Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי אופניים מתוצרת ראלי שבהם המחליף האחורי עובד בקושי, וכאשר דוחקים בו הוא פשוט "נכנס" בתוך השפיצים של הגלגל, כלומר יוצא לגמרי מהגיאומטריה שלו. צירפתי תמונות למרות שלא כ"כ ידעתי מה לצלם, הרי הוא ניראה סביר. מצד שני אין לי שום ניסיון עם אופני הילוכים ועם המנגנון הזה, כך שאולי אתם - המומחים חדי העין - תוכלו לעלות על מה לא בסדר.

במקביל אשמח לדעת איך אני בודק או יודע כמה הילוכים יש לי כאן?

מבדיקה ב- איביי ראיתי שהמחליפים האחוריים לא יקרים בכלל, אבל עליי לדעת כמה הילוכים יש לי, כי במשפחת

shimano tourney sis index megarange יש כמה גרסאות שההבדל הוא בעצם כמות ההילוכים.

אגב, האם לדעתכם יש ליבואן (מצמן את מרוץ) חלפים כאלה? או שכדאי להביא האופנים אליו לצורך התיקון? אעשה זאת אם זה מאד מסובך לתקן או להחליף המנגנון בעצמי אבל אשמח לביצוע עצמי.

תודה.

שימנו 1.jpg

שימנו 2.jpg

שימנו 3.jpg

פורסם

ראשית אין בעיה למצוא מעביר כזה חלופי, בכל חנות אופניים ידעו לעזור לך.

בהנחה והמעביר אינו עקום, שימון וכיוון ברגי הגבלת התנועה שלו יחזירו אותו לשמישות.

אם עקום אז להחליף בלי לחשוב

יום טוב גם לך

פורסם

יכול להיות שרק האוזן (מה שמחבר את המעביר לשלדה) עקומה.

תביא צילום מכיוון המאחורה, שנראה איך הוא יושב ביחס לגלגל.

בכל מקרה, מדובר במעביר הכי פשוט שיש לשימאנו. לא סיפור להחליף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר'ס, תודה עבור העזרה.

הבעיה שלי כרגע היא איך לזהות את המחליף שיש אצלי, כי מהסוג הזה או המשפחה הזו יש לשימאנו כמה וורסיות, שממה שהבנתי ההתייחסות היא לכמות ההילוכים באופניים שלי.

אשמח לדעת איך לזהות את סוג המחליף, כמו גם איך אני מבין כמה הילוכים יש אצלי? פעם אמרו לי שיש לספור את כמות גלגלי השיניים, אבל היכן? קדמי? אחורי? שניהם?

פורסם

זה לא ממש משנה, גש לחנות אופניים ובקש שיסדרו.

אם אי אפשר לתקן, שיחליפו למעביר מקביל (זה דגם SIS, הבסיסי. אין ממש קשר למספר ההילוכים ורמת הדגם)

פורסם

זה דווקא מעביר Tourney (ה-Tourney של אתמול זה ה-SIS של מחר וכו'), אבל מכנופאן יידע מה לעשות ומה מתאים למה.

אלא אם אתה נהנה מזה, חבל על הזמן שלך.

זה לא צריך להיות יותר ממאה שקל למעביר חדש (הכפלתי מחיר חו"ל).

פורסם
כמו גם איך אני מבין כמה הילוכים יש אצלי? פעם אמרו לי שיש לספור את כמות גלגלי השיניים, אבל היכן? קדמי? אחורי? שניהם?

כמות פלטות מקדימה כפול כמות פלטות מאחורה

יום טוב גם לך

פורסם

אמממ... קשה לבדוק את האוזן בלי מכשיר וניסיון

זה הזמן לחפש מדריכים ברשת.

פורסם

התכנון שלי הוא לרכוש חדש ב- איביי כי העלות הנמוכה ממש לא מצדיקה לגרור את האופניים אל המתקן, להתמודד עם הסרבול של ההובלה, ה(אין) חניה ולבסוף גם יוצא יקר יותר.

אני לא לחוץ.

ארכוש חדש ואתקין לפי יו-טיוב...

אשמח כאמור לדעתכם לגבי זיהוי המחליף.

פורסם

אתה לא קורא...8)

אוזן זה הפלאח מתכת שמחבר את המעביר לשלדה.

מהתיאור שלך, אם הבנתי אותו נכון, אני מניח שהיא עקומה.

• תוכן חדש...