Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ע"מ וכרגע בדילמה אם להפרד מהרו"ח ולעבור לשיטת DIY.

אתה יכול לפרט קצת איך "עושים את זה" (או בפרטי)?

עם תוכנת רשת או ידני? יש מדריכים לכך מבחינת מיסוי וכו'?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מאוד פשוט, צריך קצת שכל על הכתפיים והבנה בסיסית בחוקי המדינה.

יש תוכנת הנהלת חשבונות חינמית בשם לינט, אני עובד עם גרסה 2 הישנה כי המיגרציה ל-3 לא עבדה לי טוב וגם לא הצלחתי למצוא דברים בסייסים.

* בגלל שהתוכנה חינמית מן הסתם יש לה באגים כמו לכל תוכנה אבל תמיכה זה לא הצד החזק שלהם ולכן הייתי ממליץ לבחון אותה, לראות אם אתם מסתדרים ואם לא יש המון תוכנות מבוססות ענן בסכומים קטנים פר חודש. אני כבר התרגלתי לתוכנה ולא בא לי לשנות עכשיו.

בעיקרון מה שצריך זה לדעת לנהל חשבוניות מול הוצאות, חשבוניות מן הסתם אתם יודעים, הוצאות זה פשוט להזין את כל ההוצאות שלכם למערכת (שזה בדיוק מה שעושה הפקידה אצל הרו"ח שלכם).

בסופם של חודשיים נכנסים לדוח מעמ ומקבלים סהכ הכנסות, סהכ הוצאות ומעמ ששולם, את ההפרש משלמים באתר מעמ עם כ"א.

כנ"ל לגבי מקדמות מס הכנסה שמחושב ע"י אחוז מהמחזור (את % המקדמות מס בקשו הרו"ח לחשב לכם או שבדקו בערך כמה מחזור היה לכם בשנה לעומת כמה שילמתם מס הכנסה בשנה).

* כל עוסק עם הפרמטרים שלו ולכן מה מוכר וכמה שאלו פעם ראשונה את הרואה חשבון.

לדוגמא אצלי הוצאות על רכב וסלולארי מוכרים כ 66% והמערכת יודעת לעשות את החישוב לבד.

אם רוכשים ציוד קבוע מתייעצים עם הרו"ח איך להכניס את זה, יש לזה סעיף נפרד בדוח המעמ (מעמ ששולם עבור ציוד ונכסים לעומת מעמ שוטף).

כל שאר התיאומים הרואה חשבון עושה בדוח השנתי.

בסוף השנה אני מוציא דוח ומייבא אותו לתוך דוח אקסל קל ונוח שבניתי (אם מישהו מעוניין אשתף), לאקסל מוסיפים עמודה של קטגוריה עבור הוצאות שהרו"ח נתן לי ומקטלגים כל הוצאה, כך כל החומר מוכן וכל מה שנשאר לרו"ח זה לייצר דוח שנתי והוא עושה את זה בדקות.

אם יש משהו שפיספסתי או שאלות אשמח להרחיב.

פורסם

נניח וניהול חשבונות חודשי עולה 350 ש"ח, כמה זה באופן יחסי זה חוסך לך? כמה אתה משלם עבור דוח שנתי?

אם אתה מוכן לשתף במסמך שבנית אשמח לקבל העתק.

אני אעבור על התוכנה שרשמת ובלי קשר האם יש ברשת או ברשות המיסים

טבלאות או הנחיות עבור אופן תחשיב להוצאות (שזה בעצם עיקר הדברים, הכנסות זה החלק הקל).

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

350 זה 4200 שח בשנה.

אני משלם 500 שח על דוח שנתי.

יש ברשת וברשות המיסים טבלאות בלי סוף, השאלה מה בדיוק אתה צריך ?

בוא ננסח את זה ככה, יש לך הוצאות שוטפות (נגיד מלאי, חומר גלם, מוצרים שאתה קונה ומוכר) שהם מוכרים 100%, כאן אין בעיה.

מוצרים קבועים אתה מתייעץ עם הרו"ח, מה נשאר?

רכב וסלולארי אתה שואל את הרו"ח פעם אחת.

אינטרנט, טלפון קווי, חשמל, שכירות וכו', הכל מוכר 100%.

* יש לזכור שארנונה אינה מחוייבת במעמ ולכן היא אמנם מוכרת לצרכי מס אבל עם 0% מעמ.

יש להבדיל בין מוכר לצורכי מעמ, ובין מוכר לצורכי מס הכנסה.

את החישובים של מס הכנסה כבר עושים בדוח השנתי, זה פחות קריטי מה אתה עושה בשוטף, וכמובן שלאט לאט תוך התייעצות עם הרו"ח אתה לומד.

מה שנשאר כמה X מוכר למעמ.

בוא תן קצת רקע, מה אתה עושה, איפה אתה עושה (שכירות/מבית), אנסה לעזור לך, גם בפרטי אם נוח לך.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

ככול שמדובר בליפתוח ולסגור בורג, עושים לבד. מעבר לזה, לא משתלם, אפילו שיודעים איך.

תחשוב, לא על כל שגיאה שלך רו"ח יכול לעלות בסוף השנה. אתה יכול לעשות שגיאות שאתה אפילו לא תדע שעשית שיכולים לעלות בקנסות אדירים ובפסילת ספרים. תום הלב שלך לא יעזור לך כאן. הזמן שאתה תבזבז בלברר איך עושים מה, בלקפוץ לפקיד השומה פה ושם, למעמ לביטוח לאומי... זה רואה החשבון לא יעשה עבורך בשביל 500 שקל. אם רואה החשבון מבקש על כל הטיפול השוטף + דוח + ביטוח אחריות מקצועית, רק 350 שקל, תקפוץ על זה.

גילוי נאות: אני רואה חשבון.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

^^^^

לחודש , ועדיין בזול. תלוי גם בהיקף העבודה, הנה"ח כפולה או חדצידית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן, הייתי אצל רואה חשבון כמוך, רק ראה את החור שבגרוש במקום לעזור לי לעשות את מה שביקשתי.

אין לי מושג על איזה פקיד שומה, איזה מעמ ואיזה ביטוח לאומי אתה מדבר, לא ביקרתי שם כבר לפחות 5 שנים.

איזה שגיאות אפשר לעשות? בוא תגלה לי את הסוד.

קנסות אדירים? לא מדובר כאן על אדם שמגלגל 100K בחודש ו 350 שקל זה כסף קטן

איזה קנסות אדירים יתנו לעוסק קטן שרק מחפש להתפרנס ? בינינו, הפקידה תכניס כל הוצאה שהעוסק יגיד לה, גם אם זה לא הכי כשר, אז על מה בעצם אנחנו מדברים כאן? מה ה ADDED VALUE שנותן הרו"ח כאן?

בכל הנוגע לזמן, יש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא, מכאן ועד התיאור המפחיד שלך הדרך ארוכה.

פורסם (נערך)

כשהתחלתי להיות עצמאי, למרות הידע החשבונאי הרב מאוד שצברתי, לא ויתרתי על רו"ח.

אני ממליץ לך שלא לדלג על התשלום לרו"ח.

אם (חלילה) יש לך פנצ'ר מול פקיד השומה, אתה לא תדע כיצד להתנהל מולם.

זו מדינה אחרת, עם פקידים מאובנים.

כהתחלה, אני ממליץ לך לפנות לרואה חשבון שעובד לבדו במשרד ומכיר את התזרים שלך היטב.

גם תקבל יחס אישי וגם התשלום, ככל הנראה, יהיה נמוך יותר.

כרגע אני עובד עם משרד רו"ח בגודל בינוני. עקב קצב התחלופה הגבוה של עובדים במשרד רו"ח, העובדים לא יודעים מימינם ומשמאלם ולעיתים עושים לי כאבי ראש.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

בשביל 350 תמשיך לתת בחוץ.

זה נותן לך שקט בנושא ביקורות, שמירת מסמכים, גיבויים, טעויות וכו'.

שווה לעשות לבד רק אם יש לך פעילות מספיק גדולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ראשית, איני ממעיט בעיסוקו או חשיבותו של איש -

החל ממסדר הסחורה בסופר ועד גדול הדוקטורים.

אני בעל מקצוע חופשי (אדריכל).

אין לי מלאי, סחורות, וצרות אחרות.

בשורה התחתונה - הכנסות והוצאות.

אני כבר 5 שנים בערך עם אותו רו"ח ועכב מספר שינויים

בהתארגנות העסקית של העסק (לא במהות) אני שוקל את השינוי.

וכן, כשאני חושב על זה גם לרו"ח שלי היו כמה נסיונות לעיגולי פינות שעלו לי בלא מעט כסף בדיעבד.

אז נכון שבכל מקרה הייתי צריך לשלם את זה, אבל לשלם 20,000 ש"ח במכה אחת זה לא נחמד.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם יש פנ'צר מול פקיד שומה, נגמרו הרו"ח בעולם שיעזרו לך ?

בקיצור, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

באותה נשימה אני גם ממליץ להפסיק לטפל ברכב לבד שמא תהיה נזילה מהקרטר שמן וילך המנוע, צריך כאן את הביטוח אחרית מקצועית של המוסך.

וגם החלפת ברז בכיור, צריך אינסטלטור כדי שלא יהיה נזק לארון מטבח.

פורסם (נערך)

וכן, כשאני חושב על זה גם לרו"ח שלי היו כמה נסיונות לעיגולי פינות שעלו לי בלא מעט כסף בדיעבד.

אז נכון שבכל מקרה הייתי צריך לשלם את זה, אבל לשלם 20,000 ש"ח במכה אחת זה לא נחמד.

רו"ח לעיתים מפספסים, ולכן אצלי יש מעקב מדוקדק אחרי כל שקל שנכנס ויוצא בעסק, בטבלאות מפורטות עד לרזולוציה הנמוכה ביותר.

אם יש פנ'צר מול פקיד שומה, נגמרו הרו"ח בעולם שיעזרו לך ?

בקיצור, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

באותה נשימה אני גם ממליץ להפסיק לטפל ברכב לבד שמא תהיה נזילה מהקרטר שמן וילך המנוע, צריך כאן את הביטוח אחרית מקצועית של המוסך.

וגם החלפת ברז בכיור, צריך אינסטלטור כדי שלא יהיה נזק לארון מטבח.

לא מדויק.

דין החלפת ברז במטבח או החלפת מנוע אינו כדין פסילת ספרים.

ברגע שיש לך פנצ'ר עם פקיד השומה, כל ההליך מול רואה החשבון, יעלה לך כפליים אם לא פי 3.

הוא יצטרך לבדוק לך את הדוחות מהתחלה, ולעיתים עד 7 שנים אחורה, לייצג אותך מול פקיד השומה וכיוצ"ב.

לא בטוח שזה יהיה משתלם.

אינטרנט, טלפון קווי, חשמל, שכירות וכו', הכל מוכר 100%.

צד את עיני.

מדובר בשכירות של משרד עצמאי או השכרת דירה למגורים וחלק ממנה מהווה העסק?

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
  • תוכן חדש...