Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח מקיף במחיר הזוי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נהג צעיר וחדש [עוד שלושה חודשים מסיים את הנהג חדש] ומעוניין לרכוש את האיביזה החדשה ככל הנראה [sTYLE , 1.0 טורבו] .

בדקתי עם כמה חברות ביטוח לגבי מחירי ביטוח מקיף, והם נעים באיזור ה10 ל 8K ועוד כ2000-2500 ש"ח לביטוח חובה.

אז כמה שאלות

1. האם הביטוח המקיף הוא בגדר חובה ברכב חדש? מה הוא מכסה ? [תאונה שהיא באשמתי לדוגמא? ]

2. הבנתי שדרך סוכני ביטוח ניתן להשיג הנחה זולה בצורה משמעותית , איך מוצאים סוכן אמין / בעל ביקורות טובות? יש איזשהו סוג של אתר שמאגד את כל סוכני הביטוח? איך פונים אליהם?

3. האחריות על רכב חדש, מה היא כוללת? ובאיביזה בפרט

תודה רבה לעוזרים

פורסם

נתחיל בזה שממה שאני יודע 9 מיליון הם הכי זולים לנהג חדש. (תתמקח איתם הם גם מורידים) יש לך מנוע השוואה כמו WOBI תבדוק שם, רק ששם אין את ביטוח 9 מיליון. אני עד לפני כמה שנים כמו הרבה הייתי נהג צעיר וחדש והמחירים הם אכן גבוהים מאוד אבל 10K נשמע לי קצת מוגזם (בפרט אחרי שהודיעו שמורדים מחירים בעיקר לביטוחי הנהגים הצעירים?..?..).

אני בתחילת דרכי קניתי טיוטה יאריס חדשה שעלתה הרבה יותר יקר (K100) מהמכונית שהזכרת (86K) ושילמתי משהוא כמו 7500 על המקיף והחובה ביחד. בסכונות ביטוח בשם אודי דגן.

כיום אני ברכב יקר בהרבה אבל עם ותק של 3 שנים ללא תביעות ואני בגיל 23 ומשלם על הכל מקיף וחובה משהוא סביב - 6300, 2400 חובה ו3900 מקיף (לא מדייק כי אני לא זוכר בדיוק אבל זה סביבת המחיר). מקיף וחובה בחברת הביטוח שהזכרתי למעלה.

לגבי השאלות:

1. הביטוח שהוא חובה כשמו כן הוא זה רק הביטוח חובה שהוא הביטוח הזול מבין השתיים, במקרה שאתה רוכש רכב באמצעות מימון חברת אשראי/בנק/הלוואה יידרשו ממך ביטוח חובה ומקיף.

ביטוח החובה הוא בעצם ביטוח שמכסה על פגיעות בגוף שלך בקרה ח"ו של תאונה או של מי מהנוסעים ברכב

ביטוח מקיף וצד ג' מכסה כל אדם שפגעת בו, כל רכב שפגעת בו, תאונה שקרתה באשמתך למשל גם אם נכנסת בקיר בגלל טעות בחניה הביטוח מכסה גם את זה (כמובן שהפרמייה שלך תעלה בהתאם ותיחשב לנהג מסוכן עם עבר בעייתי), גניבה, שריפה, בקיצור הכל.

2. אני יכול להגיד לך שזה לא בדיוק נכון למשל את המחיר האחרון שקיבלתי לא הצלחתי לקבל מחיר טוב יותר אצל אף סוכן (אצלם גם ברגע שאתה מביא הצעה נגדית הם בדרך כלל יתחרו בה - זה מה שקרה אצלי), תחום הנהגים החדשים זה דבר שסוכנים וחברות לא מתעסקים בו ו9 מיליון נחשבים בו לזולים בתחום. אני ניסתי אצל סוכן של מנורה מבטחים שנתן את ההצעה הכי קרובה, אבל במנורה אתה עובד מול סוכן וזה די מעצבן, מעדיף לעמוד מול חברה שאני מתקשר ומיד מסדרים מה שאני רוצה (נהג נוס, שינויי ביטוח וכו).

3. אחריות היום ברוב החברות היא 3 שנים כשיש חברות שנותנות 5 ואפילו 7 (על חלקים מסויימים כמו מנוע וגיר). ספציפית סיאט נותנת שנתיים אחריות (דבר שאותי תמיד ירתיע - בתור אחד שנוסע תמיד על רכב חדש). האחריות תיהיה על המנוע, גיר, כל דבר מכני שלא שברת בידיים ועל כל חלק וחלק ברכב, למעט טיפולים קבועים כמו שמן, מסננים, נורות וכדומה.

מקווה שעזרתי, נחתה עליי רוח כזו ולכן השקעתי... :wink:

פורסם

1.מקיף זה לא חובה אבל במקרה של גניבה, או נזקי טבע או תאונה באשמתך אתה תהייה בבעיה..

2. תרשום בגוגל סוכני ביטוח יש מלא

3.למיטב ידיעתי האחריות מכסה את רוב הרכב למעט: ברקסים,רפידות,צמיגים,שמן,פילטרים למיניהם בטוח יש עוד דברים שלא עולים לי לראש.

אם זה מנחם אותך אני גם משלם הרבה על ביטוח.. (כמו שציינת בערך)

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם (נערך)

ביטוח רכב הוא דבר יקר, ביטוח לנהג חדש וצעיר הוא דבר יקר מאד ולפי מה שלמדתי בפורום ביטוח ל-VAG הוא ביטוח יקר במיוחד.

קשה להשוות הצעות מחיר כיון שהמחירים משתנים מחודש לחודש, ומושפעים לא רק מדגם הרכב ומגיל וותק הנהג, אלא גם ממשתנים כמו עיר (ואולי אפילו שכונת) המגורים וקומת הדירה.

מכל מקום, אם אינך מספיק עשיר בשביל להמר על 100 אש"ח ערוך ביטוח חובה - כיון שהוא חובה, ומקיף - כיון שהוא מגן עליך מפני (כמעט) כל הנזקים הכלכליים העלולים להגרם לרכבך או למישהו שאתה פוגע בו. אם אתה מוכן להמר על רכבך תוכל "להסתפק" בביטוח צד ג' שיגן עליך מנזקים שתגרום למישהו אחר (חשוב על מצב שבו פגעת מאחור באיזה מרצדס חדשה ויש נזק של 150,000 ש"ח).

לאור השאלה שהעלית אין לי ספק שאתה זקוק לביטוח מקיף.

עוד שתי הערות:

1. יכול להיות שתוכל להפחית את הפרמיה על ידי הגדלת ההשתתפות העצמית. זה כבר "הימור" סביר על מאות או אלפי ש"ח בודדים, לא על רכב שלם.

2. בדוק אם יש ליבואן סוכנות ביטוח. לביטוח בסוכנות כזו יש יתרונות כגון הסדר עם מוסכי רשת היבואן, או "חדש תמורת ישן" (במקרה אבדן מוחלט תקבל רכב חדש, לא פיצוי על רכב שערכו כבר ירד). כמובן מצריך בדיקה אחד לאחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נהג צעיר וחדש זה קטגוריית הביטוח הכי יקרה שיש

כשהייתי במצבך ביטחתי מקיף+חובה ב11 אלף ₪. זה היה רבע מהשווי של הרכב

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם יש לנהג צעיר וחדש את הכסף לרכוש איביזה חדשה, כנראה יהיה גם את הכסף לשלם את הביטוח המקיף, יקר ככל שיהיה.

פורסם (נערך)

ביטוח חובה - מכסה פגיעות גוף. לא חוקי להחזיק רכב בלעדיו.

ביטוח צד ג' - מכסה פגיעות רכוש שאתה גרמת למישהו אחר. למשל, פגעת ברכב מרצדס חונה ונוצר לו נזק של 150 אלף ש"ח.

ביטוח מקיף - מכיל ביטוח צד ג' ובנוסף מכסה נזקי רכוש שנגרמו לך הן בתאונות והן מגניבה.

אתה לא חייב לעשות שום ביטוח מעבר לביטוח חובה.

לנהוג ללא ביטוח צד ג' זה מסוכן מאוד כי הנזק שאתה עלול לגרום לרכב אחר יכול לעבור את עלות הרכב שלך או את ערך כל הרכוש שיש לך.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם יש לנהג צעיר וחדש את הכסף לרכוש איביזה חדשה, כנראה יהיה גם את הכסף לשלם את הביטוח המקיף, יקר ככל שיהיה.

מדובר באיביזה, לא אסטון מרטין...

מאיפה החלטת איך נראה חשבון הבנק שלו?

פורסם

אמירה חסרת כל בסיס במציאות ואף מרמזת על קנאה מסוימת בפות"ש.

כמו כן, גם אם יש בידיו לשלם - מדוע שיתנדב לשלם יותר על משהו שאולי אפשר להשיג יותר בזול?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מדובר באיביזה, לא אסטון מרטין...מאיפה החלטת איך נראה חשבון הבנק שלו?
איביזה חדשה יש לציין, לא מדובר בסכום קטן, 80+ אלף לא כסף עבורך? במיוחד לנהג צעיר וחדש מדובר בסכום אסטרונומי אלא אם זה לא מגיע מממונו האישי.
פורסם (נערך)

Mikel89 - ההודעה שלך לא לעניין.

עריכה אחרונה על ידי bnsagi

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

הכסף כן מגיע מממון אישי [וגם מימון :)], תודה על ההתעניינות, ותודה רבה לכל העונים פה, ולא שאלתי על ביטוח צד ג' שאין מצב שלא הייתי מבטח, אלא על המקיף.

עזרתם לי מאוד, תודה לכולם

פורסם

במידה והרכב משועבד לבנק , חובה עליך ביטוח חובה + מקיף וצילום לבנק שלך.

במידה וזה דרך מימון, אני מאמין שתצטרך מקיף, תשאל אותם. לטובתך האישית שווה לעשות מקיף ב3 שנים הראשונות..

לי באיביזה 2015 1.2 שנה ראשונה עלתה דרך אלייד ביטוחים בע''מ 7,800 חובה + מקיף לכל נהג מגיל 17. (כרגע אני גיל 18)

אחרי הנחות מיוחדות, וכמובן העדר תביעות שאמא שלי שלחה שאין 3 שנים.

הפוליסה היה כלכך טובה, אך יקרה בשבילנו במשפחה לרכב שלישי.

שנה שנייה, מגיל 18 כל נהג, עולה 7300 כאשר החובה זה שירד.

הכי זולים שיצא לי לראות הם https://www.facebook.com/danny.korogodsky?fref=ts וכמובן אלייד.

פורסם

אני בזמנו, בשנת 2012 כשרכשתי את האיביזה רפרפנס 1.4 מהסוכנות, הייתי נהג צעיר אבל לא חדש, והביטוח המקיף והחובה עלה לי כ7.5K. כשכבר לא הייתי צעיר, זה ירד לכ-5K.

Cupra 280 2016

• תוכן חדש...