Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ענבל אור תלך לכלא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אחד הפושעים.

מתוך הכתבה שהביא ניר

בשבוע שעבר התברר שאיש השוק האפור שלי נרקיס הלווה לאור לפחות 7.5 מיליון שקל, כשאור התחייבה להשיב לו בתוך חודשיים 9.5 מיליון שקל.

מדובר בריבית של כ 165% שנתית!!

החוק להסדרת הלוואות חוץ בנקאיות מדבר על לא יותר מפי 2.25 מהרבית שמפרסם בנק ישראל שהיא נכון להיום 2.6% שנתי!! או 5.85%

כלומר פי 28 יותר מאשר מתיר החוק!!

איך תשרוד??

שיעור עלות אשראי מרבי

5. (א) בחוק זה, "שיעור עלות האשראי המרבי" - פי שניים ורבע מן השיעור שיפרסם בנק ישראל מדי חודש בחדשו, של העלות הכוללת הממוצעת לאשראי הלא-צמוד הניתן לציבור על ידי הבנקים שנקבעו על-ידי בנק ישראל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפי מה שנראה, וזה קשה לדעת, כי ניזונים משמועות

והתקשורת, עד פרויקט בבלי היא היתה סתם שקרנית,

שנותנת תחושה שאתה קונה דירה בזול, ובפועל העלות

היתה 30 עד 50 אחוז יותר, עם 3 עד 7 שנים עיכוב בפרויקט.

אחרי בבלי, שנפער בור של כ 20 מליון שקל, היא הפכה

לנוכלת, שמתמרנת בין החברות השונות, לבין כספי הלקוחות,

ולאחרונה גם השוק האפור. ממצב כזה קשה עד בלתי אפשרי

לצאת, וזה כנראה סוף הסיפור של הגברת.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם
לדעתי היא לא נוכלת, אבל היא כשנקלעה לקשיי תזרים, ביצעה כמה מהלכים לא חוקיים\מוסריים.

תן לי להבין.

מי שמרמה אנשים וגוזל כספם הוא לא נוכל, להגדרתך, אם זה בגלל שיש לו קשיים תזרימיים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תן לי להבין.

מי שמרמה אנשים וגוזל כספם הוא לא נוכל, להגדרתך, אם זה בגלל שיש לו קשיים תזרימיים?

שוב, מעשה פלילי הוא מעשה פלילי, והעובר על החוק, צריך לשאת בעונש.

אבל אני מבדיל בין מי שמראש מתכוון לרמות (הוזכר פה פונזי), לבין מי שרוצה לנהל עסק, נקלע לקשיים ומנסה לצאת מהם ע"י פעולות לא חוקיות.

בסה"כ כתבתי, שלדעתי המטרה שלה הייתה טובה. הביצוע לא משהו...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
איני מסכים איתך. רוב האנשים שאני מכיר, אינם יודעים מהי דירה רעיונית. הפרסומות שניצנצו בכל מקום, לא דיברו על דירה רעיונית. הן לא פונות למי שיכול להבין מהי דירה רעיונית, הן פונות למי שרוצה דירה.

יצא לי לדבר בזמנו עם 2 אנשים שהתעיינו והלכו פגוש אנשי מכירות בשני פרוייקטים שהיא שיווקה.

אף אחד מהן לא הבין בתום הפגישה, שלא מציעים לו לקנות דירה, אלא "דירה רעיונית", ושהוא בעצם קונה זכות כלשהי בקרקע, שהוא היזם, כל איחור לא רלוונטי כי הוא בעצם "הקבלן" שבונה את הבית, שהעלויות הן שיערוך שלרוב לא נפגש עם המציאות ושאולי גם מכרו להם דירה שאי אפשר בפועל לבנות.

האנשים שדיברתי עימם לא היו טפשים באופן מיוחד.

מטרת היזם היא בראש ובראשונה למכור. הוא לא פועל למען טוב הלב של אף אחד.

מי שנכנס לפרויקט כזה, צריך לדעת לאן הוא נכנס. הוא צריך להתייעץ עם אדריכלים, עורכי דין וגם עם שמאי מקרקעין.

היא לא הצמידה אקדח ברקה של אף אחד מהרוכשים.

ככל הנראה, היא נכנסה לסחרחורת חזקה עקב מינוף גבוה מאוד והזרמה בלתי פוסקת של מזומנים לקופת החברה מחברות אחרות שתחת בעלותה ומגורמי חוץ בשוק האפור, בלי שהיה לזה כיסוי.

שוב, היא לא רמאית.

מי שמעורה היטב ביזמות יודע שלעיתים היזמים מהמרים ונכנסים כמעט בלי כסף נזיל לפרויקטים, תוך כדי שהם נשענים על ליווי בנקאי ומכירות עוד בשלב התב"ע.

מכאן הדרך לנפילה או לעלייה - גדולה מאוד.

שים לב למס' הפרויקטים שאוכלסו

http://orcity.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%9D/

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

כל עסק מגלגל כספים מצד אחד לשני.

זה שעצרו אותה של שטויות עצר את העברת הכספים ממקום למקום ואנשים שקנו דירות רוצים כסף בחזרה, כסף שהיא כבר השקיעה ואין לה אותו לתת.

אם כבר קומניבות של עסק.

מגה פיצלו את החברה לכמה חברות והסופרים משלמים מעל מחיר השוק לכול מוצר שהם קונים מחלקים אחרים של החברה.

השכירות של הסופרים הם הגבוהים ביותר שסופר משלם כי המקום שייך למגה נדלן.

אבל לך תכניס לכלא את חברי הקיבוצים שהחברה שייכת להם.

אייל

פורסם (נערך)
מטרת היזם היא בראש ובראשונה למכור. הוא לא פועל למען טוב הלב של אף אחד.

מי שנכנס לפרויקט כזה, צריך לדעת לאן הוא נכנס. הוא צריך להתייעץ עם אדריכלים, עורכי דין וגם עם שמאי מקרקעין.

היא לא הצמידה אקדח ברקה של אף אחד מהרוכשים.

ככל הנראה, היא נכנסה לסחרחורת חזקה עקב מינוף גבוה מאוד והזרמה בלתי פוסקת של מזומנים לקופת החברה מחברות אחרות שתחת בעלותה ומגורמי חוץ בשוק האפור, בלי שהיה לזה כיסוי.

שוב, היא לא רמאית.

מי שמעורה היטב ביזמות יודע שלעיתים היזמים מהמרים ונכנסים כמעט בלי כסף נזיל לפרויקטים, תוך כדי שהם נשענים על ליווי בנקאי ומכירות עוד בשלב התב"ע.

מכאן הדרך לנפילה או לעלייה - גדולה מאוד.

שים לב למס' הפרויקטים שאוכלסו

http://orcity.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%9D/

לא טענתי בשום מקום שאין פרוייקטים שאוכלסו. יש בהחלט. לפי תלונות האנשים באיחורים ניכרים מאוד, ובתוספת כספית נכבדה.

גם החברות שמוכרות קרקעות חקלאיות מספקות את הקרקע. יש גם מצב שבעוד 50 שנה הנכדים יוכלו לבנות שם משהו אחרי תוספת כספית.

הכל גם כתוב בחוזה טבין ותקילין.

אבל, לטעמי, מי שמפרסם בראש חוצות שהוא מוכר לך אייפד פרו, כשאתה מגיע אליו מראה לך מפרט ותמונות יפות שלו, ואז מחתים אותך על חוזה שאתה קונה טאבלט סיני משומש בן שנתיים - לטעמי האישי היושרה אינה נר לרגליו. מה שנקרא, כשר אבל מסריח.

באותה מידה, גם מסחר באופציות בינריות כנגד הבית הוא ברמת כשר אבל מסריח.

כל עסק מגלגל כספים מצד אחד לשני.

זה שעצרו אותה של שטויות עצר את העברת הכספים ממקום למקום ואנשים שקנו דירות רוצים כסף בחזרה, כסף שהיא כבר השקיעה ואין לה אותו לתת.

אם כבר קומניבות של עסק.

מגה פיצלו את החברה לכמה חברות והסופרים משלמים מעל מחיר השוק לכול מוצר שהם קונים מחלקים אחרים של החברה.

השכירות של הסופרים הם הגבוהים ביותר שסופר משלם כי המקום שייך למגה נדלן.

אבל לך תכניס לכלא את חברי הקיבוצים שהחברה שייכת להם.

אמנם לא ראיתי חוזה הצטרפות לקבוצה, אולם קשה לי מאוד להאמין שכחלק מההסכם הכספים לא היו אמורים להיות בנאמנות לטובת תשלום על הקרקע, פיתוח, התקדמות הבנייה וכדומה של אותו פרוייקט.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
לא טענתי בשום מקום שאין פרוייקטים שאוכלסו. יש בהחלט. לפי תלונות האנשים באיחורים ניכרים מאוד, ובתוספת כספית נכבדה.

גם החברות שמוכרות קרקעות חקלאיות מספקות את הקרקע. יש גם מצב שבעוד 50 שנה הנכדים יוכלו לבנות שם משהו אחרי תוספת כספית.

הכל גם כתוב בחוזה טבין ותקילין.

אבל, לטעמי, מי שמפרסם בראש חוצות שהוא מוכר לך אייפד פרו, כשאתה מגיע אליו מראה לך מפרט ותמונות יפות שלו, ואז מחתים אותך על חוזה שאתה קונה טאבלט סיני משומש בן שנתיים - לטעמי האישי היושרה אינה נר לרגליו. מה שנקרא, כשר אבל מסריח.

באותה מידה, גם מסחר באופציות בינריות כנגד הבית הוא ברמת כשר אבל מסריח.

עד כמה שידוע לי, מי שרכש, ידע היטב שהמחיר לא יסתכם במה ששילם בעת החוזה. מדובר בקבוצות רכישה והפער יכול לעלות גם ל-20% עד לכניסה לדירה.

במקרה זה מתקבל היתר בנייה כדין, שלעיתים מתעכב עקב פקידים אפורים שלא מסוגלים להזיז את העט עד יום שלישי.

בכל פרויקט בנייה שנתקלתי בו היו עיכובים. זה לא פשוט להרים בניין עם עשרות יח"ד.

לגבי הקרקעות החקלאיות, אני אומר זאת במגבלות מובנות, שיש מתחמים מסוימים, שביצעו מכירת סיבוב כמה פעמים על אותה החלקה לקונים שונים.

אני ממליץ לך לעיין בשמאויות שנעשו בהתאם לתקן 21 ולראות מה הצפי להפשרה, אם בכלל, וזה עוד לא דיברנו על ההפקעה הצפויה.

פורסם

הכתבה ההיא הייתה חלק מהיח"צ הממומן שעלה לה הרבה כסף. אל תרים גבה, זה נפוץ. כן, אתה ואני קוראים לעתים קרובות כתבות מוזמנות וממומנות בלי להרגיש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בהקשר אחר - לא עשו עליה איזו כתבה מטורפת לא מזמן על איך שהיא נהיתה מצליחה בטירוף וכו'?

לפעמים אחד הסימנים לקריסה קרובה ,אלה הכתבות על ההצלחה "המסחררת"

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עד כמה שידוע לי, מי שרכש, ידע היטב שהמחיר לא יסתכם במה ששילם בעת החוזה. מדובר בקבוצות רכישה והפער יכול לעלות גם ל-20% עד לכניסה לדירה.

במקרה זה מתקבל היתר בנייה כדין, שלעיתים מתעכב עקב פקידים אפורים שלא מסוגלים להזיז את העט עד יום שלישי.

בכל פרויקט בנייה שנתקלתי בו היו עיכובים. זה לא פשוט להרים בניין עם עשרות יח"ד.

לגבי הקרקעות החקלאיות, אני אומר זאת במגבלות מובנות, שיש מתחמים מסוימים, שביצעו מכירת סיבוב כמה פעמים על אותה החלקה לקונים שונים.

אני ממליץ לך לעיין בשמאויות שנעשו בהתאם לתקן 21 ולראות מה הצפי להפשרה, אם בכלל, וזה עוד לא דיברנו על ההפקעה הצפויה.

ידע היטב, איך?

היה כתוב בפרסום? אמרו לו אנשי המכירות? או שזה היה קבור בחוזה בלבד?

כיצד זה שונה מהמכירה של קרקעות חקלאיות? גם שם האמת קבורה בחוזה.

פורסם

מי שחותם על חוזה , אמור לדעת מה יש בו.

בייחוד אם אתה הולך להיכנס להתחייבות של מאות/ מיליוני ש"ח.

מי שהתייחס לחתימתו כאילו הוא הולך לקנות שווארמה, יתכבד ויאכל את השווארמה.

זה לא פוטר את הצד השני מכל ההתנהלות שהביאה בסופו של יום לבצע לכאורה עבירות חמורות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ידע היטב, איך?

היה כתוב בפרסום? אמרו לו אנשי המכירות? או שזה היה קבור בחוזה בלבד?

כיצד זה שונה מהמכירה של קרקעות חקלאיות? גם שם האמת קבורה בחוזה.

כשאתה רוכש רכב, אתה לא ניגש לבדיקה?

אתה לא שואל? מתייעץ?

אתה לא נזהר מסוחרי רכב שיכולים להדביק לך את השאסי?

אותו הדין גם כאן. אף אחד לא מבטיח לך הרים וגבעות.

אתה צריך לבדוק בשבע עיניים כל פסיק בחוזה, ולהבין אותו היטב.

עליך לשוחח עם דיירים שרכשו אצלה דירות ולהבין את הצעד שאתה ניגש אליו.

לבדוק את הבנק המלווה ואת תנאי האשראי והמימון שניתנו לפרויקט, עוד לפני שאתה בכלל חושב לחתום על חוזה.

אף אחד לא יעשה בשבילך את שיעורי הבית האלו. אלו נושאים שבאחריותך הבלעדית.

אתה לא יכול להיכנס לפרויקט בסיכון כזה בלי לבדוק כלום ולבוא בטענות לכל העולם, בגלל שלא ביצעת את הבדיקה המינימלית מצידך.

מה שאני תמיד אומר ללקוחות שלי - לבנות בניין זה לא כמו בלגו וכולל אינסוף סיכונים. גם אם תהיו בטוחים במיליון אחוז שהכל בסדר, הפרויקט יכול ליפול על האחוז שלא שמתם לב אליו.

העניין נכון על אחת כמה וכמה כשמדובר בקבוצת רכישה, כמו שמדובר אצל ענבל אור.

לגבי קרקעות חקלאיות, העניין שונה בתכלית.

אינני מתכוון להיכנס לפרטים נוספים מעבר למה שכתבתי לעיל, מטעמים מובנים.

פורסם

בזה אני מסכים איתך, יש לבדוק היטב. אולם שיטת השיווק כוונה לחלק מהאוכלוסיה שלא מחפש השקעה בסיכון גבוה, אלא גם ציבור רחב שפשוט מחפש דירה. ההבנה של רוב הציבור בעניינים אלו קטנה יחסית. כמו שיש כמות עצומה שחותמים על חוזה מקבלן בלי לקחת עורך דין שלהם, אני בטוח שיש לא מעט אנשים שחותמים על החוזה בלי להבין אותו ונופלים בפח. המרחק בין מה שמפורסם לבין מה שמוכרים בפועל מרחק עצום, לטעמי כמו שקורה בקרקעות חקלאיות.

• תוכן חדש...