על המידה.

פורסם

תודה רבה. תקרת גבס, אכן.

חור קטן לא אוכל לעשות לפני רכישת הדירה... :lol: אולי אבקש להוציא מנורה אחת כדי להציץ מאחורה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם מדובר בהנמכה של תקרת גבס אתה יכול לשבור אותה עם כל כלי עבודה שעולה על דעתך -

לום, פטיש 5 ק"ג, דיסק, קונגו וכו'. העיקר שלא תיגע במבנה האמיתי של הדירה - עמודים, תקרות, קירות.

כן מומלץ מאד שלפני פרוקן היצרים שלך תביא איש חשמל שינתק את כל הגופים וימנע קצרים מותרים,

אחרת תהיה לך הריסה עם ניצוצות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

בוא נפשט את זה:

לוותר על הדירה בגלל זה, זה כמו לוותר על רכב שמתאים לך (בכ"ז, אנחנו בפורום רכב :-P) אך ורק בגלל שהמצבר שלו ישן.

זה היחס.

במקרה הכי גרוע שיכול להיות (התקרה הקונסטרוקטיבית ללא טיח בכלל וקווי החשמל לתאורה תפוסים עם שלות מבחוץ) אנחנו מדברים על משהו כמו 10K ש"ח לסדר את זה כמו שאתה רוצה:

כ-100 ש' למ"ר גבס על אומגות בעובי כולל של כ-4 ס"מ/טיח מלא אחרי חציבה לחשמל (לבחירתך, כשאני הייתי בוחר בגבס, שאמנם יגזול ממך עוד 2 ס"מ בגובה אבל יתן גמר נקי יותר). נניח 50 מ"ר=5,000 ש"ח.

כ-250 ש' לנקי תאורה כולל מפסק. נניח 5 נק' = 1,250 ש'.

הריסה ופינוי של הקיים = כ2000 ש'.

צבע מלא בתקרה ותיקוני טיח +צבע בקירות (בגלל הירידה לקופ' ביקורת ומפסקים) = כ1500 ש'.

אני מנחש שהתקרה התותבת בכלל בוצעה על תקרה קונס' מטוייחת, מה שיפחית את החשבון משמעותית.

בקיצור- מדובר (בלי לדעת מה מחיר הדירה) על פחות מאחוז מערכה.

"תקלף" את זה מראש מהמוכר או מהמתווך, ולך לגור זוג צעיר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה על המידע המועיל.

מה לגבי מזגן מיני מרכזי שקיים בדירה, שווה לעבור למיזגון נקודתי כמו שמקובל היום?

Winston S. Churchill -

פורסם

אם הוא קיים ותקין שים דאמפרים חשמליים ותמשוך במקום להיכנס להוצאה גדולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מישהו הציע לפתוח חור בהנמכה - קנה אנדוסקופ שמתחבר לטלפון הסלולרי והשחל אותו דרך פתח קיים (הרי יש פתחים לגופי התאורה), תוכל לראות מה מתרחש בתוך ההנמכה. כמובן עם כל הזהירות הנדרשת.

חוץ מזה - האם הדירה לא מצריכה שיפוץ כללי, שבמסגרתו כבר תעשה את השינוי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתחיל להבין שאמנם שיפוץ כללי לא צריך, אבל יש שם הרבה עבודה.

ביקשתי תשריט כדי להבין מה אפשר לעשות שם.

אם ארכוש את הדירה, תקרה תלך זה כבר ודאי.

Winston S. Churchill -

פורסם
ולך לגור זוג צעיר.

תהיה מאושר (זה המשך המשפט)

רוזנקרנץ וגילדנשטרן

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

^^^

צעיר או זהיר או זעיר זה הכל בראש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תהיה מאושר (זה המשך המשפט)

רוזנקרנץ וגילדנשטרן

יש כרגע למשרד שלי פרויקט של בניה רווייה, באיזור שרק מתחיל להפוך ל"איזור ביקוש". (מה שאומר דירות זולות-> מפרט בסיסי)

היזם הוא חברה מאד ותיקה. למעשה, הבנים כבר מנהלים את העסק שנים.

אבל האבא עוד מסתובב בין הרגלים, וכנראה לא הפנים את חוק המכר על תיקוניו.

ההגדרה שלו ל"מפרט בסיסי" כוללת משפטים שממש נשמעים כאילו מצוטטים מהמערכון.

אז פלא שראש צוות התכנון מסיימת כל שיחה איתו במשפט הנ"ל?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
^^^

צעיר או זהיר או זעיר זה הכל בראש

בינוני וסביר, אנא עארף...

מתקדמים בבדיקת הנכס.

Winston S. Churchill -

פורסם

תמיד תלך על הסנריו היקר ולא הזול. אם אתה חושב שזה יעלה 10K, תכניס לרשימת ההוצאות 15-17K במקרה הטוב.

יכול להיות שאם תקנה את הנכס ותחליט לפרק - אז בדרך יעלו לך רעיונות אחרים לגביו (ייתכן ואפשר לפרק את הקיים - אבל אם עוברות שם תשתיות, אז תצטרך בכל מקרה לפרק הכל ולבנות מחדש רק בגובה שיהיה סביר ולא קלסטרופובי).

יש תמונות שיכולות לתאר את המצב בנכס ? (צילמת משהו ?).

היכן הנכס נמצא ?

במבנים ישנים מאוד משתמשים בהרבה מאוד פעמים בתקרות גבס בשביל להסתיר תקרות שמצבן אנוש (חיפוי גבס הרבה יותר זול מלגרד את הכל עד לבטון ואז להתחיל עם טיח שחור והחלקה).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...