Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה להחליף 4 צמיגים ברכב.

מישהו יכול לתת לי דגשים מרכזיים בבחירת הצמיג?

לא התעסקתי בזה אף פעם והרשת מלאה בעודף מידע שקצת מבלבל אותי.

תודה

פורסם

האם ההחלפה היא בלחץ של קרע בצמיג או כשלון בטסט ?

אם אין לחץ כזה הנכון הוא לעשות שיעורי בית , לבדוק באתרים למכירת צמיגים למשל tires.yad2.co.il

לבחור מותגים מובילים - מישלין , גודייר , קונטיננטל , יוקוהמה , פירלי ולא סיניים .

באופן נורמלי מחליפים צמיגים בערך פעם ב 4 שנים אז לא לחסוך 400 שקל ולקנות מוצר נחות

להתעקש על גיל צמיגים עד חצי שנה

להתקשר לפנצ'ריות באיזורך ולבדוק זמינות

לבדוק תקן אירופאי של הצמיג . יש 3 פרמטרים : אחיזה ,רעש , צריכת דלק

לצערי התחום שוביניסטי אז לא להראות שאת חסרת ידע

בהצלחה ותעדכני מה קנית

פורסם

תודה רבה על התשובה.

ההחלפה היא לא בלחץ, רק כי מילאתי אויר וראיתי שהגלגל כבר די שחוק.

האם כל החלפת צמיגים כוללת גם איזון והרכבה או שמדובר בתשלום נוסף?

פורסם

להתעקש על גיל צמיגים עד חצי שנה

כל מה שכתבת נכון, רק אפשר לדעת למה להתעקש על צמיגים עד חצי שנה?

אתה יודע למה או שאתה פשוט חוזר על דברים ששמעת?

לשאלתך, המחירים לרוב כוללים גם פירוק, איזון והרכבה.

פורסם

פשוט מאוד - צמיג מתחיל להתייבש גם במחסן .

אבל באמת לא הייתי שובר עסקה של צמיגים בני 7 חודשים אם כל שאר הפרמטרים טובים.

אם לפות"ש יש זמן לבחור אז למה לא לבחור את הטוב ביותר ?

אני זוכר איך כשפחות ידעתי מה לבדוק ניסו לדחוף לי צמיגים בני שנה וחצי

אם לא נעשה לאחרונה כוון פרונט , רצוי לעשות לאחר החלפת הצמיגים וזה בתשלום נוסף

לפות"ש - בני כמה הצמיגים וכמה ק"מ הם עשו ?

פורסם (נערך)

אכן. הקונצנזוס בפורום כבר מזמן עלה לצמיגים בני עד שנה מתאריך היצור (ואם להיות כנים, האם קונצנזוס כזה איננו גם חזרה על דברים ששמענו? גם אם יש להם ביסוס כלשהו).

גם לגבי סעיף התיוג האירופאי יש לי סייגים, פשוט משום שאיני רואה בהם יותר מדי תועלת למשתמש הקצה - תיוג ה"אחיזה" אינו כזה כלל אלא מייצג מבחן בלימה (בלבד) ברטוב ממהירות 80 קמ"ש, תיוג רעש מתייחס לרעש חיצוני שמפיק הצמיג ואינו קשור ישירות לרעש בפנים הרכב, ותיוג החסכון בדלק מצביע על פערים קטנים מאוד בהתנגדות לגלגול וחסכון שמושג ע"י תחזוקה נאותה ונהיגה חכמה יהיה משמעותי יותר.

מניח שמידת הצמיגים היא 175/65R14. יש מספיק שרשורים בפורום עם המלצות לצמיגים כאלו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564287

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?574266

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?575930

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?570504

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?583619

אם תצייני תקציב, נוכל לעזור ולצמצם לך מספר אפשרויות.

אם תצייני מיקום מגורים, נוכל לעזור ולהציע מקומות להתקין אותם.

לציין כי אם השחיקה שזיהית בצמיגים איננה אחידה, מומלץ יהיה גם לגשת לכיוון פרונט לאחר ההחלפה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אפשר להתווכח על פרט זה או אחר בתקינה אבל זה נותן למשתמש איזשהו קריטריון סינון

האם אנחנו מסכימים על כל ההגדרות של ncap ? לא בטוח אבל בכל זאת זה קריטריון בבחירת רכב

פורסם (נערך)

כדי שזה יהווה קריטריון סינון, יש להבין את המשמעות מאחורי אותו תיוג/תקינה ולהשליך ממנה על הדרישות שלך מהצמיגים.

ב-NCAP, אם יש דירוג הגנה על ילדים ברכב, אבל אתה רווק הולל בלי ילדים, האם הסעיף הזה רלוונטי עבורך?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
אכן. הקונצנזוס בפורום כבר מזמן עלה לצמיגים בני עד שנה מתאריך היצור (ואם להיות כנים, האם קונצנזוס כזה איננו גם חזרה על דברים ששמענו? גם אם יש להם ביסוס כלשהו).

באמת נורא קל להיות חיישנים ולהפריז בקצב ההתיישנות של צמיגים באחסנה.

ידוע לנו מנסיון אמפירי של מדריכי נהיגה בארץ, שצמיגים מאבדים מתכונותיהם (החיוניות לבטיחות האקטיבית בנהיגה) בתוך שלוש עד ארבע שנות שירות.

עוד ידוע לנו מניסויים של ה-SAE כי קצב ההתיישנות של צמיג באחסנה סבירה הוא כחצי מזה של צמיג בשירות.

לכן, צמיג שישב שנה באחסנה "איבד" חצי שנה לפחות מתקרת השירות שלו. צמיג שישב חצי שנה - בקושי "איבד" שלושה חודשים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

האם התעקשתי סתם?

הלכתי לצמיגייה , הזמנתי 4 צמיגים

כשבאתי להתקין התברר לי ששני צמיגים הם שנת 2015 ושניים 2016

(הפרש של כמעט שנה בינהם)

נאמר לי שזה לא בעייתי ובכל מקרה יש לי אחריות של 4 שנים על הצמיגים.

סירבתי להתקנה, והם הזמינו לי זוג נוסף של 2016.

האם ההתעקשות שלי היתה מיותרת?

מה קורה אם מתקינים 2 זוגות משנתונים שונים?

האם יש הבדל בשחיקה בינהם? בעיה ביטחותית?

במה מתבטא ההבדל בינהם במידה והם מותקנים יחדיו?

פורסם

מאיזה תאריך היו אלה מ 2015 ? אם זה סוף 2015 , לא כדאי להתעקש . אם תחילת 2015 - כדאי

אל תתרשמי מאחריות על צמיגים . תבדקי היטב מתי היא חלה ותראי שאין סיכוי לממש אותה כי לא תוכלי להוכיח איך נהרס הצמיג

עובדה שהזמינו לך זוג נוסף - כך הראית להם שאת יודעת לבחור מוצר טוב - רווח נקי להמשך

איזו פירמה בחרת ?

פורסם

15/15

05/16

בחרתי במישליין כמו שהוצע לי בהודעה הראשונה.

בדקתי במספר מקומות, המחיר על רוב הדגמים היה זהה (1140-1250 ש"ח ל 4 צמיגים) , הציעו לי גודייר, קלבר (עליהם למען האמת לא שמעתי) ודנלופ.

מחירים זהים, אז העדפתי ללכת על מישליין.

כמעט כולם ניסו למכור לי סיניים (חוץ מזה שאני רוכשת אצלו והיה המקצועי מכולם.מה הקטע עם זה באמת?) אמרו לי שזה מספיק לרכב שלי.

סינים הציעו לי ב 800 שח ל 4 צמיגים.

פורסם

כנראה הם מרוויחים יותר על הסיניים . השקעת 400 שקל יותר בצמיגים מיצרן מוביל כלומר 100 שקל לשנה בתקווה שיחזיקו 4 שנים

לי זה נראה הבדל זניח

נסיעה בטוחה

פורסם

טוב עשית שלא הרכבת צמיגים סיניים. אחיזה ומרחק בלימה חשובים בכל רכב.

בקשר לעניין התאריכים - זה תלוי כמה אתה נוסע בשנה. אני נוסע מעל 30 אלף קילומטרים בשנה, לכן הייתי שם את הצמיגים מ 2015 מקדימה, כי בכמות הנסיעות שלי צמיגים נשחקים הרבה לפני הופעת היובש.

אם אתה נוסע 10- 15 אלף בשנה, כדאי מאוד צמיגים כמה שיותר טריים.

התעקשת, הזמינו לך את מה שביקשת -טוב מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...